Kraken Review

Kraken, opgericht in 2011, is een cryptocurrency spot exchange die ook futures contracten en margehandel aanbiedt.

Voordelen

  • Vertrouwde Bitcoin-beurs die al sinds 2011 bestaat
  • Ondersteunt vele landen

Nadelen

  • Vereist ID-verificatie, dus niet privé
  • Gebruikersinterface maakt het moeilijk voor nieuwe kopers

Kraken, opgericht in 2011, is een cryptocurrency spot exchange die ook futures contracten en margehandel aanbiedt. Omdat Kraken in de Verenigde Staten is gevestigd, en aan Amerikaanse regelgeving moet voldoen, bieden ze slechts een twintigtal munten aan voor de handel. Dit in tegenstelling tot Binance, dat er meer dan honderd aanbiedt.

Het is mogelijk om een rekening te openen op Kraken en cryptocurrencies te verhandelen zonder KYC of AML te ondergaan. De opnamelimieten op dergelijke rekeningen zijn echter laag en het is niet mogelijk om Fiat te storten of op te nemen zonder een KYC-geverifieerde rekening. Iedereen die futurescontracten wil verhandelen, zal ook een KYC-verificatie moeten ondergaan.

Voor wie is Kraken het best? Daghandelaren of Kopers?

Vanwege de naleving van regelgeving en het Amerikaanse hoofdkantoor, is Kraken een goede optie voor professionele handelaren en institutionele beleggers. Ook biedt Kraken meer geavanceerde functies zoals marge en futures, wat het aantrekkelijker maakt voor meer geavanceerde handelaren.

Kraken’s handelskosten zijn iets onder het gemiddelde en ze beginnen snel te dalen zodra een handelaar meer dan $50.000 per maand in volume begint te handelen. Over het algemeen is Kraken een goed platform voor Amerikaanse handelaren of organisaties die volledig compliant willen zijn en ook honderden transacties per maand willen uitvoeren.

Ondersteunde Landen

Alle Amerikaanse inwoners kunnen Kraken gebruiken, behalve die in de staten New York en Washington. Wat internationale klanten betreft, zijn er beperkingen voor alle typische landen. Inwoners van de volgende landen kunnen Kraken niet gebruiken: Afghanistan, Cuba, Iran, Irak, Japan, Noord-Korea en Tadzjikistan.

Het is interessant dat Japanse handelaren Kraken niet mogen gebruiken, aangezien Japan een bloeiende cryptocurrency-sector heeft en gunstige regelgeving om deze te ondersteunen. Desalniettemin is Kraken eigenlijk zeer liberaal in zijn beleid ten opzichte van internationale klanten en kan een meerderheid van de wereldburgers Kraken gebruiken.

Vergoedingen

Zoals gezegd, Kraken’s handelstarieven zijn redelijk, vooral gezien het feit dat Coinbase Pro net hun tarieven aanzienlijk heeft verhoogd. Handelaren op Kraken die minder dan $50.000 in maandelijks volume doen, kunnen een 0,16% maker fee en een 0,26% nemer fee verwachten te betalen. Er zijn progressieve kortingen voor grotere handelsvolumes en deze lopen op tot $10.000.000 per maand. Op dat moment betaalt een handelaar geen maker fee en slechts 0,10% taker fee.

Kraken’s opnamekosten zijn typisch voor de meeste beurzen. Ze rekenen 0.0005 opnamekosten voor BTC en 0.005 voor Ethereum. Andere munten zijn aanzienlijk goedkoper met XRP’s opnamekosten van slechts 0,02 en Stellar Lumens’ 0,00002.

Stortingsopties

Zoals te verwachten is het mogelijk om crypto stortingen te doen op Kraken in alle munten die zij ondersteunen. Kraken staat onbeperkte cryptostortingen toe, zelfs voor handelaren die geen KYC-verificatie hebben ondergaan, het zijn alleen opnames die beperkt zijn.

Kraken ondersteunt Fiat stortingen, maar een handelaar moet een KYC verificatie voltooien voordat ze kunnen storten in Fiat. Kraken ondersteunt USD, GBP, EUR en CAD. Ze bieden een grote verscheidenheid aan opties om deze valuta’s te storten.

Kraken ondersteunt geen credit card stortingen hoewel ze wel debit card en cash stortingen ondersteunen maar alleen in CAD in Canada. Voor USD opnames rekent Kraken $5 kosten.

Beste Kraken-functies

Een van Kraken’s beste eigenschappen is hun ondersteuning voor margehandel. Aangezien Amerikaanse klanten wettelijk geen derivatenplatforms zoals BitMEX of Bitfinex mogen gebruiken, is het goed voor hen om een platform te hebben waar ze hefboomposities kunnen innemen. Het is jammer dat New Yorkse handelaren Kraken niet kunnen gebruiken.

De relatief lage handelskosten van Kraken zijn ook een goede eigenschap. Coinbase Pro heeft onlangs zowel hun maker- als hun taker fee verhoogd naar 0,5% en Gemini’s fees zijn maar liefst 1%. Dat maakt Kraken een van de meest betaalbare cryptocurrency exchanges gevestigd in de Verenigde Staten.

In het verleden zijn cryptocurrency exchanges in de problemen gekomen als ze niet genoeg fondsen hebben om alle stortingen te dekken. QuadrigaCX, bijvoorbeeld, wordt verondersteld insolvent te zijn geweest voor de massale hack. Als al hun gebruikers de teruggave van hun Bitcoin hadden geëist, had de exchange die niet kunnen geven.

Kraken, aan de andere kant, houdt 100% reserves aan waarbij ze bewijzen dat ze werkelijk alle fondsen bij de hand hebben die ze verondersteld worden te hebben. Dit wordt gedaan via Blockstream’s gestandaardiseerde Proof of Reserves.

Dit biedt een niveau van transparantie dat ongewoon is voor de ondoorzichtige crypto-industrie en het biedt de garantie dat wat er ook gebeurt, handelaren op Kraken zullen in staat zijn om al hun munten op elk gewenst moment op te nemen.

Kraken Veiligheid

Kraken is een van de veiligste exchanges op de markt, aangezien het nog nooit is gehackt. Sommige van Kraken’s oprichters waren persoonlijk getuige van het Mt. Gox debacle. Die hack zorgde ervoor dat ze een aantal stappen namen om ervoor te zorgen dat Kraken zichzelf nooit open zou stellen voor een soortgelijk misbruik.

Bijvoorbeeld, Kraken beweert dat “95% van alle stortingen worden bewaard in offline, air-gapped, geografisch gedistribueerde koude opslag. Wij houden volledige reserves aan zodat u altijd direct kunt opnemen wanneer u dat wilt”.

Ze bieden ook een aantal beveiligingsfuncties voor gebruikers om van te profiteren. Kraken ondersteunt 2FA (Two Factor Authentication) via Google Authenticator of een YubiKey. Opnamebevestigingen via e-mail zijn ook mogelijk, zodat zelfs als een telefoon wordt gecompromitteerd een illegale opname kan worden geblokkeerd.

Om de veiligheid van al deze systemen te waarborgen heeft Kraken een eigen beveiligingsteam en een bug bounty, mocht een derde partij een exploit ontdekken. Over het geheel genomen is Kraken een van de veiligere beurzen om op te handelen en hun lange staat van dienst op het gebied van beveiliging heeft hun betrouwbaarheid bewezen.

Wie is de eigenaar van Kraken?

Kraken is eigendom van Payward Inc, een in Californië gevestigd Institutioneel Brokerage bedrijf. De CEO van Payward Inc, en ook van Kraken, is Jesse Powell.

Kraken’s hoofdkantoor is in San Francisco en volgens Crunchbase hebben ze tussen de 101 en 250 werknemers.

Wie heeft Kraken opgericht?

Kraken werd opgericht door Jesse Powell, die nog steeds optreedt als CEO van de beurs. Powell begon naar verluidt te werken aan Kraken nadat hij de mogelijkheid zag dat Mt. Gox zou worden gesloten (wat natuurlijk het geval was).

Kraken opende met alleen Bitcoin en Litecoin als handelsparen en breidde daarna zijn activiteiten uit vanuit die kleine start. Sinds hun lancering heeft Kraken ongeveer $125 miljoen aan startkapitaal ontvangen.

Is Kraken veilig?

Gezien het feit dat het nog nooit eerder gehackt is, en dat ze beveiliging zeer serieus nemen, is Kraken een veilige exchange om op te handelen. Ze zijn een van de grootste beurzen in handelsvolume in de Verenigde Staten en er wordt algemeen aangenomen dat hun volume-rapportage accuraat is.

Met andere woorden, hun gerapporteerde handelsvolume is meer dan 99% accuraat. Dit in tegenstelling tot andere minder gerenommeerde beurzen die zich bezighouden met wash trading en misleidende hoeveelheden handelsvolume rapporteren.

Waar is Kraken gevestigd?

Kraken heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, Californië. Het bedient voornamelijk Amerikaanse handelaren en investeerders, hoewel Kraken ook populair is in Canada en Europa.

Is Kraken FDIC-verzekerd?

Kraken is niet FDIC verzekerd. Op hun website leggen ze uit dat, “Cryptocurrency exchanges niet in aanmerking komen voor depositoverzekeringsprogramma’s omdat exchanges geen spaarinstellingen zijn.” Een gebrek aan verzekering is gebruikelijk voor crypto exchanges en het zou inderdaad enigszins ongebruikelijk zijn om een crypto exchange te vinden die wel FDIC-verzekering biedt.

Toch heeft Kraken, ondanks dat het geen traditionele verzekering heeft, wel meer dan $100 miljoen in zijn eigen verzekeringsfonds om potentiële verliezen te dekken. Dit is vergelijkbaar met andere cryptocurrency exchanges. Binance, bijvoorbeeld, beloofde alle verliezen te dekken na een hack van $40 miljoen.

Bittrex is misschien wel het bekendste voorbeeld van een verzekeringsfonds. Zij hebben voor enkele honderden miljoenen dollars aan Bitcoin in hun verzekeringsfonds. Hoewel dit voornamelijk gebruikt wordt om verkeerd gelopen leveraged trades te dekken, is het niet moeilijk voor te stellen dat ze het gebruiken om verliezen te dekken in het geval van een hack.

Hoe verdient Kraken geld?

Kraken verdient geld door kosten in rekening te brengen voor het verhandelen van cryptocurrencies op hun platform. Over het algemeen wordt een percentage van uw transactie in rekening gebracht als een vergoeding wanneer u een transactie doet. Dit is hoe bijna alle exchanges geld verdienen.

Kraken vs Coinbase

Kraken en Coinbase zijn natuurlijke concurrenten omdat ze beide Amerikaans gereguleerde beurzen zijn met uitstekende veiligheidsrecords. Zowel Kraken als Coinbase bestaan al een aantal jaren en bieden veel van dezelfde handelsparen aan. Dat gezegd hebbende, Kraken heeft een bredere set functies. Ze hebben meer munten beschikbaar voor de handel, ze bieden margehandel en termijncontracten aan terwijl Coinbase puur een spot exchange is.

Het voordeel van Coinbase is dat ze meer volume hebben dan Kraken en ze hebben ook een Bitlicentie waardoor ze klanten uit de staat New York kunnen accepteren. Kraken heeft over het algemeen een betere reputatie dan Coinbase sinds aan het licht is gekomen dat Coinbase heeft geprobeerd zijn gegevens te verkopen aan de IRS en de Drug Enforcement Administration.

Kraken vs Gemini

Kraken’s grootste voordeel ten opzichte van Gemini is het aantal munten dat ze beschikbaar hebben om te verhandelen. Gemini ondersteunt slechts een schamele vijf munten in vergelijking met de twintig of zo die Kraken ondersteunt. Bovendien biedt Gemini geen margehandel of futures contracten aan. Het laatste nadeel van het gebruik van Gemini is hun trading fee structuur, die aanzienlijk hoger is dan die van Kraken.

Als exchange richt Gemini zich voornamelijk op institutionele handelaren. Ze verlagen hun tarieven voor transacties via een API verbinding. Een deel van de reden waarom hun transactiekosten hoog zijn, is dat Gemini volledig verzekerd is en accreditaties en licenties verzamelt.

Dat maakt Gemini geschikt voor professionele handelaars en investeerders die bereid zijn meer te betalen voor de beste beurs. Echter, voor de meeste retail traders is Kraken, met hun lagere kostenstructuur, een betere keuze.

Binance vs Kraken

Binance is een veel grotere beurs met een hogere liquiditeit en meer munten om uit te kiezen. Hoewel sommige bekijken minder munten als beter, want er is minder kans op een hack.

Kraken heeft Binance verslaan in termen van waarheidsgetrouwheid ook. Aangezien Kraken de enige uitwisseling is die ooit heeft bewezen dat het 100% reserves heeft, kunt u er zekerder van zijn dat u uw munten kunt opnemen wanneer u maar wilt. Binance heeft nooit zijn reserves bewezen, dus er is geen manier om te weten of ze werkelijk alle gebruikersstortingen bij de hand hebben op een gegeven moment.

Kraken is historisch gezien ook pro-Bitcoin op een manier die Binance niet is.

Binance staat bekend om zijn zeer responsieve klantenservice, terwijl Kraken hier een beetje faalt, met lange reactietijden via chat en e-mail alleen.

Wat de tarieven betreft, zijn ze allebei vrij laag, waarbij geen van beide in staat is om lagere tarieven te claimen dan de ander, omdat de tarieven afhankelijk zijn van de markt en de liquiditeit op de beurs op het moment van de transactie.

Kraken vs Gemini

Zowel Kraken als Gemini zijn in de VS gevestigde beurzen, opgericht door grotendeels bekende mensen.

Fees op Gemini zijn veel hoger dan op Kraken, en Gemini heeft nooit zijn reserves bewezen, hoewel weinigen geloven dat Gemini zich bezighoudt met fractional reserve banking van klantenfondsen.

Gemini staat bekend om zijn betere klantenondersteuning, omdat het een klant aantrekt met een hogere waarde dan Kraken doorgaans aantrekt.

Gemini’s trading interface is eenvoudiger te gebruiken, maar heeft minder functies dan Kraken’s, dus het is echt een kwestie van of u een beginner of een gevorderde handelaar bent als het gaat om de keuze wie de betere gebruikerservaring heeft.

Coinbase Pro vs Kraken

Kraken en Coinbase Pro bieden beide een aantal zeer geavanceerde handelsfuncties voor de ervaren handelaar.

Echter, Kraken heeft een iets slankere gebruikersinterface dan Coinbase Pro.

Kraken heeft ook zijn reserves bewezen, in tegenstelling tot Coinbase Pro, die heeft geweigerd om een soort van reserve audit te ondergaan zoals Kraken heeft gedaan.

Coinbase Pro ondersteunt ook geen creditcardaankopen, terwijl Kraken dat wel doet.

In termen van kosten, als u een market taker bent, is het beter om Kraken te gebruiken. Echter, als u een market maker bent, is het beter om Coinbase Pro te gebruiken.

Kraken vs Bitstamp

Bitstamp is een Europese exchange die de eer heeft de oudste nog bestaande crypto exchange te zijn. Dat spreekt zeker voor hun veiligheid en goed zakelijk inzicht, maar het betekent niet dat Bitstamp zo veel voordelen biedt. In feite hebben ze, net als Gemini, slechts een handvol munten beschikbaar om te verhandelen, in vergelijking met Kraken’s meer uitputtende set van handelsparen.

Kraken en Bitstamp hebben vergelijkbare handelsvolumes, hoewel Kraken meestal meer volume heeft. Met 0,5% voor zowel maker als nemer zijn de handelskosten van Bitstamp hoger dan die van Krakens. Een voordeel van het gebruik van Bitstamp is dat ze een lager minimaal handelsvolume hebben. De minimum handel op Bitstamp is 0.001 BTC (gelijk aan ongeveer $8.50 bij publicatie).

Kraken daarentegen heeft een verschillend minimum voor elke munt, maar dit is vaak meer dan $10 per transactie. Dat maakt Bitstamp een betere optie voor iedereen die van plan is om kleine trades uit te voeren.

Misschien wel een van de beste voordelen van het gebruik van Bitstamp in plaats van Kraken is dat Bitstamp een populaire mobiele App heeft. De App biedt alles wat het webgebaseerde platform doet, van stortingen tot transacties, waardoor het makkelijk is om crypto te verhandelen wanneer je niet achter de computer zit.

Kraken had op een gegeven moment een iOS app, maar die werd stopgezet. Kraken maakt geen melding van een App in de toekomst, waardoor wij geloven dat Bitstamp de beste optie is voor iedereen die te allen tijde toegang moet hebben tot een handelsplatform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.