´´Jawel, bitcoin gaat naar $1,2 miljoen binnen 5 jaar, maar toch…´´

Waarom die ´´maar toch…´´ in de titel? Op het einde van zo´n onvoorstelbaar gelukzalige voorspelling voor alle bitcoinhouders? Aan het woord is ook niet iemand van de minsten. Robert Kiyosaki, een financieel monument in de States als personal finance guru, ondernemer en auteur van 26 boeken over geld en beleggen. Dat is inclusief het standaardwerk dat op ieders Amerikaans nachtkastje ligt (nou ja…): ´Rich Dad, Poor Dad´. ´In ‘Rijke pa, arme pa’:

 
* Ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat u een hoog inkomen
moet hebben om rijk te worden;
* Betwist hij de overtuiging dat uw huis tot de activa behoort;
* Laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen
vertrouwen als het om onderricht over geld gaat;
* Stelt hij voor nu en altijd vast wat activa en passiva zijn;
* Leert hij u wat u uw kinderen over geld zou moeten leren als u hun een gezonde financiële toekomst wilt geven.´

´…en sommige cryptomunten´

Dus dit Amerikaanse icoon heeft er het volste vertrouwen in dat BTC binnen 5 jaar aan 1,2 miljoen dollar zal noteren. Gresham´s Law zegt het helemaal: bad money drives out good money. Mister Kiyosaki heeft het dan over de Amerikaanse financiële stimuli voor de burgers, maar eigenlijk om de economie te ondersteunen, of proberen terug recht te krijgen. U weet toch dat 21 Amerikaanse senatoren president Biden gevraagd hebben deze zogenaamde Corona steun permanent te maken? Dit geloof je toch niet, in wat eeuwenlang het symbool van het Kapitalisme was? Maar samengevat: in een wereld waarin slecht want verzonnen geld heerst, tijdelijk, zullen alleen hard assets er bovenuit steken, dixit mister Kiyosaki. En dat zijn dan volgens de financial guru: gold, silver ´and some cryptocurrencies´.

Bitcoin for kids

U wist toch dat Unicef, de wereldwijde hulpverleningsorganisatie van de Verenigde Naties gericht op kinderen, een Cryptofonds heeft? Niet? Nou ja, om maar te zeggen… Het Cryptofund van Unicef heeft net haar eerste bitcoin donatie gekregen.

Altcoin seizoen

We zaten er gisteren wel recht op om de huidige fase van de stierenmarkt in cryptocurrencies te duiden als het Altcoin Season, nietwaar. Heeft u nog naar uw wallet gekeken recent, uw digitale portefeuille? De ene na de andere digitale munt haalt recordkoersen. Dat is voorlopig dus nog uitgezonderd bitcoin. Dat heet dan het seizoen dat de alternatieve coins shine, schijnen, en hoe. Zo haalt XRP van Ripple Labs, Inc. voor de eerste keer in drie jaar terug de 1 dollar. Tot voor kort was dat een halve dollar. En drie maanden geleden 20 dollarcents.

Breaking: XRP aan 1,10 dollar en terug in de Top Vier…

The Battle: SEC versus Ripple

In het juridische gevecht met de Amerikaanse beurswaakhond SEC werd een kleine tussentijdse overwinning behaald door Ripple. De aanklagers moeten de documenten bovenhalen die zouden verantwoorden waarom bitcoin en ethereum géén ´securities´, effekten zijn. Dus waarom zou XRP dan wél een security wezen? Dat willen Ripple en haar beide aangeklaagde executives heel graag weten. En is het ook niet wat vreemd dat de Voorzitter van die SEC in december 2020 dit verklaarde, ´´XRP is a security´´. Om dezelfde dag ontslag te nemen…en ondertussen in dienst van een of andere company werkt aan de promotie van onder meer bitcoin?!

Interview and all things crypto

Een must see/hear interview met Dan Morehead van Pantera Capital, professionele cryptobeleggers. Dit moet u gewoon horen, zien, weten! ´Aaron Bush: Hi, everyone. I’m Aaron Bush, investor here at The Motley Fool and head of our Extreme Opportunities franchise, and I’m super excited to talk to Dan Morehead, CEO of Pantera Capital, chairman of Bitstamp, and a board member at BitPesa. We’re going to be digging into all things crypto today. Dan, thanks for joining me.´

Bitcoin is no dog!

De banks are crooked, bitcoin is an equaliser, en dit gaat options voor een heel andere financiële wereld betekenen. Wie anders aan het woord dan…de beroemde rapper Snoop Dogg? Jawel, rapper maar ook zakenman en investeerder. En nu weet u meteen ook waarin…

(uit Cryptonieuwsbrief.nl

 

4 reacties

  1. Keep on dreaming ! Zolang beurzen met geleend geld en superlage rentes door blijven stijgen worden de bubbles verder opgebalzen. Als Bubble plopt……verdwijnt alles in het niets ! Alleen goud en zilver zullen altijd in waarde blijven ! Rest is alleen gebakken lucht en papier !

  2. Ik denk dat Bitcoin er is om te blijven, net als enkele andere goede blockchainprojecten. Het loskoppelen van de Amerikaanse dollar van goud was geen goed idee. Goud blijft schaars, maar de Amerikaanse dollar waarschijnlijk allang niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: