Als jouw bedrijf de afgelopen tijd gegroeid is, is het huidige pand mogelijk te klein geworden. In dat geval kun je op zoek gaan naar een nieuw bedrijfspand. Ben je al jaren op dezelfde locatie gevestigd en bevalt dit je goed? Dan wil je hier ongetwijfeld niet weg. Gelukkig is verhuizen lang niet altijd nodig. Je kunt namelijk eerst de mogelijkheid onderzoeken om jouw bedrijf op de huidige locatie uit te breiden. Wanneer dit mogelijk is, moet je het geld voor een uitbreiding bij elkaar zien te krijgen. Mogelijk wil je hier een zakelijke financiering voor gebruiken. Maar kan dit eigenlijk wel?

Zakelijke financiering is geschikt voor uitbreiding
Laten we maar direct met de deur in huis vallen: je kunt een zakelijke financiering gebruiken om jouw bedrijf uit te breiden. Veel ondernemers gebruiken zo’n financiering bijvoorbeeld om een extra magazijn of productiehal te bouwen. Wil je juist meer kantoorruimte realiseren? Ook dan kun je hier een zakelijke financiering voor gebruiken. Als je voldoende eigen vermogen hebt, kun je uitbreiding hier ook mee financieren. Blijft er na uitbreiding nog maar weinig geld over? Dan heeft dit niet de voorkeur. Hierdoor kun je op de korte termijn mogelijk niet meer investeren. Sluit zakelijk financieren daarom nooit direct uit.

Als we het over uitbreiding hebben, denken veel ondernemers al snel aan de uitbreiding van hun bedrijfspand. Toch is dit niet de enige uitbreiding waarvoor je een zakelijke financiering kunt gebruiken. Je kunt namelijk ook zakelijk geld lenen voor een online uitbreiding. Ben je bijvoorbeeld van plan om een webshop op te zetten? Dan biedt een zakelijke financiering uitkomst. Wanneer je een webshop van de grond af aan op moet bouwen, brengt dit behoorlijk wat kosten met zich mee. Als je hier niet voldoende eigen vermogen voor hebt, kun je een zakelijke financiering aanvragen. Op deze manier is het toch mogelijk om een eigen webwinkel te starten.

Welke financiering gebruik je?
Wie een zakelijke financiering wil gebruiken om zijn bedrijf uit te breiden, ontdekt snel genoeg dat er verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je bij veel geldverstrekkers zowel een zakelijke lening als zakelijk krediet aanvragen. Wanneer je de financiering wilt gebruiken om jouw bedrijf uit te breiden, kun je het beste voor een zakelijke lening kiezen. Waarom? Omdat je het geleende geld dan in één keer op jouw zakelijke rekening ontvang. Hierdoor kun je er vrijwel direct mee investeren in uitbreiding. Zakelijk krediet is vooral geschikt voor kortlopende investeringen, zoals het aanvullen van de voorraad of onderhoud van machines en/of voertuigen.

Zakelijke financiering aanvragen
Wil je een zakelijke financiering gebruiken om jouw bedrijf uit te breiden? Richt je dan tot een geldverstrekker. Voor het indienen van een aanvraag hoef je de deur niet meer uit. De meeste geldverstrekkers bieden jou namelijk de mogelijkheid om online een zakelijke financiering aan te vragen. Zorg er wel voor dat je in ieder geval de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf bij de hand hebt. Een geldverstrekker heeft dit namelijk nodig om een aanbod op maat te maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: