Kees de Kort: ‘Misleiding door de overheid en de banken’

Via Huizenmarkt-zeepbel & BNR | Kees de Kort waarschuwt het Nederlandse volk voor misleiding door de overheid en de banken. “Staatspropaganda good-old Russian-style die werkt wel, die begint te werken, want we worden optimistischer over de economie. Maar privé zie je dat natuurlijk helemaal niet. Dat is de kloof tussen wat officials hopen dat er gaat gebeuren en wat het publiek voelt dat er aan het gebeuren is.” Beroepsoptimisten. Zo omschrijft Kees de Kort personen als Christine Lagarde van het IMF, de Duitse minister Wolfgang Schäuble en Janet Yellen van de Fed. “In hun contract staat: ‘Je móet positief zijn. Anders word je ontslagen’.”Aldus Kees.

[youtube id=”3zBABwzrolM” align=”center” maxwidth=”541″]

73 reacties

 1. En Kees heeft natuurlijk helemaal gelijk!
  Het is altijd frappant, dat deze beroepsfantasten nog geen meter vooruit kunnen kijken als het gaat om slechte ontwikkelingen (want die zien ze nooit aankomen!) Maar kilometers zicht hebben op positieve ontwikkelingen.
  Het zou inderdaad wel eens in hun contract kunnen staan, zoals Kees suggereert.
  De tegenvaller is altijd minder groot dan gedacht, en bij de meevallers wordt er altijd heel erg de klemtoon gelegd op het feit dat het toch een plusje is, ook al is het maar 0,01%.
  Het is best komisch als je dit soort lui hoort praten.
  Wat een beetje triest is, is dat het gemiddelde publiek hen niet terugfluit maar braaf gelooft wat zij voorspellen.

  1. Het gemiddelde publiek is de meerderheid,en helaas weet eigenlijk gewoonweg niets of niet beter.10 nul voor de politiek.

 2. Het volk in het algemeen LAAT zich ook (graag) misleiden en in slaap sussen door de MSM. Ziende blind en horende doof voor de daadwerkelijke situatie. Het volk waarschuwen heeft, hoe triest dit ook is, geen enkel effect voor het overgrote deel dat verdoofd is door voetbal, vakantie, GTST, Utopia, Facebook, etc, etc… Een ding moet je de echte bestuurders van de overheid en de banken nageven: Ze weten precies hoe de psyche van de mens werkt en hoe ze deze met staatspropaganda en ontspanning kunnen beïnvloeden en kunnen controleren; 1984 in optima forma. Het volk pikt (bijna) alles, als het maar op de juiste wijze wordt ingekleed en je ze blijft voorzien in ‘brood en spelen’… ‘Beroepsoptimisten’ (Christine Lagarde van het IMF, de Duitse minister Wolfgang Schäuble en Janet Yellen van de Fed en nog vele anderen) zijn niets anders dan meester misleiders ‘in dienst van’ of ‘onder directe invloed van’ de NWO. Alle kleine en grote protestbewegingen ten spijt zal de NWO haar doeleinden uiteindelijk realiseren, en zal de echte klap bij het volk, als er geen weg terug meer is, ongekend zijn…

  1. Wellicht moet ik ontsnappinsvluchten organiseren naar het binnenland van Brazilië. Dan bedoel ik op de grens van het echte oerwoud en de agrarische gebieden. De stedelijke gebieden zijn dezelfde stront als die polder zo niet erger. Ik kan ook helpen geld veilig te stellen.
   Naar Bitcoin omzetten en in Brazilië omzetten naar Real. Rente rond de 10% per jaar, altijd nog ruim hoger dan de inflatie van 6%.
   Interesse? Stuur je emailadres naar Koen Bil, beheerder van deze website dan komt het vast en zeker goed. Mijn eerste klanten heb ik al…

   Jongeluy

   1. Dat wordt (binnenkort) inderdààd een (explosieve) groeimarkt.

    Goed gezien.

    Zéker met die ‘bitcoin-ingrediënt’ erin ..!

    Enneh … moerstaal, as je dan toch a wat koelantjes hebt, dan zou ik graag die 12€ voor die verlenging van je domeinnaam teruggstort zien in Vericoin, en wel op het volgende adres hihi :

    VMmsWLGzddE6EYhUgPAjEpyLDvR4NUuBEN

    Maar in een ander gebitsmuntje mag ook natuurlijk ; je zegt maar welke !

    WA-HAA-HAAAA !!!

    ( Sorry Biflaten, maar je moet meegaan met je tijd, hè ? )

    1. Nog veel beter is om tegen je klanten te zeggen dat ze alleen direkte onkosten uit hun BTC-voorraadje moeten betalen, en de hofdsom (in BTC) in BTC natuurlijk !

     Dat ding gaat namelijk zo hard ‘koelapperen’ (*) binnenkort dat je er gewoon misselijk van wordt !!!

     AL WAS HET ‘MAAR’ OM DE AANDACHT VAN DE TOT STIJGEN ‘GEDOEMDE’ EDELMETAALPRIJZEN AF TE LEIDEN, HE ?

     *= naar ‘boven’ dus hihi

  2. En vergeet het misbruik van de menselijke emoties niet naar aanleiding van de vliegramp niet om hiermee de gehele berichtgeving te manipuleren. Het gehele “Westen” is in paniek omdat ze hun invloed op het wereldtoneel kwijt beginnen te raken, in het bijzonder de VS omdat die bankroet zijn zodra de Dollar als wereldreservemunt verdwijnt. Een voor de hand liggende, cynische, oplossing is het ontketenen van de derde Wereldoorlog. Nog een aanwijzing hiervoor is het plotselinge opduiken van ISIS. Mark, Lex en Max weten door hun Bilderberg connecties donders goed wat er aan de hand is dus moeten ze moeten ze niet net alsof doen dat ze met de nabestaanden van de slachtoffers zo begaan zijn, om over Timmermans maar helemaal te zwijgen.

   1. En de E.U. legt harde sancties aan Rusland op en komt daardoor zelf zonder gas te zitten. De gevolgen zullen dan dramatisch zijn: torenhoge gasprijzen, geen gas meer om de huizen te verwarmen, industrie die hard geraakt wordt. Zo komt Europa in een diepe economische depressie terecht met daarbij schaarste aan energie.

    1. Het uiteindelijke doel is gratis grondstoffen, daarvoor moet eerst Rusland worden geknecht, als het Napoleon niet lukt, Hitler niet lukt, dan lukt het de VS/EU toch wel? driemaal is toch scheepsrecht?

     de oplossing van economische problemen ligt altijd in het oosten, (denken ze), tevens als je de bevolking flink uitdunt dan blijft er meer over per persoon voor de achterblijvers, waardoor het lijkt alsof het economisch verbetert na oorlog.

     Soms lijkt het wel op de eeuwige oorlog tussen de perzen en de Oost romeinen na decennia/eeuwen lange oorlogen gingen uiteindelijk de volgers van Mohammed er vandoor met Perzische en voormalig Romeins grondgebied, als twee honden vechten om een been gaat het derde ermee heen.

    1. Dank je voor de link, Moerstaal. Het valt me mee dat van Baalen en Verhofstad niet binnen een uur op de plek des onheils waren. Het blijft een verschrikkelijke tragedie voor de nabestaanden en dan is de schuldvraag van een iets latere zorg zou ik zeggen. Ze krijgen er hun dierbaren niet mee terug. Het is buitengewoon irritant om te zien hoe de MSM in Nederland als kippen zonder kop achter de berichtgeving uit de VS aan hollen. De Telegraaf maakt er ook nog eens riooljournalistiek van door op de emotionele staat van de Nederlanders in te spelen en er zelf als mediamagnaat proberen beter, lees rijker, van te worden. Maar dat deden ze altijd al. Ook tijdens de 2de Wereldoorlog.

     1. Er zal alles aan gedaan worden om de opmars van BRICS te voorkomen maar de Russen heb in feite niet meer zoveel te verliezen dus kunnen ze het transport van brandstoffen naar Europa gaan stilleggen mocht het tot verdere sancties komen. Ik denk zelf dat er niks gaat gebeuren omdat de wederzijdse belangen te groot zijn. We leven in een manipulatieve repressieve wereld. Straks vallen er ergens in Zuid-Europa ineens een paar banken om en staat de schulden- en bankencrisis weer bovenaan de agenda en verdwijnt de berichtgeving over alles omtrent de Ukraine weer snelnaar de achtergrond. Het gaat nog steeds heel slecht met Italië maar daar lees je nog nauwelijks iets over.

    2. Goede link Moerstaal,

     het is tegenwoordig zo moeilijk om een gebalanceerd beeld van de gebeurtenissen in het nieuws te krijgen, ieder stukje helpt.

     Helaas neemt de gemiddelde burger geen tijd voor nuances in het nieuws.

   2. beste biflaten breek jullie hoofd nu eens over dit commentaar:

    Analysis of what evidence there is is all fine and dandy and prudent but the context of the event already undermines the worth of most of it. See, only a freaking idiot would think it was “an accident by the rebels”, or Putin’s evil plan to take more power for Russia/himself or any such idea that might originate in the region. So that is all the sheople then. But why? Because the event must have been arranged outside the region. The sheople believe because of Stockholm Syndrome. Go look it up and then think real hard about who it might apply to… if you ever had parents or a coercive government then look in the mirror.

    How do we know it was not a local affair? WTF? Seriously?! Doesn’t anybody think it is a bit improbable that 2 Malaysian 777s would be taken down in less than 6 months without a connection? Implausible that the 2nd (primed for in the massmind) event would be by accident right over the world’s current most critical and hyped warzone? C’mon! What are people, coincidence theorists?

    No, they just don’t think. It is the burning stupid that comes from deep fear and lifelong conditioning.

    What should be both obvious and crucially significant but clearly is not to most supposedly interested commentators is the ridiculous in-your-face numerology of the event. Just Google MH17 and numerology. Flight 17, a 777, on the 17th of the 7th month of 2014 is just the most blatant synch of 17s and 7s. Then see, it died exactly 17 years after it’s maiden flight! On the 17th of the 7th month of 1997! Some intelligence is making this happen. It renders speculative crap ideas regarding a Putin plane being “the real target” as most unlikely. That that intelligence may well by linked with the Oligarchy we call the Elite (the Western establishment globalist scum) should be bloody obvious for many reasons, not least of which are the convenience of this atrocity for the spinmeisters (and inconvenience for the rebels or Putin) and the ridiculously bizarre speech cum numerology lecture, all about 7s and 2014, given just before this event by no less a Illuminati luminary as Christine Lagarde, chief of the robber baron uber-bureaucracy of the IMF.

    1. Dit heb ik vanavond ovr dat onderwerp op ‘KlokkenluiderOnline’ weggplakt :

     * * * * * * * *

     @ Minister-President Mark R. :
     KIJK nou eens naar onderstaande twee doccie’s VOORDAT je ons kikkerlandje door de leugenachtige zio-plee trekt !

     http://www.silverdoctors.com/false-flag-over-ukraine-these-videos-raise-compelling-questions/#more-45120

     En geloof die zio-puppets van de AIVD en de MIVD nou NIET ; de top van die organisaties zijn PEDO-CONTROLLED Zio-Puppets (aangestuurd vanuit Londen & de VS) ! ! !

     Neem géén waanzinnige beslissing gebaseerd op FAKE info !

     * * * * * *
     En :

     * * * * * *

     WA-HAA-HAAA !!!

     “Impartial London” ! ! !

     http://www.zerohedge.com/news/2014-07-22/mh-17-black-boxes-will-be-analyzed-uk-whose-prime-minister-compares-russian-aggressi

     Dat wereldwijde Khazaren Banking Hoofdkwartier !!!

     Afijn, ik zei het al eerder hieronder : Nederigland is een zio-slaafje van Londen, en DUS gaat ze de ‘Engelse’ (=zio!) conclusies overnemen natuurlijk.

     “Uit wiens hand men eet, diens woord men spr…”

     Afijn ; het heeft allemaal geen zin, ik wéét het …

     … zucht …

     * * * * * * * *

     1. KTM: ik had het vanmiddag over Italië maar ik las net op Xandernieuws en niet erg oppeppend artikel over het land waar u resideert.

    2. Hoe intens droevig het ook voor de onschuldige slachtoffers is, ze zijn geslachtofferd als aanleiding voor het versnellen van de zo gewenste totale chaos, wellicht zelfs uitmondend in WOIII…

     Natuurlijk is het een false flag operatie van ‘de Illuminati’. In hun zieke geest hebben ze dit wederom middels de hun bekende getallenreeksen aangekondigd. Het is daarom volstrekt niet relevant wie uiteindelijk het fatale schot heeft gelost. De woede van het volk zou zich moeten richten tegen de aanstichters van deze tragedie, degenen die het geënsceneerd en geregisseerd hebben !!!

     Wat we nu zien in de MSM met betrekking tot Rusland is niet veel anders dan Hitlers’ Nationaal Socialistisch antisemitisme. Ook hier lag de schuld al vast, de Joden waren vanzelfsprekend verantwoordelijk voor alle sociale misstanden. (ik citeer:) ‘Hitler begreep de mogelijkheden van de moderne massamedia zoals kranten, radio en film. Door een goed geoliede propagandamachine bewerkte hij de Duitse bevolking.’

     (Met excuses aan Kees de Kort voor ‘de uiteindelijke brug’ over misleiding door de overheid en de banken naar Hitlers’ propagandamachine… 🙂 )

 3. het hele trieste aan dit alles is dat de overheidspropaganda bij het grootste deel van de bevolking werkt, onjuiste berichtgeving, bepaalde zaken uitvergroten, onderwerpen juist wel of niet noemen. door veel aandacht aan het een te geven leidt lekker af van andere onderwerpen.

  kijk naar wat er nu in de kranten staat, lees je tegenwoordig nog iets over bankiers/ goed onderbouwd economienieuws / oorlog in Afrika / Midden oosten / over milieu vervuiling / en heel veel andere onderwerpen? milieu is enkel in het nieuws als het Rusland in negatief daglicht kan stellen, anders niet.

  praktisch staan er slechts 2 dingen in de krant: voetbal en weg met Putin, indien je een breder beeld van de economie en toestand in de wereld wil hebben, ben je genoodzaakt internet af te speuren.
  (gelukkig zijn er nog nieuwssites uit andere gebieden (bijvoorbeeld Azie) ook handig om CNN ABC RT NHK world PRESS tv te bekijken en te vergelijken, da heb je de VS, Rusland Japan en Iran, Als je Frans goed is kun je hier Franse nieuwszenders aan toevoegen.

  Ik vraag mij heel vaak af hoe het nu werkt bij een krant, zijn er vastgestelde richtlijnen die verslaggevers moeten volgen, worden bij sollicitatie de verslagevers nauwkeurig gescreend, heeft het ministerie van propaganda een laatste zegje bij wat in de kranten mag komen of zijn de huidige verslaggevers gewoon lui en oliedom?

  Ik weet het niet meer, maar het heeft mijns inziens geen nut meer om Nederlandse kranten te lezen, als ze gratis worden aangeboden op straat wend ik mijn hoofd af en loop door.

  1. Zal je zelfs vertellen dat het geen toeval kan zijn dat Israël van de Chaos gebruik maakt om gelijk de Gaza binnen te vallen. De eerste twee dagen heeft geen mens aandacht voor dat gebied. Dus kan je even je gang gaan.

 4. Sinds 2 jaar kijk ik niet meer naar NL1, NL2, NL3. Ik volg vooral de alternatieve info bronnen. Zowat iedere discussie die ik met mensen heb, verbaas ik mijn altijd over de onzin die zij geloven van de MassaMedia.
  Het merendeel is niet geïnteresseerd om zich zelf te informeren, en geloven wat hun verteld wordt.
  Je zou zelfs kunnen stellen, dat burgers hun verstand hebben uitbesteed en verwachten van anderen dat hun problemen oplossen.
  Maar vooral het geloof in de overheid is echt verbazingwekkend. Iedere dag kunnen zij in de krant lezen dat de overheid er een zooitje van maakt. De politie, een echte kerntaak van de overheid, lost slechts 2% van de zware misdaden op. In het onderwijs kun je gewoon diploma’s kopen.
  En wat zeggen mensen als je hun ermee confronteert, och, het zijn uitwassen, er moeten betere regels komen, en meer van dit soort smoesjes.
  Mensen geloven niet meer in GOD, maar zij hebben een nieuw geloof gevonden, het geloof in de overheid. Echt, het is bizar om horen dat eerst de overheid ronduit kut is, om daarna met het grootste gemak de overheid als de oplossing naar voren te brengen, omdat zij het zo goed doen. Oh ja, niemand wil belasting betalen, maar wel alle producten van de overheid .

 5. Oorlogen en conflicten om energie en grondstoffen –> hard assets for hard money. De hefboom gaat in de achteruit. En het politieke gesjoemel is van alle tijden; lies, damn lies & statistics. Biflaten.

 6. Misleiding is ook nog de enige methode die is overgebleven om de democratische imbecielen aan het werk te houden.

 7. Misleiding vollop in gallop:

  Aansluitend bij Duitse spaarder….

  In ander artikel lees omtrent hoe risicovol het laten staan van geld op je rekening is.

  Elke 100.000 euro op je rekening betekent dat de Bank er minimaal 3 miljoen aan o.a. schulden maakt.
  Je Bankrekening van €100.000 geeft je de risico’s van minimaal 3 miljoen ..dus.. er ‘gratis’ bij.

  Wel de risico’s…. doch niet de renteopbrengsten. Bijv de 4% hypotheekrente van –derden.
  Indien je recht heb op de risico’s heb je zeker juridische economisch recht op de renteopbrengsten van de 3 miljoen.

  De realiteit van een bankrekening is/wordt dus 30.000 storten vertegenwoordigt 3% en er 970.000 ‘bij’ krijgen – aan schuld. Tier3 regel.
  De rekening is en blijft econ. en juridisch eigendom van de Bank en met kleine ingreep rechter de overheid en Eu Brussel.

  Je bent met de storting van de 100.000 € op hunne rekening dus mede aansprakelijk voor wat er in en met de–HUN schuldenlast van 3 miljoen € gebeurt.
  Niet alleen hun schuldenlast ook hun gedrag en methodieken.

  …Duitse spaarders worden nu medeverantwoordelijk gemaakt voor schulden van banken….dat waren ze dus al… nu dring t pas goed.

  Leuk dat de man achter de ING balie je influister dat het zo veilig is om je geld op de spaarrekening te hebben staan..

  ….Ja maar het is voor uw veiligheid. Gaat u iets leuks doen…..

  Zo veilig …voor de Bank …niet voor de houder.

  Besef dat de rekeninghouder moet blijven leven in de waan van …veilig… mijn geld op de Bank. De zekerheid .

  Nu is deze zekerheid een hel geworden en logisch dat de spaarder verantwoordelijk en aansprakelijk is.

  Hij zit met 100.000 € op de rekening ..vast… voor 3 miljoen aan ‘uitbestedingen’.
  En heeft ook recht te weten hoe zijn 3 miljoen zijn of worden besteedt en wat deze opbrengen of aan verlies geven.

  Bovendien betaalt een Bank ongeveer 2.5 % aan belastingen en heffingen dus steelt ook via de belastingen nog eens bij van ons.
  Omdat dat Zij niet afdragen doch hadden moeten afdragen nu bij U op je bord komt… erbij….

  Ook belastingmatig zitten Zij veilig heel veilig …en wij – MKB en Burger – zeer onveilig.

  En ik ben nog coulant dit onderzoekje want met 100.000 op je rekening is het bedrag aan schulden en handelen in derivaten te vermeerderen met minimaal 1000% .

  Bij 100.000€ op je rekening sta je borg en garant voor 30 miljoen € als de derivaten constructies van Banken worden mee in berekend.

  Alle Eu- Banken zijn direct met elkaar verbonden door Ecb en euro
  Natuurlijk krijg ik geen artikel gepubliceerd met deze verbanden.

  Deutsche Bank heeft van alle Eu-banken hoogste bedrag aan derivatenportefeuille. ABN zit er zeer ruimgoed in .

  Al hun risico’s draag jij met überhaupt geld op een van hun Ecb Banken direct.

  Ik ben nog mild geweest met het bedrag van 100.000 naar 3 miljoen aan schulden en uitbestedingen.
  Wie vraagt er nu zijn rentetegoeden van deze 3-In ander artikel lees omtrent hoe risicovol het laten staan van geld op je rekening is-.
  U heeft er recht op.

  Elke 100.000 euro betekent dat de Bank er minimaal 3 miljoen aan o.a. schulden maakt.
  Je Bankrekening van €100.000 geeft je de risico’s van minimaal 3 miljoen ..dus.. er ‘gratis’ bij.
  Is gratis wel veilig…?

  Wel de risico’s…. doch niet de renteopbrengsten. Bijv de 4% hypotheekrente van –derden.
  Indien je recht heb op de risico’s heb je zeker juridische economisch recht op de renteopbrengsten van de 3 miljoen.

  De realiteit van een bankrekening is/wordt dus 30.000 storten vertegenwoordigt 3% en er 970.000 ‘bij’ krijgen – aan schuld. Tier3 regel.
  De rekening is en blijft econ. en juridisch eigendom van de Bank en zeker de overheid Eu Brussel.

  Je bent met de storting van de 100.000 € op hunne rekening dus mede aansprakelijk voor wat er in en met de–Hun schuldenlast van 3 miljoen € gebeurt.

  Hun schuldenlast ook – hun gedrag en methodieken – bepalen.

  …Duitse spaarders worden nu medeverantwoordelijk gemaakt voor schulden van banken….dat waren ze dus al… nu dring t pas goed.

  Leuk dat de man achter de ING balie je influister dat het zo veilig is om je geld op de spaarrekening te hebben staan..
  ….Ja maar het is voor uw veiligheid. Gaat u iets leuks doen…..

  Zo veilig …voor de Bank …niet voor de houder.

  Besef dat de rekeninghouder moet blijven leven in de waan van …veilig… mijn geld op de Bank. De zekerheid .

  Nu is deze zekerheid een hel geworden en logisch dat de spaarder verantwoordelijk en aansprakelijk is.

  Hij zit met 100.000 € op de rekening ..vast… voor 3 miljoen aan hun ‘uitbestedingen’.
  En heeft ook recht te weten hoe zijn 3 miljoen zijn of worden besteedt en wat deze opbrengen of aan verlies geven.

  Bovendien betaalt een Bank ongeveer 2.5 % aan belastingen en heffingen dus steelt ook via de belastingen nog eens bij van ons.
  Omdat dat Zij niet afdragen doch hadden moeten afdragen nu bij U op t bord komt… erbij….

  Ook belastingmatig zitten Zij veilig heel veilig …en wij – MKB en Burger – zeer onveilig.

  En ik ben nog coulant dit onderzoekje want met 100.000 op je rekening is het bedrag aan schulden en handelen in derivaten te vermeerderen met 1000% .

  Bij 100.000€ op je rekening sta je borg en garant voor 30 miljoen € als de derivaten constructies van Banken worden mee in berekend.
  Alle Eu- Banken zijn direct met elkaar verbonden door Ecb en euro

  Deutsche Bank heeft van alle Eu-banken hoogst bedrag aan derivatenportefeuille. ABN zit er goed in . Al hun risico’s draag jij met überhaupt geld op een van hun Ecb Banken direct.

  Indien de burger zou weten dat hij /zij met 100.000 € van 3 miljoen aan schulden- uitbestedingen is versprongen naar 30 miljoen d.m.v. de derivatenconstructies wordt hij wijs.

  Door de onwetendheid en onbenul niet- besef – leeft en lacht de Bank hartelijk en kostelijk elke dag elk uur elke minuut.
  Besef dat het belangrijk is en essentieel voor een Eu om dit onbenul in stand te houden

  Indien de burger zou weten dat hij /zij met 100.000 € van 3 miljoen aan schulden- uitbestedingen is versprongen naar 30 miljoen d.m.v. de derivatenconstructies wordt hij wijs.

  Door de onwetendheid en onbenul niet- besef – leeft en lacht de Bank hartelijk en kostelijk elke dag.. elk uur ..elke minuut.

  Belangrijk en essentieel voor een Eu om dit onbenul in stand te houden.Klasse dat Kees dit meldt doch laat hem dit/mijn artikel ook melden.

  Indien een Eu- burger niet beseft wat er met zijn geld elke dag en minuut gebeurt verandert er niets en wordt de situatie alleen maar slechter.

  1. Prachtig stukje Max. Leg het de doorsnee Nederlander maar eens uit dat op deze manier het hele derivatenvraagstuk niet meer op een fatsoenlijke manier op te lossen is. Als op een gegeven moment door een “black swan” het vertrouwen ineens wegvalt is het gedaan met het financiële systeem. Je spaargeld even snel weghalen en daar even edelmetalen voor inslaan gaat niet omdat ze de Noodwet Financieel Verkeer in dat geval in laten gaan. Bij de geldautomaten krijgen alleen de voorsten in de rij contant geld maar reken er maar niet op dat je al je spaargeld ineens kunt opnemen, tenzij je maar heel weinig hebt.

  2. ‘Bij 100.000€ op je rekening sta je borg en garant voor 30 miljoen € als de derivaten constructies van Banken worden mee in berekend.’

   En wat bedoel je dan precies met dat ‘borg en garant staan’ ? Dat als je 100.000 ergens op een bankrekening heb, er ooit een deurwaarder bij je op de stoep kan staan die komt vragen of je even 29,9 miljoen wil bijlappen want je bank is zojuist in rook opgegaan? Zo ja, op welke wettelijke bepalingen baseer je die uitspraak dan?

   1. Komt de deurwaarde wel voor 29,9 miljoen……

    Hoewel de overheid en via ‘onze’ Overheid ECB en EU Brussel als
    deurwaarde gaan fungeren kan dit nu voor een gedeelte van de 29.9 miljoen.

 8. Borg en garant staan zonder dat je dit weet.

  Garant staan bijv. hypotheek Eigen bedrijf is een optie als je zelf nog niet genoeg verdiend. Ouders of iemand suikeroom fam. enz. kunnen dan borg voor je staan.
  Je stelt je 100.000 euro op de Bankrekening ter beschikking van
  De Bank heeft niet /nooit genoeg zoekt rekeninghouders welke Borg staan -een rekening hebben – zonder dat te beseffen.
  Door beslag van overheid of Bank beiden kan er binnen twee dagen al je spaargeld worden weggenomen. De garantie van 100.000 is zo te omzeilen bijv. als er plots een Noodsituatie is maakt deze handig misbruik van een Noodwet. (Noodwet zegt ….hier met de poen. Vergeet het goud …Geld zo overgeboekt is veel handiger)

  Twee zaken: Als een huis staat op een stuk grond en deze grond van is van een andere eigenaar als de bakstenen/huis staat dit beschreven en betaalt de huiseigenaar o.a. voor het vruchtgebruik.

  Stel de eigenaar van de grond -de bank – gaat failliet d.w.z komt ‘in nood ‘ en moet gered worden.

  Normalerwijs wordt de eigenaar van het huis niet aansprakelijk gesteld of moet garant staan voor de eigenaar -grond onder zijn huis – Bank en zijn schulden.

  Met nu ‘onze’ Banken geldt dit niet.

  Je bent wel aansprakelijk en staat borg voor de schulden van de eigenaar grond onder je huis-de Bank-.

  Bill Clinton ondertekende een wet welke juridische onschendbaarheid garandeert voor een JP Morgan GSachs DB of Bank in derivaten

  Dit wordt verborgen…. achter veel termen volzinnen en beeldspraak. Doch is de essentie van de wet .
  The Commodity Futures Modernization Act of 2000 (CFMA) is United States federal legislation that officially ensured modernized regulation of financial products known as over-the-counter derivatives. It was signed into law on December 21, 2000 by President Bill Clinton.
  These derivatives, including the credit default swap are a few of the many causes of the financial crisis of 2008 and the subsequent global recessions coming…
  Before and after the CFMA, federal banking regulators imposed capital and other requirements on banks that entered into OTC derivatives The United States Securities SEC and FTC had….. limited ……“risk assessment”.

  Limited betekent = weinig tot geen dekking. 100.000 van een klant is 30 miljoen om mee te handelen. En redenen om aan te nemen dat dit bedrag zal verhogen.
  AIG Enron Lehman Bro. failliet de burger en MKB betalen.

  Banks and securities firms were the dominant dealers in the market, with commercial bank dealers holding by far the largest share. JP Morgan- Gsachs -Deutsche Bank met ieder 13 triljard dagelijks aan t handelen.

  Although hailed by the PWG on the day of congressional passage as “important legislation” to allow “the United States to maintain its competitive position in the over-the-counter derivative markets”, by 2001 the collapse of Enron brought public attention to the CFMA’s treatment of energy derivatives in the “Enron Loophole” Following the Fed Reserve’s emergency loans to “rescue”(AIG) in September, 2008,Lehman Brothers the CFMA has received even more widespread criticism for its treatment of credit default swaps and other OTC derivatives.

  Met deze wet ben je medeaansprakelijk voor een derivaat welke nu verhandeld wordt doch de Nederlander ‘merkt t pas’ als t fout gaat en ging.

  Zie Enron AiG en Lehman Brothers met gevolgen naar Europa Banken -Spaanse -Griekse –Portugese- Ierse banken. ING ABN Fortis.

  Dus maak de Bank onschendbaar d.w.z juridische niet aansprake
  lijk voor geleden verliezen.
  En verschuif het aansprakelijk zijn naar de rekeninghouders.

 9. Banken onschendbaar maken.

  Dus maak de Bank onschendbaar d.w.z juridische niet aansprakelijk
  voor geleden verliezen of komende verliezen.
  En verschuif het aansprakelijk zijn naar de rekeninghouders.
  Die staan borg zonder te weten en dit mag dan ook niet in de media komen.

  Daarom is contant geld van je rekening zo een klus. De juiste Bank
  weet dat er bij 100K… 30 miljoen aanhangt en meer verbonden is.
  Doch houdt t stil .
  Hoe minder je weet en de hoogte bedragen hoe beter en langer ze door kunnen.

  Daar zijn meer wetten (en regels en regelgevingen) aan gewijd doch de essentie van allen is laat de rekeninghouder garant staan borg staan voor ons gefuif/mislukken /verliezen lijden.
  Ze maken je wijs…dit kan niet anders d.w.z is juridisch zo vastgelegd.

  Natuurlijk kan de juiste staatsman dit veranderen. Wat juridische is vastgelegd kan zo wijzigen

 10. Borg of garant staan houdt voor zover ik weet in dat je aansprakelijk ben voor het geheel der schulden waar je borg voor staat. Ben ik volgens jou nu met een ton op m’n bank aansprakelijk voor 29,9 mln, of een bedrag in die orde van grote, aan andere schulden die de bank is aangegaan of niet?

 11. Zeer ernstig OT, maar wilde het toch met jullie delen.

  http://vladimirsuchan.blogspot.nl/2014/07/mh17-killing-innocent-civilians-in.html?spref=fb

  Vlucht MF 17 eerst geraakt door air to air van Ukr gevechtsvliegtuig, daarna met surface to air afgemaakt toen de Boeing in verkeerd gebied terecht dreigde te komen?

  Op z’n facebook wordt nog gemeld dat de Ukraine de gesprekken tussen Air Traffic Control en de bemanning van MF17 niet vrij wil geven.

  https://www.facebook.com/vladimir.suchan

  1. Ik heb meer van zijn blog gelezen.
   Deze man gebruik in ieder geval geen fluoride, smaakversterkers en aspartaam en woont in een chemtrail vrij gedeelte.
   Serieus, zo waren mensen in vroegere tijden…
   Scherpe natuurlijke denkers zoals hersenen bedoelt zijn, namelijk om zelf na te denken!

   Jongeluy

 12. Ik heb meer van zijn blog gelezen.
  Deze man gebruik in ieder geval geen fluoride, smaakversterkers en aspartaam en woont in een chemtrail vrij gedeelte.
  Serieus, zo waren mensen in vroegere tijden…
  Scherpe natuurlijke denkers zoals hersenen bedoelt zijn, namelijk om zelf na te denken!

  Jongeluy

 13. Ja, je kan deze vent niet wegzetten als een ‘alu hoedje’. Hij is goed geinformeerd en zit er boven op.

  Een crisis als deze laat maar weer eens zien hoe gesynchroniseerd onze MSM werken. Wij sturen nu bijvoorbeeld legereenheden naar het oorlogsgebied in de Ukr, zogenaamd om ‘bewijsmateriaal veilig te stellen’, maar dat de de junta in Kiev opnamen van gesprekken tussen air traffic control en de bemanninig van de Boeing achterhaald is klaarblijkelijk geen punt. Fascinerend en beangstigend.

  1. Pieter is heel actief op http://www.visionair.nl .
   Nooit op de man of zelf niet op het toneel gericht;
   Altijd hetgeen zich achter de coulissen afspeelt voor het voetlicht brengend!
   Dit soort echte mannen begint helaas uit te sterven.
   Vroeger had je ze nog in de vorm van Hans van Mierlo, Dries van Agt, Adriaan van Dis of zingend als Herman van Veen of de cabaretier Paul van Vliet en zo kan ik er nog veel opnoemen.
   Het is over, het is voorbij; Je hebt alleen nog maar naar zeep ruikende metromannetjes… Altijd op zoek naar de consensus.
   Gadverdamme…

   Jongeluy

 14. Gut, vechten om de kruimels, biflaten? Slappe lulkoek over geldsystemen, ‘rechten & plichten’ ?

  Terwijl beursgenoteerd uw ziel absorbeert
  Politieke systeemknechten die de karkassen van het onrecht in de blender stop waardoor de 98% haar woede in de verkeerde richting kanaliseert?

  U kunt zelf niet meer denken blijkbaar. Gezien de reacties is er de afgelopen 1000 jaar niets veranderd….

  Confucius say; what the fuck?

  1. Daarom prefereer ik dan ook de ‘Vissendialoog’ tussen Lao-Tse en Ming-Tse ipv Confu-Tse (= Confucius).

   Veel objectiever’, vind ik persoonlijk dan.

   Heb geen linkjes daarvan ; de info stamt nog uit de tijd dat je een boek bij de bieb haalde en ipv de afgesproken 3 weke het na zes weken pas terug bracht en een boete van wel 50ct kon krijgen-gn-gnnn …

   En boetes hebbik gehad, luytjez …

  2. Zeg bbq vulling,
   Eat this:
   http://mobiel.nu.nl/economie/3837595/spaartegoeden-gestegen-hoogste-niveau-ooit.html
   In tien jaar tijd van 30.000 naar 44.000 euro per huishouding op de bank.
   Ik weet niet of er nu iemand minder heeft maar wij als land, nou ja, ik hoor er niet meer bij dus jullie als land hebben meer!
   De Tegenpartij maakt iedereen blij zouden Jacobse en Van Es zeggen.
   Geen gezeik, iedereen rijk!
   Dus stoppen met huilen, maak jezelf aan en ga bbq-en.

   Frankie says; No more!

   1. Sparen, in fiat? Hah, die patriotten-spaarpot wordt afgeroomd as we speak. Gemiddeld? Ik lees; vermogen van miljonairs toegenomen. Of; miljarden die van de beurs zijn gehaald staat nu op spaarrekeningen, centrale banken en publieke geldfondsen ‘investeren’ 29 miljard in aandelen om outflow te compenseren. Quit feeding the beast.

   2. @moerstaal

    Hee hee ff niet zo tegen houtskool he !

    Bovendien, daar waar jij mee komt dat is een GEMIDDELDE ja ! Uitgesmeerd over elk huishouden lijkt dat heel indrukwekkend ja. Maar als we de bevolking nou eens indelen in: rijk, middengroep en de onderkant ? Denk je nou echt dat de middengroep en de onderkant dit gemiddelde bepalen ? Er zit juist heel veel bij die eerste groep.

   3. het spaarsaldo van 30.000 naar 44.000 is het gemiddelde huishouden, dit betekend dat sommige heel veel hebben en een groot aantal niets,

    als je tevens de geldontwaarding in het achterhoofd houdt, (gulden-tijd/euro-tijd) dan vind ik de groei van 50 % meevallen, als je je beseft dat huizenprijzen meerdere keren over de kop zijn gegaan.

    zelf denk ik dat een kleine groep veel invloed heeft op dat gemiddelde vermogen op de bank

    1. Ik ben halverwege maar gestopt met lezen.
     Werkelijk alles wordt op één hoop gegooit.
     Gemakshalve vergeten we even waar de zogenaamd onschuldige individuen toe in staat zijn.
     Alsof wij allemaal zielige schapen zijn.
     Mensen zijn nou eenmaal mensen. Niets menselijks is ze vreemd, zelfs het onmenselijke niet (naar moerstaal). Of ze nou aan de touwtjes trekken of er lekker aan laten trekken…
     Of het nou komt door duizenden jaren religieuze selectie of dat een paar procent nou eenmaal meer capaciteiten heeft zoals vrijwel alle biflaten hier…
     Het zit nu eenmaal in het beestje en gaat niet meer goed komen.
     Je ziet het op micro en macro niveau terug.
     Ik heb mij erbij neergelegd.
     Ik zit mijn tijd uit tot ik weer sterrenstof ben.
     Tot die tijd heb ik vooral lol met jullie.

     Jongeluy

     PS
     Ik zal maar niet schrijven waar ik nu mijn geld mee verdien.
     Namelijk centraal bankje spelen.
     Het wordt steeds erger… hehehe

 15. R en moers, ik denk dat wij, met velen op dit blog, betrokkenheid als gemene deler hebben. Mooi toch?

  Machtsstructuren zijn van alle tijden, monetaire systemen zijn daaraan ondergeschikt. Het heeft dus weinig zin om in de tweede laag te gaan graven, op zoek naar mogelijke oplossingen.

  Vandaar ook mijn regelmatig terugkerende pleidooi voor een basis economie, naast een puur kapitalistische, om machtsstructuur te breken; sterker, de voedingsbodem voor de voeten van de sociopaten weg te maaien.

  Mits goed gemanaged is het m.i. de doodsteek voor tbtf.

  Een uitzichtloze ambitie vanzelfsprekend. Maar wellicht een buiten generationele gedachtenstroom die haar compost op Biflatie kon vinden.

 16. Kan er een verhaal van 2 A4 tjes van maken,maar het is allemaal net zo doorzichtig als een plastic zakje met lucht.

  1. @ KTM Vergeet niet dat drs De Geus ook werd gehersenspoeld door die volslagen idiote kameraad Heertje. Ze zijn erg stil nu net voor de aankomende mega Krach dan wil je als columnist een goed exuus hebben dat je het niet zal aankomen.

   Nep prof Heertje is nu weer ouderwets spreekbuis voor israelische belangen nu beweert deze pathalogische leugenaar gewoon dat israeli,s gas gemakkelijk het russische gas kan vervangen dat we in europa nodig hebben. Ja dat zal best vooral als er straks een groot israel komt, maar zoals altijd e geweldige plannen van de zionisten monden altijd uit in groteske catastrofes en debacles.

   Tissinski is vast en zeker al aan het broeden op zijn volgende meesterstukje..

   Daarom zie je overal de trend dat er geen commentaar gegeven mag worden of het word gecensureerd op diverse sites het word ze letterlijk te heet onder de digitale grond .

 17. Omdat het toch zo’n ongelooflijke dooie boel is op biflatie.nl schrijf ik maar een off topic reactie die overigens wel in de lijn van biflatie.nl zou kunnen liggen denk ik. Ik bedoel als ze zelf ook wel over dingen als Thorium beginnen dan kunnen we het ook over Lithium hebben… Toch ?

  Het schijnt dat ze op de universiteit van Stanford (geloof ik) een methode hebben ontwikkeld om de capaciteit van een lithium accu te verviervoudigen. Max. 2 uur intensief gebruik van mobiel na volledig laden wordt dus max. 8 uur. Nou zal mij DAT een worst zijn want ik gebruik mijn mobiel zelden tot nooit maar het is maar voor de beeldvorming.

  http://www.telegraaf.nl/digitaal/22907717/__Nieuwe_doorbraak_in_accutechniek__.html

  Interessanter vind ik het voor gebruik in voertuigen en dergelijke. De actieradius van een elektrische auto van 200 km (nu) wordt dan 800 km (Now we’re talking !)

  Nou ben ikzelf meer van de ict, dus nog maar een linkje:

  http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2014/31/verdubbeling-capaciteit-accu-in-zicht

  Dan komt natuurlijk gelijk de vraag over de beschikbaarheid en de economisch winbare mogelijkheden van lithium:

  http://www.thenewmotion.com/batterij/lithium-voorraad-hoe-veel-en-waar/

  Dus wat blijkt ? Er is best wel wat van die zooi en bovendien het is recyclebaar. Het is niet zoals bij olie: je hebt het verbrand en dan is het weg, foetsie. Nee, hergebruik is mogelijk.

  Where Lithium meets Thorium:

  http://biflatie.nl/artikelen/overig/thorium-de-alternatieve-kernenergie/

  Op dat artikel reageer ik op het artikel:
  Auto’s met een verbrandingsmotor zijn decentrale vervuilers.
De huidige energiecentrales zijn centrale vervuilers.
Negatievelingen over elektrisch rijden roepen al gauw dat de vervuiling er toch zal zijn omdat de elektriciteit wordt opgewekt door steenkolengeneratoren of door kernenergie. Welnu, als je centraal schoon energie kan opwekken (met bijv. Thorium) dan kan je deze argumenten weerleggen.

  1. Iedereen is met vakantie dus de crisis valt nogal mee…
   Overigens dacht ik even dat je bedoelde dat iedereen aan de lithium is…
   Oohh new world order, oohh neem mij tot u…
   Of zoiets dan…

   Jongeluy

   1. Tjeemig moers…

    Voor iemand die ooit op biflatie.nl schreef een 140+ IQ te hebben kan je soms raar uit de hoek komen. Maar goed, het zal wel aan mij liggen… Die 140 haal ik in elk geval niet.

    Gevalletje ‘intelligence meets insanity’ waarschijnlijk…

    1. Ik zit jullie net als Madman en KTM te dollen (naast serieuze ondertoon), lach eens! Overigens was de score diverse malen 137 maar boeien.
     Mensa is vooral een gehandicapten vereniging die ik gelukkig snel heb verlaten. EQ matters!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.