euro oorlog“Met de invoering van één Europese gezamenlijke munt zou de kans op oorlog in Europa vrijwel nihil worden”. Dat waren de woorden die door de Europese leiders werden uitgesproken toen zij in de beginfase van de plannen om één gezamenlijke Europese munt te willen invoeren, de Europese bevolking trachtten enthousiast te maken. Per 1 januari 2002 werd de euro wettig betaalmiddel in 17 landen van de Europese Unie. Aanvankelijk was de koers van de euro ten opzichte van de dollar een blamage voor Europese politieke leiders en noteerde € 1,00 op het dieptepunt $ 0,82. Toen de euro echter na 1 januari 2002 ook door de bevolking als wettig betaalmiddel ging functioneren ging de koers ervan gestaag omhoog. De opmars van de euro resulteerde in maart 2008 tot de hoogste koers ooit. Toen moest voor € 1,00 euro $ 1,59 betaald worden.

De Europeanen konden hun geluk niet op met de nieuwe munt. Door de banken werden de euro’s uitgestrooid over de Europese bevolking als was het strooigoed van Sinterklaas. De ene lening werd bovenop de andere gestapeld, alsof je met lenen alléén maar geld kon verdienen en niets kon verliezen. Dit deden niet alleen de burgers, ook overheden staken zich tot de nek in de schulden alsof deze nooit terugbetaald hoefden te worden.

Crises

Toen brak de financiële crisis uit in 2008, waardoor het internationale monetaire systeem in elkaar dreigde te storten en banken gered moesten worden van de ondergang. Overheden hebben zich daarop nog dieper in de schulden moeten steken om hun banken overeind te houden en dat veroorzaakte weer een nieuwe crisis, de schuldencrisis. Ierland, Portugal en Griekenland waren de landen die het eerst in de problemen kwamen en moesten een beroep doen op de EU, ECB en het IMF voor noodsteun. Later kwamen landen als Spanje, Italië en Frankrijk in financieel zwaar weer terecht met als laatste climax Cyprus. Toen werd het voor de Europese burger plotseling duidelijk dat er in Brussel een vies spelletje gespeeld werd door de rekeninghouders en spaarders op te laten draaien voor het redden van de banken. Lees meer op Gewoon-Nieuws.nl

7 reacties

  1. Dan moet je veder lezen via de link onderaan het artikel

    Euro boosdoener

    Dit alles als gevolg van de euro en de aan de euro gekoppelde Europese Centrale Bank. Devaluatie van de eigen munt is niet meer mogelijk. De schulden hebben inmiddels zo’n omvang aangenomen dat terugbetaling ervan misschien wel decennia gaat duren. In de tussentijd is er nauwelijks verbetering van de leefomstandigheden en koopkracht te verwachten.

    Dat dit alles bij elkaar genomen een voedingsbodem voor onlusten en zelfs oorlog kan zijn is in het verleden voldoende bewezen. Oorlogen in Europa zijn om mindere redenen gevoerd.

  2. Er is allang een oorlog. We moeten wel met de tijd mee, een oorlog met bommen komt niet meer. Je maakt gewoon het volk arm en dan heb je de halve oorlog al gewonnen. We worden ook niet meer afgevoerd naar concentratiekampen want internet beslist wel of u toegang heeft tot een leven in welzijn. Wil je dat allemaal niet dan moet je maar genoegen nemen met aardappelschillen en wat kruimels brood.

    1. Bommen zijn idd. Uit de tijd maar raketten oa met kernkoppen gaan zeer zeker gebruikt worden ,deze zijn ook nog vaak voorzien van gps,deze missen hun doel maar zelden,dus de laatste oorlog is tevens de vreselijkste met de meeste doden in een korte tijd.

  3. Een burgeroorlog acht ik zeker mogelijk in Europa. Vooral doordat de lagere en de middeninkomens voortdurend fors koopkracht moeten inleveren en werkloos raken, en de echte rijken voortdurend buiten schot blijven. En doordat bepaalde politieke partijen diverse bevolkingsgroepen tegen elkaar aan het uitspelen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: