Making Money Great Again: Amerikaanse wetmakers dringen bij Fed aan op een digitale dollar

0

In een brief aan de Federal Reserve, Amerikaanse centrale bank, dringen twee ‘U.S. Representatives, French Hill and Bill Foster’, aan werk te maken van een digitale munt. De Verenigde Staten dreigen achter te blijven met dit soort technologische ontwikkelingen, luidt het. En: de zaak is ook dringend want de positie van de dollar als wereldreservemunt is in gevaar. De centrale bank heeft trouwens de wettelijke (vol)macht om dit te doen, schrijven beide volksvertegenwoordigers.

Wie niet méé is…

Biflatie berichtte al eerder over de Chinese plannen voor een digitale renminbi. Ook in dit licht gezien hebben deze wetmakers gelijk. Wie niet méé is is gezien, of beter: wordt niét meer gezien. Dreigt niet meer mee te tellen. Sinds de aankondiging van Facebooks plannen voor een Libra in 2020, staat het fenomeen van cryptomunten op de agenda van tal van landen. Sommige wijzen die categoriek af. Focussen op al dan niet reële gevaren. Andere omarmen de komst van deze (niet meer zo) nieuwe blockchain technologie. Nog andere landen twijfelen en laten voorlopig betijen, de zaak rusten.

Anderen doe het wel dus?

Ze halen nog een studie aan van de BIS, de Bank voor Internationale Betalingen:

“Internationally, the Bank for International Settlements conducted a study that found that over 40 countries around the world have currently developed or are looking into developing a digital currency.”

Cointelegraph.com

Gezond geld

Dr. Ron Paul dringt als politicus met decennialange ervaring, al heel lang aan op sound money. Gezond geld. We moeten digitaal gaan stelt Paul. De Federal Reserve is zichzelf en de dollar aan het vernietigen:.