Iraks onbestaande WMD? Déjà vu: ‘Coronavirus komt uit Chinees lab’

Je leest het her en der; voorzichtig, subtiel en minder subtiel. Nog meest op wat obscure sites. Als polsend; of dit soort samenzweringstheorie blijft plakken. Het Coronavirus zou afkomstig zijn uit een Chinees biolab, al dan niet in Wuhan City. Deze onzin, door niets gestaafd dan paranoia en aandachttrekkerij, als het geen boosdoenerij is, wordt dan alras op andere plaatsen overgenomen. In andere media. En kijk: plakken doet het. Vooreerst al een béétje. Bij President Trump bijvoorbeeld. Wordt hier opnieuw naar een voorwendsel gezocht om te zijner tijd ten oorlog te trekken? Herinneren we ons nog hoe George Bush Jr., zijn NSA en CIA er ook van ‘volkomen overtuigd’ waren dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens bezat? Michael Moore, Gerald Celente en anderen, van de meest lucide geesten zeggen het ronduit: dat valse WMD verhaal was een excuus om Irak aan te vallen. En aldus geschiedde. Met alle gevolgen van dien. Herhaalt deze afgrijselijke geschiedenis zich voor onze ogen…?

Vriend wordt vijand wordt…

Dat de verantwoordelijken voor het aanvallen, veroveren en bezetten van Irak compleet fout zaten, werd later weggewuifd. Nooit werd iemand oficieel aangeklaagd. (De met een Oscar bekroonde docufilm ‘Fahrenheit 9/11’ deed dat wel.) Saddam was a bastard anyway; een dictator, die zijn volk knechtte. Helemaal juist. Maar hij was dat al toen hij buurland Iran aanviel in 1980. Dit echter kwam de VS heel goed uit. De vijand (Irak) van hun vijand (Iran) werd toen hun vriend, u begrijpt? Net zoals Osama bin Laden ook zo’n vriend van die VS was. In de oorlog om Afghanistan in 1979. Rusland was toen dat land binnengevallen en Osama bestreed hen, verdedigde Afghanistan. Hij kreeg wapens, inlichtingen en allerhande steun. Alles opdat Rusland toch maar niet zijn territorium zou uitbreiden. Later werden Bin Laden en zijn aanhangers aanzienlijk extremer, radicaliseerden in hun moslimdenken. Hij kwam op Amerika’s zwarte lijst en werd plots persona non grata. Bin Laden viel de VS aan op 11 september 2001 en de vriendschap was toen wel definitief ten einde. Want je bent Amerika’s vriend…of vijand. Een tussenweg bestaat er niet. Bush Jr. zei het precies zo: je bent voor ons…of tegen ons. En die tegenstander zal het geweten hebben.

Olifant

Amerika vergeet nooit. In haar olifantengeheugen blijft al wie ooit tegen was, of niet méé, hangen. Zoals WikiLeaks oprichter Julian Assange. Als is het tien, twintig of meer jaar geleden dat je de VS een hak zette? Net als Gods molen langzaam maalt, maar zéker. Precies zo is het met dat land gesteld. Vroeg of laat betaal je daar de prijs voor. Was het een gewelddadige drugsdealer of een moordenaar die ooit gevraagd werd: “Waarom doe je dat?” Zelf bezitten we geen geheugen als van een olifant. Maar het antwoord herinneren we ons nog wel. Dat luidde: “Omdat ik het kan”. Pittig detail hoewel het toeval zal zijn: de mascotte van de Republikeinen is een olifant! Voor de Democraten is dat trouwens een ezel…maar dat lijkt dan toch tevéél toeval? Kijk hoe ze Bernie Sanders aan de kant hebben geschoven ten voordele van ‘waxman’ Joe Biden (hij lijkt net op een wassen pop, vindt u niet? Zij het dan toch één die beweegt).

“Never let a good crisis go to waste”

We schreven het onlangs nog: een oorlogseconomie. Dàt is pas de gedroomde oplossing om tientallen miljoenen werklozen werk te geven! Hitler deed het wel. Ook met alle gevolgen van dien. We vragen ons of de Amerikaanse burgers niet opnieuw, heel voorzichtig, maar het is een begin, onder valse voorwendsels een oorlog wordt aangepraat. En misschien daarna ook een deel van de rest van de westerse wereld, niet gehinderd door al teveel kennis en wantrouwen en onafhankelijkheid. Wat ons aan het denken zette, of beter: dit denken staaft, is onder meer volgend artikel. We lezen zo: ‘As proponents of the competing theories duke it out in scientific journals and internet comment sections, the White House has stepped up a rhetorical assault on Beijing in recent weeks, with Trump repeatedly accusing the country of concealing information in the early stages of its outbreak. The president also turned his wrath to the World Health Organization (WHO), freezing the agency’s funding while claiming it abetted the Chinese “cover-up,” though he has yet to offer evidence for the allegation.’

Zinnig/Onzinnig

Dit is de veelzeggende titel van een ander artikel: ‘Wuhan lab origin of Covid-19 ‘seems to make sense’, says Trump as Fauci douses cold water on ‘man-made virus’ conspiracy’. Het is geschreven door ene Scott Ritter. Anders niet bepaald een groene jongen of pacifist, zo uit zijn verleden af te leiden. ‘Scott Ritter is a former US Marine Corps intelligence officer. He served in the Soviet Union as an inspector implementing the INF Treaty, in General Schwarzkopf’s staff during the Gulf War, and from 1991-1998 as a UN weapons inspector. Follow him on Twitter @RealScottRitter‘.

Prelude

Wetenschappers zoals doctor Fauci, gerenommeerd viroloog, spreken Donald Trump slechts héél voorzichtig tegen. Heel voorzichtig hoor, en heel begrijpelijk. Levend, bewegend in de kringen rond president Trump…we denken niet dat velen hem openlijk durven confronteren. ‘Herhaaldelijk het land (China) beschuldigen’… Het begint altijd met ‘beschuldigingen’, verdachtmakerij. Balonnetjes oplaten. Beschuldigingen, op niets gebaseerd, bleken naderhand ook de inleiding tot de tweede Irak oorlog. Ondanks dat VN inspecteurs er jarenlang achter zochten, werden er nooit massavernietigingswapens gevonden. Dat verklaarden die dan ook. Maar toch ging de Bush administratie tegen alle bewijs en redelijkheid in. En leidde de VS en al dan niet noodgedwongen vazallen naar een nieuwe oorlog. Waarom moest Libië aangevallen worden? Irak? Waarom is Iran de grote boeman? Weet u het allemaal nog of bent u het vergeten. Een excuus is vlug gevonden. Wie een hond wil slaan (niet doen hoor!) vindt altijd wel een stok, luidt het gezegde. En die vreselijke, bloederige acties worden allemaal hoog boven onze hoofden bedisseld. Vergeten we zeker niet dat president Trump omringd wordt door havikken. Havikken zijn zelden ver weg van het centrum van de macht te vinden. Beware and be prepared! Een gewaarschuwd Nederlander is er twee waard. En als het onverhoopt, God verhoedde, inderdaad nog tot een oorlog met China komt? Denk er dan aan dat u het eerst op Biflatie.nl hebt gelezen. En wel op zaterdag 18 april 2020. We hopen…dat we dit onderwerp nooit meer hoeven op te pikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: