Maakt bitcoin zich op voor een grote sprong?/Goud en crypto kun je niet printen

0

Dat is toch wat verscheidene cryptomarkt kenners verwachten. En het is geen sprong in de diepte maar wel degelijk naar een nieuwe hoogte. (Ook weer niet te verwarren met de Grote Sprong Voorwaarts op zijn Chinees, want dat was eerder een vreselijke achteruitgang, dit tussen haakjes). Op moment van schrijven, vrijdag 9 oktober 2020, lijkt de koers van BTC opnieuw in redelijk goede doen. Na weken van maar wat aanmodderen, kreeg niet alleen bitcoin een kleine maar welkome boost. De meeste cryptocurrencies stegen eindelijk weer in waarde door positief nieuws. Een flinke waardering van de sector en een mooi engagement ook vanweg niemand minder dan Jack Dorsey. De Amerikaan die geboren is in 1976 en een fortuin van ruwweg 8 miljard dollar verzamelde. Bekend als technologie-ondernemer en filantroop, maar vooral als mede-oprichter en CEO van Twitter. Om niet te vergeten zijn minder bekende maar zeer winstgevende Square, een bedrijf voor financiële betalingen. Reeds in 2014 begon deze betaal-app ook bitcoin te accepteren en toen werd het pas echt kassa-kassa. Het nieuws waarvam sprake draait trouwens precies rond bitcoin. Dorsey heeft namelijk als groot voorstander voor 50 miljoen dollar BTC gekocht, voor zijn eigen bedrijf, Square. Het is ´slechts´ 1 procent van de marktwaarde van Square, maar de cryptowereld is er toch verheugd om. Wie het kleine (?) niet eert…nou ja, u kent het spreekwoord. En het deed deugd voor het moraal, de sfeer en gezindheid binnen de cryptowereld. 

Wereldmunt

Bitcoinexchangeguide.com: ´Square has bought a total of 4,709 BTC for $50 million because it believes “cryptocurrency is an instrument of economic empowerment.” Also, it aligns with the company’s purpose of allowing the world to participate in a global monetary system´. Jack Dorsey is trouwens on record met zijn statement uit 2018 dat bitcoin de munt van het internet gaat worden, ja, zelfs een wereldmunt. Dat zal dan toch minstens nog verscheidene jaren vergen. Maar het is op veel kortere tijd dat nogal wat analisten zo´n grote opwaartse beweging van BTC in het verschiet zien. Eerder een kwestie van dagen of weken. ´THE CLOCK IS TICKING FOR BITCOIN TO MAKE A MASSIVE MOVE; WHAT ANALYSTS ARE SAYING,´ bloklettert Bitcoinist.com. Wat zeggen genoemde analisten dan wel? 

  • de bitcoinkoers beweegt zich al weken binnen een heel nauw koerskanaal. Dat kan nooit meer lang blijven voortduren, de volatiliteit is gewoon veel te laag, het verhandelde volume zeker ook. Dat enge koerskanaal voor BTC is dan tussen $10.200 en $11.200.
  • in die periode hebben verschillende nieuwsberichten, zowel positieve als negatief getinte, geen merkbare invloed gehad. Iets wat normaal gezien de markt geschokt zou hebben als de arrestatie van de mensen achter cryptobeurs BitMEX, deed BTC slechts 500 dollar inleveren oftewel 5 procent. (Wat eigenlijk ´zo goed als niks´ betekent in cryptoland hoor). Zelfs Dorseys bitcoin aankoop had maar een beperkte positieve impact (maar deed wel goed voor het moraal van cryptotraders en – bezitters). 

Beslissende beweging

Ook Kitco.com ziet een imminente uitbraak van de bitcoin koers in het verschiet. Opvallend dat een prominente website occasioneel ook aandacht besteedt aan bitcoin? Inderdaad, misschien omdat beide heel wat gemeen hebben. Je kunt ook geen bitoin of goud printen – daarom vast? Voor de auteur staat nog niet vast in welke richting, opwaarts of naar beneden. Maar hij verwacht wel dat die richting dan bepalend wordt voor de korte termijn. Een beslissende beweging of zoals dat in het Engels luidt: a decisive move, dat is waar de markt in de eerste week van oktober 2020 op zit te wachten. Hier vindt u de grotere afbeelding van onderstaande grafiek:

Klikt u hier zo u wilt voor de grotere afbeelding, die de volatiliteit of beweeglijkheid van de bitcoinkoers voorstelt, op Bitcoinist.com

´Image Courtesy of Cantering Clark.´

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.