De Israëlische premier Netanyahu verklaart bewijs te hebben dat Iran liegt over kerwapens en het kernprogramma. Op een ‘geheime locatie’ zouden honderdduizend dossiers met blauwdrukken, foto’s, video’s en presentaties verstopt zijn. Het zogenaamde archief zou bewijzen dat Iran zich helemaal niet hield aan zijn beloften in 2015 geen nucleaire wapens te ontwikkelen. De olieprijs stijgt fors.

Idioot

De kersverse Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo verklaarde eveneens op de hoogte te zijn. Wat wel waarschijnlijk is als zijnde oud-CIA directeur, de befaamde én beruchte Amerikaanse Geheime Dienst. (De vorige minister werd ontslagen officieel wegens ‘andere visies” op het buitenlandse beleid, maar misschien ook omdat Tillerson Trump een ‘idioot’ noemde?) Het is al een uitgemaakte zaak blijkbaar. “Now that the world knows Iran has lied and is still lying” is het tijd dat herbekeken wordt of het land nog te vertrouwen is met nucleair materiaal. Iran noemt de nieuwe beschuldigingen belachelijk, kinderlijk en lachwekkend. Tja, als zelfbenoemde Politieagent-van-de-Wereld is het immers aan de VS (?) om te bepalen wie wel en wie geen recht heeft op kernwapens. Bondgenoten en sympathisanten wel dus, en tegenstanders of potentiële vijanden niet dus. Dat er tussen die medestanders bijzonder twijfelachtige regimes en regeringen zitten op het gebied van mensenrechten mag de samenhorigheid uiteraard niet bederven.

14.500 kernwapens in de wereld

‘The world’s nuclear club’ bestaat uit 9 landen. Uiteraard de VS en Rusland met het meeste aantal als nare herinnering aan de Koude oorlog tussen beide. Verder Israël, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, India en Pakistan. Tot daar alles ok want dat zijn de ‘goeden’, de ‘onze’ zeg maar (?) Verder worden de leden van de ‘exclusieve club’ al minder betrouwbaar vanuit Amerikaans standpunt, zoals China. En natuurlijk Noord-Korea. Maar daar werken we aan, dixit Trump, en voor één keer geloven we hem best op zijn woord. Binnen twee weken valt de beslissing of de VS al dan niet uit het nucleaire akkoord met Iran stappen. “Iran blijft dreigen richting Israël en destabiliseert de hele regio”, zegt Pompeo nu reeds, dus dat belooft… Lees ook: Israel Preparing For War With Iran, Seeking US Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: