Madelon Vos: ´´Het is de wereld op z´n kop´´

Jawel, al vraag ik me af of die wereld dan ooit wél eens mooi recht gestaan heeft. Of komt al het nieuws (met de nadruk op negatief nieuws dan, want dat verkoopt ´t best) gewoon directer, heviger want  à la minute op ons af. We vernamen al dat de zogenaamde Coronasteun, financiële maatregelen vanwege de Nederlandse overheid om burgers en bedrijven te ondersteunen, op 1 oktober 2021 stopt. Dat doet me denken aan een lied van de Vlaamse kleinkunstenaar Wim De Craene (1950-1990), ´Tim´. ´Hier laat ik je los Tim, Van hieraf moet je gaan, met vallen en opstaan, Van hieraf moet je gaan.´ Nou, zál het ook gaan, om zonder spalken en krukken verder te gaan, en zo de nationale economie recht te houden? En zichzelf in de eerste plaats natuurlijk! Bedenken we hoeveel financiële schade is aangericht in Coronatijden op hun hevigst. Hoeveel bedrijven, winkels, zaken voorgoed de deuren hebben gesloten. De levensduurte die ook alleen maar toeneemt. De krapte op de huizenmarkt. Omineus bericht uit buurland Duitsland ook, waar de reële rente op min 4,34 procent ligt!

 

…en wat zegt Madelon nou – banken die je woning willen opkopen en die aan jou willen verhuren?! Da´s nieuw, voor mij toch, ik weet niet of dat voor u zo is, beste lezer, beste lezeres? FF luisteren dus:

3 reacties

  1. Natuurlijk staat de wereld, als nooit tevoren, op z’n kop; de wereld kende met zekerheid nog nooit zoveel crises tegelijk.
    Niet alleen (geïntensiveerde) herhalingen, omdat de mens nu eenmaal bij voorkeur in steeds dezelfde fouten en gedragspatronen vervalt, maar ook ‘problemen’, zoals die van onze leefomgeving, waaraan de status van een echte ‘crisis’ vooralsnog wordt onthouden, ofschoon ze wel een rechtstreekse, existentiële bedreiging van het leven inhouden.
    Heeft het zin om de loodgieter te bellen voor een lekkende keukenkraan, als de sloperskogel al boven het dak hangt?

  2. Het opkopen van huizen door banken doet me denken aan een complot theorie dat ten behoeve van Agenda 21 er een verplaatsing van mensen gestimuleerd gaat worden van het platteland naar megasteden. Daardoor kunnen er wereldwijd eco-zones of wildparken gecreëerd worden, terwijl burgers leven in micro appartementen in mega steden. Op zich valt niet te ontkennen dat dit milieuwinst op zou kunnen leveren voor planeet aarde. In hoeverre deze plannen uitgevoerd worden is me nog onduidelijk. Mochten deze plannen waar zijn, dan is voor projectontwikkelaars en investeerders grond in grote steden erg aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: