Op weg naar QE Oneindig met Janet Yellen?

yellen 2Janet Louise Yellen (1946) is professor Economie en Vice-voorzitter van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, waarvan ze begin 2014 aan het hoofd zal staan als opvolgster van Ben Bernanke.  Haar palmares is indrukwekkend met cum laude diploma’s, posities aan topuniversiteiten en zitting in belangrijke officiële comités. Waarom gaat een duidelijk super-intelligente dame dan straks de grote fouten van het verleden bevestigen of zelfs herhalen?

QE Oneindig

De Zwitserse investeerder en beleggingsspecialist Marc Faber wist het al vanaf de start van de “geldverruiming” in 2008: QE 1 zal verder gaan tot QE99. De centrale bank kàn eenvoudig niet meer stoppen, laat staan omkeren op de ingeslagen weg die uiteindelijk doodloopt. Het is de definitie van krankzinnigheid.

Roze droom of nachtmerrie in wording?

In een unieke opwelling van eerlijkheid (?) biedt de voormalige Fed official Andrew Huszar publiekelijk zijn excuses aan tegenover het Amerikaanse publiek voor zijn prominente rol in het QE-programma, dat hij “the greatest backdoor Wall Street bailout of all times” noemt, terwijl het officieel gepresenteerd wordt als goéd voor Amerika, goed voor de economie en de burgers! ’t Is allemaal maar bedoeld om de Amerikaanse banken tevreden te houden… Die deden en doen er nog altijd niet wat van hen verwacht wordt: meer geld uitlenen aan de reële economie om onder andere de consumptie te doen herleven. In de 5 jaar dat QE nu loopt, is er voor meer dan 4000 miljard dollars ‘gestimuleerd’. De aandelenmarkten zijn er maar wat blij mee.

Wie de bubbels wel zien

Desmond Lachman, voormalig topmedewerker van het IMF waarschuwt ” that QE  and other unorthodox monetary policies are having unintended consequences.  Among other consequences, Lachman sees signs of incipient bubbles forming throughout the world“. Bubbels in aandelen, obligaties en vastgoed, zelfs in de markten voor edelstenen en kunst, met 105 miljoen dollar voor een Andy Warhol en 83 miljoen dollar voor een roze diamant bij veilinghuis Sotheby’s.  Ook de Oostenrijkse School ziet nieuwe bubbels gecreëerd worden en oude nog meer opgeblazen.  Maar het dringt niet door tot Janet Yellen, die als nieuwkomer zou kunnen kiezen voor een rigoureus ander beleid : “Ms. Yellen wears the intellectual blinders of the mainstream macroeconomist which force her to focus narrowly on arbitrary and increasingly irrelevant statistical averages and aggregates like the CPI, the unemployment rate, and GDP and to ignore what is going on around her in real markets“.

Party like it’s 1999

Wederom wil niemand luisteren naar zij die waarschuwen dat dit allemaal verkeerd zal aflopen, zoals ook een Jim Rogers, een Peter Schiff, een Mike Maloney of een Jim Rickards. Ze blijven vooralsnog roependen in de woestijn, sprekend voor dovemansoren.  Want het is weer party time… zoals in 1999..?

 

16 reacties

 1. Veel mensen begrijpen niet dat politiek geloofsgeld inderdaad POLITIEK geloofsgeld is. Politici en bankers gebruiken het als instrument voor HUN politiek. Zij hebben geen boodschap aan de eisen en fantasieën van het volk.
  Yellen ziet er trouwens een beetje uit als een uil. Die zien goed in het donker.

 2. Zodra de FLOW van heroine stopt verdwijnt de junk in de isoleer, samen met het derivatencircus. Dus wordt het hartfalen als gevolg van een overdosis. Voorlopig blijft die bitch pompen en onzin uitkramen, hoogste tijd voor een ongelukje in bankenland. DB of zo… heheh..

  1. Voor zover ik het begrijp; een bank verzamelt een partij schuldpapier, Spaans hypotheken bijvoorbeeld, en gebruikt dit als onderpand voor een lening bij een centrale bank. Het onderpand blijft echter, marked to fantasy, op de balans van de bank zelf, als asset. De bank heeft dus de poen om mee te spelen van de CB, zowel als het onderpand….?!?

   De bank garandeert zichzelf?!? Volgens het artikel heeft deze constructie een potentieel dat de QE’s van de centrale banken ruimschoots overstijgt… die deflatie moet duidelijk de nek worden omgedraaid.

   Koen? Iemand? Zit ik ernaast?

   1. En de asset op de balans van de bank is ‘eligible’, eigendom/opvraagbaar, dus staat op zowel de bankbalans als op de cb balans als collateral….

    Juist ja, bij een chronisch tekort aan waardevol onderpand zetten we het gewoon 2x op de balans; marked to fantasy, maar dat spreekt voor zich….

    Teeering zeg. Ik ga nog even wat real assets kopen, ben zo terug.

 3. “Will you arrest the bankers ?”

  * * * * *

  http://vidrebel.wordpress.com/2013/11/15/a-litmus-test-will-you-arrest-the-bankers/

  * * * * *

  Voor wat betreft die “147 corporations running the entire world market” ( allemaal aan het Rothschild-infuus natuurlijk )uit bovenstaande link :

  ■ ‘Zürich-onderzoek’ naar Mondiale Markt :

  http://www.newscientist.com/article/mg21228354.500-revealed–the-capitalist-network-that-runs-the-world.html

  &

  http://realcurrencies.wordpress.com/2012/07/26/the-few-banks-that-own-all/

  & (doc bekijken vanaf 5:00 min t/m 14:00 min) :

  http://www.ted.com/talks/james_b_glattfelder_who_controls_the_world.html

 4. En inderdaad ; overal ontstan er weer bubbels, zoals in de (hoofdzakelijk de nihilistische) ‘kunst’ en al hélemaal in die fokking Bicoin (faktor 30.000 is 4 jaar !!!!), maar GOUD ? Of ZILVER ???

  Nee, natùùùùùrlijk niet, hè ?

  Die ‘barbaarse relieken’ (die de CB’s wereldwijd desondanks o zo graag inslaan momenteel).

  Maar “Het Tijdperk van de Edelmetalen” gaat ooit komen, lieve mensen.

  De Allerlaatste Bubbel, wordt ie ook wel genoemd.

  Ikke stéénrijk temidden van imploderende overheden en totale anarchie in de straten.

  Hebbik NOG niks, VERDOMME ! ! !

 5. Als mevr Yellen een ander beleid zou voorstaan, zou zij deze positie nooit gekregen hebben.
  En ze zal voorlopig nog in de gaten worden gehouden.
  Wel handig om op te anticiperen.

 6. Wat me opvalt aan deze website is dat de reacties altijd hetzelfde zijn en dat er niks concreets wordt gedaan. Een hoop kritiek en bla bla bla maar ondertussen kunnen de politiek en banken gewoon hun gang gaan. Dus wat heeft het voor zin? Veel energie in zaken steken terwijl je er niks aan doet. Nou ga lekker zo door zou ik zeggen…….

  1. Haha, Harvey, wat doe je zelf dan?

   Be the change you want to see in the world – Meneer Ghandi –

   En wat je zegt geldt niet alleen voor deze site hier hoor, wij met zijn allen zijn tot veel in staat om alles te veranderen, maar alleen wanneer de focus gebundeld wordt en dan wel op het geheel ipv op eigenbelang. En verdeeldheid zaaien , daar is de kleine eliteclub meester in, gebruik makend van alle driften en lusten om de massa in toom te houden. Onze geest is onze grootste gevangenis.

  2. @harwey,
   Je hebt gelijk en ga meteen hand in eigen boezem steken.
   Ik ga eea. aanplanten in onze tuin waaronder ananas, watermeloen en sinaasappel. Ik ben serieus hè!
   Madman et al, ik stuur achter de coulissen tzt wel wat foto’s.
   Of mss zelfs ergens anoniem op een blog.

 7. Marc Faber is right on the money ! ! !

  Dit “geldsysteem” is een piramidespel: de basis moet voortdurend groeien om de top te voeden. Maar sinds 2008 moeten de banken de buffers vergroten en dat doen ze door minder uit te lenen. Oeps, met minder kredietverstrekking krimpt de basis van het piramidespel. Dan moet de Fed natuurlijk bijspringen om de barstende bubbel levend te houden door het (met de computer) zoveel geld erin blazen om de schijn te geven dat de bubbel niet smakt. Maar hierdoor geeft de Fed ook impliciet toe: zij houden een privaat piramidespel gaande…

  Correct stelt Marc Faber dat de vraag is niet of de Fed stopt, maar in welke tempo gaan ze de “stimulus” verdubbelen. Elk jaar of elke 6 maanden. Let maar op, de dag dat ze met het “stimuleren” stoppen ploft de Dollar naar nul waarde gevolgd met enkele weken door de Euro.

  Geen zorgen over tapering dus. Ook de ECB gaat met QE’s aan de slag:
  http://www.businessinsider.com/euro-dives-after-ecb-governor-hints-qe-2013-11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: