Koude Oorlog 2.0 in de maak?

Wat zou een mens zonder vijanden zijn? Soms blijken zelfs je beste vrienden helemaal niet zo vriendelijk te zijn. Wat zou de wéreld zonder vijanden zijn? Een betere plaats om te wonen, leven, vast. Maar: de wapenmachinerie moet draaien. De defensie uitgaven (die almaar stijgen, alvast in de VS als biggest spender) dienen verantwoord te worden. Als je ziet wat voor wapentuig zoal gefabriceerd wordt, zou je beter van offensie uitgaven spreken.  Vergeten we vooral niet dat een oorlog, groot of klein, de economieën doet opleven. Kijk hoe ene Adolf de enorme werkloosheid en de slabakkende economie van Duitsland aanpakte… Wat zou een wereld zonder vijanden zijn – en als er geen zijn dan zoek je ze. Zo moeilijk kan dat niet zijn. Eerst de publieke opinie masseren via de MSM. Want je moet zo´n nieuwbakken vijandbeeld, eens vastgepind, wel in het hoofd van de burgers inplanten, injecteren. ´De navo lijkt erop uit om de wereld met een nieuwe koude oorlog op te zadelen,´ kopt De Morgen. Op Twitter meldt Business AM er dit over:

Jaloezie

China is heel goed op weg om de economische nummer één van de wereld te worden, geschat tegen 2028. Die plaats dient dus met alle macht alsnog verdedigd te worden. Verder weten de VS ook wel dat China een enorme voorsprong genomen heeft in digitale technologie. Maar het enige blockchain-met-munt-bedrijf dat die achterstand kan inhalen; snel, goedkoop en veilig? Net dat Amerikaanse bedrijf dat alle technologie in huis heeft, in de VS eveneens natuurlijk? Dat wordt gerechtelijk vervolgd door de SEC, Securities and Exchange Commissie, zeg maar de beurswaakhond. Zeker ook willen de Verenigde Staten hun dollar hoog houden als, voorlopig nog, de enige wereldreservemunt. Daarbij komt het ook slecht uit dat die voormalige ´vijand´, uit de eerste Koude Oorlog, uit die dollar gaat: ´De-Dollarization: Russia Removing All US Dollar Assets From Its $600 Billion National Wealth Fund´.

Oorlogstaal

Ik had dit niet verwacht van Joe Biden – van voorganger Trump wel, absoluut. Hij is trouwens degene die een nutteloze handelsoorlog met uitgerekend China startte. Goed wetend of niet wetend dat in een handelsoorlog er alleen maar verliezers zijn. Niet dat de huidige president meteen oorlogstaal uitslaat – hoewel? President Poetin ´een moordenaar´ noemen, is niet bepaald de manier om vrienden te maken. Vrienden maken, dat zouden al die landen beter doen, en de grote en kleine problemen in het eigen territorium aanpakken. Waarbij het natuurlijk handiger is om ´het buitenland´ de schuld te geven van wat nationaal allemaal misloopt. Laat ons in ieder geval als klein land toch waakzaam blijven opdat er geen ´grote´ oorlog meer komt (nee hoor, da´s dan weer te duur en omslachtig). Maar ook dat die sfeer van ´vijandschap´ niet in ons leven binnendringt. 

We vonden voor u twee YouTube video´s die perfect passen bij het onderwerp. Enjoy!

5 reacties

 1. Kijken we naar de puinhoop die Trump heeft achtergelaten en die creepy Joe al helemaal niet meer gaat oplossen. Google maar eens Venice Bay of Portland of Baltimore hoods of de rattenplaag in Chicago… of de problemen aan de grens met Mexico of de electriciteitsvoorzieningen in Texas…. De Verenigde Staten zitten in een totale collapse… het doek is al gevallen, Joe Biden is niet de man die ze daar uit gaat halen.
  Geef me een leger van 2000 veldsoldaten bij de Canadese of Mexicaanse grens en ik verover de hele Verenigde Staten. Ik was een paar jaar geleden in Florida, geschrokken van het drugsgebruik bij het 5 mei feestje… ‘opioid crisis’… het enige in het land wat nog werkt is propaganda, maar de mensen die ik daar sprak zeiden allemaal dat ze bij oorlog niet gemotiveerd zijn om de VS te verdedigen. Schijnt dat 70% van de 18 jarigen daar al afgekeurd wordt voor militaire dienst, dus dat zegt al genoeg

  1. Welke puinhoop heeft Trump achter gelaten? Naar mijn mening is de puinhoop daar vooral veroorzaakt door carriere politici welke ofwel bezig waren met zichzelf de verrijken danwel bezig waren met het linkse “weg met ons” woke luchtfietserij. Dat een “populist” als Trump werd gekozen tot president was geen oorzaak van maar eerder een gevolg van de decennia lange puinhoop veroorzaakt door de globalistische politici welke de VS in de uitverkoop deden om hun vriendjes op Wallstreet een plezier te doen. Vandaar dat ik heel benieuwd ben voor welke specifieke puinhoop Trump volgens u verantwoordelijk is.

 2. Waarom kwam de Globalisering?, om Rusland volledig te omsingelen en wat Hitler niet gelukt was dat land zijn onmetelijke hoeveelheden bodemschatten in bezit te nemen.
  Overigens indien het westen niet zo hebberig was geweest `92-`99 dan was het mogelijk nog geslaagd.
  Nadat TEAM PUTIN het roer overnam van Jeltsin was de pret snel voorbij.
  Rusland heeft eerst het puin opgeruimd en is na 2008 gestart met de modernisering Leger met de reeds veel jaren 60 en 70 toen opgestarte defensieve middelen zoals hypersonische raketaandrijving muisstille onderzeeërs enz. enz.
  Intussen Hield China zich rustig tot dat zij ZELF industrie hebben ontwikkeld en uiteraard vriendschap met Rusland (zakelijk) want Staten hebben geen vrienden maar belangen.
  Een mooi voorbeeld actueel Boeiing en Airbus sluiten de rijen om China in de luchtvaart tegen te houden.
  TE LAAT want Rusland heeft nu de MC121 gereed is volledig van composiet materiaal maar nog veel belangrijker het heeft een motor ontwikkeld welk ca 28% zuiniger is alle westerse producten, samen met China is er een grotere en nog grotere in aantocht.
  Het westen gaat natuurlijk sancties uitvaardigen.
  Helaas gaat deze vlieger niet op want de markt van Rusland en China en rest Azie heeft een volk van ca 4 miljard.
  Die lachen ons alle gewoon uit.
  De toekomstige economie gaat zich daar afspelen en het westen worden op termijn gewoon buitenspel gezet

  1. Helemaal mee eens. Het Westen wordt door de hebberige politici stap voor stap naar de donder geholpen. In plaats van samenwerking met andere werelddelen, denkt het Westen nog steeds dat zij oppermachtig is en dat ieder land naar hun opgelegde dwangbevel zal luisteren en doen. Die tijd is allang voorbij. De andere machtsblokken hebben dit spel door en kiezen voor een eigen weg.
   Dag Westen. Arm volk, dat zoals altijd de wrange vruchten mag ondergaan.

 3. Geen ‘Koude Oorlog 2.0’, maar ‘Hete Oorlog 3.0’.
  Laten we vooral niet te laconiek doen over de ongeëvenaarde en gewetenloze menselijke vernietigingskracht.
  24 Uur per dag zijn we te land, ter zee en in de lucht letterlijk omgeven door de ‘nuke’s’. Geen voetvolk of tanks meer nodig. Uitgestreken gezichten achter de knoppenkasten en schermen in onderaardse bunkers die het wereldgebeuren bewaken en geen seconde zullen aarzelen bij de uitvoering van de opdracht waarop ze al jaren wachten.

  Sciencefiction ligt achter ons, de tijd dringt. We naderen de deadline snel. Er is nog steeds geen Plan B, waaruit een redelijk eensgezinde Nieuwe Wereld Orde, zonder nucleaire dreiging, zou kunnen ontstaan.

  Omdat de ontkenning nog steeds dezelfde is als bijna een eeuw geleden, maar de wereldwijde chaos, radeloosheid en de voorraad massavernietigingswapens nog veel groter, stevent de wereld af op een apotheose, waarin de zo geprezen superieure menselijke maakbaarheid ontaardt in zelfvernietiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: