Deze mindblowing infographic toont u al het geld in de wereld

15

infographic al het geld

De vermogens van Warren Buffett, Bill Gates en Carlos Slim zijn slechts puntjes op de kaart van al het geld dat er wereldwijd in omloop is. De omvang van alle bitcoins en zilver zijn slechts zo groot als enkele pixels in vergelijking met de zee aan schulden en de aandelenmarkten. De schulden, bezittingen, aandelenmarkten en al het cashgeld en cryptogeld in de wereld bij elkaar opgeteld valt daarentegen weer in het niet bij de gigantische omvang van alle derivaten waar zelfs niemand eigenlijk echt weet hoe groot deze zee is bestaande uit uiterst destructieve contracten.

Hoeveel geld is er nu werkelijk in omloop? Ook dat is een vraag waar niet echt een antwoord op gegeven kan worden. Dit is maar net hoe ‘geld’ gedefinieerd wordt. Onderstaande infographic probeert inzichtelijk te maken wat de omvang is van cashgeld, giraal geld, bezit van de rijksten, de grootste bedrijven, de aandelenmarkten, de wereldwijde schulden en de duistere wereld van derivaten bestaande uit opties, garanties, swaps, forward contracten en futures contracten.

Effect van crisis in kaart

Naast de derivatenhandel doet ook de toename in de wereldwijde schuldenberg vele monden wijd openvallen. Sinds de crisis uit 2008 is deze wereldwijde schuldenberg met bijna 30 procent toegenomen. Geen grafiek die simpeler de bittere ernst van de crisis in kaart brengt dan deze infographic. Nog erger is dat er met deze enorme toename in schuld geen herstel gekocht is, maar uitstel.

Maand in maand uit doen centrale banken de belegger hopen dat een renteverhoging aanstaande is, maar zijn deze financiële cheerleaders niet bij macht om daad bij het woord te voegen. De Federal Reserve zal nooit toegeven dat het financieel systeem zich op een steile rots helling begeeft, sterker nog, het is de taak van dit orgaan Wall Street te doen geloven dat alles prima onder controle is.

Bekijk hieronder de infographic. Hij zal u doen laten blijken hoe onrealistisch ons financieel systeem geworden is.

Infographic

Courtesy of: The Money Project

Door Richard de Feber voor SlimBeleggen.com