Koers van TNT & Post NL in vrije val

6

De aandelen TNT & Post NL staan momenteel respectievelijk 44% en 37% in de min op het Damrak. De waarde van de aandelen zijn op moment van schrijven gedaald naar €4,70 en €1,78. Aan het begin van de handel daalde de koers van TNT zelfs tot €4,05. Vrijdag 11 januari sloot het aandeel TNT nog op €8,25. De enorme verliezen worden veroorzaakt door het afketsen van de overname van TNTR door United Parcel Service Inc. (UPS).

vrije val TNTHet Amerikaanse bedrijf dat een bod had gedaan op TNT van €9,50 per aandeel, liet weten dat het verwacht dat de Europese Commissie de fusie met TNT Express zal gaan blokkeren. Hierdoor heeft UPS het bod ingetrokken. Omdat Post NL zo’n 30% van de aandelen TNT bezit in bezit heeft, raakte ook de koers van de Nederlandse pakketjesbezorger in een vrije val.

De adviezen en koersdoelen van de aandelen worden aan alle kanten naar beneden bijgesteld. SNS Reaal (de bank die op omvallen staat) verlaagde het koersdoel van TNT Express zelfs naar €4,-. We zijn benieuwd welk koersdoel TNT voor SNS hanteert, want één aandeel SNS Reaal is nog precies één euro en één cent waard.

De marktkapitalisatie van SNS Reaal is momenteel €297 miljoen.