De afgelopen 20 jaar heeft Japan te maken gehad met deflatie, een haperende economie en bevolkingskrimp. De totale bevolking van Japan is in 2012 met 212.000 mensen gedaald. De vergrijzing is enorm. Meer dan 20% van de Japanse bevolking is 65 jaar of ouder. Afgelopen week heeft de Japanse president Abe laten weten dat hij er alles aan zal doen om de Japanse economie weer te laten groeien. Een inflatiepercentage van 2% is het streven. Er zal een nieuw ronde aan stimuleringen komen, geen grote verrassing, want een nieuw pakket kwantitatieve verruiming door de Bank of Japan was te verwachten. Ondanks dit is de Japanse QE volgens meerdere partijen een extreem gevaarlijk experiment.

japan domino

€50 miljard obligaties per maand

De balans van de BoJ is nu ¥138 biljoen en zal tegen het einde van 2014 zijn verdubbeld tot ¥270 biljoen. De centrale bank van Japan zal elke maand voor 7 biljoen yen (zo’n €50 miljard) aan Japanse staatsobligaties gaan opkopen. Dat is meer dan één Cyriotische bailout per week (!). De Japanse staatsobligaties die de BoJ aan het einde van 2014 op de balans zal hebben staan, heeft een totale waarde van 190 biljoen yen (€150 miljard).

Kyle Bass: ‘Implosie is aanstaande’

Door deze nieuwe maatregelen zal de Japanse geldprinter op volle toeren moeten blijven draaien. De geldhoeveelheid in Japan zal in de komende 2 jaar verdubbelen door de nieuwe Quantitative Easing. Volgens Kyle Bass voornamelijk om de Japanse yen te devalueren. Hieronder zijn visie over de toekomst van Japan. Niet alleen schiet Japan Noord Koreaanse raketten neer, ook gaat het in de aanval in de wereldwijde valutaoorlog.

8 reacties

 1. Japan gaat Zimbabwe achterna. Het is simpel; waarom heffen overheden belasting als je het geld gewoon kunt printen? Waarde kun je niet printen, alleen geld. De financiele ongelukken die Japan gaat meemaken worden genezen met geprint geld, tot een brood ¥4570,- kost.

 2. http://www.europa-nu.nl/id/vivjfx07juz1/nieuws/japanse_regering_akkoord_met_begroting?ctx=vh6ukzb3nnt0

  De Japanse regering heeft zaterdag de ontwerpbegroting voor 2012 goedgekeurd. Het budget van 112,35 biljoen yen (1,16 biljoen dollar) is met een record van 49 procent gefinancierd door obligaties.

  http://zaplog.nl/zaplog/article/japan_is_25_van_inkomsten_kwijt_aan_rente
  De Japanse overheid betaalt per jaar 10,5 biljoen yen aan rentebetalingen, terwijl de totale inkomsten uit belastingen 42 biljoen yen zijn. Kortom, 25% van de belastinginkomsten wordt alleen al besteed aan de kosten van het hebben van de staatsschuld.

  Ook Japan is failliet en laat het begrotingstekort financieren door de centrale bank van japan staatsobligaties opkopen.

  We are on the road to nowhere.

  Zou het mogelijk dat er straks een ongekende kapitaalvlucht naar aandelen gaat plaatsvinden ipv goud en zilver?

 3. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de goud-Yen-grafiek over de afgelopen 12 maanden. Die zal heel duidelijk weergeven wat er gebeurd met de waarde van geld aldaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: