Leugens in de media: worden we inderdaad ´belogen´?/Het eindspel van ons financieel systeem = gratis e-boek

Veel lezers op Biflatie zullen dit vast een naïeve of overbodige vraag vinden maar ze is ook wat retorisch bedoeld, dus niet meteen gaan fulmineren in de reacties aub. De vraagstelling in de titel komt dan nog niet echt van mezelf maar is een inleiding op een interessant stuk van de Vlaamse professioneel belegger Maarten Verheyen. Zelfs als je het niet met deze intelligente en succesvolle belegger eens bent, loont het de moeite denken we hem toch eens te aanhoren (op schrift dan wel) Maarten vertelt namelijk nooit onzin, dat staat in ieder geval wel vast:

´Je wordt belogen´

Nou, dat is in ieder geval een waarschuwing die de aandacht trekt. Ik word namelijk niet graag ´belogen´ (wat u?) Wat volgt is Maarten Verheyen aan het woord:

´Ik sta er steeds meer van te kijken met wat voor een gemak mensen bereid zijn om flagrante leugens voor waar aan te nemen. 

Voor de aardigheid heb ik de voorbije dagen een lijstje gemaakt van aantoonbare leugens die tijdens deze pandemie verteld werden, maar ik ben gestopt bij nummer veertig… 

Het is de ene leugen na de andere, en vaak hoef je maar enkele minuten te googelen om de onzin te doorprikken. 

Het is niet één leugen maar een constante stroom van desinformatie en het gaat er allemaal als zoete koek in.

ON-GE-LOOF-LIJK en iedere dag opnieuw sta ik versteld van de kritiekloze houding van de gemiddelde burger. 

Ze laten zich leiden door propaganda, en als de geschiedenis ons iets heeft geleerd dan is het wel dat propaganda zelden door de “good guys” wordt gebruikt.

Sommige burgers zijn doodsbang voor het virus terwijl de cijfers van het WHO vorige zomer reeds aantoonden dat amper 0,05% van de geïnfecteerden onder de 70 sterven. 

Ik heb twee weken geleden eens alle data gedownload van Sciensano en vastgesteld dat er dit jaar amper 14 mensen onder de 44 overleden zijn in Vlaanderen. Onder de 24 was het er zelfs maar ééntje. 

Nochtans laten de meeste ouders hun kinderen vaccineren terwijl deze kinderen amper risico lopen. 

Een half jaar geleden werd ons nog verteld dat de scholen gerust kunnen openblijven omdat kinderen bijna geen Corona krijgen en het zeker niet kunnen doorgeven, en nu staat iedereen aan te schuiven om kinderen te injecteren met een experimenteel vaccin waarvan de werking op lange termijn niet bewezen is. 

Dit staat trouwens gewoon zwart op wit af te lezen in het Pfizer-contract dat recent uitlekte.

Pfizer publiceerde zelfs een studie waarbij de effecten van het vaccin bij ongeveer 44.000 deelnemers werden getoetst.

De helft van deze groep kreeg het vaccin, en de andere helft een placebo.

Het resultaat?

Ik ben geen wetenschapper maar dat hoef je ook niet te zijn om op basis van deze data te concluderen dat er geen aantoonbaar effect is. 

Opvallend: geen woord over deze studie in onze media.

De media kijken liever naar de huidige dodenaantallen en besluiten dat de vaccins werken. Ze vergeten er dan wel even bij te vertellen dat er vorige zomer ook amper doden waren. Zonder vaccins.

Wie enkel de reguliere media volgt, is een vogel voor de kat. Dan ben je al snel een speelbal van je emoties en het slachtoffer van manipulatie. 

Op de beurs werkt dat eigenlijk niet anders bedenk ik me nu. 

Wie zijn portefeuille beheert op basis van berichten in de media, is altijd geneigd om foute beslissingen te maken op basis van het heersende narratief.

Neem nu steenkool….´ Lees hier verder zo u wilt op Beurs.com. Je kunt er ook een bijzonder interessant boek, e-boek downloaden dat Maarten geschreven heeft, en dat is nog gratis ook!

Beurs.com

5 reacties

  1. Wat heeft de ‘leugenpers’ met (de pop-up) ‘Koop Crypto’ te malen? Het verdienmodel zit blijkbaar ook in de ‘kritische’ media (dit is eeen gratis reactie zonder ‘click’) 🙁

  2. Behalve leugens onthoudt de media ons ook van relevante informatie. Waarom kom ik de brief van deze commissie alleen maar tegen op de alternatieve online media: https://bpoc2020.nl/bpoc2020-sommeert-minister-hugo-de-jonge-vaccinaties-stil-te-leggen/ .
    Een sommering aan een minister onder dreiging van een kort geding is bepaald geen kleinigheid.

    Deze commissie wordt door de media niet gezien als een betrouwbare bron maar gerangschikt onder de brengers van fakenieuws. Maar wat als de rechter de commissie in het gelijk stelt?
    https://bpoc2020.nl/wp-content/uploads/2021/08/20210805_Min.-VWS_uit.pdf.pdf

  3. En dan is er nog het leugentje om bestwil waaruit politieke munt wordt geslagen https://www.youtube.com/watch?v=Laia-GQOVnE Maar terwijl de mens nog niet volledig is aangepast aan de coronavirussen, moeten we vast stellen dat hij al van sinds zijn bestaan vertrouwd is met leugens. Dus niets nieuws onder de zon. Qu’est-ce que l’Histoire, sinon une fable sur laquelle tout le monde est d’accord? (Napoleon Bonaparte)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: