kwijtschelding griekenlandEuroptop na Eurotop, het kan tegenwoordig niet meer op. Het is maandag voor de 3e keer in twee week dat de politieke machthebbers van Europa praten over de toekomst van Griekenland en dus daarmee de toekomst van de gehele eurozone. De Grieken wachten nog steeds op geld, ruim €31 miljard welgeteld, maar naarmate de tijd vordert wordt het steeds lastiger om de miljarden binnen te harken die het land nodig heeft om verder te kunnen (binnen de eurozone).

IMF & ECB willen kwijtschelding schulden

Vooralsnog gaat het fittie vooral om het al dan niet afschrijven van de leningen aan Griekenland. Dit is voornameilijk de voorzet van Lagarde, die aan het hoofd van het IMF staat. Duitsland, maar ook Finland en Nederland zijn tegen deze kwijtschelding van de Griekse schulden. Ons kersverse financiële opperhoofd Dijsselbloem ziet er helemaal niets in. De eurotop zit in een zware impasse. Het Noorden (Duitsland, Nederland, Finland) gaat politiek ten onder indien er daadwerkelijk een akkoord komt over kwijtschelding van de schulden. Tevens is het dan ook nog maar de vraag of er nieuwe steun gaat komen, nu in de praktijk is gebleken dat het feitelijk geld aan het weggooien is. Niet iets waar de belastingbetaler blij van wordt, zullen we maar zeggen.

We krijgen het geld niet terug

Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen in Nederland heel positief zijn over het nooit meer terugkrijgen van het belastinggeld. We hebben ooit een bijdrage geleverd, omdat ons werd voorgehouden door de politici dat het allemaal wel goed zou komen, dit noodzakelijk was voor het Europees belang en we zelfs rente zouden krijgen. Puntje bij paaltje, het geld komt niet terug. Dat kan Nederland zo maar een paar miljard euro gaan kosten. Dat benadrukte Coen Teulings van het Centraal Planbureau nog maar eens dit weekend, maar daarover schrijft Ben vanavond meer op Biflatie.nl.

Kwijtschelding kan Duitsland €20 miljard kosten

Miljarden afschrijven op de schulden is in een tijd van forse bezuinigingen gewoonweg niet te verkopen aan de mensen. De Duitser willen dat al helemaal niet, met oog op de verkiezingen in 2013, want pijnlijke maatregelen maken je niet geliefd en dat kost stemmen (en uiteindelijk dus macht). De Duitse zorgen werden dit weekend duidelijk, want Jörg Asmussen, een lid van de directie van de Europese Centrale Bank, vertelde aan de Duitse krant Bild dat een afwaardering van de Griekse schuld geen deel zou moeten uitmaken van de nieuwe deal. Ook de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft al een aantal keer laten weten dat hij geen voorstander is van de kwijtschelding. Op zich een logische standpunt, want de schade voor Duitsland kan oplopen tot maar liefst €20 miljard.

32 reacties

 1. Zij krijgen alles en hoeven niets meer terug te betalen. Al zouden ze zeggen “we hoeven het niet” dan komen onze bestuurders het nog brengen met onze mp Lullo voorop. Het is geen 5 voor 12 maar Nederland is terminaal. Gelukkig heeft Nederland hier zelf voor gestemd al was het wel misleid dit al >30 jaar trouwens.Erg , heel erg.

 2. Hah, Spanje staat al te trappelen. Griekenland kwijtschelding? Dan wij ook! Die eurofielen gaan geld kosten, alles komt terug met rente zei De Jager. Zou ‘ie de Nederlandse staatsschuld hebben bedoeld?

 3. als we het niet kwijt schelden krijgen we het ook niet terug. Dus what can you do? Trekken aan een dood paard heet dat geloof ik…

 4. Je zou het inderdaad trekken aan een dood paard kunnen noemen. Wat echt hilarisch is, is dat de verzameling Einsteins in Brussel nog steeds doorgaat met het voeren van een dood paard.

 5. Wachtmaar totdat onze eigen huizen-zeepbel knapt….dan staan we zelf in brussel te bedelen (zoals Irland).
  Sjonge jonge wat hebben we er binnen 10jaar een potje van gemaakt!

 6. Na ja zeg! En ik rekende op 4% rente op die miljarden? En ik heb daarvan al een paar honderd miljoen al uitgekeerd in bonussen aan collegavriendjesambtenaren…wat nu? 😉

  Dit is ook een mooie. Zo wordt het gebracht in de MSM:
  http://www.telegraaf.nl/dft/21110647/__Canadees_wordt_nieuwe_BoE-gouverneur__.html

  Zien we niets merkwaardigs aan dit verhaal? Lees nog eens goed…

  Nee, niet hè?
  Lees nu dit:

  http://www.zerohedge.com/news/2012-11-26/goldmans-global-domination-now-complete-its-mark-carney-takes-over-bank-england

  Ik krijg er toch een heel ongemakkelijk gevoel bij. Wat zijn die gasten in hemelsnaam van plan? Anyone?

 7. @6
  Ja, weer een Goldmanite op een cb stoel. Het gezuig aan het klootjesvolk mag geen vertraging oplopen. Mijn nekharen verkeren de laatste tijd in een soort permanente stijfheid. Hoe komt dat toch.

 8. Houtskool, het is wel overduidelijk dat de MSM de kop in het zand steekt. Over een paar jaar zegt Alternative Media: “Told you so!”
  Kan niet wachten op dat moment.

 9. OPLOSSING:
  Gelukkig hebben de Grieken heel veel land en eilanden wat ze als onderpand voor hun leningen kunnen afgeven. Een nieuw stukje Nederland, Duitsland, Engeland etc… onder de Griekse Zon.

  De Grieken kunnen dan binnen bepaalde tijd hun grond terugkopen (bijvoorbeeld de rijke Grieken die hun geld in Zwitserland hebben geparkeerd)

 10. @9 ja Kees, ruil jij Texel maar in voor uit lucht gecreeerde schuld bij de grootbanken. Da’s nou precies de bedoeling van de grote spelers, lucht voor ‘hard assets’. Laat die bankiers maar doodvallen, eerst hele naties tot over de oren in de schuld pushen en dan begint de chantage.

 11. Griekenland was toen failliet en nu ook nog faillieter. Defaulten was de beste oplossing geweest. Het helpen van Griekenland heeft echt totaal niets met de bevolking van doen, want die crepeert nu des te harder. De werkloosheid is torenhoog, de eigen economie en het zorgsysteem totaal geimplodeerd. Het belang van de zogenaamde Griekse reddingsoperatie is om onze banken, beleggers en pensioenfondsen te helpen, die onverantwoorde leningen in de PIIGS hebben uitstaan. In een normale economie zouden deze financiele instellingen zelf moeten bloeden als ze onverantwoord belegd hebben en niet de belastingbetalers.

  Een ander probleem waar Griekenland mee kampt is dat importproducten (zoals voedsel, die op industriele manier zijn geproduceerd) vaak goedkoper is dan de producten, die ze zelf maken. Door de open grenzen, de Euro dat Griekenland geen eigen monetair beleid kan voeren is Griekenland zo zwaar in de problemen gekomen.

  Overigens de grootste dievenbende is Goldman Sachs, die Griekenland een zeer dubieus aanbod heeft gedaan om de staatsbegroting van Griekenland op het oog op orde te houden om aan de Euro voorwaarden te voldoen. Dit was een behoorlijk frauduleus iets, waar Goldman Sachs veel op verdiende, En wie was destijds de hoofd van de afdeling derivaten. Ja. Mario Draghi, die nu hoofd is van de ECB.

  Wanneer worden de financiele mannetjes die er zo een puinhoop van hebben gemaakt eens eindelijk vervolgt, Kennelijk is alleen IJsland in staat om hun bankcriminelen voor het gerecht te brengen.

  En niet alleen Griekenland en andere PIIGS heeft door en door zieke financien. Roger heeft meer dan terecht de NL huizenbubbel al opgemerkt. – Overigens zorgen de zwakke EU landen ervoor dat de Euro relatief laag is, waardoor de sterke landen, zoals D en NL goedkoop kunnen exporteren.

  En in het geval van Ierland, Spanje, …. Hoe lang dient de staat voor de bankkleunen op te draaien. Geen consumentengeld in investeringsbank of verzekeringsproducten. (En hoe heeft men dit kunnen afschaffen??) En de banken verplichten op te breken.

  En ook zal men eens al die belastingparadijzen in de EU eens grondig moeten aanpakken. En dat is niet alleen Zwitserland en Luxemburg, maar ook onze eigen Nederland.

 12. Falende eurofiele politici hebben inmiddels jaren te lang geinvesteerd met geld van het volk in een failliet project. De hele boel gaat binnen een jaar klappen, de problemen zijn ONOPLOSBAAR.
  In de zuiderlijke landen wordt het arme volk door eigen politici een dolk in de rug gestoken, terwijl de belasting ontduikende, stelende elite overal mee weg. ONGELOOFLIJK!!!!!
  Maar er hangt REVOLUTIE is de lucht. Wacht maar als de effecten van bezuinigingen en recessie in volle omvang voelbaar gaan worden, dan komt er ook een eind aan de tijd dat de elite zich veilig kunnen wanen in hun kapitale villa’s. De woede van het volk zal zich tegen hen gaan keren. Volkomen begrijpelijk en terecht.
  Het moment dat het volk in Duitsland, Nederland en Finland er ook helemaal klaar mee is komt ook snel naderbij. De leugens zijn gewoon te groot geworden om nog langer geloofd te worden.
  Wat er ook gaat gebeuren, ik hoop dat de Europese superstaat er niet gaat komen. Want als dat een feit is, is alles te laat.
  Dan heeft de elite haar einddoel bereikt, en staat het volk buitenspel.
  Met dank aan alle ongesgoolde landverraders.

 13. 2009 schreef ik toen al dat Geert Wilders gelijk had om zo snel als mogelijk geen cent naar de Grieken te sturen en ze, en met ze bedoelde hij ook de knoflook landen uit de Euro moesten stappen .

  Maar nee hoor gekke Henkie gaat zelfs voor mafkees Rutte 2 die in Rutte 1 zo lekker Jan Kees de Jager steunde en de NL. in een wurggreep met idiote bezuinigen t.a.v. dezelfde knoflook landen om ze overeind te houden ons naar de klote jaagt .

  Tegen u en mij de grote onbenul uithangen en mooi met meel in de mond praten dat er geen euro die kant opgaat maar ondertussen wij de financiering van dit financiële debacle via de bezuinigen op voorhand mogen gaan bekostigen .

  De verkiezingen hebben geleerd wat de woorden van de VVD en de PVDA waard zijn.

  Machtsgeile en pluche baasjes als zij zijn een Mark Rutte en Diederik Samson hebben hun zin , gekke Henkie heeft ze weer in stelling gebracht om domweg zich te laten beïnvloeden door de maffe media met hun idiote peiling gedoe om massaal op ze te stemmen , maar Geert die het juiste met Nederland voorheeft word verguist .

  Als wij naar de klote gaan ben ik geneigd om lullig te zeggen lekker puh , eigen schuld dikke bult , en deze klassieker gaat nu wel op .

 14. @13 Verontruste burger:
  [quote]Maar er hangt REVOLUTIE is de lucht. Wacht maar als de effecten van bezuinigingen en recessie in volle omvang voelbaar gaan worden, dan komt er ook een eind aan de tijd dat de elite zich veilig kunnen wanen in hun kapitale villa’s. De woede van het volk zal zich tegen hen gaan keren. Volkomen begrijpelijk en terecht.[/quote]

  Ik denk eerder dat gebouwen van banken en effectenbeurzen doelwitten zullen worden van de woedende bevolking die door de bankierselite kaalgeplukt worden.

 15. hmm zou er handel zijn in dna ? of verboden kickboksschool?

  Maar wij sporen hier niet op deze site of de rest van onze polder.? Volgens mij hadden we het er hier in2008 al over……

  Als je er verstand van hebt is het niet de bedoeling dat je de politiek in gaat.. ..peren voor citroenen verkopen heb ik nog nooit wat gevonden.

 16. [i]Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble bekräftigte, dass es aus rechtlichen Gründen nicht um einen Schuldenschnitt auf Kosten staatlicher Gläubiger gehen könne. Das sei nicht nur in Deutschland so. Darüber seien sich kürzlich alle Euro-Mitgliedsländer einig gewesen. “Das ist ein Problem der gesamten Euro-Zone.”[/i]

  Direct afschrijven van de schulden mag niet en wil men vooral niet omdat de parlementen daar moeilijk over gaan doen. Er moet dus weer flink aan creatief boekhouden worden gedaan. Een prachtig voorbeeld voor de Europese burgers. Wordt in Nederland niet binnen zes weken een nieuwe Fraudewet ingevoerd?. Eén kruisje verkeerd betekent direct bloeden.

 17. @Moin : Dat wordt de eerste fase, en wanneer het volk ‘eensgezind’ dat ‘klusje’ zal hebben geklaard, kun je er gif op innemen dat er daarna ‘ethnische’ slachtpartijen gaan losbarsten.

  Onder druk van angst en wraak is het binnen de kortste keren ‘zij’ en ‘wij’ , ondanks tientallen jaren van ‘integratie-maatregelen’.Vreemde volken die tegen hun zin samenleven kunnen in tijden van crises in een paar dagen tijd ‘omslaan’.

  Er wacht het o zo heterogene Nederland nog een hele serie ‘verrassingen’ vrees ik …

  Triest , maar zo verlopen dat soort enge, radicaliserende processen (in tijden van grote tegenspoed ) nou eenmaal, hè ?

  Ongeveer een kwart van de Toerkskes heeft dan ook een blaffer thuis. Nee, geen hond natuurlijk, dàt is namelijk ‘cultureel ongepast’; maar zo’n metalen dingetje, u weet wel, waarmee je naar hartelust kunt rondzwaaien in tijden van crisis en anarchie.
  De suffe Nederlander belt dan in paniek naar de politie, maar die staat dan hun zojuist de bij rellen uitgefikte busjes en otootjes na te blussen, dus daar hoeft u dan ook weer niks van te verwachten.

  Nee, zeg [u]niet[/u] dat we géén ‘interessante’ tijden tegemoet gaan-gn-gnn …

 18. @17 Zodra men private houders van schuld wederom dwingt tot afschrijvingen zal de rente voor Spanje m.i. omhoog gaan. De deal voor beleggers is nu bonds onder lokaal (Grieks in dit geval) recht te dumpen en bonds onder internationaal recht (Brits meestal) te kopen. Zo kunnen overheden moeilijker onder hun verplichtingen uitkomen. Het drama wordt met de dag groter.

 19. It is a common opinion among investors and policy makers that the reduction in Greek private debt earlier this year was insufficient. A few months after private investors agreed to write down the value of their bonds, Athens’ debt to gross domestic product ratio is rising rapidly towards 200 per cent again.

  The conclusion seems to be clear: private sector forgiveness is not enough to achieve a sustainable debt. That portion of Greek debt
  held by European governments and institutions such as the European Central Bank will have to be reduced too. In the jargon, OSI (official sector involvement) must follow PSI (private sector involvement).

  http://www.ft.com/cms/s/0/eb4d371a-37be-11e2-a97e-00144feabdc0.html#axzz2DMUnrgnn

 20. @18 ktm, ja, als je ziet dat Golden Dawn in Griekenland de derde partij is, en als je het filmpje hebt gezien waarin een Griekse parlementarier van diezelfde partij een buitenlandse illegaal een gore buitenlandse h**r noemde, met luide stem en voor publiek en camera’s belooft dat niet veel goeds.

 21. @15, Moin. Daar zal het wel mee beginnen, maar uiteindelijk zal het op een klassenstrijd uitlopen.
  En het gevaar bestaat dat er inderdaad etnische conflicten bij komen, en het zou me niet verbazen als de elite de razernij van het volk die kant op weet te sturen, geraffineerd als ze zijn, dat moeten we ze nageven.
  Je ziet het in feite nu reeds gebeuren. Wamt s het niet onbegrijpelijk dat degenen die overduidelijk schuldig zijn aan de deplorabele toestant van Griekenland nog steeds doorgaan met hun praktijken ( en met goedvinden van de troika, dat is echt zo ). En is het niet zo dat een journalist laatst gearresteerd was omdat hij de desinteresse van politici in de lijst van belastingontduikende miljonairs aan de kaak stelde ( OOK DE EU WIL ABSOLUUT NIET DAT DAAR IETS MEE GEBEURT, OMDAT HET AANTOONT HOE CORRUPT DE ELITE EN DE HELE EU IS!!!! ). En dat terwijl de buitenlanders nu reeds agressie ondervinden. Dat is vreemd, ik vermoed dat daar de regie achter zit…. van de elite.
  Je moet we stekeblind zijn als je niet ziet dat er overduidelijk sprake is van een complot van politici en elite tegen het volk.

 22. Het is nu al duidelijk dat onze kersverse minister van financiën Dijsselbloem een waardeloos onbeduidend mannetje is. In recordtijd bezwijkt ie voor de druk van het IMF, EU en die hele bende.
  Vorig week zei hij nog stoer dat het kwijtschelden van Griekse schulden niet aan de orde kan zijn, maar nu zegt hij “liever niet”.
  Om te kotsen, wat een waardeloos stuk vreten.
  Valt gewoon na een paar weken al door de mand: Geen zelfkennis, want anders hij niet zo’n grote broek aangetrokken, en geen ballen, dus een strak broekje had hem ook wel gepast.
  Zet hem maar meteen op de lijst van de landverraders. Deze man gaat akkoord met miljarden kwijtschelding van uw en mijn geld.
  Dit moet dan wel meteen even gedekt worden door nog maar weer eens extra bezuinigingen. Moeten ze wel eerlijk communiceren met het volk.
  Ach, wat maakt het ook uit, de zaak implodeert toch wel.

 23. Wat er gaat gebeuren?
  Patriots naar Turkije.
  Awacsen naar Turkije.
  Navo voegt de 2 legergroepen uit Spanje en Duitsland samen tot 1 legermacht die wordt gestationeerd in Turkije.
  Britse generaal meldt dat ingrijpen in Syrië binnen enkele weken nodig kan zijn vanwege “humanitaire” redenen.
  De laatste stukjes raketschild vallen op zijn plaats in Polen en Turkije.
  .
  De grote financiële reset staat voor de deur en hij heet WO3. De nucleaire aanval op Europa en Amerika zal worden uitgelokt door escalatie in Syrië en Iran (hebben defensie verdragen met Rusland). Vervolgens worden China, Rusland en India veranderd in wat radioactieve sintels. De aanval moet worden uitgelokt om te voorkomen dat er aan deze kant iemand de schuld krijgt (bijvoorbeeld Tony Blair). Wat er dan nog van ons over is mag zich dan welkom heten in de NWO regering.

  Hieronder de hele copy/paste

  Turkey is expecting that NATO will make a decision on its request for the deployment of Patriot missile batteries (and presumably AWACS planes, though this possibility has not yet been reported by the Western press) to the Turkish-Syrian border sometime within the next week. “We asked for Patriots from NATO taking into account the critical situation that emerged on our border with Syria. The aim is for the protection of the widest possible area in Turkey,” Turkish Defense Minister Ismet Yilmaz told reporters, Saturday, in Ankara. “We expect the NATO Council to make its decision within the next week. NATO Secretary General Anders Fogh Rasmussen added that, if approved, the deployment would “contribute to the de-escalation of the crisis along NATO’s southeastern border.”

  Rasmussen’s notion that a NATO deployment to Syria’s border with Turkey would have a stabilizing effect on the situation is not flying in Russia, it’s not flying in Iran, and it’s certainly not flying in Syria. “Deploying these missiles in Turkey will be dangerous for Syrian military planes—that is obvious,” Russian analyst Konstantin Sivkov told the Voice of Russia in an interview Saturday. “A less obvious thing is that Turkey is getting ready for a war against Syria. If an attack on Syria from the territory of Turkey does take place, this will most likely be an attack not of the Turkish Army but of NATO’s forces.” And it would risk a wider war. “The Middle East is getting ready for a large-scale battle which will very likely affect the Russian part of the Caucasus, and this, in its turn, will be reflected on the entire Russia,” Sivkov added.

  Iran issued a similar warning. “The installation of such systems in the region has negative effects and will intensify problems in the region,” said parliament speaker Ali Larijani, who has just returned to Tehran from a trip to Syria, Lebanon, and Turkey. Foreign Ministry spokesman Mehmanparast added that the Patriot deployment “will not only not help solve the situation in Syria, it will actually make the situation more difficult and complicated as well.”

  Syria, for its part, called the planned deployment a “provocation.” In a statement issued on Nov. 23, the Syrian Foreign Ministry said, “There is no reason for panic because Syria respects the sovereignty and sanctity of Turkish territory and the interests of the Turkish people.” An unnamed official told state television: “Syria stresses its condemnation of the Turkish government’s latest provocative step. Syria holds [Turkish prime minister Recep Tayyip] Erdogan responsible for the militarisation of the situation at the border between Syria and Turkey, and the increase of tension and destruction to the detriment of the Syrian and Turkish peoples.”

  Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu told CNN Turk, yesterday, that no one should be concerned about the use of Patriots. “These systems are solely defensive mechanisms, and will not become active unless there is a direct threat to our country’s security,” he said. “The aim of this action is to protect Turkey’s borders as much as possible at a time of crisis. The Patriots will be sent back when the risks to Turkey’s security disappear.”

  In fact, the expected deployment is actually another step towards creating the conditions for a global war, which will be thermonuclear World War III. NATO has also decided to consolidate the two Land Forces, now based in Germany and Spain, into one single Land Strike Force—to be housed in Turkey.

 24. @17 Ben. Als het direct afschrijven van schulden niet mag ( en ik neem aan dat dat zo is ), waarom wordt er dan openlijk over gepraat?
  Dat geeft toch aan wat een onbetrouwbare leugenachtige bende die EU is. Dat kun je toch niet anders meer zien dan.
  Wat houden die regels nog in???
  Hadden we niet eerder allemaal begrepen dat rechtstreekse steun uit het noodfonds aan banken in strijd is met de wet???
  En heeft Spanje het niet toch voor elkaar gekregen om te voorkomen dat ze onder curatele gesteld worden??
  Het is allemaal te triest voor woorden.
  En het meest triest is dat niemand weet wat er allemaal met ONS geld gebeurt.
  Als je dit overziet dan moet toch geen mens aan een Europese superstaat denken?
  Nu hebben ze het nog moeilijk, zoals jij ook aangeeft e.e.a. voor parlement en volk te verantwoorden, maar als de Verenigde staten van Europa een feit is hebben ze dat probleem niet meer.
  Maar dan is het Europees parlement er toch nog???
  Dat is echt een lachertje, dat wordt een bureaucratisch incompetent impotent corrupt zooitje.
  En bovendien zullen ze door de elite uitelkaar gespeeld worden.
  Verdeeldheid zaaien, en vervolgens zal de elite met wat steekpenningen de klus wel klaren om steeds een meerderheid voor hun belangen te vinden.
  ZO gaat het gebeuren, daar is niet veel inzicht voor nodig.
  Kwestie van schaken.

 25. @VB : Je zegt :
  ” Zet hem ( ‘D-Day Dijssel’) maar meteen op de lijst van de landverraders “

  – Ik vrees dat er geen andere rationele conclusie is dan te stellen dat dit (het landverrader zijn) een beroeps-vereiste is, zowieso voor de minister van ‘(K-!)Financiën en de directeur van ‘De Nederlandsche (K-!) Bank’.

  En een reactie later stel je :
  ” En het meest triest is dat niemand weet wat er allemaal met ONS geld gebeurt “

  – Lieve Verontruste burger : er is NIKS van ons bij, en wel om de eenvoudige reden dat we (als volk) er geen ènkele wèrkelijke macht over hebben.
  Het klootjesvolk mag slechts af en toe aan de biljetjes [u]ruiken[/u] , maar daarmee heb je het toch echt gehad, waarde vriend 😉

 26. Excusieren sie mich allen, das ist doch alles quatch!

  Folgendes jahr wird alles besser sein fur alle!!
  Glaub mich doch mal!
  Ich bin eine complet unabhängige frau!

  Susse Grusse!

 27. @27 Fijne KTM, tja wat zal ik zeggen, je hebt 100% gelijk. We hebben er inderdaad niets over te zeggen. Het is zelfs niet onrechtmatig.
  Ik bedoel met ‘ons’ geld dat ik vind dat als het om zulke bedragen gaat en het zulke controversiele en dubieuze bestemmingen heeft dat er niet zo lichtzinnig mee omgegaan moet worden.
  Maar, dan heb ik wel veel woorden nodig.
  Vandaar.

 28. @29 ons geld?

  Begrijp je dan niet dat geld onbeperkt gedrukt kan worden?

  Geld , het begrip geld is waardeloos papier.
  En dat kan onbeperkt gedrukt worden.
  Ons geld?

  Ja hoor.

  “ons geld” is nou net het datgene waar wij allen slaaf van zijn en wat door een klein groepje oneindig bijgedrukt wordt.

  Dat is nou net onze hele gevangenis.

  En of dat nou Khazaren zijn of Rothchilds of Rockefellers.. we kunnen leven zonder hun illusie.

  En dat is afstand nemen van hun illustere praktijken en terug gan naar de basis.

  Eten en drinken voor onszelf verzorgen en voor onze gemeenschap.

 29. In de naam van markos ruttos, geert wilderiz , en alle rest van de poppetjes, laat het los.

  De Khazaren, de Rotschilds, de Rockefellers.. en alle andere matrix-machthebbers.

  Maak je vrij.

  Scheidt je af van hen.
  De macht die je ze geeft voedt hen alleen maar.

  Zorg voor jezelf voor zoveel mogelijk zelfstandigheid.
  Onze aarde is voorzienend.
  Laat je liefde bloeien, en haat hen niet.

  En hun macht zal verwelken.
  We hebben de macht in onze eigen handen.

  Veel haatgevoelens uit het verleden, ons gegeven door ons verleden (ktm, je ouders) zal ons wraak willen uitoefenen… maar wraak is het schelden op onwetendheid die in het verleden heerstte..)

  We zijn hier en nu.

  En wat gaan we doen om de toekomst beter te maken?

 30. Wanneer de biflatiemensen zo zie denk ik dat er velen zijn die hun mening uitten aan de hand van de mening van hun opvoeding.

  Dus hoe hun ouders dachten… dat is logisch, want jong geleerd is oud gedaan…helaas denk ik.

  Door het verleden geleerd zijn de ouderen bevangen door angst.
  En ik hoop er ten zeerste op dat we daar niet in zullen blijven hangen…
  Dat doet het leven te kort.

  Leef zonder angst en doe wat je wilt doen, of waar je van droomde toen je klein was.

  Want dat gaat je uiteindelijk gelukkig maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: