Jim Rickards voorspelt dat er géén tapering zal plaatsvinden en dat de Fed haar geldverruiming eerder nog zal moeten opdrijven. Kijk niet naar wat ze zeggen maar naar wat ze doen; geloof vooral de rozige vooruitzichten niet want het is allemaal smoke and mirrors. Wanneer de volgende, veel grotere crisis komt zullen alleen hard assets overleven…

De volgende mondiale crisis

James “Jim” Rickards voorspelt 7000 dollar per troy ounce goud! De Amerikaanse advocaat, econoom en investeringsbankier heeft 35 jaar ervaring opgedaan in Wall Street en verwierf grote bekendheid met zijn boek Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis. De VS zitten in een recessie/depressie sinds 2007 maar niemand wil dit weten. De Amerikaanse dollar is kwetsbaar door vooral de Aziatische landen die goud accumuleren en de nu openlijke roep vanwege China om een nieuwe wereldreservemunt. Maar voor alle grote munten geldt eigenlijk dat ze aan een race to the bottom bezig zijn: de eigen munt dermate devalueren om de export aan te zwengelen maar ook om inflatie te trachten importeren, vooral dan de VS. Die is tot alles bereid om deflatie te voorkomen en in een scenario zoals in de jaren ’30 te belanden.

Biflatie

Momenteel zien we én deflatie én inflatie in het economisch systeem. De Federal Reserve wil absoluut inflatie creëren maar eens de geest uit de fles zou die wel eens kunnen “overshoot” naar 7 tot 8 % in plaats van de gewenste 2 %. Zij is alzo de grootste gok in de financiële geschiedenis aangegaan. De money managers van deze wereld gebruiken de verkeerde economische modellen – cyclische modellen waarbij ze elk moment een robuust herstel verwachten. Maar we zitten niet in een cyclus maar in een depressie, voor de eerste keer sinds 1930, en dan helpt bijvoorbeeld QE niet. Voor wie nieuwsgierig is naar hoe een depressie aanvoelt…wel, we zitten er momenteel in… Lees en kijk verder op Goudportal.nl

6 reacties

 1. Ik geloof dat de heer Rickards het bij het rechte eind heeft.

  Verder ziet bijna geen sterveling wat zich afspeeld of heeft nog steeds vertrouwen in een goede afloop.
  Wel raar in de tijd dat de media zo wijdverbreid beschikbaar is. Geen enkel negatief nieuws dringt door tot de grouwe massa. Men is apatisch of Oostindisch doof.

  Er is dus niets aan de hand, zolang ieder maar in het sprookje gelooft (Zeg, maar de nieuwe kleren van de Keizer “Janet Yellen”, de Geldpers).
  Tot een zogenaamd “zwarte zwaan event” , waardoor de massa wakker schrikt. (iemand schreeuwt , de keizer is naakt! ofwel Yellen print “lucht”).

  Met z’n alle naar de nooduitgang…. “goud” en rara wat de prijs laat zien?
  Het is een kwestie van tijd. Alleen weet niemand precies wanneer.

  Misschien weten de sluwe poltici en bankiers het spel nog jaren uit te stellen…..Zolang de “zwarte zwaan” zijn nek maar niet laat zien.

  De toekomst zal het uitwijzen.

 2. Eerst moeten de papieren beloften naar valuta’s, en dan naar hard assets. Stampede!!
  Ik denk niet dat in een dergelijk chaotisch traject nog ergens een onsje goud of zilver is te vinden om deze valuta’s tegen te ruilen; wanneer het vertrouwen weg is in een verder ongedekt stelsel rest slechts pleepapier biflaten. Maar dat is ook waardevol in barre tijden.

  1. De FED tweet gaf vooralsnog een verhoging naar $125.000.000.000 per maand qe, de 0,3% toename van de 10 jaars in bezit van de FED neemt dus toe in 2014, en dan verder met het monetariseren van piigs papier en JGB’s?

 3. Voor wat de info die ik krijg waard is,zal 2016 een bewogen jaar gaan worden.
  Maar een ieder zal zich zelf in een hechte groep moeten voorbereiden,op wat er kan komen.
  Diegenen die egoistisch willen handelen,zullen ten prooi vallen aan de wolven.
  Deze tijdsperiode,geldt als het bloed zuiveren van al de mensen die vervuild geraakt zijn.
  Wolven hebben een zeer goede neus voor tuig met een sterke lijflucht aan zich.

 4. Tapering gaat niet plaatsvinden, rente blijft op nul….de ellende gaat pas goed beginnen wanneer met QE en zero-interest de volgende recessie zich aandient….sta overigens niet gek te kijken dat de huidige situatie van massa-hypnose nog geruime tijd gaat duren….

 5. De zilver en goud Maffia begint weer met one liners zonder onderbouwing zo als we gewent zijn van deze groep die alleen schrijft voor eigen belang.
  De afgelopen jaren zijn er zo veel lul verhalen geschreven over zilver en goud met dit soort beloftes maar de realiteit zegt toch heel wat anders zilver in een jaar 42% gedaald en goud ruim 31% en het einde is nog niet in zicht.
  Met alle financiële ellende van de afgelopen jaren had goud al lang op een record bedrag moeten staan maar niets is minder waar nee goud is geen Bitcoin maar daar hoor je niets over. De kans is veel groter dat die over een paar jaar op 7000 dollar staat dan goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: