Is de controle samenleving ten einde, of zijn versoepelingen tijdelijk?

Er heerst een opgelaten stemming nu ook in NL de corona maatregelen versoepeld worden. In navolging van Engeland, Zweden, Denemarken en Spanje kan onze regering niet achterblijven om ons meer ‘vrijheden’ te gunnen. Alsof het een gunst is in plaats van een recht. We hebben het toch over grondrechten? Na 2 jaren met beperkingen kunnen we evalueren en krijgt de regeringscoalitie het zwaar te verduren. Diverse volksvertegenwoordigers zijn zich aan de hand van verzameld studiemateriaal aan het voorbereiden voor een aanval op de coalitie. De maatregelen waren volgens meerdere analisten buiten proportioneel. Er zou veel meer nevenschade zijn aangericht dan oorspronkelijk is ingeschat. Alle pijlen waren gericht op de capaciteit van de ziekenhuizen die slecht waren voorbereid. Ook het uitroepen van de “pandemie” door de WHO, het afkondigen van de Noodwet en het opnemen van covid-19 op de A-lijst van de WPG, waardoor de Minister van VWS veel macht werd toegekend staat ter discussie.

Hoezo jubelstemming

Het is nogal bedenkelijk dat de Minister van VWS ondanks het endemisch worden van covid-19 toch maar liefst 29,4 miljoen extra vraagt om de corona-apps door te ontwikkelen. Dat de Rijksbegroting gierend uit de bocht vliegt krijgt nauwelijks aandacht want aller ogen zijn gericht op de schrikbarende inflatie en oorlogsdreiging aan de Europese oostgrens. Dit leidt ons af van de werkelijke beweegreden van een regering die ten tijde van corona aan de absolute macht heeft mogen ruiken. Tijdens het ‘uitzitten’ van de lockdowns zijn wakkere burgers gaan zoeken naar de achtergronden van de pandemie die gezien de verzwegen cijfers geen pandemie was. Nogmaals, redenen genoeg voor een portie lawaai in politiek Den Haag. Voorlopig heerst er een jubelstemming omdat we bijna alles weer ‘mogen,’ hoewel het gaat over normen en waarden die we altijd gewend waren na te leven als een griepgolf rond ging. Ook voor corona bleven we thuis bij klachten want collega’s en klasgenootjes voelden zich niet prettig met een grieperig persoon in de nabijheid.

Voor een betere wereld

Toen corona kwam was de paniek groot en waren we graag bereid de overheidsinstructies op te volgen. De angst regeerde maar gaandeweg zagen we dat op de achtergrond de macht van de globalisten een belangrijke rol speelde bij het uitrollen van de tijdelijke(?) controlesamenleving. We worden overgeleverd aan Big Tech en Big Farma en andere grootmachten die met hun Agenda 2030 regeringsleiders voorzien van de nodige instructies. Bij wisseling van de macht krijgen nieuwe ministers en hun ambtenaren al snel een mailtje toegezonden met een uitnodiging om deel te nemen aan conferenties en digitale vergaderingen van de VN, WEF, IMF, WHO en andere mondiale instituten die zich verheven hebben boven de nationale regeringen. Hun devies: alleen samen maken we een betere wereld en een betere mens. ‘Niets op tegen toch?’

Het stinkt

Het is een uitkomst dat Big Tech ons de smartphone heeft gegeven. Dat Google onze zoekopdrachten verwerkt in ruil voor privacy, dat Facebook onze foto’s en nieuwtjes deelt in ruil voor onze gegevens en dat overheden gebruik kunnen maken van digitale controlemethodes via QR-codes. Gemak dient de mens en de overheid dient de burger. Het is maar hoe we het zien. Sinds de invoering van het digitale tijdperk zijn we gemakzuchtig geworden. We letten niet meer op de ANWB-borden maar volgen google. Nu ons geld dreigt te ontwaarden heeft de ECB straks de digitale oplossing voorhanden. De invoering van CBDC(Central Bank Digital Currency) zal de vervanger zijn van het failliete fiduciair geldsysteem. Voorwaarde is wel dat we ons digitale geld laten controleren op zinvolle uitgaven. De QR-codes op levensmiddelen en andere producten gaan ons helpen. Ook de codes op tickets van reizen die we boeken, aan de benzinepomp en overal waar we pinnen voor uitgaven die invloed hebben op onze CO2-scheet. Ik schrik er van. Plat uitgedrukt, ik zie stront aan de knikker. Het zaakje stinkt.

Dit doen andere landen

Dankzij een virus zijn we een permanente controle in gerommeld en zijn we nu een patiënt van de overheid die niet alleen over onze gezondheid waakt maar gelijk ons gedrag en straks onze financiën onder toezicht plaatst. Zo krijg je een betere mens op een betere wereld. Als we om ons heen kijken dan zien we dat andere landen al voorsorteren op blijvende controle. In Noorwegen ligt ondanks de versoepelingen een wetsvoorstel op tafel voor verplichte vaccinatie en niet-gevaccineerde personen moet worden verboden contact te hebben met anderen door geen toegang te verlenen tot horeca en de werkplek. In Italië worden vanaf 15 februari niet gevaccineerde 50-plussers geschorst door hun werkgevers en roept president Draki onomwonden dat ongevaccineerden geen deel mogen uitmaken van de samenleving. Dit is een EU-lidstaat, dus let op. Intussen groeien de massale protesten in Canada, Frankrijk en Israël, landen waar verplichte vaccinatie al een tijdje geldt. Hier in NL voorlopig in de ijskast gezet. Vrijwel niemand maakt zich nog druk over de “tijdelijke” Noodwet. Zeer bedenkelijk. In het Zuiden maakt men zich op om carnaval te vieren. Ik woon in het Noorden maar zou graag carnaval willen vieren om alle waanzin uit m’n hoofd te zetten. Geen zorgen voor morgen en vergeet de kater, die komt pas later.

GW

14 reacties

 1. Het meten van vrijheid is een moeilijk verhaal. We worden snel verleidt tot het in detail bekijken van “bepaalde” en “tijdelijke” beperkingen maar zou het niet beter zijn om een ander meetinstrument in het leven te roepen. Bvb Wat is de evolutie van het aantal “regels” (komen erbij of gaan eraf), de evolutie van de hoogte van de boetes, de evolutie over het inkomen van de overheid (obv boetes (gaan deze omhoog of omlaag)), het aantal verkeerscontroles (gaan deze omhoog of omlaag), etc….Het zijn allemaal maar wat idee’en maar hoe meer regels er zijn, hoe hoger het inkomen uit boetes, etc ….hoe minder “vrijheid”.
  Mss kunnen we stilaan spreken in het (vrije?) Westen van een ‘democratische dictatuur’…kijk maar naar het Canadees voorbeeld waarbij momenteel banktegoeden worden bevroren als je mee staakt met het vrijheidsconvooi. Het is maar weer een voorbeeld…maar toch.

  1. Inderdaad, een “democratische dictatuur.” Met parlementsleden van coalitiepartijen die braaf instemmen met voorgestelde wetswijzigingen die de grondrechten aantasten. Tweede Kamer is de Duma(Russisch Lagerhuis).

 2. Goed voornemen, Gerrit. Kom naar het Zonnige Zuiden om alle waanzin in je hoofd te laten vervangen door de vrolijke waanzin van niks aan de hand. Omdat we leven bij de waan van de dag. Zeker als je zelf besmet was met een niet bestaand virus van een niet bestaande pandemie.
  Zolang er een Mona Keijzer uit het palingdorp is, heeft Nederland geen behoefte aan complotters, truckers of mestvorken tegen verdwaalde politici. Wij doen het op de fluwelen, democratische manier van een petitie.

 3. Het valt toch tegen zeker om vast te moeten stellen dat je niet zo belangrijk bent, als je dacht nu de overheid de qr-code (waarmee ze al jouw gangen zou nagaan….ehm….) gaat afschaffen.

  En inderdaad: neem jezelf minder serieus en ga leven! Geniet van al het moois (wat dat dan ook voor jou is).

 4. Marcus Tillius Cisero : hoe dichterbij de ondergang van een rijk des te waanzinniger haar wetten worden.

  Nu wij zijn echt niet ver meer af van een totale implosie van het financiele systeem en wat er nu allemaal gebeurt is zo extreem waanzinnig dat je het gewoon niet meer kunt ontkennen.

  1. @Pieter: helemaal eens met Cisero. Maar valt hier ook nog iemand de gelijkenis op met de Bijbelse profetie, waarin de totale verwildering al veel eerder haarfijn is aangekondigd? Of mag dat alleen op een religieuze site worden gevraagd? Alsof de chaotische waarheid, waarin alles wereldwijd met elkaar samenhangt, beter verklaarbaar en ‘draaglijker’ wordt naarmate zij optisch in rationele mootjes wordt gehakt.

 5. Lijkt me erg lastig als je geen woning kunt vinden, een hoge studieschuld hebt, in een tijdelijk contract zit dat steeds met een paar maanden wordt verlengd. Of geen geld hebt voor de dagelijkse boodschappen.

  En die qr-code maakt wel degelijk onderdeel uit van een Europese digitale identiteit.
  Iemand met een beetje vooruitziende blik kan zo voorspellen dat wat er nu in China gebeurd met dat social credit systeem op termijn ook sluipenderwijs hier wordt geimplementeerd.

  Ik zou onderstaande links eens bekijken.

  https://www.bitsoffreedom.nl/
  https://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/24-01-2022/VPWON_1335229

  En morgen weer stappen…het kan weer!

 6. De EU is voornemens om via een EU-verordening het digitaal EU-COVID-certificaat per 1 juni 2022 te verlengen. Dan moet de verplichting om te reizen met een QR code zijn ingevoerd en mogen mensen niet meer weigeren zich te laten vaccineren(voorstel van Ursula v.d. L.) Via de website van de Europese Commissie kunnen burgers feedback geven: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Extension-of-EU-Digital-COVID-Certificate-Regulation_nl
  De mogelijkheid daartoe is bij vrijwel niemand bekend. Ik ben tegen de invoering van dergelijk zware controlemiddelen. Iedereen mag feedback geven maar moet zich daarvoor identificeren. Dat heeft mij doen twijfelen om mijn bezwaren bekend te maken. Dan maar hopen dat onze volksvertegenwoordigers minister Kuipers er van weerhouden zijn handtekening te plaatsen.

  1. Hoi Gerrit, mooi stukkie van je👌
   Heb vraag:
   Je zegt: en mogen mensen niet meer weigeren zich te laten vaccineren(voorstel van Ursula v.d. L.)
   Ik kan dat niet in verlengingsvoorstel EU terugvinden.
   Kan alleen terugvinden dat het gaat om QR bewijs: óf geprikt, of hersteld, of getest.
   Zie niets in voorstel over verplichting…
   Dat is denk ik de illusie die gecreëerd wordt..?

   1. De info komt uit deze tweet: https://twitter.com/erisgeenzwart/status/1493704586019880962

    Heb me er wat verder in verdiept en kom op de website van Rijksoverheid.nl het volgende tegen:
    Het EU DCC maakt het mensen makkelijker om te reizen binnen de Europese Unie tijdens de coronapandemie. Een coronabewijs om te reizen binnen de EU kan zijn:
    • een negatieve testuitslag;
    • een vaccinatiebewijs; of
    • een bewijs dat u bent hersteld van corona.

    Overigens liggen er plannen van Ursula op de vergadertafel van de EC voor een EU-vaccinatieverplichting: https://www.telegraaf.nl/nieuws/332910187/ursula-von-der-leyen-zwengelt-discussie-over-europese-vaccinatieplicht-aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: