Heeft u zich ook zo geërgerd aan het Kamerdebat over een ‘natte’ notitie? Daarin stond afgedrukt dat Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt een “functie elders” moest worden toebedeeld. Met deze opmerking is een nieuwe terminologie geboren. Die kreet komen we nu tot vervelens aan toe tegen. Minister Ollongren gaat hiermee de geschiedenis in. Met valse gêne excuseert de minister zich voor een blunder die we moeten accepteren in een tijd waarin politieke intriges hoogtij vieren. Met een demissionair kabinet in crisistijd is natuurlijk alles mogelijk.

De ‘engeltjes’ van Rutte

Mark Rutte schrijft geschiedenis. Daarover droomde hij al toen hij geschiedenis studeerde op de Rijksuniversiteit Leiden. Het zal een lang hoofdstuk worden in de nieuwe geschiedenisboeken van dit merkwaardige decennium 2020-2030. Na zijn aftreden zullen de politieke commentatoren zich verdringen om zijn premierschap te mogen beschrijven in een boek met 1000 pagina’s. Het is toch  onbestaanbaar dat Rutte de zoveelste motie van wantrouwen heeft overleefd. Dat komt doordat de stemming na een marathonzitting van de Tweede Kamer gebeurde op de vroege ochtend van Goede Vrijdag. Mark Rutte heeft namelijk beschermengeltjes. Op de linkerschouder zit Kasja Ollongren en aan de andere kant van zijn lange nek zit Sigrid Kaag. Beide ‘engeltjes’ hebben Rutte in de klem.

Macht

Heel slim wanneer straks de formatie van een nieuw kabinet verder gaat. Ze hebben Mark in de tang. Hij zal moeten toegeven aan de nukken van D’66 wanneer hij als de langst zittende premier de geschiedenis in wil gaan. Hij heeft er zijn studie op gedaan natuurlijk. Je zou het Mark haast gunnen. Hoe sterk is de eenzame leider die dronken van de macht zijn zinnen weet door te drijven. Een leugentje om politieke bestwil moet kunnen in tijden van onzekerheid wanneer het volk aan je lippen hangt, wachtend op de volgende verkeerde herinnering.

Een verloren stem

Elk volk krijgt de leiders die het verdient. Als inwoners van een klein polderlandje zijn we allemaal medeverantwoordelijk voor de daden en misdaden van de leiders die we zelf op het schild hijsen. Persoonlijk ben ik voor mijn verantwoordelijkheid weg gelopen. Ik ben niet gaan stemmen op 17 maart. Ik had veel moeite met de beslissing om thuis te blijven en er bijna slapeloze nachten van. Ik heb altijd van mijn stemrecht gebruik gemaakt maar kwam er deze keer niet uit. Mijn visie is dat we zijn doorgeschoten in onze democratie waarbij we op 17 maart konden kiezen uit 37 partijen. Let wel, ik ben een groot voorstander van een parlementaire democratie maar als de doorgaans drukke samenleving een studie moet verrichten om een passende partij te kiezen dan maken we het onze aanstaande formateur wel heel moeilijk. Partijprogramma’s kunnen de prullenbak in omdat er niets van is terug te vinden in het regeerakkoord. Dat hoort er nu eenmaal bij, zo roepen de Haagse regenten in koor. Het is de arrogantie en de hunkering naar de macht van de hedendaagse politici, behalve dan onze beste Pieter.

Nietszeggende statements

De moderne bestuurders van elitaire partijen maken leuke partijprogramma’s voor de bühne maar denken alleen maar aan de fluwelen fauteuils van het Haagse pluche. En niet te vergeten de rijkelijk beloonde functies die er later zijn te verdelen binnen de instituten van de EU. De EU-commissariaten en de 751 zetels in het EP(Europees Parlement). Wanneer daar geen plek is dan kun je altijd nog opteren voor een bestuurdersfunctie in de  intergouvernementele en supranationale organisaties, zoals de VN, Veiligheidsraad, de Wereldhandelsorganisatie, NAVO, World Health Organization, en heel veel meer instellingen. Het zijn machtige instituten met vergaande bevoegdheden waarvan de bestuurders niet worden gekozen maar worden aangesteld door hun vriendjes. De intellectuelen die men zoekt onder politici die zich hebben ingezet voor het internationale belang. De globalisten die als nationale bestuurders over grenzen heen kijken. De banden met hun binnenlandse kiezers zijn verloren door hun volle mondiale vergaderagenda’s. Zie hier mijn verweer om mijn stem verloren te laten gaan. Mijn angst is gelegen in het feit dat de meerderheid van de gekozen parlementariërs snel wordt opgenomen in de Haagse regentenkliek. Politici die het buitenparlementaire beleid uitstippelen in de achterkamertjes waar politiek verslaggever Jaïr Ferweda buiten de deur wordt gehouden. Jaïr wordt alleen opgeroepen bij de gespeelde persmomentjes als er nietszeggende statements moeten worden gemaakt voor de draaiende camera.

De Agenda 2030

Verborgen agenda’s van de slimme bestuurders die op zoek zijn naar de invulling van hun carrière na de Haagse jaren komen niet in beeld. Ook de idealist van Groen Links komt goed terecht als het afgelopen is in Den Haag. Zelfs weggestuurde staatssecretarissen worden aan een goeie baan geholpen, ook al is het als buschauffeur. In de politiek ben je nooit mislukt. Zelfs Mark Rutte niet. Als ik mij niet verkeerd herinner dan heeft onze Mark ooit geroepen dat hij niet uitziet naar een functie in de Europese Unie. Ik wacht op het moment dat hij door zijn leugens wordt ingehaald door de keiharde waarheid. Dat hij wordt verloochend door zijn politieke vrienden, dat zijn dus de Europese verkenners, die hem in het zadel helpen van een fluwelen zetel in het Brusselse. Waar hij de positie van een klein polderlandje kan verzaken ten gunste van de echte elite. De elite die de Agenda 2030 hanteert.

Spijkers op laag water

Ach ja, het is wat ik schreef 2 alinea’s terug: “elk volk krijgt de leiders die het verdient.” Wil de echte leider nu opstaan. De man of vrouw met de blik gericht op de burger in een verdeelde samenleving. Waar wij met lede ogen toezien hoe de beurzen record na record breken. Waar de onderkant van de samenleving de gevolgen voelt van de inkomens- en vermogensongelijkheid. Waar burgers de weg kwijt zijn na het Haagse debacle dat van Witte Donderdag verder ging op Goede Vrijdag. Het deed mij sterk denken aan de Babylonische spraakverwarring en de Toren van Babel. Dezelfde spraakverwarring zoals die zich regelmatig afspeelt in het torentje van Rutte. “Verkeerd herinneren,” is bijna hetzelfde als spraakverwarring. Wel toevallig dat deze politieke poldersoap zich precies afspeelt op dagen die genoemd worden in de Bijbel. Ik ben geen predikant maar voel mij wel een afvallige overheidsdienaar die in zijn pensioenleven een tikkeltje anders aankijkt tegen het huidige regeringsbeleid. Maar ik zoek natuurlijk weer spijkers op laag water.

GW

16 reacties

 1. In de plaats van ons te vertegenwoordigen begeven de verkozenen van het volk zich naar de eerste de beste zelfbediening. Jij schrijft: “Als ik mij niet verkeerd herinner dan heeft onze Mark ooit geroepen dat hij niet uitziet naar een functie in de Europese Unie.” Dat heb je goed onthouden. Maar gaat Rutte het zich nog herinneren?

 2. “Ik ben niet gaan stemmen op 17 maart.”

  Welkom Gerrit. Geloof me, dat ga je de komende jaren ook niet meer doen, omdat je steeds meer gaat inzien, dat ze in die poppenkast toch niets te zeggen hebben (geef ze brood en spelen). Alles wat voor de elite belangrijk is, wordt toch (onzichtbaar) van bovenaf gedicteerd. We zijn gewoon het zoveelste meelopertje in Europa geworden. Of beter: dat waren we al, alleen wordt dat nu voor de meesten steeds zichtbaarder.

 3. Tsja, dan heb je 10 jaar het land bestuurd, hoe snel kun je dan vertrouwen afbreken. Goede Vrijdag was een slechte vrijdag, niet alleen voor Rutte maar voor het hele land. Mag je doorregeren als demissionair kabinet in crisistijd en zelfs een avondklok afkondigen. Pinokkio heet nu Pineukio die het volk in crisistijd verneukt. Het halve MKB staat op omvallen, er is haast geboden. Formeer snel een zakenkabinet want met onze verdeelde partijtjes gaan we de crisis niet oplossen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1982514543/segers-sluit-kabinetsdeelname-christen-unie-met-rutte-uit

  1. Ze zijn alleen maar met zichzelf bezig. Ook dat was al lang zo, alleen komt het nu schaamteloos naar buiten. Je hoeft echt niks meer van de politiek te verwachten, dan het (bewust?) pesten van burgers en afbraakbeleid.

 4. NL heeft al 10 jaar een MP die op cruciale momenten met succes pathologische zijn verantwoordelijkheid ontloopt door chronisch geheugenverlies voor te wenden.
  Het zegt iets over de MP, het zegt ook iets over de kiezers die hem voor de vierde keer in successie het mandaat hebben gegeven voor een volgende ambtstermijn als MP.

  Maar de ontluisterende show van 1 april was geen grap en ook niet de eerste keer dat de volstrekt ongeloofwaardige NL democratie en de verdorven bestuurscultuur in dit land met de billen bloot moest.

  Zijn zielige, openbare afgang heeft Rutte helemaal aan zichzelf te wijten. Maar de man heeft daarmee ook het deksel van de stinkende beerput geopend die Pieter Omzigt (en anderen!) al eerder voor de ‘Haagse Kliek’ en degenen die de ‘Kliek’ door dik en dun bleven steunen, op een kier had gezet.

  Tijd en gelegenheid dus voor een grote voorjaars- schoonmaak en -zoals nu alom wordt geroepen- een nieuwe bestuurscultuur.
  Maar wie neemt –met ‘dash’ en schone handen- het voortouw? In het volle besef dat ook politieke bestuurders niet kunnen besturen zonder te worden aangestuurd.

  1. Exact! Daarom toch maar een zakenkabinet. Geen politiek geleuter, geen agenda 2030, opruiming splinterpartijtjes, enzovoort. Niet lullen en zakkenvullen maar de burgers weer laten smullen. In de stad en op het terras. Beroep doen op gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid.

   Kweek weer ondernemersgeest en handelsgeest. Weg met toeslagengezemel en steunpakketten. Gooi de winkels en terrassen open en maak duidelijk dat niet de overheid maar de burgers zelf verantwoordelijkheid dragen voor eigen gezondheid en ook voor de medemens. Weg met dat makke schapen gedoe, doe normaal en let op elkaar en help elkaar.

   Wees niet afhankelijk van politiek gezwam en gedram. Wees onafhankelijk en zelfstandig. Kabinet Rutte heeft ons dat afgeleerd met hun noodwet en restricties. Zie nu onze leider, aangeschoten wild. Hijs ‘m van het schild, wees niet te mild. De huidige toestand heeft niemand gewild!

 5. Er waren dit weekend zware demonstraties en rellen in Europa. Men negeert ook steeds meer regels. Ik vraag me af hoe lang dit nog goed gaat. De hevigheid en massa’s mensen nemen steeds meer toe.

  1. Zoals gewoonlijk verdwijnt die berichtgeving zeer snel van het toneel, als er al aandacht aan wordt besteed in dit “transparante” landje.

 6. @Gerrit:
  Vergeet de structurele, beleidsbepalende ‘aansturing’ niet, bestaande uit de monarchie, de ambtelijke top en de daarmee samenhangende instituties en internationale verplichtingen, die al te rigoureuze, bestuurlijke veranderingen zullen frustreren.
  Een zakenkabinet als tussenpaus in crisistijd lijkt het hoogst haalbare als noodoplossing, als de politiek zich tenminste tijdelijk buitenspel wil laten zetten. Van structureel nieuw beleid moet je in een dergelijke situatie zeker niet teveel verwachten.
  De Belgen presteerden het eerder om ruim een jaar zonder regering gewoon door te gaan met hun leven.

  1. Klopt! De ambtelijke top en daarmee samenhangend de instituties en internationale verplichtingen bemoeilijken het proces van constitutionele vereenvoudiging. Een zakenkabinet zou direct de bezems door de logge ministeries moeten vegen. Invloed en macht van de ambtelijke top wordt nog altijd onderschat. Helaas ook de invloed van de vele internationale verplichtingen. Ik wijs maar weer even op de invloed van de supranationale instituties, VN, WEF, IMF, EU, en veel andere. Het had Rutte niet ‘verkeerd herinnerd’ te wijzen op het feit dat zijn hoofd overliep door de ontelbare telefoontjes van bestuurders van die instituten. De telefoontjes met verzoeken om mee te werken aan de Agenda 2030.

 7. Ik vrees dat ik misschien straks wel wordt gedwongen om te gaan stemmen: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1437639527/nieuwe-verkiezingen-na-patstelling-rond-rutte-steeds-reeler-scenario

  Heb even stiekem een stukje tekst gekopieerd:

  “DEN HAAG – Het wordt na de afmelding van CU-leider Segers steeds moeilijker voor VVD-leider Rutte om voor de vierde keer premier van Nederland te worden. De animo voor Rutte IV is minimaal. Maar als de VVD-leider van geen wijken wil weten dreigt een patstelling, waarbij zelfs nieuwe verkiezingen niet vallen uit te sluiten.”

 8. Plak deze info op je koelkast zodat als het tijd wordt om weer een stem uit te brengen je weet wat deze stem echt waard is.

  De Staat is een instituut dat wordt geleid door bendes van moordenaars, plunderaars en dieven, omringd door gewillige ploerten, propagandisten, hielenlikkers, oplichters, leugenaars, clowns, charlatans, dwazen en nuttige idioten – een instituut dat alles wat het aanraakt bevuilt en bezoedelt.
  Hans Herman Hoppe

  1. Wat is er dan veranderd sinds Lodewijk XIV? “De Staat, dat ben ik!” (En de rest bestaat uit onderdanen).
   De opvattingen zouden veranderd moeten zijn. De Staat, dat zijn WIJ, de samenleving. Omdat de menselijke existentie -meer dan ooit- op COLLECTIEVE verantwoordelijkheden, rechten en verplichtingen gebaseerd zou moeten zijn.
   ‘Het overkomt ons’ is daarom een zwaktebod, waarachter niet zozeer de macht van de elite, maar veel meer de onmacht van de massa schuil gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: