Fed wilde rente verhogen terwijl middenklassers langzaam wegrotten

Een van de verborgen fenomenen voortvloeiende uit de crisis die 8 jaar geleden was losgebarsten was het groeiend aantal daklozen. Steeds meer middenklassers moesten hun huis verlaten en gingen hun leven verder leiden in tentenkampen. De crisis werd uiteindelijk te lijf gegaan met miljarden en nog eens honderden miljarden dollars.

van middenklassers naar dakloze home-sweet-homeless-banner

Aantal dakloze burgers neemt zienderogen toe

Helaas, vandaag de dag is de situatie er ondanks al het nieuwe geld niet beter op geworden. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling zijn er momenteel een half miljoen Amerikanen zonder dak boven hun hoofd. Dat getal loopt iedere dag verder op. Daarbovenop leven 1,6 miljoen kinderen in Amerika een verschrikkelijk leven, brengen de nachten door in opvangcentra of in andere nood opvangcentra.

Ondertussen gaat de reguliere mainstream media rustig verder met haar economische groei propaganda en vinden ze het bij de Federal Reserve elke maand opnieuw tijd voor een renteverhoging die er na maanden van peptalk nog steeds niet is gekomen.

In steeds meer grote steden zoals Portland, Seattle, California, Washington, D.C. en St. Louis groeien de tenten opvangcentra verder uit en is een keerpunt in deze trend ver te zoeken. Het is niet enkel dat mensen dakloos zijn, ook de sociale onrust door drugsdealers, prostitutie en geweld nemen in omvang toe.

Middenklassers worden dakloos

Het bizarre is dat een groot gedeelte van deze dakloze mensen 10 jaar geleden nog een riant middenklassers leven leidde. Door de crisis verloren veel mensen hun werk, konden hun huur niet meer betalen en verviel hun leven van de ene ellende in de andere. Het gevolg: een grote toename van tentenkampen. Dergelijke tentenkampen liggen vaak op onopvallende plekken daar autoriteiten deze bewoners met harde hand verdrijven, en zo, net als de Federal Reserve doet, de problemen enkel maar verplaatsen.

Het slechte nieuws daarbovenop is dat de huidige staat van de Amerikaanse economie lang niet zo rooskleurig is dan dat de beleidmakers bij de Federal Reserve proberen te doen voorstellen. De werkloosheid kan dan op papier afnemen, de werkelijkheid is dat steeds meer banen veranderen in deeltijdwerk en nul-uren-contracten. De Federal Reserve schotelt enkel getallen voor die aanleiding kunnen geven voor een ‘mogelijke’ renteverhoging, en blijven ze maar doorgaan met hun blufpoker op het Wall Street speelbord.

Echte maatschappelijke problemen worden niet aangepakt en spelen geen rol. Maar ondertussen beseft niemand dat veel middenklassers straks hetzelfde lot te wachten staat. We blijven vol verwachting uitzien naar een verder economisch herstel en blijven kwartaal op kwartaal hopen op de volgende renteverhoging. Laat u zich voor de gek houden?

Eerder geschreven door Richard de Feber voor SlimBeleggen.com

16 reacties

 1. Waarom zouden wij ons voor de gek laten houden door een stel geestelijk gestoorden, haha?

  Het is logisch, mensen kronkelen zich in situaties, die voor hen gunstig zijn.

  Er worden geen volle banen meer gecreëerd, dat snapt de Amerikaanse burger ook wel.

  De Amerikaanse overheid wil de bewust wordende burgers het leven zo zuur mogelijk maken en zodanig opjagen door de staten.

  Uiteindelijk, zal de staat het onderspit delven.

  1. Op Biflatie.nl schrijven ook verschillende gastauteurs. Biflatie.nl is altijd op zoek naar economisch schrijftalent. Artikelen kunnen worden gestuurd naar info@biflatie.nl.
   Dit lijkt me nou echt wat voor jou, Bertus. Ik ben alleen bang (weet eigenlijk wel zeker) dat je daartoe helemaal niet staat bent, behalve wat onzinnige kretologie, persoonlijke aanvallen en ronduit beledigingen dan. Maar een wat langer coherent stuk over je godsvruchtige, bewuste praktijken, zodat je misschien eindelijk eens een keer begrijpelijk overkomt, dat zie ik je nog niet doen.
   Buitendien de indruk wekken dat je hier ‘post’ staat buiten iedere twijfel. Jij ‘post’ niet maar reageert als een domme gans in de Sahara op zoek naar water. Je bent verdwaald en wordt door allerlei trieste en zielige gedachten heen en weer geslingerd, heb je dat na zoveel tijd nog niet in de gaten?
   Ik weet niet hoe anderen hier op het forum over je denken – en dat interesseert me eigenlijk ook helemaal niet – maar vroeger bestond een groepje waar jij je absoluut thuis zo voelen en dat heette ‘morele herbewapening’, die wisten alles ook altijd zo mooi te vertellen, vanuit hun enge beperkte visie dan. Ook als sektelid zou je goed scoren – in de juiste groep gekken en idioten – en je waarschijnlijk wel snel opwerken tot opper guru.
   Er zijn er hier op Biflatie die je inschatten als trol en ongelijk kan ik ze niet geven. Zelf hou ik voorlopig maar op iets positievers en zie je meer als voer voor psychologen.
   Wel moet mij van het hart dat de moderator van Biflatie ook wel eens een opmerking had mogen plaatsen in de trant van geen persoonlijke aanvallen en wat gematigder taalgebruik voor mensen die daar elk besef van missen.

   1. Hallo Dick,

    Je nodigt me uit om op jouw reactie te reageren, dus wil ik daar wel in tegemoet komen.

    “Dit lijkt me nou echt wat voor jou, Bertus. Ik ben alleen bang (weet
    eigenlijk wel zeker) dat je daartoe helemaal niet staat bent, behalve
    wat onzinnige kretologie, persoonlijke aanvallen en ronduit beledigingen
    dan.”

    Eerst zeg je me echt geschikt te vinden en dan ben ik weer totaal ongeschikt.

    Je moet je er wel van bewust zijn, dat er een wezenlijk verschil zit, tussen een reactie of een artikel plaatsen.

    Vervolgens spui je in de volgende 3 alinea een hoop gal naar mij toe, die mij niet helemaal terecht lijkt.

    Sommige mensen ( posters ), reageerden het afgelopen jaar wel steeds vaker kleinerend, intimiderend en dom naar mij toe.

    Ik ga zelf ook niet helemaal vrijuit, ik heb me daar ook te vaak in laten meeslepen.

    Waar je deze reactie zo plots vandaan haalt kan ik niet helemaal plaatsen, dat ben ik niet gewend van jou.

    Slaat deze reactie van jouw op een van mijn laatste reacties, of is het bedoeld om weer wat leven in de brouwerij te maken?

   2. Hallo Dikkie dik,

    Je hebt toch zeker wel een inhoudelijke bezinning op jouw reactie aan mij en respons op mijn antwoord!!

    Ik heb je netjes beantwoord, dus verwacht ik ook van jou een volwaardig eerlijk antwoord.

    Je meent, gemiddeld op een hoger niveau te staan dan de mensen waar je mee communiceert, alleen als je weerstand ondervind, dan zet je je als een gefrustreerde puber je hakken in de wal.

    Komt mij over, als een verwent kind dat narrig wordt als het z’n zin niet krijgt.

    Ik heb je nog ruimschoots de tijd gegeven om normaal/sociaal te reageren, maar daar wilde je ver boven blijven voor jouw gevoel en ego.

    “Ik weet niet hoe anderen hier op het forum over je denken – en dat
    interesseert me eigenlijk ook helemaal niet – maar vroeger bestond een
    groepje waar jij je absoluut thuis zo voelen en dat heette ‘morele
    herbewapening’, die wisten alles ook altijd zo mooi te vertellen, vanuit
    hun enge beperkte visie dan. Ook als sektelid zou je goed scoren – in
    de juiste groep gekken en idioten – en je waarschijnlijk wel snel
    opwerken tot opper guru.”

    Ten eerste, ik behoor niet tot een groep, omdat ik mijn eigen route heb en volg.
    Om aardse bedreigende gekken te bestrijden heb ik wel een reputatie.

    Je kan mij hier echt niet tekort mee doen, alleen jezelf.

 2. Een sterfhuisconstructie voor de insolvente schuldenwereld nadert zijn
  voltooiïng. Om de ‘happy few’ te laten ontsnappen.
  “Het grootste experiment aller tijden”, onlangs nog zo genoemd door Lord
  Rohtschild.

  Lukken of mislukken, bewust of onbedoeld, het doet er niet meer toe voor de gewone burgers. ‘Zij zijn altijd de Pineut’, zei Piet.

  Het wachten is nog op een samenloop van ‘trigger events’ om de beurzen op te blazen. Dan gaan ook wij de VS, Zuid-Amerika en Griekenland achterna.

  Wanneer? Coming very soon. Wat dacht u van het rijmpje: ‘September, you’ll remember’?

 3. Op http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/ing-bezuinigingen-hebben-honderdduizenden-banen-gekost lees ik dat volgens de ING de forse bezuinigingen van de kabinetten Rutte de economische groei schade hebben toegebracht. Hervormingen, ook wel toekomstbestendig maken, gaan net zo goed met bezuinigingen gepaard. Om tijdens en na een economische crisis de staatsschuld en het begrotingstekort maar laten ontsporen, is net zo verkeerd.

  Op http://franklinterhorst.nl/FEMA%20kampen.htm kun je lezen dat in de V.S. daklozen afgevoerd zouden worden naar de beruchte FEMA-kampen. Zullen wij hier in Europa ook zulke kampen krijgen waarin uitkeringsgerechtigden, langdurig werklozen en ook daklozen zullen worden opgesloten?

 4. Midden inkomens in Amerika?
  Enige tijd terug gezien dat 70% net 10 dollar verdient, 15% is werkloos en leeft van gaarkeuken en liefdadigheid.
  10% leeft van stelen en roven en de rest 5% vult hun zakken op geweldige manier.
  Het lijkt heel veel op de EU

 5. Hoeveel kinderen hebben een “verschrikkelijk leven” buiten Amerika om ? Hoeveel mensen zijn er dakloos naast die half miljoen Amerikanen ? Om nou de aandacht op die Amerikanen te richten alsof die ontwikkeling mensonterend is , terwijl het al jaren de normale gang van zaken is voor zoveel andere mensen die wonen in landen die verzuipen in schuld EN tegelijkertijd een vermogen aan grondstoffen bezitten.
  Het hebzuchtige westen heeft geplunderd en gestolen , mega winsten gemaakt ten koste van zoveel mensen maar ach , dat is al zo lang zo..
  Nu door de hebzucht het spel ‘vast” begint te lopen moeten we medelijden hebben met die “arme” Amerikanen ?
  Probeer het toch groter te zien en op zich verdiend het rijke westen een terugslag waardoor we het leven misschien weer gaan waarderen en niet zo bezig zijn met RANDZAKEN..
  Alle problemen en scheef gegroeide verhoudingen zijn terug te herleiden naar geld en het huidige monetaire beleid.. Totaal geen erkenning van de volksvertegenwoordigers richting de burger over de naderende problemen.. Niemand weet eigenlijk hoe we hier Global uit kunnen komen.., het is te groot en ingewikkeld geworden.
  Ongerust ben ik voor de laatste fase waar we in terecht komen. Koste wat kost word alles uit de kast gehaald om aan de “verwachte winsten” te komen. Regels worden genegeerd en alle beslissingen krijgen dezelfde grondslag..; WINST MAKEN !!! In deze laatste fase gaat alles steeds sneller , veranderingen op veranderingen.. Niets is meer hetzelfde straks..
  Ook moet ik ff kwijt dat in Nederland qua natuur en bevolkingsdichtheid dakloos zijn geen pretje is.. MAAR… In zo’n land als Amerika waar je gemakkelijk van het land kan leven lijkt dakloos zijn voor mij persoonlijk eigenlijk een zegen..

  1. ‘Hanjin’ is geen oorzaak, maar gevolg. Als naijling van de wereldwijd
   afgenomen vraag (naar grondstoffen) die al tijden o.a. te volgen is via de onafhankelijke ‘Baltic Dry Freight Index’ (Bloomberg).

   Over de afgelopen maand juli zakte ook de Duitse export met 10%.

   Wat uw laatste vraag betreft: veel groter kunnen de heersende crises
   bijna niet meer worden, wel voor iedereen meer zichtbaar en voelbaar. En steeds meer zullen we moeten erkennen dat ze onoplosbaar zijn, zeker zonder een exorbitante economische groei.

   Zonder voldoende liquide middelen (= verdiend echt geld in kas) zullen
   de schulden en verplichtingen nimmer kunnen worden vereffend en leven we door de ruime geldpolitiek en opkoopprogramma’s van centrale banken in een wereld van zeepbellen en piepschuim.

   Maar ook dat is eindig op het moment dat het lenen van geld, en dus het maken van nog meer schulden, voordeliger is dan het uitlenen of in bewaring geven ervan.

  2. Nou.., een hold op 500.000 containers zal best wel is wat problemen op kunnen leveren in onze consumptie-wereld.. En vaak als er een zo’n grote speler verdwijnt volgen er onherroepelijk meer.. De complexiteit van betalingsverplichtingen en leningen onderling gaat vast weer zorgen voor lange procedures en weinig oplossingen.. waardoor meerdere bedrijven hun verplichtingen ook niet na kunnen komen… Waar hebben we dat eerder gezien ?

   1. Waar hebben we dat eerder gezien, namelijk bij de val Van Lehman Brothers in september 2008. Zal mij niet verbazen dat een faillissement van Hanjin leidt tot een kettingreactie, met als gevolg een nieuwe financiële en economische crisis.

    Op http://www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Dit-gebeurt-vandaag-op-Wall-Street-1001403081 lees ik het volgende over Deutsche Bank:

    Bij de bedrijven zal vooral worden gekeken naar banken, na het forse schikkingsvoorstel van justitie in de VS voor Deutsche Bank.

    Deutsche Bank

    Deutsche Bank, dat ook een Amerikaanse beursnotering heeft, kreeg ook al klappen op de beurs in Frankfurt. Het bedrijf kreeg een rekening van 14 miljard dollar voorgelegd in verband met eerdere misstanden bij het verstrekken van hypotheken. Het schikkingsvoorstel was hoger dan gedacht en de bank heeft het afgewezen.

 6. De regering en machthebbers kennen momenteel geen verschil tussen de zogenaamde onderklasse en middenklasse.

  Die klassen aanduiding is bewust door de machthebbers in het leven geroepen, in het vorige tijdperk.

  Ze wisten heel goed, dat een bevolking zich altijd in een hogere klasse wil wringen, ten koste van andere werknemers.

  En zo werd het ook graag gezien, echte zwoegers en ploeteraars.
  En ze zwoegden en ploeterden voort, voor het doel van de machthebbers.

  1. helemaal correct gezegd,bertus.We are only in it for the money.
   Pensioen,eigen huis,goud,inkomen,parlement,allemaal verzonnen kreten van de elite om vooral de worst te laten ruiken maar er nooit een hap van te kunnen nemen

   1. Precies carthago.

    Als je je eigen worst wilt proeven, zul je ze zelf moeten maken en op je eigen droogzolder laten rijpen en drogen.
    En ze smaken zeer goed, volgens oude familie traditie.

    Je eigen producten maken en ruilen geeft veel plezier en voldoening.

    De rest, wat op toekomstige inkomsten is gebaseerd kan je voor een groot deel wel vergeten, omdat het afgestolen wordt.

    Het ligt buiten jouw invloedssfeer, beheer en je moet je er als toekomstig aansprakelijke niet meer teveel op verlaten.

    Geniet nu van je leven en leef bewust.

 7. De middenklasse is altijd als instrument gebruikt door de machthebbers als wig en barricade.
  Maar de middenklasse is nu overbodig geworden voor het grote geld.
  ‘Ze’ kunnen niet meer meekomen.

  En daarom, moeten ‘ze’ ook wegrotten en van hun geld worden ontdaan.

  Er is nooit medelijden geweest door de machthebbers voor welke onderliggende groepering dan ook.

  Verwonderlijk, dat nog steeds zoveel mensen zich in de maling laten nemen door hun sluwere soortgenoten en niet de kant van de waarheid op willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.