De verkiezingen naderen. Het zal er op 17 maart behoorlijk anders uit zien dan 4 jaar geleden. Er is veel ophef over het coronaproof inrichten van de stemlokalen. Waarom, zo vraag ik mij af. Zo lang zijn de rijen op mijn stemlocatie nooit. Die anderhalve meter zal geen probleem zijn. Ik heb nog nooit iemand in de nek staan hijgen, het was nooit druk. Of het zou aan onze buurt moeten liggen. Een woonwijk met politiek ongeïnteresseerde bewoners waarvan nog maar de helft de moeite neemt een wandeling naar de stembus te maken. Op mijn kiesmoment zie ik hooguit een dame en een heer achter het tafeltje die graag een paar pegels willen bijverdienen met een dagje zitten op een stembureau. Zouden ze nu nog durven met dat onzichtbare virus?

Wie gaat met wie

Ik ben zeer benieuwd hoe straks de nieuwe coalitie er uit gaat zien na 17 maart. Al weer Rutte met een paar partijtjes die stuk voor stuk water bij de wijn moeten doen. Bij voorbaat weer de PVV uitsluiten en een linkse coalitie samenstellen. De VVD is toch geen rechtse partij meer? Kan me niet voorstellen dat al die ondernemers die momenteel aan het overheidsinfuus liggen nog op de VVD gaan stemmen. Maar ja, wat tref je dan nog aan op rechts? Het is armoe troef in het huidige politieke landschap. Er hebben zich nota bene 37 partijen aangemeld, een naoorlogs record. Mag je nu wel beginnen met het bestuderen van hun partijprogramma’s. Heb ik ooit één keer gedaan. Trof toen een partij die in mijn optiek redelijke plannen had op gebied van belastingen. Daar kon veel verbeterd worden vond die partij en kreeg dus mijn stem. Helaas, ik had het kunnen weten, er kwam niets van terecht. Op fiscaal gebied verandert al jaren veel te weinig. Alleen wat geschuif in tarieven en heffingskortingen in de inkomstenbelasting. Een typisch politiek instrument om burgers te laten zien dat er aan ons wordt gedacht. Tarieven omlaag maar stiekem frutselen in de aftrekposten.

Oppeppers

Met zoveel partijen neem ik niet meer de moeite om hun partijprogramma’s door te nemen. Ik denk dat er weinig valt te verhapstukken voor de eenvoudige burger. Er zit geen rek meer in belastingtarieven en heffingskortingen. De Schatkist is leeg en moet gevuld worden, zoveel is zeker na de enorme overheidssteun aan het MKB. Ook zal andere steun nodig zijn. Voor het UWV bijvoorbeeld die wat extra mensen kan gebruiken om oplopende wachtlijsten voor een WW-uitkering weg te werken. Als het MKB weer opstart zal dat met minder mensen zijn als de overheidssteun afloopt. Als de werknemers weer uit eigen zak betaald moeten worden maar de omzetten in de verschillende branches tegen vallen door het wegblijven van twijfelende klanten. Niet iedereen zal z’n opgepotte geld versneld uitgeven om de verliezen bij het MKB goed te maken. De angstpsychose die corona heeft gekweekt schudt je er met één vaccin niet zomaar uit. Daarvoor zullen meer vaccins ontwikkeld moeten worden. De lobby van ‘Big Farma’ richting de politiek is heel invloedrijk dus kan een opwekkend, bewustzijn veranderend, vaccin er nog wel bij. Is gewoon pure noodzaak.

Supranationals maken de dienst uit

De verkiezingen kunnen wat mij betreft gestolen worden. Ik ben net als de gemiddelde burger in dit land de weg kwijt. Heb niet meer het gevoel dat onze stem kan bijdragen tot een nieuwe landorde. Eentje die vanuit en voor het volk opkomt, dus geen wereldorde van bovenaf. Niet vanuit het WEF of andere supranationale organisaties. Het zijn namelijk al lang niet meer onze eigen politieke partijen die regeren. Ook de oppositie is lam. Veel commentaar vanuit de Kamerzetels maar nauwelijks amendementen die het volk gelukkig maken. De contacten met de kiezers zijn door corona tot een nulpunt gedaald. De grote supranationale organisaties maken samen met de multinationals de dienst uit. Ze leggen de regels op via nieuwe internationale rechtssystemen en hebben daarvoor Den Haag niet nodig. Hun lijntjes gaan naar Brussel. Daar waren de hotels de laatste jaren vol geboekt met lobbyisten en globalisten. Daar maakten ze hun afspraakjes met de Europese Commissie en de vertegenwoordigers uit het Europees Parlement. Daarvan zijn er 751, dus leidde dat tot heel wat wetsvoorstellen in het Brusselse. Jammer voor de hotels dat nu ineens de digitale lijntjes zijn ontdekt. Zal stil blijven in Brussel als corona is afgetaaid.

G.A.A.F.

Ik vrees dat een stem in NL niets meer bijdraagt. De politieke verdeeldheid is groter dan ooit. Als het volk kan kiezen uit 37 partijen dan is er sprake van een totale versnippering in het politieke landschap. Een signaal dat de stem van het volk er niet meer toe doet. Het zijn de grote supranationale organisaties die de regeltjes opleggen. Door de opkomst van Big Tech, en door corona nu ook Big Farma, hebben de grote wereldconcerns enorme politieke invloed. De grote jongens zoals Google, Amazon, Apple, Facebook, enzovoort hebben begrotingen die opgeteld groter zijn dan het BBP van bijvoorbeeld middelgrote staten als Duitsland en Frankrijk. Geld maakt macht.

Trol van het WEF

Het is niet Den Haag, het is Brussel samen met het Kapitaal dat regeert. Maar wees gerust, hun macht wordt binnenkort ingeleverd. Wordt netjes geregeld door het WEF. Hun visie is duidelijk, de verschillen zijn te groot. Ze gaan het kapitaal op een nette manier herverdelen. Beetje geduld, hun agenda loopt tot 2030. Staan eerst nog grote programma’s op de rol, zoals de Klimaatagenda, energietransitie, immigratie(Marrakeshverdrag) en andere dure agendapuntjes. Pas daarna wordt de uitspraak van Clown Schwab, “You own nothing, but you will be happy,” de nieuwe tegeltjeswijsheid. Komt niet in mijn keuken, ben die kreet nu al spuugzat. Kom die leus elke dag meer dan 10 keer tegen als ik het internet op ga. Ik snap nu waarom. Als je het vaak genoeg herhaald dan ga je er vanzelf in geloven. Ik vermeld het hier bewust, zodat u met mij er in gaat geloven. Het voorkomt een nieuwe revolutie onder een ontevreden volk. En ja, ik ben een trol van het WEF.

GW

19 reacties

 1. Wat zijn verkiezingen nog waard
  Niks de burger heeft konstant het nakijken .
  De vvd wordt door media propaganda de hoogte in gepresenteerd.
  Verkiezing zijn al beslist .
  Het is corupt en er zal weer veel gefraudeerd worden om de vvd weer het zadel in te helpen.

 2. Je beschrijft iets wat al tientallen jaren het geval is. Het maakt niet uit wat je stemt want overheden lopen aan een leiband. PVV, Forum en whatever zijn niets anders dan vangnet partijen; gecontroleerde oppositie die als het er op aankomt niet thuis geven.

  Corona heeft dit bloot gelegd en inmiddels zijn Ngo’s en big corporate zo zeker van hun overwinning dat ze hun plannen openlijk presenteren. We zullen toch echt zelf verantwoordelijkheid moeten gaan nemen en beseffen dat het geen goed idee is om de regie af te staan een stel psychopaten.

  1. Het oprichten van NGO’s en supranationals komt allemaal voort uit de globalisering. Open grenzen, wereldburgers. Mensen kijken graag naar verre einden. Boeken vliegreizen naar verre landen, varen over wereldzeeën in luxe cruiseboten en hebben via het internet verbinding met verre vrienden. Allemaal prachtig maar we kijken te ver weg en vergeten de rommel bij huis op te ruimen. Je bent zomaar een nationalist wanneer je opkomt voor de problemen in eigen land. Het is modern om een wereldburger te zijn en zelf ben ik ‘achterlijk’ omdat ik de meeste vakanties in eigen land boek. Af en toe gluren bij buren, een verre reis zal mij te lang duren. Er zijn veel romans geschreven over wereldburgers die een zwerftocht maakten over onze aardkloot en aan het einde van hun avontuur berooid terug keerden naar hun verwaarloosde hutje op de heide.

  2. Exact, Piet. Toen ik nog alle gedoe rondom de Europe Unie volgde (2005/2010), werd me dat ook duidelijk. De nationale bevoegdheden, werden steeds meer op heel sneaky manieren, buiten de deur gezet.

  1. Exact. Rutte sluit bij voorbaat uit een regering te willen vormen met de PVV. Daarmee zet je een deel van de bevolking buitenspel. Een minister-president zou er verstandig aan doen om niet aan partijpolitiek te doen, ondanks dat hij lijstaanvoerder is van de VVD. Een minister-president is er voor het volk, niet alleen voor de VVD. Heel opvallend dat deze uitspraak van Rutte niet bekritiseerd wordt in de media. Of heb ik wat gemist.

   1. U heeft niks gemist
    De media is gekocht om propaganda te verkondigen.
    De vvd heeft het eeuwige recht op zetels afgekocht .
    Ze noemen zich liberaal.
    Maar in wezen is het een criminele organisatie .
    Die geen andere meningen accepteert.
    Met behulp van Brusselse doodseskader
    Om in de eu landen
    democratie de nek om te draaien want ze doen er alles aan om partijen die uit de eu willen op zij te zetten.
    Rutte is een gevaarlijke man.die over lijken gaat .
    Jammer dat de burger het nog niet door heeft

  2. Precies Johan. Dat was voor mij niet de druppel destijds om niet meer te gaan stemmen ik zag al eerder in dat er zaken niet meer “klopten” voor mijn gevoel en verstand en dan meer in het hele grote plaatje gezien van Europa/Wereldschaal. Echter toen men dit spelletje van uitsluiten in Nederland ging spelen, was het voor mij definitief duidelijk.

   Kijk nu ook dat moddergooien naar het Forum. Gaat toch ook nergens meer over, laf gedoe.

 3. WEF: de grote slagon, je bezit niets, maar je wordt wel gelukkig.
  Dat kan helemaal niet. Als je niets bezit, dan wordt je een speelbal van andere mensen en bedrijven. Door opbouw van bezit (geld, roerende en onroerende goederen) ben je in staat om zelf een richting te geven aan je leven. Je hebt de mogelijkheden – geld is bestedingsmacht – om je talent en potentie zelf op te bouwen.
  Echter, de WEF met haar leuke en prachtige presentaties, veranderen mensen, kleine en middelgrote bedrijven in schaakstukken. De globale politieke elite met in haar kielzog de multinationals bepalen dan de positie en status van de schaakstukken op het schaakbord. Aangezien je niets bezit (geen huis, geen auto, geen geld, zelfs je familieleden zijn geen onderdeel van jouw leven) wordt je een speelbal van de machthebbers. Die kunnen bepalen wat er met jouw gebeurt.
  Het idee bestaat dat goederen en diensten gewoon geleverd kunnen worden, aan iedereen die het nodig heeft. Dit is onzin. Zij creëren de ultieme consumptiemaatschappij, maar mensen bepalen niet wat op hun bord komt. Als de WEF zijn zin krijgt, zal keuze verdwijnen, dan zal er tirannie zijn.
  Dit is ook de basis van BBB Build back better. Het is bullshit.

  1. Juist materieel bezit en de door onze manier van leven opgelegde honger naar meer kluistert en verslaaft, vernietigt in feite de (keuze) vijheid van de geest. Wie zich daaraam kan (of moet) onttreken betreedt een bewustzijnsniveau met een grotere mate van geestelijke vrijheid en onafhankelijkheid.
   Bezit is absoluut geen garantie voor een lang en gelukkig leven. Lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn niet te koop.

 4. We zouden met zijn allen juist NIET moeten stemmen.
  Dan pas hebben de acteurs in theater Den Haag een probleem.
  Wilders en Baudet spelen hun rol goed, ze vangen de ontevreden stemmers af, maar alleen daarom zijn ze daar neergezet, daarom heeft stemmen totaal geen zin.
  We worden door de Bilderberggroep en Brussel geregeerd , onze regering voert uit wat ze van hogerhand opgedragen krijgen, en dat is niet voor het welzijn van het volk.
  Dus mensen : doe je oogkleppen af, en zie de werkelijkheid: massa immigratie, nep virus, nep maatregelen, nep mondkapjes, mkb moet weg, gif vaccins, avondklok, verboden demonstraties, en zo kan ik wel doorgaan.

  1. Helemaal eens!
   De gewone burger mag de slaaf zijn voor de elite. De burger staat straks voor de keuze; of de slaaf zijn of zijn keuze om vroegtijdig zijn kistje in te duiken.
   Een tussenweg zal er niet meer zijn.
   De waanideeën van dat zooitje bovenin worden steeds absurder.

 5. Je ging ook nog stemmen, want je
  wou je niet laten kisten.
  Je zou toch niet willen, dat ze
  iets zonder jou beslisten.

  Alias: je zou toch verwachten, dat mensen 38 jaar na dit liedje toch beter zouden moeten weten.

 6. Geen gezeur. Nu of nooit. Het proletariaat gooit de vechtpet achterstevoren en de mestvorken in de hoek. Omarmt juichend het casa di nostra.

  Nu de senza pene openlijk regeert en toch al een time-out is ingelast voor democratie en rechtsstaat is het tijd voor de big change. Oftewel een zakenkabinet, zoals in Italië. Onder de bezielende leiding van ons aller Mario Draghi, die, volgens onze correspondent in Milaan, nog steeds voorbeeldig in een Panda rijdt. Om eindelijk schoon schip te maken, de crisis op te lossen en de Brusselse buit eerlijk te verdelen.

  Één op één ook toepasbaar in de bananenmonarchie, waar de veel te dure poppenkast op 17 maart alvast zou kunne worden geschrapt.
  Al zullen niet veel mensen hier meteen denken aan Klaas Knot als sterke man. Dat wordt dus opnieuw even een polderpuzzel.

  Niet meteen weer getreurd. Een monarchie heeft iets dat een republiek niet heeft: jawel, een Koning, een Grondwettelijk onschendbare Koning zelfs. Met beresterke vrouwen als feedback op de achtergrond.

  Zodoende kan het ‘Whatever it takes’ van SuperMario ook in Holland tot mantra worden verheven: ‘Niemand wordt meer betaald om in zijn of haar neus te peuteren’.

  1. Hahaha! We zijn al op de goede weg: Draghi in zijn Panda en Rutte (nóg zuiniger) die ‘met een appel in de hand wegfietst van zijn verantwoordelijkheid’ (Lilian Ploumen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: