“America’s power rests on the dollar; a great part of America’s economic power will go away if countries eliminate the dollar from their economic systems.” Aldus de Iraanse minister voor Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif. Dat heeft hij heel goed gezien. De dollar is de achilleshiel van de VS, die zulke taal vanzelfsprekend niet graag horen. Het is ook niet nog meer olie op het vuur tussen de twee landen gooien. Donald Trump heeft Iran zowiezo reeds als nieuwe vijand/oude vijand in het vizier. De internationale gemeenschap te hulp roepen. Steun zoeken bij landen met gezond verstand en van goede wil, is al wat Iran nog rest.

Halt aan het economisch terrorisme

Dat is waar Iran toe oproept. Maar wij weten heel goed dat er nog twee landen resten op de lijst van de Amerikaanse regering om ‘doorgestreept’ te worden. Iran en Noord-Korea. Vroeg of laat. Regimes, regeringen, het is maar hoe je ze benoemt, die openlijk niét pro Amerikaans zijn. Want zoals een vorige Amerikaanse president (Bush junior) het openlijk stelde: wie niet voor ons is tegen ons. Dan bestaat er nog een tweede lijst, maar daar mag niet in het open over gepraat worden. Daarop staan China en Rusland. Dan pas, beste lezers, zal de natte droom van rechts Amerika eindelijk realiteit zijn: totale hegemonie over de wereld. Maar vooreerst dus genoemd Iran economisch muilkorven. In de hoop dat de bevolking tegen haar regering in opstand komt.

Rusland hand in hand met Iran

Het ‘Comprehensive Plan of Action (Iran nuclear deal)’ is wel door Washington afgeblazen. Het was onderhandeld door zijn voorganger Obama. Trump heeft reeds zoveel hij kon diens realisaties teruggedraaid. Ook hebben de VS alle Iraanse handelspartners die dollars gebruiken, bijvoorbeeld om olie te kopen, verboden nog eender wat van Iran te kopen. Het is dan ook geen wonder dat bijvoorbeeld Rusland, dat ook sancties opgelegd kreeg, Iran de hand reikt. ‘It is planned that Russia and China will be developing bilateral payments in national currencies, encourage and expand the use of national currencies, particularly through the promotion of their use when signing international trade contracts. According to the draft agreement, the sides will also assume the required measures to lift barriers for payments in national currencies. -TASS’

Weg met de dollar

Iran heeft ondertussen een eigen cryptomunt gecreëerd: ‘Earlier this year, Iran announced that four of its banks had developed a gold-backed cryptocurrency called PayMon.’ Tevens zoekt het toenadering tot China voor een bilateraal rial-yuan akkoord. Zerohedge.com besluit met een macabere maar realistische conclusie en voorspelling. ‘The writing is on the wall for dollar hegemony: Iran is leading the charge, intending to eliminate the dollar from its trade, a move that could potentially lead to a shooting war with the Americans.

Eén reactie

 1. De nucleaire deal met Iran met Rusland, China,VS en EU daar was de inkt nog niet van droog of Iran pleegde verraad naar China en Rusland toe.
  Anders dan was afgesproken ging Iran eens flink winkelen in en met de VS en EU.
  Resultaat de 2 staten die het vuur uit de sloffen liepen om Iran te vrijwaren van sancties werden economisch op een zijspoor gezet.
  Het resultaat zijn wij allen Heden VS voert zijn politieke belang(israel) uit en EU moet volgen als vazal.
  Rusland en China laten heden zeer duidelijk blijken hoe er gehandeld gaat worden door Iran anders zou zij wel eens onder de voet gelopen kunnen worden.
  China heeft door ohn slik ohn route grote belangen in Iran.
  Rusland heeft daar een strategisch belang welke heden uiteraard uitgebuit gaat worden.
  De dollar is op zijn retour dat is zo klaar als een klontje alleen zal het nog wel 10 jaar duren voor hun almacht met valuta defectief voorbij maar hopen dat er niet eerst een grote oorlog voor gevoerd gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: