Jim Rogers: ‘Ramp in Japan goed voor olie en grondstoffen’

De prijs van olie en andere grondstoffen zijn net als de wereldwijde aandelenmarkten flink gedaald sinds de aardbeving en tsunami in Japan. Rogers denkt echter dat dit een mooi instapmoment is voor olie en commodities. Hij verwacht dat de vraag naar olie zal toenemen, omdat er door de ramp wereldwijd op termijn minder gebruik zal worden gemaakt van kernenergie.

Ook zal de prijs van andere grondstoffen stijgen omdat het getroffen deel in Japan uiteindelijk weer zal moeten worden opgebouwd. Het is volgens Roger een kwestie van tijd, totdat de prijzen van olie en andere grondstoffen de weg naar boven vervolgen. Hij geeft dat ook aan in het interview met CNBC dat hij van plan is om de flinke daling aan te grijpen als een aankoopmoment voor onder andere ruwe olie. Op moment van schrijven noteert een vat crude oil (159 liter) net onder de $100,-. De olieprijs staat ruim 1% in de plus. Dit komt mede door de situatie in Bahrein.

Lees ook: ‘Oil price spikes as Iran attacks Bahrain violence.’Eén reactie

  1. Dus de aardbeving, samen met de tsunami en de kernramp, in Japan en ook nog de onrust in het Midden-Oosten veroorzaken een diepe economische recessie met hoge inflatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.