Legalize it!/ Lenen om bitcoin te kopen

Het is niet de geest van wijlen Peter Tosh (Jamaica 1944-1987) die roept om vooral te legaliseren. Zeker ook niet om het gebruik van maihuana overal wettelijk te maken. Wel is het de Amerikaanse éminence grise Dr. Ron Paul (VS 1935) die publiekelijk oproept om bitcoin te legaliseren

R.I.P. USD

Wikipedia.org: ´Ronald Ernest Paul is een voormalig lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinen. Hij dong mee naar de nominatie als presidentskandidaat voor de Amerikaanse Republikeinse Partij in 2008 en 2012, en in 1998 was hij daadwerkelijk presidentskandidaat voor de Libertarische Partij.´ De man ook die al heel zijn politiek leven strijdt voor gezond geld. Een gezonde Amerikaanse munt vooral. Zoals het was onder de goudstandaard. We schrijven december 2020 en het is daarmee bijna 50 jaar geleden dat de toenmalige president Nixon elke band tussen de dollar en goud formeel verbrak. Dat was in 1971 en werd ook wel de Nixon Shock genoemd. Geen 50 jaar om te vieren dan, maar eerder om een verlies te herdenken. 

klik hier voor de ware grootte

(Niet) lenen om te beleggen

Zou u ooit lenen om te beleggen, te investeren? Dat is eigenlijk nooit verstandig, want hoe ´zeker´ je ook kunt zijn van winst te behalen…helemáál zeker ben je natuurlijk nooit. Teveel externe factoren kunnen en zullen jouw belegging beïnvloeden. Luister daarom naar de wijze les van zovele wijze (en rijke) beleggers die u voorgegaan zijn in deze. Beleg alleen met geld dat je kunt ´missen´ en wel voor de lange termijn. We beseffen dat voor de zogenaamde ´moderne´ belegger de lange termijn drie tot vier weken betekent. Gehaast als hij is om snel-snel winst te behalen. Zo vlug mogelijk en liefst nog gisteren. Maar au fond wordt met de lange termijn nog steeds 5 tot 7 tot wel 10 jaar en langer bedoeld. Dát moet pas een eeuwigheid lijken? 

Bitcoin winst

Nochtans is het beursgenoteerde Amerikaanse MicroStrategy helemaal gek van bitcoin. Of, zijn CEO en oprichter toch. Die kocht namelijk in augustus 2020 ´21.454 BTC at an aggregate purchase price of $250 million, including fees and expenses. At the time of the purchase, BTC was trading above $11.000.´ Vier maanden later noteert bitcoin boven de 19.000 dollar, dus tel uit je winst! En inderdaad, de CEO van MicroStrategy deed precies dat. 

´´This investment reflects our belief that Bitcoin, as the world’s most widely-adopted cryptocurrency, is a dependable store of value and an attractive investment asset with more long-term appreciation potential than holding cash,´´  zegt Michael J. Saylor, CEO of MicroStrategy

Bitcoin appetijt gewekt

In september volgde nogmaals een investering in bitcoin voor een coole 175 miljoen dollar. En in december 2020 nog een kleiner bedrag…nou ja: van 50 miljoen dollar. Op een gegeven moment kwam Saylor tot de constatering dat zijn bedrijf meer verdiende aan het investeren in bitcoin dan in de reguliere business. Dat is dan: business intelligence, mobiele software en cloudgebaseerde services leveren. Vandaag, 8 december 2020, doet hij er nog een flinke schep bovenop. MicroStrategy gaat een converteerbare obligatie uitgeven voor het lieve bedrag van 400 miljoen dollar. Bestemming van die enorme som geld? Bitcoin kopen natuurlijk, wat had u gedacht? (Don´t try this at home…)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: