Wanneer ik zeg dat ik het idee heb dat de goudprijzen worden gedrukt, doordat er partijen zijn die op strategische momenten goud verkopen, dan krijg je vaak de term “complotdenker” naar je hoofd. Maar wie de manipulatie van markten na het Liborschandaal nog steeds afdoet als “complottheorie” is of achterlijk of te kwader trouw of beide.

Complotten? Kijk objectief naar de feiten

Hoewel ik er soms weleens voor wordt versleten, weten de mensen die veel met mij optrekken wel beter. Ik ben bepaald geen complotdenker of gelovige, maar juist iemand die alleen naar de feiten kijkt. Maar waar feiten zijn, daar zijn partijen en partijen hebben altijd belangen. Het is dus helemaal niet zo vreemd om met enige argwaan te luisteren naar wat partijen met belangen te zeggen hebben, zeker als hetgeen waar zij over spreken een pilaar vormt voor hun positie in de samenleving.

Libor illusie

Hoewel de oplichting via de Libor al jaren bekend was bij banken, deed iedereen eraan mee en hield iedereen zijn mond. Het wordt als “normaal” gezien, iedereen doet er aan mee en de mensen zitten in die groep, vervolgens wordt er naar de buitenwereld mooi weer gespeeld. En hoe zou het publiek hier notie van moeten hebben? Bijna niemand heeft er per slot van rekening ook maar een idee van hoe dit rentesysteem werkt. Het publiek neemt dus alles voor zoete koek aan, maar betaald ondertussen wel de rekening.

Niets zeggen is een onderdeel van de illusie

Voor een illusie is het soms helemaal niet nodig om te liegen, je hoeft vaak alleen maar niets te zeggen en als je het wel doet maak je je zinnen zo ingewikkeld dat niemand ze begrijpt en dan ophoudt met nadenken. De makers van ons monetaire systeem hebben dat op ingenieuze wijze gedaan, door jarenlang de illusie te wekken dat er nog steeds een hoeveelheid goud is, zodat er niet eindeloos geld kan worden gedrukt. Ook is er nooit openbaar tegen het volk gezegd dat geld wordt gecreëerd door banken via leningen en dit werkt geweldig. Vraag het maar eens om je heen en je zult zien hoe weinig mensen deze mechaniek van geld kennen. Ondertussen betaald de maatschappij wel de rekening voor de inflatie die erdoor wordt veroorzaakt. Ik wil niet zeggen dat het systeem in en in slecht is of dat het omver moet, maar ik vind in elk geval dat de samenleving de waarheid moet weten en daar mee moet instemmen, alvorens dit systeem fiat krijgt om door te gaan. Niets zeggen is dus een onderdeel van een illusie. Ook moeilijke woorden als: “Geldgroei” (hoeveelheid bijgedrukt geld) en “Monetaire verruiming” (bijdrukken van geld om staatsobligaties op te kopen) lijken dan ook te dienen ter verwarring. Tevens is de oprichting van de Fed op zeer dubieuze wijze verlopen.

Complotten en feiten

Natuurlijk, er zijn veel complotten (ook hier op biflatie komen er wat voorbij) die nergens op slaan. Voor andere complotten zijn echter wel degelijk bewijzen. Een mooi voorbeeld is dus het Libor schandaal nu, maar ook op de goudmarkt gebeuren soms vreemde dingen die zeer goed kunnen worden verklaard door aan te nemen dat goud doelbewust wordt verkocht om de prijzen te drukken. Ten eerste is het drukken van de goudprijs iets dat van oudsher bij bankiers gebruikt is om er zo voor te zorgen dat men geen geld gaat verruilen voor goud (dat zou het systeem in gevaar brengen). Zo is er in het verleden de “London Gold Pool” op gericht om de prijs van goud op 35 dollar per ounce te houden. Ook is het zo dat er soms vreemde (grote) hoeveelheden goud worden verkocht bij weinig volume. Men zou zich kunnen afvragen wat de zin is van het massaal verkopen van je posities, wanneer er weinig volume is. Echter, als je intenties hebt om de prijs omlaag te krijgen is deze manier van handelen volkomen logisch. Het heeft niets te maken met paranoia, maar met logisch nadenken.

Vroeger moest je betalen met je leven, nu wordt je doodgezwegen

Of we nu praten over de keiharde leugens die de VS gebruikte om Irak binnen te vallen of dat we nu praten over de oud “Economic Hitman” John Perkins die uit de school klapte over de kwaadaardige intenties van het IMF, het gaat steeds over hetzelfde: feiten en klokkenluiders die iets heel anders vertellen dan de illusie die gewekt wordt. Het vreemde is, dat we niet meer naar deze mensen luisteren, omdat we alles geloven wat ons wordt gezegd. Wie dit niet geloofd wordt weggezegd als complotdenker. Maar sinds wanneer zijn we als bevolking gestopt met nadenken? En sinds wanneer accepteren we het dat andersdenkenden die in sommige gevallen zeer flinke bewijzen hebben dat er iets goed mis is, gewoon worden genegeerd onder het mom van “gek”. Zo verbaas ik me ook al tijden over het feit dat iedereen het verhaal rondom 9/11 van de overheid als zoete koek slikt, terwijl er zeer overtuigende bewijzen zijn dat in ieder geval dat verhaal van de overheid niet kan kloppen. Ook hebben we nog de statistische bijzonderheden, zoals dat er een paar dagen voor 9/11 een zeer vreemde hoeveelheid shortposities is ingenomen  tegen vliegtuigmaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen. Maar niets van dat alles wordt besproken, omdat het wordt doodgezwegen.

Het zelfde is toe te passen op de voedselhulp in Somalië, waarbij nooit wordt verteld dat het voedsel veelal door terroristen wordt ingenomen, zodat ze het volk het voedsel kunnen verkopen en daarmee weer wapens kunnen kopen (zo worden hele regimes overeind gehouden). En ook de verhalen over Bosnië en de betrokkenheid van VN medewerkers bij vrouwenhandel, zoals Kathryn Bolkovac (oud VN medewerkster) worden niet (zoals zou moeten) eindeloos herhaald. Kathryn heeft de rechtzaak (over haar onterechte ontslag) gewonnen, maar de VN medewerkers in kwestie zijn ook niet veroordeeld, omdat ze immuniteit genoten. Kathryn woont op dit moment overigens in Nederland. Wie onderzoek doet en kijkt naar de feiten ziet ineens dat de wereld veel cynischer in elkaar zit, dan de gemiddelde burger denkt, maar omdat je goed moet zoeken blijft het allemaal underground werk. Laten we hopen dat we in de toekomst kritischer gaan kijken naar verklaringen van instanties, anders krijgen we nog veel meer van dit soort schandalen.

25 reacties

 1. Goei stukske! Chapeau!

  Het kapitalistiche systeem giet ons met de paplepel in dat je succesvol bent wanneer je zoveel mogelijk mensen ten gunste van jezelf geld afhandig kunt maken, en dat met zo weinig mogelijk moeite en kosten.

  Zoals John Lennon zong in working class hero:

  There’s room at the top they’re telling you still
  But first you must learn how to smile as you kill
  If you want to be like the folks on the hill.

  Het maakt niet uit wat je doet en hoe, als het maar geld/macht oplevert. Dit haalt het slechtste dus in mensen naar boven en daarom regeert leugen en manipulatie.En dit wordt dan ook nog als voorbeeld om na te streven gezien in het algemeen.Zie hier weeral een mooi voorbeeld:

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/12602672/___IMF_faalt_en_verzwijgt___.html

  Meer details:

  http://www.zerohedge.com/news/scandal-imf-senior-economist-resigns-says-ashamed-have-had-any-association-fund-all

  Wat complotten betreft:
  Wat de een een complot noemt is voor de ander(en) die het complot maakt (maken) slechts een actie in eigen belang. En wat is er beter om te doen dan de mensen die je doorhebben als gek, aluhoedje of complotter belachelijk te maken? Werkt perfect.

  Dit gebeurt constant. En we zullen het nog vaak zien gebeuren.

  Zoals ik al eerder schreef ben ik ook bang voor ingrijpende gebeurtenissen op de olympische spelen in londen, en dan voornamelijk door deze pdf van de rockefeller foundation:

  http://www.rockefellerfoundation.org/uploads/files/bba493f7-cc97-4da3-add6-3deb007cc719.pdf

  Typ maar olympic bij zoeken….

  Devastating shocks like September 11, the
  Southeast Asian tsunami of 2004, and the
  2010 Haiti earthquake had certainly primed
  the world for sudden disasters. But no one
  was prepared for a world in which large-scale
  catastrophes would occur with such breathtaking
  frequency. The years 2010 to 2020 were dubbed
  the “doom decade” for good reason: the 2012
  Olympic bombing, which killed 13,000, was
  followed closely by an earthquake in Indonesia
  killing 40,000, a tsunami that almost wiped
  out Nicaragua, and the onset of the West China
  Famine, caused by a once-in-a-millennium
  drought linked to climate change.

  Je kan roepen complot, maar het staat er toch echt…en wie schrijft zoiets nou vooraf??? (datum in 2010)

  En zeker wanneer je dit filmpje bekijkt, deze man verteld dat diezelfde rockefeller 11 maanden voor 911 een gebeurtenis voorpselde die de weg om afganistan en iraq te kunnen aanvallen zou rechtvaardigen…

  http://www.youtube.com/watch?v=FuinaIm-kd4

  Rest is ook de moeite waard om te kijken trouwens. En het volledige interview staat in de lijst rechts.

  Rare toestanden vind ik.

 2. @1: Heb naar het pdf van rockefeller gekeken, maar er staat duidelijk bij dat het om scenarios gaat. ‘Scenario Narratives’. In deze dus wel een worst case scenario, maar dat terzijde. Er staat dus niet dat de schrijver of het rapport claimt dat het ons staat te gebeuren, maar het somt verschillende mogelijkheden op. Er staat ook dat er in 2018 in Congo 10.000 mensen doodgaan door een schandaal in de malaria medicijnen wereld en dat er in 2021 in Ivoorkust 600 kinderen dood zullen gaan aan een injectie tegen hepatitus B.

  Ook staat er in het pdf dat er in 2014 “Is the Planet Finally
  Bankrupt?” op een cover van de Economist zal staan. We zullen het zien.

 3. @3 Daarom ben ik ook erg benieuwd wat er (en of er wat) staat de gebeuren in london… idd we zullen het zien.

  In elk geval zijn de rockefellersprookjes geen dingen om je kinderen voor het slapengaan voor te lezen.

 4. Complottheorieën gedijen prima in een omgeving waarin de overheden als zeer onbetrouwbaar te boek staan en een dubbele agenda op na houden en er komen steeds meer complotten in de media, die weliswaar allemaal erg absurd klinken, maar toch redelijk vaak een kern van waarheid bezitten. En het zijn theoriën. Slechte theorien zijn met logica goed te ontkrachten en waar dit niet echt blij lukt kan je zeker een boel vraagtekens plaatsen bij het officiële verhaal.

  Zo vond ik vroeger NWO gezwets, maar nu is het in mijn ogen een mathematische gevolg van het pamperen van een failliete economie en de wil om de status-quo vast te houden. Een NWO achtig iets past prima in een consoliderende economie met allemaal failliete papieren muntstelsels, banken en multi’s die oppermachtig zijn (en hun lobbygroepen hebben), een bevolking die steeds monddoder wordt gemaakt (en kan verelendungen) en een crisis die niet op te lossen valt. En de vrijheden leveren we nu ook steeds verder in. En plots is na X aantal jaar hun oplossing…

  Aangaande 9/11 kan je terecht het officiële verhaal niet geloven, maar wat dan wel geloven wordt moeilijk. Vaag vond ik wel dat ik een (half) jaar voor 9/11 ze op de publieke hoorde praten over een oorlog in Afghanistan om Bin Laden te vangen. Ook zijn vondst (waar ik ook geen moer van geloof) is ook geen reden geweest om Afghanistan te verlaten.

  Duidelijker aan te tonen dat het mis is, waren de chemische wapens, die in Iraq zouden zijn en er toch niet bleken te zijn. Op de avond dat de oorlog begon was ik bij een lezing van ex-wapeninspecteur en republikein (zelfde partij als Bu$h) Scott Ritter, waar hij uit de doeken deed waarom er GEEN chemische wapens in Iraq liggen. Hier is duidelijk het bewijst te vinden dat het om een imperialistische olie oorlog gaat en niet om chemische wapens.

  @4 London – Ik denk niet veel. Er zijn al tientallen scenario’s op het internet uitgebeld en als er iets gebeurd weet iedereen dat het een inside job is. (http://olympiczion.nl/) Desondanks zou ik tijdens de nolypische spelen daar niet willen zijn en dit ook niet mijn vrienden aanraden. En zeker hangt in Londen een vreemde lucht. Londen is verworden tot een oorlogszone en de beveiliging van G4S is een M.B.F. (Miserable Big Fail)

 5. Precies één uur voor het bekendmaken van het vastkoppelen van de Zwitserse frank aan de Euro-koers ( november ’11 geloof ik) knalde het goud met 100 $/Oz omlaag.

  ‘ Spontaan ‘ hè ?

  Laat me niet lachen …

  The whole game is rigged …

  nog wel gn-gnnn …

  even wachten op het (onvermijdelijke) moment dat officieel bekend wordt dat het ‘fysieke’ goud & zilver is opgedroogd…

 6. Vlak na 9/11 kreeg een VS generaal een document over het neerhalen van 7 landen in 5 jaar.
  Irak,Syrie,Libanon,Lybie ,Somalie , Soedan en Iran.

  http://youtu.be/6ARihMrxdjU

  Wie na de perfect in scene gezet pandemie van 2009 nog steeds ALLES afdoet als complotten is echt vergelijkbaar met een debieltje…..En zelfs een debiel heeft na 3 keer door dat hij in de maling genomen wordt.

  Teresa Forcades vertelde de hele wereld via youtube dat die hele mexicaanse griep NEP was en dat mensen zich niet moesten inenten. Dit deed ze NB! nog voordat die vaccins zijn ontworpen. Een uur lang verteld ze over feiten als: de WHO hebben enkele maanden voordat de pandemie uitbrak de criteria voor pandemie aangepast, hetzelfde voorval een jaar geleden was geen pandemie geweest. De, in medicijne afgestudeerde non, verteld een uur aan een stuk over het bedrog. Ze noemde allemaal feiten die stuk na stuk zijn uitgekomen!!!!!!! Er zat niet 1 zin flauwekul tussen war zij allemaal beweerde/

  EN NOG HEB JE VAN DIE COMASCHAAPJES RONDLOPEN DIE HET AFDOEN ALS COMPLOTTHEORIEEN.

 7. Haha, Mexicaanse Griep. Wat een giller was dat. De grootste aandeelhouders waren de grootste paniekzaaiers. Wat een belachelijke vertoning was dat.

 8. Ja…en ik (comaschaap als dat ik was, (no-offense, non-taken)) stonk daar dus in. Ik heb het wel gedaan. ‘Wat als’ en dat heeft me doen besluiten het toch wel te doen. Achteraf…ben je wjizer…helaas te laat.

  Hoeveel mijoen hadden we toen ook al weer door de plee gespoeld?

 9. @Bas van Hout

  Nog zoiets:
  “We kunnen vaak aan HIV blootgesteld worden zonder besmet te worden. Een goed afweersysteem maakt binnen enkele weken korte metten met een HIV besmetting”

  Dit zijn de woorden van Luc Montagnier, de man die ergens in 1982 HIV ontdekte.

  op 1uur24 en 16 sec:

  http://youtu.be/_p-ttLfkZHQ

  Alweer een bewijs van hoe de wereld belogen wordt. Er lopen zelfs miljoenen mensen rond met de diagnose AIDS terwijl ze dat helemaal niet hebben. En wie vaart daar wel bij? De farmaceutische industrie…

 10. @Gaengphed

  Ik had me ook bijna vol laten spuiten!
  Maar ik kwam vlak ervoor een piepklein artikel in het blad Elsevier tegen ,een ertikel die de non Teresa Forcades voor moordenaar uitmaakte. Er werd vermeld dat ze mensen ging vermoorden door hun af te raden zich te vaccineren.

  En dit bedoeld de schrijver van het hierboven artikel. GEBRUIK JE GEZOND VERSTAND. Ik begon mijzelf af te vragen welk belang een non nou zou hebben om zoiets te roepen.Vervolgens dacht ik dat ze wel heel zeker van haar zaak moest zijn om het te roepen.Vervolgens vroeg ik mij af: wat heeft de farmaceutsiche industrie voor baat bij deze pandemie. antwoord:MILJARDEN DOLLARS!

  Ik heb die non toen dus opgezocht op youtube. Een uur lang kwam ze met feiten en bewijzen dat die hele pandemie nep was. Ik twijfelde geen enkel moment aan haar woorden en heb me dus niet laten inenten.
  En het mooie is dat de bewijzen van al haar beweringen stuk voor stuk zijn uitgekomen.

 11. Goed zo Fred, ga zo door ; GEEF ‘ZE’ VAN KATOEN ! ! !

  Je zit op het goede spoor ; ik kan niks anders zeggen !

 12. Het is zelfs zo dat BAXTER een vaccinatie pakket van 72kg naar Europa had gestuurd. Deze werden doorgestuurd naar 16 laboratoriums in 4 landen.Één laboratorium ging de vaccins per toeval testen en kwam erachter dat de proefdieren meteen dood gingen. Terese zegt in deel 4 dat we zeker een pandemie hadden gehad als deze laboratorium dit niet per toeval had getest en vervolgens direct alarm geslagen had.

  deel 4: http://youtu.be/K-Ea_yCuL34

 13. @ ik & naam verplicht & pit-mans et al :
  Ook ik stoor me wel eens aan taalvouten, zowel van artikelschrijvers als van reageerders, en zelf maak ik ze ongetwijfeld ook, maar proberen jullie nou eens nààst grammaticale opmerkingen ook eens wat aan economische opmerkingen / interessante links bij te dragen aub, dat zou wèl zo fair zijn vind ik.

  Stelletje accenten-neukers …

  Iedereen doet z’n best hier, daar ben ik van overtuigd, en daar gaat ’t om denk ik.

 14. @ Ktm,

  Je hebt gelijk, ik ben een accenten-neuker.
  Maar man, de fouten in bovenstaande tekst … die maak je op de lagere school niet eens meer.

  “ik wordt” ?? – ik word
  “Libor illusie” ?? liborillusie of libor-illusie
  “het publiek betaald” ?? betaalt
  “Ondertussen betaald de maatschappij…” ?? betaalt
  “Libor schandaal” ?? Liborschandaal of Libor-schandaal
  “nu wordt je doodgezwegen” ?? nu word je
  “Wie dit niet geloofd” ?? gelooft
  “ik verbaas me” ?? Het verbaast me (niet-wederkerend)
  “underground werk” ?? undergroundwerk of underground-werk

  Maar goed, ik zal proberen me in te houden omdat jij het zo aardig vraagt (voor jou doen, haha). En ik zal proberen om naast mijn taalkritiek economische opmerkingen bij te dragen.

  Bij deze:
  http://www.profitconfidential.com/gold-investments/gold-to-be-reclassified-in-the-u-s/?subid=OUTBRAIN

  http://www.resourceinvestor.com/2012/07/20/why-gold-will-erupt?eNL=5009b6a9140ba07b29000095&utm_source=DailyENL&utm_medium=eNL&utm_campaign=RI_eNL&_LID=36950119

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/7/20_London_Trader_-_The_LBMA_Gold_Price_Fixing_Scheme_Is_Over.html

 15. @Naam verplicht : Komt ook door de massale aanwezigheid van buitenlanders in de klassen ; die spreken thuis hun eigen taaltje, wat begrijpelijk is, maar halen vervolgens wel in een gierend tempo de kwaliteit van het onderwijs naar beneden, omdat we ons aan hun niveau moeten aanpassen-gn-gnn…

  Toen m’n ouders merkten dat mijn geschreven nederlands (dd,t,tt,dt enz) een puinhoop was, hebben ze ingegrepên ; m’n 9e en 10e jaar moest ik woensdagsmiddags verplicht 2 uur of zo van die oefeningetjes maken (ook hoofdrekenen) terwijl m’n maten lekker buiten aan het voetballen waren. Màn, wat had ik het daar moeilijk mee.

  Maar inmiddels ben ik ze [u]diep dankbaar [/u] voor die wijze beslissing …

 16. @Ktm, een wijze beslissing van je ouders. Dat zouden er meer moeten doen. Maar ik zie het somber in. Vooral zolang ze het op de opleidingen (PABO) niet eens weten. Velen weten het daar wel, maar op zo’n opleiding horen ze het allemaal te weten. En ik bedoel hier niet de leerlingen, maar de docenten.

  Ik hou nu op.

  Oh, wat zei je ook weer? Economische bijdragen….
  Ik doe m’n best. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: