Japan gaat geldhoeveelheid in 2 jaar verdubbelen

8

De afgelopen 20 jaar heeft Japan te maken gehad met deflatie, een haperende economie en bevolkingskrimp. De totale bevolking van Japan is in 2012 met 212.000 mensen gedaald. De vergrijzing is enorm. Meer dan 20% van de Japanse bevolking is 65 jaar of ouder. Afgelopen week heeft de Japanse president Abe laten weten dat hij er alles aan zal doen om de Japanse economie weer te laten groeien. Een inflatiepercentage van 2% is het streven. Er zal een nieuw ronde aan stimuleringen komen, geen grote verrassing, want een nieuw pakket kwantitatieve verruiming door de Bank of Japan was te verwachten. Ondanks dit is de Japanse QE volgens meerdere partijen een extreem gevaarlijk experiment.

japan domino

€50 miljard obligaties per maand

De balans van de BoJ is nu ¥138 biljoen en zal tegen het einde van 2014 zijn verdubbeld tot ¥270 biljoen. De centrale bank van Japan zal elke maand voor 7 biljoen yen (zo’n €50 miljard) aan Japanse staatsobligaties gaan opkopen. Dat is meer dan één Cyriotische bailout per week (!). De Japanse staatsobligaties die de BoJ aan het einde van 2014 op de balans zal hebben staan, heeft een totale waarde van 190 biljoen yen (€150 miljard).

Kyle Bass: ‘Implosie is aanstaande’

Door deze nieuwe maatregelen zal de Japanse geldprinter op volle toeren moeten blijven draaien. De geldhoeveelheid in Japan zal in de komende 2 jaar verdubbelen door de nieuwe Quantitative Easing. Volgens Kyle Bass voornamelijk om de Japanse yen te devalueren. Hieronder zijn visie over de toekomst van Japan. Niet alleen schiet Japan Noord Koreaanse raketten neer, ook gaat het in de aanval in de wereldwijde valutaoorlog.