De investeerder in edelmetaal heeft een aantal zeer volatiele weken achter de rug waarbij er niet direct zicht op rustiger vaarwater is. Wat is de oorzaak van de onrust en is dit het begin of is de storm net begonnen? 

Midden-Oosten onrust

Uiteraard zal iedereen inmiddels weten dat de onrust in het Midden-Oosten voor opwaartse druk van de goudkoers heeft gezorgd waarbij de afgelopen week zelfs een aantal keren een nieuwe recordprijs is bereikt als we goud meten in euro’s. Gemeten in dollars bereikte de prijs kort de 1600 dollar waarmee een nieuw 8-jarig record is gevestigd.

Iran

Nadat bleek dat de Verenigde Staten en Iran waarschijnlijk toch geen openlijke oorlog met elkaar zullen voeren is de koers van het edele metaal ook weer iets gedaald maar met een koers van gemiddeld 1550 dollar per ounce is een belangrijke barrière voor de prijs van goud doorbroken en de toon voor 2020 gezet.

Toon maakt de muziek

En die toon leidt een melodie van explosieve reacties op nieuws dat de aandelenmarkten kan beïnvloeden en waarin goud en andere grondstoffen direct stijgende koersen vertonen als er zich iets lijkt voor te doen dat risico kan opleveren. De black swans lijken overal zichtbaar.

Lees verder op GoldRepublic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: