Marc Faber: ‘Weg naar hyperinflatie ingeslagen’

Via Business Insider kwam ik terecht bij een interview met Marc Faber, Dr. Doom voor intimi, hij zat in de uitzending van King World News. Faber vindt de hele debt ceiling discussie maar geleuter en hij gaat er vanuit dat er een overeenkomst komt, al dan niet op het laatste moment. Het schulden plafond debat is volgens Faber echter niet relevant, want de fundamentele schuldenproblemen worden er niet door opgelost.

Amerika, maar ook Europa zullen volgens Faber moeten blijven stimuleren om alles aan de praat te houden. Maar aan stimuleringen zit natuurlijk een keerzijde, je moet er het geld voor hebben en dat is nu juist niet aanwezig, er zijn immers immense schulden. Dus zal de printer weer moeten worden aangezet, wat uiteindelijk zal uitmonden in hyperinflatie en oorlog, aldus de goeroe.

Marc Faber denkt dat Bernanke de printer weer zal aanzetten als blijkt dat de economische groei in de Verenigde Staten stagneert. QE3 zal dus komen als er een recessie op de loer ligt. ‘In Amerika en Europa zullen de printers gaan draaien om alles gaande te houden, dit zal inflatie tot gevolg hebben, ze zullen doorgaan, totdat ze erbij neervallen, dan pas komt er een reset, we zijn de weg naar hyperinflatie ingeslagen.

“Well when the reset comes it will be say a hundred dollar bill will be exchanged for a one dollar bill or something like this. Before we have the Great Reset, the government they will increase the war effort under whatever excuse that will be but I think that is the likely course of action…The wealth destruction will be interesting because the people that suffer the most before the reset happens are actually the cash holders.”

Luister hier het hele interview met de Zwitserse econoom, die voornamelijk bekend is geworden door zijn Gloom, Boom & Doom Report.

K. Dil

3 reacties

 1. Grootste drijfveer voor QE2 was de hoop dat de werkloosheid zou dalen, nu het tegendeel het geval is .. dan een QE3??

  In Griekenland is het 28 miljard euro grote bezuinigingsplan voor de periode 2012 tot 2015 goedgekeurd
  Daarnaast daar ook goegekeurd een desinvesteringsprogramma van euro 50 miljard aan staatsbezit
  In de USA zal de Fed in augustus op de jaarlijkse Jackson Hole bijeenkomst waarschijnlijk besluiten een derde ronde van kwantitatieve verruiming.
  Weer voor zo’n miljarden groot stimuleringsprogramma van het aankopen van langere termijn eigen schatkistpapier. Quantitative Easing derde ronde van het Amerikaanse stelsel van Centrale Banken, The Federal Reserve.
  Opnieuw miljarden komt qua economische stimulans neer op een renteverlaging. Helaas voor de Fed is het rentewapen uitgespeeld, want Federal Funds Rate kan niet meer lager. Vandaar de zogenaamde Quantitative Easing rondes.

  Het grote probleem waar de Fed nu mee worstelt is, dat markt teleurgesteld kan reageren en valutahandelaren weer in paniek raken als ze denken dat de drukpersen onbeperkt zullen blijven draaien. En wat moet de FED doen als ook dit keer de stimulans niet werkt en de inflatie niet van de grond wil komen en de werkloosheid niet wil dalen?

  Extra obligaties en dus extra nieuw geld in omloop zal het einde betekenen van de obligaties. Obligatiekoersen worden kunstmatig hoog gehouden door acties zoals de QE2 van de FED.

 2. -edit admin- Beste M, uw reactie is verwijderd. U heeft vaker reacties met dezelfde strekking die vrijwel niets te maken hebben met het onderwerp van het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: