Van overheidswege ligt het uiteraard voor de hand zaken zo nodig te verzwijgen die mogelijkerwijs tot een negatieve sociale ‘impact’ kunnen leiden. Wel ligt het evenzo voor de hand zaken breed in de publiciteit te leggen waarmee voor het front van het grote publiek kan worden gescoord, voorbeeld de ramp met de MH-17. Niettemin blijft het de taak van de pers om ook de feilen van de overheid bloot te leggen.

New Orleans Investment Conference

Lezers van mijn columns vinden bijvoorbeeld maar weinig terug van de inhoud ervan in de financiële pers. Zo appelleerde de Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) tijdens de grote New Orleans Investment Conference eind vorige maand opnieuw aan de evidente manipulatie van de edelmetalenmarkt onderbouwd met kopieën van 10-tallen officiële documenten inclusief excerpten uit het 83e jaarverslag van de BIS waarin klipp-und-klar het woord “interventie” viel. Voorts wist GATA de hand te leggen op vertrouwelijke stukken die werden aangeduid met ‘restricted-controlled’ van het IMF, het Amerikaanse Ministerie van Financiën met een document aangaande de utilisatie van het Exchange Stabilization Fund (ESF), een bericht van de CME Group aangaande ‘incentive programs’ voor de Chicago en de New York Mercantile Exchanges (CME en NYMEX), telegrammen van de Amerikaanse ambassade in Beijing onderschept door Wikileaks, aan de hand waarvan bleek dat de V.S. op nagenoeg elk terrein de touwtjes nog steeds stevig in handen heeft.

Waarom komt hiervan zo weinig naar buiten? Waarom lees je niets over de verstoring van de marktverhoudingen op de financiële markten waarin vraag en aanbod zoek zijn gespeeld? Waarom lees je niets over de “innige” verhouding tussen de Amerikaanse centrale bank die niet als zodanig mag worden aangeduid en bijgevolg de Federal Reserve heet en de CME Group, houdster van de COMEX- futures beurs? Zo kwam er een brief aan het licht van de CME Group’s managing director/chief regulatory counsel Christopher Bowen gericht aan de U.S. Commodities Futures Trading Commission (CFTC), waarin werd geduid op veranderingen in de CME Group’s ‘discount trading programs for central banks’. Om precies te zijn gaat het hier om het feit dat centrale banken een discount krijgen bij de verhandeling van alle futures van de CME Group’s (commodity) beurzen, i.c. het belangrijkste mechanisme of instrumentarium voor ‘price discovery in the monetary metals’. In een ander document van deze groep wordt gerept van ‘rules against certain trading practices that are considered abusive and unfair such as “spoofing” and “quote stuffing”, the abrupt placing and withdrawal of huge volumes of phony orders to mislead traders about prices’. Dit is nu precies wat de grootste banken in samenspel met de centrale banken doen!

Alles wat de documenten van de CME Group bevatten bevestigt wat Peter Warburton in de Britse Economist al 14 jaar geleden in z’n essay betitelde als “The Debasement of the World Currency: It Is Inflation But Not As We Know It’. Nog onlangs meldde Warburton dat wat we zien een strijd is tussen de centrale banken en de onafwendbare ineenstorting van het huidige financiële systeem op twee fronten. Enerzijds hebben de banken de regie over de schepping van additionele liquiditeit (QE) om het tij van ‘debt defaults’ zo veel mogelijk te keren die anders zeker zouden plaats vinden. Anderzijds worden investeringsbanken en andere professionele partijen opgezet om tegen een stijging in edelmetaal, olie, basismetalen maar ook ‘soft commodities’ (landbouwsector) te speculeren. Hun doelstelling is om de onafhankelijke waarnemer van elke betrouwbare benchmark te beroven, zodat niet alleen de eroderende waarde van de U.S. dollar maar in feite van alle valuta’s onmeetbaar wordt. Technische analyse verwordt tot niet meer dan theorie. Tegelijkertijd wordt de belegger de mogelijkheid ontnomen om zich op enige manier te beschermen tegen de fragiliteit van het financiële systeem.

Zoals blijkt is de strijd voor de centrale banken op het tweede front een stuk gemakkelijker dan op het eerste front. Immers, op grond van de huidige stand van zaken dient de totale mondiale schuld op meer dan $200 biljoen te worden getaxeerd – een volstrekt ondenkbaar en onhandelbaar abstract bedrag. Stellen we daar tegenover de gezamenlijke waarde van alle commodity’s op $200 miljard (1/1000e) bij gebruik van derivaten dan blijkt dit een veel gemakkelijker front.

Voorts is het niet noodzakelijk voor centrale banken om de strijd zelf aan te gaan ofschoon de goudverkopen en goud leasing daartoe stellig hebben bijgedragen. De meeste van de grote investment banken hebben hun eigen hand al zodanig overspeeld dat zelfs als zouden de centrale banken het gevecht op het eerste front verliezen, de aandelen van de investment banken toch al waardeloos zouden zijn. Bovendien is hun lot hevig vervlochten met dat van de centrale banken zodat het willige partners zijn in hun strijd tegen goud, olie en alle andere commodities. Of anders gezegd: de futures markten worden niet gemanipuleerd maar vormen de bron van alle manipulatie! Als gevolg hiervan zijn de marktprijzen niets anders dan illusies voortkomend uit de trading rooms van de centrale banken.

De keerzijde van de machtspolitiek van de centrale banken is de machtspolitiek van de centrale overheden richting de nieuwsorganisaties of de pers. Die pers blijkt dus helemaal niet zo vrij te zijn als wordt verondersteld. Het centrale gezag heeft kennelijk de macht om de pers te intimideren of wel we leven in een ‘umfeld’ van een ‘government embedded press’, zoals dat ook te doen gebruikelijk was achter het zo verfoeide IJzeren Gordijn. Opvallend daarbij is dat GATA in China en Rusland breed op tv mag verschijnen maar in het zogenaamd “vrije” Westen geen kans krijgt. Alle door GATA gepubliceerde stukken zijn naar alle belangrijke nieuwsorganisaties verstuurd maar geen van deze heeft er ook maar met een woord over gerept, hoewel de inhoud van diverse documenten toch onweerlegbaar is!

Ook voormalig volger van Ayn Rand en ex Fed voorzitter Alan Greenspan heeft op deze conferentie van zich doen spreken al weet hij als woordkunstenaar op het randje van de richel te lopen zonder zich te verspreken. Niettemin had men gehoopt op enkele klare uitspraken. Zo moest hij wel melden dat het bijdrukken van geld tot verval van het monetaire systeem leidt waarmee hij wellicht hoopt z’n nalatenschap toch een beter aanzien te geven. Op een vraag of de Fed of andere centrale banken de goudprijs trachten te manipuleren was z’n antwoord kort maar krachtig “nee” maar hij voegde er aan toe dat andere centrale banken dat wel deden. Ook ontkende hij dat goud werd geleased. Hieraan werd uiteraard weinig geloof gehecht.

Lees het hele artikel van R. Broncel op Goud-Portal

12 reacties

 1. Zolang Griekenland de snelts groeiende economie van heel europa heeft met 25,9 procent werkeloosheid , hahaha , geloof ik alles wel, hihi

  http://www.zerohedge.com/news/2014-11-14/and-259-unemployment-fastest-growing-economy-eurozone

  En om het te vieren is het feest vandaag in griekenland hahaha

  http://www.zerohedge.com/news/2014-11-14/how-greece-celebrates-exiting-its-historic-recession

  er was iemand op zerohedge die sprak over ” the new normal ” het is gewoon lachwekkend aan het worden de leugens in de media 🙂

  Wa ne wassen neus allemoal , Jonguh!!! Micheal Jackson zou der jalours op worden 🙂

 2. Robert slaat zoals gewoonlijk de spijker weer eens op z’n kop.
  Maar langzamerhand gaat steeds meer gelden : NIETS is meer wat het lijkt.
  “Grote heren” worden geacht te liegen. Een eerlijke bankier bestaat niet meer, misschien de klerk achter de balie uitgezonderd. Eerlijke politici worden beticht van populisme en vervolgens zwart gemaakt (;-)
  Juncker heeft openlijk toegegeven dat hij liegt als hij dat nodig acht en ……. wordt beloond met een baantje EU commissie voorzitter.
  Alleen op de alternatieve media kun je nog ontdekken wat er werkelijk aan de hand is.
  Dat de prijzen gemanipuleerd worden…wordt alleen maar erger. Een goede kennis van me kon zijn funktie van makelaar taxateur bij een grote bank niet meer in overeenstemming met z’n geweten krijgen.
  Hij is gestopt. Wat gebeurt?
  Huizen die onder water staan worden door de bank verkocht via een veiling. Stromannetjes van de banken kopen zo’n huis voor een prijs die 30% onder de echte waarde ligt.
  De banken verkopen het huis weer voor 100%. Winst tientallen duizenden euro’s. Maar.. het ergste komt nog: het verschil tussen veilingprijs en hypotheekschuld moet ook nog eens afbetaald worden door de oorspronkelijke eigenaar.
  Kortom de bak heeft twee keer winst en de huiseigenaar kan krom liggen om zijn restschuld af te betalen.

  1. Wat je ook gaat krijgen , en dat heb ik al lange tijd geleden voorspeld, is dat banken de huizen zelf opkopen,tegen woekerprijs, en gaan verhuren, zoals Goldman Sachs al in Spanje aan het doen is.
   En idd de restschuld wordt ondertussen doorbetaald door de oude eigenaren…

   We leven in de omgekeerde wereld zoals George Orwell al zei in 1984…

   Oorlog is vrede (war is peace)
   Vrijheid is slavernij (freedom is slavery)
   Onwetendheid is kracht (ignorance is strength)

 3. Ja ja, een ‘bet’ op een stijgende dollar wordt gehedged met een gold short bijvoorbeeld. Op papier. Als men die dollar bet niet kan hedgen met papier goud omdat de Comex is opgeblazen, wordt ook de dollar bet verkocht. En zet men daarmee een unstoppable kettingreactie in werking; ook olie bijvoorbeeld, en zelfs voor vele miljarden aan papieren koperbezit in China, dient als ‘hedge’.

  Weet u meteen waarom men liever geen silver ‘Black Swan’ ziet overvliegen.

  Ondertussen zuigt die papiermolen wel uw welvaart via uw kontgat naar buiten en weet u ook meteen waarom de rijken rijker worden en de middenklasse sneuvelt.

  Biflaten

  Deat to the moneychangers.

  1. Wat ik niet begrijp is de complexiteit van die derivatenhandel in de globale wereld van de G20 of noem het elitaire goktent BIS, zijn filialen en structuren; die iedere externe audit zou afwijzen mocht de rest van de derde wereld wakker worden (roof van hun grond en delfstoffen…) en revolteren tegen dit papieren imperialisme. Misschien gebeurt dit al, gezien alle gewapende conflicten waarvan de ware toedracht niet in onze reguliere media verschijnen, maar ook onze vrijheden en verworvenheden danig beperken door besparingen en fiscale inquisities. Dit lijkt wel een soort facistische ” Endlösung “. Mag ik vragen hoe jij dit ziet?

 4. Mooie reactie op de Hedge:

  so gold has made it from the bottom of the pothole up to the water line, still deep in the mud…

  The price of gold…either way…is irrelevant (unless you are luck enough to be buying physical).

  All gold is priced on the Forex. All this news is telling us is that a currency event caused gold to move up. the same type of events could send gold to 900 next week.

  None of this has anything to do with metal. This is all fractional reserve gold bullion banking. ‘Gold’ and the Zimbabwe dollar have far more in common than the metal does to the current price.

  Look to the remaining physical stores that could potentially come to market to meet the need for physical, then set your watch…when they are gone the derivative market will all suddenly get very sick. XAU/ XXX is a major pair in Forex trading. Far more XAU/XXX gets traded than any other form of gold derivative. As long as physical moves (at least to the right people) the derivative market will function. This strengthening of the dollar is not what the Fed wants and so something weird must be going on.

  I certainly have no window into the actions of big money but my guess is that something must not be going like they want. Maybe it is the Yen and it’s breakaway move but the dollar deflation we are seeing just wasn’t supposed to happen. At this rate the US government will never be able to inflate away it’s debts.

 5. “Overheden”, of zelfs maar de schijn van hun bestaan, bestaan slechts bij de gratie van het Grootkapitaal, de “Haute Finance”, en functioneert dan ook overeenkomstig de ‘wensen’ van haar Broodheer en SCHIJT dus op het volk if necessary.

  In “vloeibare vorm”, indien gewenst .

 6. Welke overheden? Punt is, geleidelijk is de democratie opgelost. Globalisme, is nieuwspraak voor fascisme. (en mensen kennen de bankwereld niet zo goed, maar globalisme heeft akelig veel wortels in het zionisme. Een paar hints: hoe de bankiers al een eeuw de wererldoorlogen plannen. Jawel, plannen. Als financieel specialisten weten jullie ook wel hoe de beurskrach van ’28 tot stand werd gebracht. Bankiers zijn daar niet slechter van geworden – zacht gezegd.

  De democratie is in blindvertrouwen in de fuik van de VN gelopen. Het Rockefeller imperium, Rockefeller’s 4de Reich. Het is feit dat sHell een contract had met de nazi’s voor exclusiviteit voor meerdere jaren van levering. Gadaffi was nog niet door de gewapende arm van de VN gelynched of sHELL had concessies. Ukraïne (IMF(VN) coup) dito.

  WO1, WO2, het echt houdt niet op totdat die Wereldwijde totalitaire fascistische/communistische heilstaat er is. Kiev is al met het atoomwapen aan het slepen.

  Die wereldwijde heilstaat koerst af op 1 wereldmunt. 1 kabbaal van leiders. De rest slaven.
  Geld wordt helemaal niet meer gedrukt noch geslagen.
  Geen transactie komt meer ongemerkt door de bankiers tot stand. Geld is niks meer. U hebt het niet. Het ís er niet. U kunt zelfs geen bankrun meer doen.
  Politici kussen de voeten van de kabbaal. Vermeende gemakken, efficiënte, e.d. worden eindeloos breed uitgemeten. Geen woord over alle nadelen, risico’s.
  http://www.globalresearch.ca/the-history-of-wall-streets-unspoken-relationship-to-nazi-germany-dragon-teeth-to-be-planted-all-over-europe-again/5398757

  De Financial Services Agreement (WTO) is stilzwijgend door alle Regeringsleiders geratificeerd en behelst de volledige deregulering (geen toezichthouders) van de derivatenzwendel – wereldwijd. De (geld-)wolven schrijven hun eigen wetgeving! De zgn. ‘Wall Street – Washington corridor’.

  De presidenten Jackson, Lincoln, en JFK hebben zij al vermoord toen die niet voor de bankiers wilden kruipen. De Amerikaanse ‘burger-oorlog’ hebben ze gepland en in gang gezet. Het plan is volledig geschlaagd.

  De politiek werkt nog steeds zo. De hedendaagse democratie is een illusie.

 7. Manipulatie edelmetalen:
  Dit gebeurden er in de jaren 80 de gebroeders Hunt, Nelson Bunker en William Herbert Hunt, wilden de zilvermarkt volledig beheren in minder dan een decennium waren ze erin geslaagd om de prijs van zilver kunstmatig van $2 per ounce begin jaren 70 naar $50 per ounce begin jaren 80 op te drijven.

  30 JAAR LATER.

  Begin van de 21e eeuw kwamen een aantal hedgefondsmanagers bij elkaar met het zelfde doel als de gebroeders Hunt in minder dan een decennium waren ze erin geslaagd om de prijs van zilver kunstmatig van $4,50 per ounce begin 21e eeuw op te drijven naar $47,50 per ounce.
  Het is wel jammer dat in het artikel van Biflatie hier geen woord wort over geschreven.

  Dus als je nu in zilver stapt omdat het zo lekker laag staat moet je wel met het volgende rekening houden. leg het in een kast en als je nog leeft over een jaar of dertig maak je misschien wat winst, als de volgende groep zich aan dient met de zelfde truc als de Hunt broeders en de hedgefondsmanagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: