Mainstream media vs alternatieve media : we worden dom gehouden! (deel 1)

mediaTien voorbeelden van maatschappij-kritische verhalen die tot op heden massaal door de Nederlandstalige mainstream media genegeerd werden.  De alternatieve media (zoals bijvoorbeeld Biflatie) zijn wel op post en alert.  Zij brengen u wat u elders niet leest en daar zijn verschillende redenen voor.

Te hete hangijzers

Nogal wat mainstream media hebben belangen, adverteerders, drukkingsgroepen, politieke partijen soms ook die over de schouder mee kijken.  Wat te heet, te precair, te overheid-kritisch is wordt dan meestal niet onderzocht en blijft in de lade liggen.  Precies dat laat een belangrijk vacuüm over dat de alternatieve media kunnen vullen.

Tien voorbeelden

Hoe werkt ons geldsysteem nu écht? Welke belangen dient het in se en is dit te nemen of te laten? Wat speelt er achter de schermen? Onthullende documentaires zoals Money Is Debt en Zeitgeist Addendum worden bewust of onbewust niet door de grote, gevestigde nieuwskanalen gebracht.  De alternatieve media echter zetten ze online op Youtube.com.  Wie zijn de Rothschilds, de rijkste familie ter wereld? Welke rol speelt de centrale bank der centrale banken, de BIS in Zwitserland? Wie het geldsysteem beheert en beheerst heeft de feitelijke macht over de wereld – dus waarom komt dit alles niet op de voorpagina’s van de grote kranten, tijdschriften of op nationale televisie?

In dit opzicht zagen we een veelzeggende foto op het net van een man die een bord ophoudt met daarop geschreven : “NEWS : Rich people paying rich people to tell middle class people to blame poor people”  Kijk – dat zijn van die inzichten, zaken en onderwerpen die er écht toe doen, die ons leven, ons gedachtengoed beïnvloeden en controleren.  Als je even niet oplet, ongeïnteresseerd bent of je kop liever in het zand steekt.

[youtube id=”ooyMha3831I” align=”center”]

(wordt vervolgd)

 

12 reacties

 1. Sommige dingen kan je maar beter niet weten zoals het tijdstip van je eigen sterven ,dat is beter voor je gemoedsrust.
  Maar wat het financiele systeem betreft is het niet veel anders,nu we weten hoe het in elkaar steekt geeft dat ook onrust, hoe loopt dit af?
  En je denkt je daar tegen in te dekken middels edelmetelen of andere maatregelen,maar je moet nog maar zien of je daar goed aan hebt gedaan,niets is zeker,dus is het ook belangrijk om de focus op het NU te leggen,geniet van het leven want het duurt maar even.
  We hebben namelijk maar weinig tot geen macht om de wereld om ons heen te verbeteren,je moet mee met het systeem of je wilt of niet.

  1. Er is net zo makkelijk een stuk te schrijven, waarom je juist niet in fysieke edelmetalen moet stappen. Leven van dag tot dag doet me denken aan de fabel van de krekel en de mier. En zoals het nu heet: elk voordeel heb zijn nadeel. Het is maar waar je zelf denkt te staan in dit gebeuren. Voor ouderen is iedere dag er één, voor jongeren juist is de wat verdere toekomst. En ik neem aan de jongere garde mijn generatie zal overleven.

 2. En dat het niet kenbaar wordt gemaakt hoe het systeem werkt lijkt me nogal duidelijk,dan is meteen het vertrouwen bij de massa weg ,en zakt het systeem meteen door zijn hoeven,dat word bewust zo stilgehouden.
  Op de een of andere manier kan je de massa belazeren,Adolf Hitler wist dat ook,en heeft daar gebruik van gemaakt,de tijd is ook nu weer bijna rijp om de massa weer te misleiden door iemand die goede ideen heeft om ons uit het moeras te trekken,er zijn namelijk op dit moment geen sterke leiders in de westerse samenleving.

 3. Alle kleine berichten die ik onlangs las over China in de MSM en de berichten van alternatieve nieuwsdiensten.Valt me vooral op dat China handels betrekkingen afspreekt met andere landen om goederen en diensten te gaan betalen in eigen valuta’s. Wat ik vreemd vind is dat het niet groot uitgemeten wordt in de MSM. Ook Amerika houdt zich verdacht rustig omtrent dit gegeven terwijl hun dollar hier heel zwaar onder gaat lijden in de toekomst. Laten we zo zeggen ze zijn voor minder ten strijde getrokken om de petrodollar in stand te houden.
  En net lees ik dit stukje weer op een Belgische site!

  http://www.express.be/business/nl/economy/china-pleit-voor-ont-amerikanisering-van-deze-verwarde-wereld/197061.htm

  1. Dan las ik toch liever het stuk dat Willem Middelkoop gisteravond laat tweette via Edelmetaal. Tenminste daar zag ik het toevallig. Hij haalde het stuk uit de Chinese pers aan, wat trouwens door de Chinezen zelf al vertaald was. Dit lijkt het oorspronkelijke bericht te zijn. Helaas heb ik vergeten deze link op te slaan. Maar misschien is iemand anders in staat dit stuk alsnog boven water te krijgen.

    1. Klopt, daar heb je gelijk in. Alleen de site is wat traag met updaten en zo. Nog steeds trouwens, blijkbaar wordt er achter de schermen hard aan gewerkt, want bij tijd en wijle gaat weer goed. Net zoals vandaag weer het geval was.
     De openingszinnen, voor iemand die het stuk al kende, gaven nou niet bepaald de indruk dat het originele stuk gelezen was, laat staan dat er een verwijzing in zou staan.
     Maar zoals ik al zei, je hebt gelijk en daarom heb ik mijn reactie op de goede plek onder dat stuk gezet.

  1. Check Alexander Backman op YT, FUKUSHIMA SPECIAL REPORT: ‘Worst Case Scenario’ 8/13 Het scenario dat hier wordt beschreven is heftig, maar goed onderbouwde info ook. Dit wetende sta ik niet te kijken van een media-verbod op Fuku-info. Overigens sta ik ook niet meer te kijken van de grenzeloze domheid om mij heen, dit terzijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: