Er is momenteel een bailout in de maak van €750 miljard voor Spanje en Italië. Tijdens de G20 in Mexico zou er volgens The Telegraph over de redding zijn gesproken. Binnenkort volgt meer informatie over de monster bailout. Na het bericht van de Britse krant daalde de Italiaanse en de Spaanse rente fors. De rente van de Spaanse 10y daalde naar 6.75% en de rente van 10-jarige Italiaanse staatsobligatie staat inmiddels op 5,75%.

Het geld moet komen uit twee Europese noodfondsen. Het ESM (European Stability Mechanism) zou een half biljoen euro voor zijn rekening nemen, terwijl de andere €250 miljard bij elkaar geschraapt moet worden in het EFSF (European Financial Stability Facility). Daar kunnen flink wat obligaties van gekocht worden! Overigens worden de berichten door de EU-Commissie ontkent. ‘Het opkopen van obligaties door het Europese noodfonds EFSF is ‘financiële paracetamol‘, aldus zegsman van de Europese Commissie. Lekker eenduidig weer.

Van diezelfde Telegraph vandaag nog bericht over de vermeende bailout. Een beleidsmaker bij de Bank of England heeft traders ondanks de super bailout gewaarschuwd voor een crash a la Lehman Brothers. Mr. Jenkins, de persoon in kwestie, deed deze uitspraak tijdens een praatje op de Global Alternative Investment Management conferentie in Monaco. Om de beste man even te quoten: “Those of you who traded asset backed securities in 2008 can testify to the speed with which liquidity can disappear. Capital is leaving the very countries that need it – and flowing to the countries that don’t. At the same time financiers are cutting back on credit while they determine and manage their cross-border risk.

11 reacties

 1. Finland heeft al onderpand geeist…..

  Wat er niet is. Nou ja, goud, maar dat ‘geven’ de PIIGS nooit weg, wetende dat een currency collapse onderweg is.

 2. De Europese banksector is in verval. De balans van de ECB maakt grotere veranderingen door de laatste tijd. Er zijn indicaties dat 1 of meerdere Europese banken in serieuze problemen zitten, uitgesloten worden van het LTRO-programma en overschakelen naar ELA (Emergency Lending Assistance).
  Het wekelijks bulletin van de ECB gaf aan dat er een vermindering zijn in het LTRO-prgramma. Dit wijst erop dat er vroegtijdige terugbetalingen zijn doorgevoerd door een of meerdere banken. Een vroegtijdige terugbetaling kan het gevolg zijn van onvoldoende onderpand. Indien de waarde van het onderpand voor de LTRO-lening daalt, moeten banken bijkomend onderpand voorzien. Indien ze daar niet aan kunnen voldoen, worden ze uitgesloten van het LTRO-programma.
  Tegelijkertijd steeg op de ECB-balans de post “other claims on euro-area credit institutions denominated in euro”. Onder deze post valt onder andere het ELA-programma.
  Vermoedelijk werd(en) dus 1 of meerdere bank(en) uitgesloten van het LTRO-programma en is men overgeschakeld op het ELA-programma. Dit toont aan dat de Europese financiële sector verder in verval geraakt.

  http://www.fininfo-be.com/2012/06/20/de-europese-banksector-is-in-verval/

 3. @Dré
  Nagenoeg alle uitspraken vanuit de politiek zijn met een flinke korrel zout te nemen. De beurzen draaien op geruchten en hf trading. De eurozone bevindt zich in een zeer hachelijke uitzichtloze positie.

  Duitsland heeft subtiel laten weten zonder onderpand niet langer haar failliete exportmarkt te willen ondersteunen. Goud wil Duitsland hebben.

  Het lachen zal ons in Nederland wel vergaan als ‘onze’ overheid 300 miljard ‘moet’ lappen om ING overeind te houden.

  Duitsland laat zuid Europa creperen om haar afzetmarkt straks tot slaaf te kunnen maken. De PIIGS hebben straks de keuze: collapse of debt serfdom. Tenzij ze daar politiek eens verstandig worden en de status quo doorbreken.

  Het monetaire systeem is kapot, het besef is geland dat de schuld nooit zal worden terugbetaald. Binnen ltro gaat het goed, daarbuiten is het een ramp.

  Eigenlijk is ALLES een ramp in het westerse financiele systeem. Een ongelooflijke teringzooi zeg maar gerust.

 4. Nu Jan Kees toch aan het strooien is, ga ik ook een bail-out van een miljoen aanvragen. Kan ik best gebruiken. Daarna snel omzetten in edelmetalen.
  Doen jullie ook mee.
  Wat zou er nodig zijn om het gewone nuchtere boerenverstand bij onze politici te doen terugkeren?
  We kunnen op 12 september laten zien wat we vinden van degenen die een greep in onze portemonne doen om de PIGS te helpen.

 5. Gaat lekker (NOT)

  Ik moet het geld nog zien terug komen. (Geloof er niets van…) Volgens mij is het net zo lang kicking down the road totdat dit systeem volledig vastloopt en ondertussen worden de bedragen steeds rechtevenredig met de neus van Pinokkio groter. Dit gaat niet alleen fout. Dit gaat dus goed fout en dan is het leed echt niet te overzien. En ik moet vooral niet denken aan de zombies die tot nu toe bewusteloos al die leugens hebben geslikt en nog steeds geloven dat alles goed komt.

  Stilletjes neurië ik de nummers “Wie gaat dit betalen, jij en ik”, “En lekker naar het platteland waar er altijd eten is.”, “En met een Quest onder mijn kont scheur ik snel het land uit.” en natuurlijk de all-time klassieker “Goud en Zilver.”

  Nu nog wat relevante muziek info.
  * De release van het nieuwe album van NEBER met de titel The Road To Weimar komt steeds dichterbij.

 6. Goh jezelf uit de schulden lenen werkt na 4 jaar proberen van Europese politici en zogenaamde topeconomen nog steeds niet. Op http://www.youtube.com/embed/OrhJcqgXrlw een leuk filmpje over de crisis.

  In de VS staan overigens nu 45 van de 50 staten op de rand van faillesement dus daar is het misschien nog wel erger dan hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: