Dzilvere maand juni is statistisch gezien een slechte maand voor zilver. In de afgelopen 20 jaar daalde het grijze edelmetaal 14 maal in de maand juni en in de laatste 10 jaar daalde zilver in juni zelfs 8 keer. De dalingen waren tevens veel groter dan de stijgingen. In het jaar 2006, 2009 en in 2013 was de daling groter dan 10%. Gemiddeld daalde de zilverprijs 5,94% in juni in de afgelopen 10 jaar.

Overzicht zilverprijs juni in de afgelopen 10 jaar

2004 -5,1%

2005 -5,1%

2006 -12,3%

2007 -7,4%

2008 +3,9%

2009 -12,9%

2010 +1,6%

2011 -9,1%

2012 -1,0%

2013 -12%

Qua kansberekening zijn beleggers die long zitten in zilver dus het haasje maar in de eerste 1o dagen van deze maand boekt de zilverprijs een kleine stijging van +0,5%. Een aardige statistiek om bij te houden.

Nieuws Goud en Zilver

De afgelopen weken was er veel nieuws in de zilver- en goudmarkt. Het meest opvallende nieuws kwam vanuit Oostenrijk en Londen.

Oostenrijk

Oostenrijk gaat haar goudreserves die in Londen opgeslagen liggen laten controleren. Het land heeft ongeveer 80% van de goudreserves in het buitenland liggen. Op deze wijze kan Oostenrijk het goud makkelijker verleasen en hier extra inkomsten mee genereren. Oostenrijk verdiende de afgelopen 10 jaar ongeveer €300 miljoen aan lease-inkomsten. Ongeveer 150 ton goud ligt in Londen en een groep auditors gaat de goudreserves controleren. In Oostenrijk is er steeds meer publieke druk op de centrale bank gekomen. Er is stijgend ongeloof over het bestaan van het goud.

De Duitse Centrale Bank, De Bundesbank, heeft eerder al een controle op het Duitse goud in New York willen laten uitvoeren maar het land kreeg geen toestemming voor de controle. Vervolgens werd besloten om een deel van het goud terug naar Frankfurt te halen. Dit proces verloopt moeizaam en New York heeft een levertijd van 7 jaar nodig. Afgelopen jaar kwam er maar een schamele 5 ton uit New York. Het proces loopt nu al ver achter op schema. Lees meer op Goudvergelijken.nl

5 reacties

 1. Het goud en zilver ligt overal,behalve waar het zou moeten liggen.
  Duitsland krijgt met grote moeite 5 ton over de post,van z’n grote vriend.

 2. Statistisch gezien een slechte maand voor papieren zilver; u weet wel, de BIS en consorten die met het papieren derivatenspel, ETF’s en zo, het stokje reeds hebben overgenomen van de ‘fixers’.

  Wat een flauwekul artikel.

  Silver backed Yuan, no one saw it coming.

 3. @bertus : maar de VS konden wel in één enkele vlucht 34 ton van Oekraëne wegvliegen, hè ?

  Maar goed, het Edele Water staat de Amerikanen (èn Europa) inmiddels tot de lippen.

  Wellicht dat dàt er mee te maken had ?

  hihi

  1. Zo te zien vandaag gaat er inderdaad wat gebeuren, ca. 5% in 1 dag is als uitbraak in ieder geval de goede richting met voldoende momentum. Nu zien dat we het vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: