De Bank of Japan heeft nieuwe stimuleringen aangekondigd. De Japanse centrale bank gaat vanaf heden aandelen kopen in de vorm van indextrackers. Natuurlijkerwijs reageren de aandelenmarkten wereldwijd euforisch. Het jaarlijkse stimuleringsprogramma van 60 tot 70 biljoen yen wordt naar boven bijgesteld tot 80 biljoen yen. We kwamen op de website van technisch analist Ad Noten een treffende omschrijving tegen van deze monetaire maatregel:

japan centrale bank

Zou men bij de Japanse centrale bank beseffen dat men met het aankopen van indextrackers de doos van Pandora geopend heeft, zo vraag ik me af. Men beseft waarschijnlijk niet wat men aanricht. Op het eerste gezicht lijkt het leuk, altijd stijgende beurzen. Als het kunstmatig gecreëerde koersverloop echter geen gelijke tred houdt met de werkelijke economie en daar zelfs geen enkele verband meer mee heeft, dan zijn de rapen gaar. Het is gedoemd te mislukken. De koersvorming van een index komt normaliter tot stand vanuit de al dan niet aanwezige belangstelling voor de aandelen die deel uitmaken van de index. De aandelenkoersen bepalen de stand van de index, doordat elk aandeel zijn eigen weging heeft in de graadmeter. Nu draait men het om. De index wordt gekocht door de centrale bank en de aandelenkoersen gaan als onderliggende waarde automatisch mee naar boven. Prestaties van bedrijven zijn betekenisloos, net als economische cijfers. Het gaat al enige tijd deze kant op, ook hier in Europa. Je zou haast zeggen dat er door andere centrale banken rond de wereld al enige tijd derivaten worden gekocht. Uit Duitsland bijvoorbeeld komt het ene na het andere negatieve bericht, ook vanmorgen weer. De Duitse DAX staat echter op een winst van 2%. Tegenvallende cijfers die om 13.30u in de VS bekend werden gemaakt hadden evenmin invloed. Dit is spelen met vuur. (via ADNbeursanalyse)

28 reacties

 1. De doos van Pandora is al een behoorlijke tijd geleden geopend doordat de centrale banken de geldprinter hebben aangezet gesteund door alle overheden om de beurs op weg te helpen….

  Het heeft nu al zo’n momentum gekregen dat je er toch niks meer tegen doet. Suc6

 2. Het sprookje blijft bestaan, zolang iedereen meedoet en gelooft dat alles prima gaat.

  Het gevaar dat iemand naar de uitgang loopt en dan gaat de hele meute richting de voordeur, dat wordt dringen! Het kaartenhuis moet wel instorten! Niks dan gebakken lucht…., maar kennelijk kunnen de onnozele burgers op deze gebakken lucht hun maag vullen.

  Knap staaltje van de overheid. Gefeliciteerd, list en bedrog wordt beloond.

 3. Heheh….

  We’re all Zimbabweans now biflaten…

  In de schuldenestafette gaat het stokje van de FED naar de BoJ, naar de ECB, van staatsschuld naar corporate bonds, naar hypo-pakketjes, naar aandeeltjes in ETF vorm.

  Exponentieel biflaten, is tie weer; exponentieel. Uiteraard kun je met je koerswinst straks nog net 1 brood kopen, maar op papier ben je toch miljonair he? Ook een gratis geld emotie.

  Btw, nu we elkaar toch spreken; sluit het zilver- en goudraam dit jaar nog?

   1. O ja, waarom die mix van talen? Onbewust hoor, maar soms ken je het niet op z’n Hollands ‘uitdrukken’, althans niet duidelijk…

    Free floating languages, nomnom….

    Alleen voor de denkers hoor!

 4. Wat “QE INF” al niet vermag met den menschengeest :

  http://www.maxkeiser.com/2014/10/gold-falls-stocks-record-highs-as-japan-goes-weimar-here-be-dragons/#more-75483

  Immers, een triljoeneke is helemaal niets meer vandaag de dag :

  ” The BOJ decided to increase the pace at which it expands base money to a whopping 80 trillion yen ($726 billion) per year. Previously, the BOJ targeted an annual increase of 60 to 70 trillion yen.”

  “These are scoundrell days” , zong “A-HA” zo’n 25 jaar geleden al …

  ( die zweedse groep die doorbrak met “Take on me”, u weet wel. Madman kan vàst en zeker het bijbehorende clippie aanleveren. Vermits zijn Commodore 64 ‘m binnen 24 uur krijgt gedownload, hè ? )

  1. Toevallig vond ik bij het opruimen een datasette, met bandje, en na 25 a 30 jaar werkte dat nog.

   Dat was tenminste nog kwaliteit, en behoeft geen bijna dagelijkse updates 🙂

   Hoelang gaat een i-phone ook al weer mee haha of een windowsversie ?

 5. Kameraad Tissinski heeft zo ook z’n heldere momenten :

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/rene-tissen/nederland-terug-naar-de-gouden-standaard

  ” Ik roep de Nederlandse regering graag op om in lijn met Zwitserland ook Nederland terug te brengen in de stal van de gouden standaard. Als dat niet anders kan dan via de uittreding van Nederland uit de Eurozone, dan moet dat maar.””

  Tissinski moet nodig oppassen voor wat hij schrijft.

  Anders “Nijenrode-baantje-foetsie” heheh …

  1. Tissen heeft ook het licht gezien, na een aantal bespottelijke columns, wattie overigens zelf ook wel inzag blijkbaar.

   Altijd grappig om zo’n systeempooier met gebogen hoofd het klooster te zien inwandelen.

   Overigens, ik zag zo’n opmerking van je dat het meeste wel een beetje samenvat; you can’t taper a ponzi ! Of heb je die ergens gejat?

   1. Nou ja, goed, omdat je zo aandringt houtskool ; ik heb dat Max Keiser en aantal keren horen schreeuwen in z’n shows, zodat dat nogal ‘nagalmde’.

    Dus “eerlijk gejat”‘, inderdaad ja hihi …

 6. Maar eerlijk gezegd ben ik vanavond nogal in een GRAFstemming ivm het in elkaar BEUKEN van de Bitcoinprijzen, en dus HELEMAAL die van de ‘Alts’ …

  260 eurootjes voor een Bitcointje !

  Wie had dàt nou verwacht, eind 2014 ..???

  Pfff …

  Is de wereld nou helemaal GEK geworden of zo ..???

  Niet ?

  Nou, dan ben ik ’t !

  1. @ KTM. Hier nog een link waarin Peter Schiff spreekt met Jim Rickards over diverse zaken, zoals IMF, Bitcoin, Goud en ook de SDR. Ik heb nog steeds dezelfde angst over de SDR als Rickards. Duurt ca. 30 minuten, maar is m.i. de moeite waard. https://twitter.com/JamesGRickards?original_referer=http%3A%2F%2Fwww.edelmetaal-info.nl%2Ftweets%2F&tw_i=529256537173536768&tw_p=embeddedtimeline&tw_w=364773850468200448
   Ik wist eerlijk gezegd niet waar deze link anders te plaatsen.

 7. En KIJK die fokking sjinezen er maar eens (terècht) van profiteren !

  80% ‘vliegt’ rechtstreeks naar een Yellow Wallet !!!

  http://www.fiatleak.com

  Slimme jongens, die Sjinezen-gn-gnnn …!!!

  (ps: Europa slaapt natuurlijk ; ze koopt nog geen koewàrt procentje op … un-f*cking believable !!!)

 8. … zo’n 300 Bitcointjes verkocht de afgelopen 4 minuten … en zo’n 90% naar een “Yellow Wallet” …

  … ik zwéér ’t ..!!!

  En wij maar naar “Heel Holland kookt” kijken-gn-gnnn …

 9. Ok, de V.S. wordt ‘wakker’ (of heeft gewacht met kopen) ; zo’n 6 of 7 aankopenvan 50+ BTC de afgelopen 2 minuten-gn-gnnn …

  Het IS dat ik geen geld (meer) heb getver-de-GETVERRRR !!!

  Dit is gewoon “zilver voor 5€/Oz”, lieve mensen !!!

 10. Het is te hopen dat bij het zwitsers (goud-)referendum (30 nov a.s.) er gewoon van pampieren stembiljetes gebruik wordt gemaakt !
  Tééé-ring, zeg..!

  “EXPERT CONFIRMS THAT VOTING MACHINES ARE RIGGED FOR DEMOCRATS”

  ” This election cycle we have heard of numerous instances where Republican candidates and staff enter the polls only to find their votes switched to the Democrat opponent. Now there’s proof of a massive conspiracy so large that the founding fathers are rolling over in their graves.”

  http://aun-tv.com/2014/10/confirmation-voting-machines-rigged-for-democrats/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: