Kabinet delegeert naar gemeenten en lonkt naar EU, VN en WEF

Nederland verzinkt in bestuurlijke chaos. We hoeven daarvoor alleen maar te kijken naar het demissionair kabinet en een verdeelde Tweede Kamer. Er wordt niet geregeerd maar politiek Den Haag stuntelt van schandaal naar schandaal. De toeslagenaffaire is slechts één voorbeeld wat nog het meest aanspreekt, maar er zijn talloze bestuurlijke mislukkingen die onopgemerkt in de doofpot verdwijnen.

Gemeenten met nepaccounts

We liggen er niet meer wakker van, tenzij je één van de slachtoffers bent van de toeslagenramp, of van de missers van verschillende uitvoerende instanties zoals bijvoorbeeld het UWV en de Belastingdienst die over ons inkomen gaan. Of de uitvoerende diensten van de verschillende ministeries die burgers wijzen op overtredingen. Of de lagere overheden, zoals provincies, gemeenten en waterschappen die burgers nog wel eens in de weg staan bij het aanvragen van vergunningen e.d. Kortom, we laveren tussen bureaucratische missers. Nu liggen zelfs 26 gemeenten onder vuur vanwege nepaccountants op sociale media. Wederom een signaal dat onze democratie ten onder gaat. Teveel partijen in de Tweede Kamer geeft teveel wet- en regelgeving. Voor elk wissewasje een wetje en een miljoen ambtenaren voor de uitvoering, handhaving en controle op regeltjes. Bureaucratie ten top. Tel hierbij de aanstaande testsamenleving waarbij zelfs onze gezondheid onder controle komt van de overheid. Hoe ver zijn we doorgeschoten?

Landbouwgrond voor Microsoft en Google

Op gegeven moment is het teveel en loopt de boel vast. Een groot deel van onze tijd verspillen we aan ambtelijk geneuzel in plaats van te investeren in nieuwe inkomstenbronnen, behalve dan in de farmaceutische industrie. Waar is onze maakindustrie? Waar zijn onze reders? Velen zijn het land uit gevlucht, verhuisd naar goedkope lonen landen zonder lastige regeltjes. We maken ruimte voor de brievenbussen van Big Tech en Big Farma en verkopen lappen grond aan Microsoft en Google voor het plaatsen van enorme datacenters in de groene polders. Slechts een paar poppetjes personeel voor de bewaking en that’s it. Geeft een aantal miljoenen in de gemeentekas, 2 boeren die miljonair werden bij verkoop van landbouwgrond en de gelukkige wethouder van de gemeente Hollands Kroon die een tekort op de begroting kon weg werken. Tekorten ontstaan door het delegeren van taken van Rijk naar lagere overheid.

Rutte 3(en 4) is druk met EU

De Participatiewet van 2015 geeft een verschuiving van sociale wetgeving naar de gemeenten. Hierdoor krijgt het Kabinet ruimte om de blik te richten op de EU. Binnenlandse zaken kunnen beter worden uitgevoerd door de lagere overheden die dichter bij het volk staan. Geen verkeerde gedachte, echter wordt vergeten dat meer wet- en regelgeving bij de gemeenten een extra kostenpost in de uitvoering geeft. Kosten die worden doorberekend in de vorm van hogere heffingen. Minder werk bij de Rijksoverheid betekent minder kosten, dus lagere belastingen, maar niets is minder waar. Het landbestuur is namelijk druk met vergaderen in EU-verband. EU-parlementariërs zijn druk met maken van wetten en de EU-ministerraad is druk met de inrichting van EU-steunfondsen. Landgenoot en EU-commissaris Timmerfrans heeft fantastische klimaatplannen voorlegt met een prijskaartje van zelfs 1 biljoen.

Geen inspraak

Zie hier de gewichtige zaken die alle tijd nemen van Rutte en cs. De blik in Den Haag is gericht omhoog. Leg burgerzaken dicht bij de burger neer. Prima zaak, kost wat maar dan heb je ook wat. Ben best bereid daaraan bij te dragen mits verlaging van de rijksbelastingen. Dat zie ik niet gebeuren want er spelen belangrijke zaken over onze grenzen. Die staan wijd open voor handel en toerisme in het kader van de globalisering van de wereldwijde economie. Dan heb je een wereldbestuur nodig, zo denken bestuurders van VN, WEF, WHO en andere supranationale organisaties. Oké, we stemmen dus voor de kandidaten van Gemeenteraad, Waterschap, Provinciale Staten en Tweede Kamer. Echter heb ik nog nooit kunnen stemmen op de EU-politici en ‘regenten’ van supranationale organisaties die al denken als een wereldbestuur. Kijk naar de Agenda 2030 van het WEF en de VN. Hoe vreemd is dat? Kennelijk dulden bestuurlijke elites die een wereldheerschappij nastreven geen inspraak.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Vandaag(19 mei 2021) worden de SDG’s(Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de VN gepresenteerd aan het NL-volk. Het mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Kost wat maar dan krijg je ook wat. Het maakbare ideaal van de elite die de arme burgers onder de wereldbevolking niet vergeten. Zie hier de Nieuwe Wereld Orde. Geef de wereldheerschappij in handen van een clubje ongekozen elitaire bestuurders en we krijgen het nieuwe beloofde land. Laten we gelijk alle bestuurslagen opheffen inclusief belastingen. Big Brother kan met hulp van Big Tech(en Big Farma) alle bestuurslagen vervangen. Zijn niet meer nodig als we onze mobieltjes met digitaal paspoort gebruiken. QR-codes geven toegang tot onderdelen van de samenleving. Als het contante geld is vervangen door de digitale euro(CBDC), als bestuurslagen zijn vervangen door AI(kunstmatige intelligentie), als sociale media en Google ons controleren op gedrag, dan staan we aan de poort van het transhumanisme. Ontvangen we een basisinkomen, met als aanvulling onze arbeidsinkomsten. Worden we gekort d.m.v. de strafpunten die Big Brother registreert. Scheelt duizenden ambtenaren.

Borreltafel van de jetset

Big Tech bouwt alvast de Beemster en Groningen vol met Big Data van Google en Microsoft. Er ligt een ideale Agenda 2030 klaar die wij burgers niet kunnen bevatten. Vooral niet mee bemoeien, het is nu de beurt aan de Technocratie, de democratie is ter ziele. Big Tech en Big Brother hebben de middelen, wij burgers ontvangen het profijt. Big Brother is de goede herder, Big Tech en Big Farma zijn de herdershonden die de kudde op de flanken in het gareel houden. Dit is het sprookje zoals ik voor mij zie nadat ik de verkorte inhoud uit het boek van Klaus Schwab “The Great Reset” had gelezen. Een orerende fantast die gelooft in zijn gelijk. Het is de borrelpraat van de orerende jetset die rond vliegen in hun privéjets en af en toe borrelen op uitnodiging van het WEF in Davos. Die happening is vanwege een virus voor de tweede keer afgelast. Schrap dan wat mij betreft ook die hele Agenda 2030. Ik geloof niet in mooie woorden die ontstaan aan de borreltafel. Na tien borrels ziet ’s morgens de wereld er minder florissant uit dan aan de tap.

GW

8 reacties

 1. Ik hoop met u dat het hele zooitje Agenda 2030 naar Mars verdwijnt en NOOIT meer terugkomt. (zal wel een schone droom blijven, daarvoor hebben de zogenaamde machthebbers teveel macht en Ping Ping)
  En het hebben van de macht over het volk, dat is toch zo,n “heerlijk” gevoel…
  Dat hebben we ondertussen vanuit Den Haag al ondervonden.

 2. Helemaal waar: Big Brothet, Big Tech, Big Pharma, Big Finance, Big Oil, Bug Weapon, Big Virus, Big Bang.
  Maar vergeet de overkoepelende, multinationale samenhang en aansturing niet: de Big Penoze, oftewel de top van de georganiseerde misdaad die sinds 2008 versterkt bezit heeft genomen van de z.g. bovenwereld.

 3. Het is een gotspe hoe deze clubjes landverraders D66, VVD, CDA, Groen Links en PvdA hiermee door kunnen gaan.
  Het wordt tijd dat deze types, met dat megalomane, bekakte stuk stront van een Kaag, snel oprotten.

  1. Vaccineren, Ivo, nog veel meer vaccineren, tot je paars ziet en je bloed is vervangen door eiwitten. Dán ben je pas immuun. Tege alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: