Klimaatwetenschappers waarschuwen, we zijn met teveel: wie gaat over ons beslissen?

Op 28 juli 2021, las ik één van de belangrijkste publicaties ooit op het internet. Ik schrok er behoorlijk van. Op NU.nl las ik dit bericht en dat verontrust mij behoorlijk. Ik neem aan dat er lezers zijn die de alarmerende berichten over de klimaatveranderingen kritisch beoordelen. Is er echte sprake van een “klimaatnoodgeval” of is hier sprake van alarmerende berichtgeving. Hoe dan ook, deze publicatie zal de mensheid in beroering brengen.

Ingehaald door de werkelijkheid

Gaan we nu dezelfde paniek meemaken als vorig jaar toen het coronavirus de status van pandemie kreeg opgeplakt? Zodat we als angsthazen voor de radio en/of TV zitten gekluisterd om braaf de bevelen op te volgen van onze regeringsleiders die een bevolking in nood moeten redden van de ondergang? Gewoontegetrouw scan ik wisselend de berichten van de mainstream media en die van de alternatieve media. Ik hoor graag een tegengeluid naast het voorgekauwde nieuws van de massamedia. De inhoud van de persberichten van de verschillende media is grotendeels hetzelfde: “Luister naar de persconferenties van de Rijksoverheid en volg de maatregelen op. Ga niet in discussie en blijf zoveel mogelijk thuis. Houd afstand en laat u vaccineren.” Deze grijze langspeelplaat is inmiddels versleten en door velen onderaan de stapel gelegd. Door het voortschrijdend inzicht weten we nu dat het overheidsbeleid is achterhaald door de werkelijkheid. Niet de aantallen besmettingen leggen zoveel druk op de zorg maar de aantallen ziekenhuisopnames die beduidend zijn verminderd t.o.v. vorig jaar. Helaas is het een keihard gegeven dat overheidsmaatregelen vaak worden ingehaald door de werkelijkheid en dat de reactiesnelheid van de overheid tergend traag is.

Klimaatcrisis annex financiële crisis

Hoe lang duurt het niet voordat onmenselijke wetgeving, zoals bijvoorbeeld de Toeslagenwet, door het Parlement en daarna de regering wordt herkend als ondoelmatig en zelfs mensonterend. Daarna duurt het een tijd alvorens de wet wordt afgeschaft en/of vervangen door betere regelgeving. Ambtelijke molens werken nu eenmaal traag, vooral in een democratie waar veel partijen willen meeregeren. In dit kader wacht de NL-samenleving gelaten af hoe de overheid de komende winter omgaat met de coronapandemie die in feite geen gezondheidscrisis meer is omdat de terminologie “pandemie” ten onrechte nog steeds wordt gebezigd door de media. Wat mij betreft schuiven we de coronacrisis aan de kant want er wacht een volgende. Het zouden er maar zo twee kunnen zijn. Niet alleen de klimaatcrisis maar tegelijk een financiële crisis. De vraag is, welke komt eerst. Of zou de ene niet zonder de andere kunnen. We gaan het zien. Eerst mijn eigen visie die u mag bestrijden met uw commentaar.

Zes klimaat hoofdlijnen

In het artikel op NU.nl lezen we dat een snelle klimaatactie dringend is gewenst. Na de publicatie van het onbetaalbare klimaatplan van dikke Frans, “FIT for 55” dat zelfs 12.000 pagina’s tekst behelst, staan er nu 14.000(!) klimaatwetenschappers op die roepen dat het hoog tijd is om in actie te komen. Wel heel typerend dat er zoveel duizenden pagina’s tekst en zelfs 2000 meer wetenschappers nodig zijn om ons in beweging te krijgen. Of moet ik zeggen juist niet in beweging. We zijn namelijk met teveel op deze aardkloot en reizen van hot naar her met behulp van fossiele brandstoffen. Vanuit de wetenschappelijke publicatie worden zes hoofdlijnen genoemd die ons zo ongeveer dwingen om stil in een hoekje te gaan zitten. Het is niet wat we er voor over hebben, nee, het moet! We hebben al kunnen oefenen met de lockdown en avondklok en al die andere coronamaatregelen. Sommigen waren bevreesd dat het inderdaad een oefening was op iets veel groters dat nog komen moest. Als ik hier de punten opsom waar we met ons allen aan moeten voldoen dan mag duidelijk zijn dat niet iedereen zomaar op vrijwillige basis stil in een hoekje gaat zitten. Er zal zeker dwang aan te pas moeten komen; leer mij mensen kennen. Zes hoofdlijnen, ga er maar aan staan: Stoppen met fossiele brandstoffen, terugbrengen van de uitstoot van vervuilende stoffen, ecosystemen die moeten worden hersteld, overgaan op een plantaardig dieet, aantal mensen op aarde mag niet meer groeien en afstappen van het streven naar economische schaalvergroting.

Klusje voor de VN

Al deze maatregelen opgeteld zou een veel grotere impact hebben dan de corona-oefeningen die we glansrijk hebben doorstaan want de wereldbevolking is niet dramatisch uitgedund. Het gaat bij klimaat niet alleen om vrijheidsbeperking maar ook om een financieel economisch offer dat zijn weerga niet kent. Ik begin het in theorie te doorzien. Nee, geen complottheorie, het is een pure aanname van de gevolgen van de zojuist opgesomde hoofdlijnen. Als we economisch niet meer mogen groeien, minder reizen, minder bewegen, consuminderen, enzovoort, dan snapt een eerstejaars student economie dat groei omslaat naar krimp. Economische krimp die zich mondiaal verspreidt en daarmee een versterkende neergaande spiraal inzet. Dat is mijn conclusie ingeval we niet vrijwillig acteren maar gedwongen worden om te consuminderen. Maar dan niet zoals dikke Frans dat alleen van de bevolking van 27 EU-lidstaten verwacht, maar van de complete wereldbevolking. Dit wordt natuurlijk een klusje voor de VN geholpen door het clubje van het WEF. De globalisten die het allemaal hadden voorzien, getuige de afspraken in hun welbekende agenda. Ben zeer benieuwd naar de komende ontwikkelingen.

GW

5 reacties

 1. Eigenlijk niks nieuws onder de zon, of wel?
  Waar bij het virus nog kan worden gedacht aan een ‘sjoemelspuit’ van de CIA in Wuham als oorzzk, gaat die vlieger voor milieu en klimaat in het algemeen niet op. Daarvoor is al sinds de industriële revolutie de welvaartsgifspuit verantwoordelijk.

  ‘Klimaatgrenzen overschreden’? Daar was al sprake van in de tijd van de ‘zure regen’, een halve eeuw geleden. ‘Onomkeerbare ontwikkelingen’, noemden hooggeleerden het toen al.
  Ondanks ferme spierballentaal ‘in het belang van onze leefomgeving’ bleven milieu & klimaat ondervoede Biafrakindjes die steeds ver achter de economische welvaartskar strompelden.

  Maar ineens worden ze, samen met een dubieuze virusdreiging, vóór de kar gespannen. Omdat de klimaatproblemen plots zo urgent zijn geworden? Of omdat de economische kar door zijn as is gezakt?
  “Als de vos de passie preekt, boer, let op uw kippen.”

 2. Goh, wat toevallig nou toch, dat de actiepunten die deze 14000 “klimaatwetenschappers” ons willen opdringen precies dezelfde zijn als die de WEF voorstelt met zijn Great Reset en Agenda 2030. Het grappige / trieste eraan is dat deze corrupte charlatans al om te beginnen de grote basisfout maken door klimaat te verwarren met het milieu.

  Buiten dat: ja, CO2 is een broeikasgas en ja de hoeveelheid ervan heeft wat invloed op de temperatuur / klimaat. Maar CO2 is zeker niet het enige of doorslaggevende factor wat het klimaat bepaalt. Zie de grafiek welke de temperatuur vs. de CO2 weergeeft over de afgelopen 600 miljoen jaar:

  https://www.researchgate.net/figure/Global-Temperature-and-CO2-levels-over-600-million-years-Source-MacRae-2008_fig1_280548391

  Daarin is duidelijk te zien dat de temperatuur de CO2 hoeveelheid in de atmosfeer niet hoeft te volgen. Daarnaast is daarop ook te zien dat de CO2 hoeveelheid op dit moment historisch op zijn laagste punt staat en de temperatuur ook. De aarde gaat eerder kapot aan een CO2 tekort dan aan een overschot. Waar hebben we het over? Deze hoax is aan alles te zien: zo zou CO2 de warmte van de zonnestralen vast moeten houden. Waarom zien we volgens deze “wetenschappers” dit effect dan niet in de tropen waar de straling het hoogst is, maar wel bij de polen waar de straling veel lager is? Zou het bijvoorbeeld niet kunnen dat de temperatuur omhoog gaat omdat de landschapsinrichting (meer steden, minder bossen) is veranderd en de lucht schoner is geworden (minders smog = minder bewolking = meer straling die de aarde bereikt)? Maar deze vragen mogen niet gesteld worden want de VN heeft in 1992 in Rio de Janeiro een decreet uitgevaardigd dat hier een consensus over MOET zijn.

  Degenen die het hardst roepen dat we een Great Reset en agenda 2030 nodig hebben voor het klimaat zijn zelf verantwoordelijk voor het beleid van de afgelopen minimaal 75 jaar. En dan moeten wij geloven dat uiteindelijk zij het beste met de aarde op hebben? Dit gaat over heel iets anders dan de aarde redden, nl. macht, macht en nog meer MACHT. Geld is niet meer genoeg voor hun, ze willen nu gewoon ALLES bezitten inclusief het lichaam en de ziel van de mensen.

  Als we doen wat deze nepwetenschappers ons aanbevelen gaat dat niet alleen leiden tot een economische krimp en achteruitgang van de levensstandaard. Dit gaat ons letterlijk naar de stenen tijdperk katapulteren. Dit zal uiteraard gepaard gaan met een enorme “uitdunning” van de mensheid, zeg maar de grootste genocide aller tijden.

  Niet dat ik zeg dat we niet goed voor onze aarde moeten zorgen, maar dit CO2 geneuzel is onzin en moet stoppen. De elites geloven er zelf niet eens in. Biomassa i.p.v. kernenergie, economy class belasten i.p.v. prive jets en ga zo maar door.

  1. + 1
   Klimaatwetenschappers in dienst van instituten worden gefinancierd door het belastinggeld van overheden. Ook de NL-(staats)omroepen worden gefinancierd met belastinggeld van de overheid. De persbureaus worden gefinancierd met het kapitaal van de globalisten. Waar vinden we de onafhankelijke onderzoekers? Aha, hier dus: https://www.researchgate.net/figure/Global-Temperature-and-CO2-levels-over-600-million-years-Source-MacRae-2008_fig1_280548391

   Dank voor deze link van Researchgate met meer dan 20 miljoen onderzoekers, waaronder 79 Nobelprijswinnaars. Dat zijn er behoorlijk meer dan die 14.000 verbonden klimaatwetenschappers. Het is net als het coronavirus waarvoor experts worden benaderd die zijn verbonden aan gefinancierde wetenschappelijke instituten. Gelukkig zijn er veel onafhankelijk onderzoekers die met stuitende ontdekkingen het gevoerde overheidsbeleid van tafel vegen: https://www.aier.org/article/lockdowns-do-not-control-the-coronavirus-the-evidence/ Echter krijgen deze bollebozen geen ruimte om bij de msm hun verhaal te doen. Dat is gevaarlijk want zou hun verdienmodel kunnen beschadigen. Helaas is dat zo het werkt in onze corrupte maffiastaat.

 3. De huidige klimaatschommelingen zijn gewoon onderdeel van de diverse natuurlijke klimaatcyclussen. Ook past de huidige klimaatschommeling perfect in de oudere bekende klimaat cyclussen. We zijn gewoon aan de beurt. Dat co2 schommelingen daar een gevolg van zijn is al lang bekend. Co2 gehalten volgen de klimaatschommelingen en zijn zeker geen oorzaak. Het vervelende is dat puissant rijke investerende krachten die veel geld willen verdienen met zogenaamde groene energie door handel en verkoop van opgebouwde co2 rechten in staat zijn politiek links en links liberalen voor hun groene milieu karretje te spannen door de media die ze ook bezitten iedereen de juiste angst aan te jagen met doem scenario’s is triest maar de harde waarheid. Echt onafhankelijke wetenschappers die bovenstaande weer cyclussen aanhalen halen de media nooit en worden weg gecensureerd. Want zij staan het verdien model in de weg. En dan heb je nog de Timmerfransen die gewoon in de overdrive over alle mogelijke klimaat doemscenario roepen omdat ze weten dat hun omgeving dat graag hoort. Dat levert immers een mooi baantje in Europa op. En op een gegeven moment geloven ze ook nog in hun eigen propaganda met stupide onhaalbare klimaat plannen als gevolg. En… dram en dwang tegen de burgers. Daar is links en nu ook linksliberaal altijd goed in geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: