Meer Nederlandse huizen verkocht in juli 2013

Er zijn in juli 2013 in totaal 9.659 huizen verkocht in Nederland. Dat zijn gemiddeld 312 huizen per dag. Dit is fors meer dan een jaar geleden, toen er in juli 7.451 huizen werden verkocht. Het is eens stijging op jaarbasis van 29,6%. Wat in de meeste nieuwsberichten echter niet wordt vermeld is dat vorig jaar juli één van de slechtste maanden was van dat jaar. Als we kijken naar de langere termijn, is er nog geen duidelijk herstel zichtbaar, waar de overheid, de banken, de makelaars en bouwers met smart op zitten te wachten. Ten opzichte van vijf jaar geleden werden er in juli ruim 45% minder huizen verkocht. Lees ook ‘De utopie van een gezonden woningmarkt

huizen verkocht
In vergelijking met een jaar geleden werden er vooral meer tussenwoningen verkocht. 35,6% meer zefls. Bij appartementen is de stijging het minst groot met 23,7%. Ten opzichte van juli 2012 stijgt het aantal geregistreerde verkochte woningen in alle provincies. De stijging is het grootst in Gelderland met 51,8% en het minst groot in Limburg met 7,3%. Ten opzichte van juni 2013 laten alle provincies ook een stijging zien. In Groningen is de stijging het grootst met 48,1%, in Zeeland met 10,7% het minst groot. Volgende week worden de cijfer over de huizenprijzen gepubliceerd.

Eén reactie

  1. “waar de overheid, de banken, de makelaars en bouwers met smart op zitten te wachten.”
    Pardon? De makelaars en bouwers, ja, ongetwijfeld.
    De banken? Die verdienen meer met de handel in derivaten, dan zo’n stomme hypotheerk van maar een procent of 5. En maar doen alsof Bazel III er iets mee te maken heeft. Ammehoela!
    De overheid? Die leeghoofden in Den Haag zal het een worst zijn, zolang hun volgende baantje maar gerammeld zit. Bovendien blijven ze de burgers uitknijpen tot het een lust is. Want dat wordt hun opgelegd door de banklakeien in Brussel. En door dat uitknijpen zal toch echt geen reëele verbetering komen in die huizenmarkt.
    Daar moet het roer radikaal om om er nog wat van te maken. Plenty ideëen van deze kant, maar ja, wie luistert er nou naar mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: