MSM volledig de weg kwijt

Via FTM: Het vertrouwen in de journalistiek is weg. Dat is de onverbiddelijke conclusie die na de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen getrokken kan worden. De oorzaak: corporate media maken tegenwoordig deel uit van het establishment, in plaats van deze het vuur aan de schenen te leggen. Ook in Nederland.

De Amerikaanse mainstream media (MSM) hadden het niet zien aankomen, maar het gebeurde toch: Donald Trump versloeg Hillary Clinton. De klap kwam keihard aan en verdwaasd kijkt het journaille nu naar haar eigen optreden. Een misser van epische proporties, schreef The Washington Post. De talloze uitlegartikelen die beschreven waarom Trump volkomen kansloos was, de vele peilingen die daarop wezen — de illustere.The New York Times wist zelfs te melden dat Clinton 85 procent kans had om gekozen te worden. Ze hadden het allemaal mis.

De New York Times, die zich gedurende de verkiezingen heel duidelijk liet kennen als pro-Clinton, likt inmiddels zijn wonden. Arthur O. Sulzberger Jr., de uitgever van de krant (niet de hoofdredacteur!) stuurde zijn abonnees een mail waarin hij beloofde dat de krant in de toekomst onpartijdig en eerlijk over Trump zou berichten. Een keiharde en vernederende klap in het gelaat van de redactie.

Die klap is eigenlijk voor veel meer journalisten bedoeld. Ik kan er kort over zijn, omdat zo weinig mensen het zullen ontkennen: de gehele Amerikaanse kwaliteitspers heeft het gruwelijk laten afweten. ‘American media failed spectacularly this election cycle,’ beaamt dus ook Joshua Benton, directeur van het prominente Nieman Journalism Lab, dat verbonden is aan de Harvard University in Boston. Lees het hele artikel op FTM.nl

28 reacties

 1. De media dwingt de kiezer min of meer om voor de, door de media gedoodverfde winnaar, te kiezen. (Als je daarvoor gevoelig ent tenminste.)

  Want op de verliezer stemmen heeft dus geen zin.
  Op deze manier hoopten ze hun steentje bij te dragen aan de winst voor Clinton.
  In Nederland koos op dezelfde manier iedereen voor de VVD of PvdA, omdat ze niet wilden dat óf de VVD, óf de PvdA de grootste werd.
  Gevolg: Nu zitten we met beiden.

 2. Failed state VS en haar failed media kankergezwel met ongeneeslijke uitzaaiingen naar de eussr en het braafste meelopertje in de klas :de bananenrepubliek nederigland. Change we can believe in (copyright van de kalief uit Washington).

 3. Dat de echte media zijn of haar taken niet meer serieus neemt heeft dat ook niet heel veel te maken tegen het fenomeen social media .
  Hoeveel jongelui lezen er nog kranten, hoeveel kijken er nog televisie ,wie luistert er nog de radio.
  De media is net als vele andere zaken zoals politiek, financiele stelsel , pensioenstelsel , AOW beginnen over hun houdbaarheidsdatum te raken en dat noem ik evolutie.
  Het computertijdperk zorgt voor in schokgolf op vele fronten en of we dit nu leuk vinden of niet maar we moeten leren ons aan te passen en dat valt voor vele niet mee zoals de politici .
  Daarom geloof ik ook dat de MSM als informatiebron heeft afgedaan .
  De jeugd zit uren online om eruit te vissen wat hun boeit en niet wat onze liegende en zakkenvullende politici voor onzin uitkramen en toch niet doen wat ze beloven.

  ik geloof ook niet in een betaalde site’s als FTM .
  Follow the Money is een journalistieke beweging met een glashelder met als doel: waarheidsvinding in dienst van de samenleving.
  Heel leuk bedacht maar met de hoofdredacteur Eric Smit van FTM had ik al eens de discussie wat dan hun verdienmodel is van FTM of dat iedereen dat maar steeds belangeloos zou blijven doen.
  Kwam helemaal goed zei hij en en bij deze wat links van Eric Smit op FTM en de reacties .

  https://www.ftm.nl/artikelen/follow-the-money-beter-dan-ooit-lange-weg

  https://www.ftm.nl/artikelen/de-onderzoeksjournalistiek-staat-aan-het-begin-van-een-bloeiperiode#reacties

  ik gun verder iedereen dat FTM een groot succes gaat worden en er zich genoeg leden zullen aanmelden die per jaar 100 euro gaan storten maar ik denk dat het niet erg realistisch is om zo journalistiek de bedrijven anno 2016 te bedrijven.
  Waarom betalen als je alles van internet af kunt plukken en dat zonder je een mening op te laten dringen door een journalist die denkt dat hij het buskruit hoogstpersoonlijk heeft uitgevonden.
  Als ik nieuws wil lezen en ik wil in discussie met de persoon in kwestie log ik gratis in op facebook en heb nu al diverse keren reacties van bijv . Spekman , Timmermans, ea terug gehad en op de VVD fb pagina kan ik heerlijk mijn ei kwijt en de discussies daar gevoerd zijn recht voor zijn raap en bikkelhard en zeer actueel.

  We en met we bedoel ik de met name de politiek kunnen social media niet meer negeren en de proberen met de MSM het volk dom te houden is wel gebleken bij de Britten en in de VS .
  De tijd van zoete broodjes bakken als politieker is voorbij en leugens en valse beloftes maakt het volk alleen maar meer kopschuw en zal zeker gaan verzetten door partijen als de PVV aan veel klandizie te helpen.
  Niet omdat de PVV de uitkomst is maar om het zooitje in Den Haag en Brussel uit hun winterslaap te halen en nooit meer het volk te negeren als een stel domme mongolen.

  1. Goof, Ik ben HBO geschoold en heb altijd behoudend rechts gestemd.
   Maar wat vandaag is gebeurd heeft me doen besluiten om nu PVV te gaan stemmen. Het is van de zotte dat Wilders een boete van 5000 euro krijgt en dat moslims alles kunnen roepen wat ze willen. Tot en met “Hamas, Joden aan het gas”
   Ze worden zo in de watten gelegd dat er steeds meer binnen komen. Onze eigen bevolking zal steeds meer gaan kiezen voor het enige alternatief: PVV.
   De rest is één pot nat. Vanaf nu ben ik niet meer ‘politiek correct’ heb ik besloten!

 4. “Volledig de weg kwijt ”
  MSM verspreid bewust leugens en onzin !!! dat is de keiharde waarheid en de medemens om ons heen hapt het als zoete koek. Van de week op NPO 2 een kleine reportage dat Estland moet vrezen voor de gevaarlijke Putin. Na de inname van de Krim en de aanvallen op Syrie kan Estland wel eens het volgende land zijn wat Rusland binnenvalt..
  De grootste leugens worden verteld met bobos erbij om het nog even te bevestigen in de studio..
  De titel klopt niet van dit artikel naar mijn mening , bewuste manipulatie is wat anders dan “niet goed genoeg op de hoogte zijn.. ” Massa manipulatie is aan de orde van de dag en elke regel in de media is bewust gekozen. Kritische journalisten worden ontslagen en eindigen met een blog ergens op internet met een paar duizend volgers als het mee zit.

  1. Wat heb jij allemaal in je glazen bol aan waarheid en werkelijke gebeurtenissen gezien op korte/middellange termijn?
   Volgens mij komt je reactie volledig uit je geprogrammeerde geest.

  2. Het NOS team word in Narva naar een hoog punt geleid en daar word gevraagd waar zijn de Russen dan kunt u hen zien wij niet.
   Dat klopt als een bus omdat Rusland om incidenten te voorkomen een zone van wel 50 km heeft ingesteld zonder enig militair materiaal en om 50 km ver te kunnen kijken moet je toch echt op grote hoogte zijn.
   Dat is nu juist voor de Nato aldaar de grootste frustratie er is geen vijand te bespeuren.
   Maar de grootste leugen was er gister van de NOS in hun journaal over illegaal wodka stoken in Rusland.
   Miijn schoonfamilie is Russisch en in Rusland zijn GEEN accijnzen op welk product dan ook maar wie illegaal wodka stookt krijgt 5 jaar dwangarbeid.
   Overigs de opname werden in Tsjechië gemaakt.
   Fictie en waarheid propaganda dus.
   Het is topprioriteit van Rusland om alcohol gebruik te minimaliseren

   1. Thanx voor de inhoudelijke reactie , Het is inmiddels zeer frustrerend om toe te kijken hoe met name NOS, DWDD en Pauw er alles aan doen om een verkeerd beeld te laten ontstaan bij het gros van de mensen. Met name Rusland en Putin moeten het keer op keer ontgelden. Daarom ook moedig van Kees van der Pijl om openlijk zijn zorgen hierover te uiten. Wel bij RT wel is waar maar Nederlandse zendtijd krijgt hij niet.. Wat ik jammer vind dat ik maar in discussie moet blijven gaan met familie , kennissen en collegas.. het is bijna vechten tegen de bierkaai want MSM haalt echt alles uit de kast om de leugen te verspreiden.

 5. Je zou denken dat Mark Rutte heeft gezien in de VS hoe het niet moet nu Trump daar zo onverwachts heeft gewonnen.
  Je zou denken dat Mark Rutte heeft geleerd na een totaal onverwachte Brexit .
  Je zou denken dat Rutte heeft geleerd om met een moslimdictator als Erdogan zaken te doen.
  je zou denken dat Rutte leert van fouten uit het verleden maar niets van dit alles.
  Rutte is zo overtuigd van zijn eigen gelijk dat hij bereid is ons hele land daarvoor op te offeren.

  Maar ik hoop dat hij nog even blijft geloven het monopolie hebben op zijn grote gelijk .
  Dat de VVD 25 zetels gaat behalen zoals het nu lijkt volgens de MSM geloof ik daarom niet zo en ik denk dat 15 zetels al een hele prestatie gaat worden.

  Ik zei al eerder , de PVV gaat groter worden als de VVD , de Pvda en GL bij elkaar als ze niet heel snel het roer omgooien.

  1. Tja, het probleem in onze bananenrepubliek is dat een premier mag blijven onderhandelen met andere Staten over ons welzijn, zelfs nadat hij publiekelijk heeft toegegeven dat hij liegt dat ie zwart ziet. En de “kiezers” zijn al blij dat ruttel belooft dat nooit meer te zullen doen op voorwaarde dat hij weer premier wordt. Ik heb persoonlijk minder vertrouwen in de rigged kiezers dan in ruttel, want bij ruttel kun je er tenminste op vertrouwen dat hij de boel belazert,maar bij de meeste kiezers weet je nooit hoe dom en rigged ze werkelijk verder zijn afgegleden naar weer een lager zwakzinnigen niveau.

 6. De PVV heeft er weer een zeteltje blijkt vandaag weer .
  Mijn vaste overtuiging is als de MSM dit melden dat het zetel aantal in het echie minimaal 25 % meer is en de PVV nu gewoon op 40 zetels staat .
  En als de PVV op 40 staat dan gaan er bij de andere partijen 25 % vanaf .
  VVD staat dus op 16-17 zetels , Pvda op 7-8 , GL op 11-12 en tezamen hooguit 35-36 zetels .
  Over D66 en SP die waarschijnlijk ook liever willen meeregeren met Rutte als met Wilders komt het zetelaantal nog lang de 75 zetels halen na 15 maart .
  Wat ik ook denk is dat dit ongeveer de zetelverdeling zal zijn na 15 maart en dat de 3 partijen VNL, FvD en piratenpartij samen richting 10 zetels gaan als ze wat meer gaan samenwerken.
  Gaat dus wel heel moeilijk worden om na de verkiezingen een kabinet te vormen die spijkers met koppen kan slaan om ons land uit de shit te trekken .
  Maakt geen reet uit of je nu op de VVD , de pvda of groenlinks of D66 of SP of CDA gaat stemmen want ze gaan alle verkiezingsprogramma’s in de blender gooien en we gaan weer een mix krijgen van nix

 7. http://www.stopdebankiers.com/media-niet-eerlijk-over-toedracht-ontvoering-sam-en-femke/

  Weer een gevalletje van MSM om wat vuiltjes onder het kleedje te vegen.
  Waarom heeft de MSM media niet gemeld dat dit weleens een loverboy affaire met een k*t-Marokkaan met een dubbel paspoort als dader .
  Wat wil de MSM media hiermee bereiken of zijn nu nog steeds te stom om te denken dat de social media dit niet gaan melden . Hoe dik is de plaat voor hun kop van de MSM om niet te snappen dat ze hun eigen graf aan het graven zijn om maar steeds maar weer de elite die hun bazen zijn uit de wind te willen houden.
  Trek je plan als MSM zou ik zeggen en lever je pen in en laat de elite nu gewoon eens keihard op hun bek gaan want de social media gaan jullie compleet voor joker zetten en onderuit schoffelen is wel gebleken in de VS .

  1. Hoeveel vrienden hebt u die beginnen te vermoeden dat de msm een actuele en groter gevaar zijn dan nep-vluchtelingen en heel dat IS bij elkaar?

   msm zijn niet de weg kwijt. DÍT is hun taak.!!!

   “MSM zijn ’the cutting edge’ van psychologische oorlogsvoering” – Alex Jones: ‘Sychology of control State of Mind’ – Top Documentary: https://www.youtube.com/watch?v=afsmIKpJQwQ

   Zie hier: het EP is dus al gecorrumpeerd door buitenlandse lobby cq. de vijand:
   MEPs in Strasbourg have voted on a non-legislative resolution which calls for the EU to “respond to information warfare by Russia.” RT and Sputnik news agency are alleged to be among the most dangerous “tools” of “hostile propaganda.”
   The document places Russian media organizations alongside terrorist groups such as Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL).

   the document was written by Andrew Foxall, the Director of the Russia Studies
   Centre at conservative think tank,the Henry Jackson Society. (HJS) http://on.rt.com/7vux

   The report makes an interesting link between HJS and Nina Rosenwald,
   “Another donor is Nina Rosenwald, whose Abstraction Fund donated $10,000 to HJS via a US fundraising arm, the American Friends of the Henry Jackson Society. Rosenwald also finances the US-based rightwing Gatestone Institutewhich publishes Douglas Murray’s writing alongside Geert Wilders,

   Perle is listed on the HJS website as an international patron. The HJS’s link with Netanyahu and his party does not end here.

   According to one source, British journalist and policy analyst Samer Libdeh, the HJS “acts in Britain on behalf of Israel’s right-wing Likud Party”. https://coolnessofhind.wordpress.com/2015/01/01/henry-jackson-society-funded-by-the-islamophobia-industry-must-be-stripped-of-its-charitable-status/

   Kortom, we zijn getuigen – en doelwit tegelijk – van wat wel de 2de Bolsjewiekse revolutie genoemd kan worden. De Bolsjewieken zitten al in de toppen van alle EU-regeringen, politieke partijen, ngo’s, denkanks, Hilversum, MSM – het Cultureel Marxisme of ‘Politieke Correctheid’.

   Deze subversie heeft dus ook heel bestuurlijk en politiek Nederland bij de ballen. Ze laten zich opvallend gewillig nemen.

   Deze landverraders verenigen zich nu, zijn met een race begonnen om censuur op te voeren.Nb. De machtige mákers van fakenieuws houden een ware razzia onder vrije nieuwsbronnen – en nieuwe McCarthianisme (destijds de jacht op zgn. Communisten):

   De omgekeerde wereld; kijk dit ook maar es:
   http://journal-neo.org/2016/10/06/newsweek-expose-nato-s-vast-cyber-troll-brigades-unleashed/

 8. De bom die ook hier zal ontploffen in het gezicht van de MSM en de huidige politici.

  Het is al zover dat vele mensen er niet voor uit durven te komen dat ze PVV gaan stemmen.
  Dit is met dank aan programma’s van de Vara zoals DWDD en Pauw .
  Dit vinden de linkse omroepen die nota-bene vooral gesubsidieerd worden door de PVV stemmers heel normaal in onze democratie.
  In onderzoek afgelopen tijd is gebleken dat het juist niet de mensen uit de tokkie-buurten zijn die PVV stemmers zijn maar meestal wat hoger opgeleide en vooral veel MKBérs die op de PVV gaan stemmen.
  Ik denk ook dat een gemiddelde PVV stemmer een veel beter IQ heeft als een Vara-lid .
  Een spreekwoord zegt ,
  Wie en kuil graaft voor een ander valt er zelf in en dit is tegen de Vara redactie bedoeld.

  Rutte denkt nog steeds dat hij goed bezig maar dat krijg je als je al 8 jaar aan het roer staat want dan krijgen dit soort mensen last van tunnelvisie en krijgen ze dictatoriale trekjes .
  Rutte en handlangers , jullie trekken aan een dood paard want alle leugens en beloftes die jullie nu doen zo vlak voor de verkiezingen gaan averechts werken.
  Ook het proces tegen Wilders gaat ervoor zorgen dat Wilders 10 zetels extra zal krijgen en dus gaat uitkomen op een zetel aantal; van 40-45 zetels schat ik in.
  VVD moet blij zijn met hooguit 20 zetels als ze dat al halen.

 9. De MSM is niet de weg kwijt, ze hebben enkel een flinke schop voor de schenen gekregen.

  Om ze van richting te doen veranderen is nog veel meer tegenwind nodig.
  Groepen mensen, die sinds vijftig jaar geïndoctrineerd en misleid zijn geworden, kunnen niet zomaar van richting veranderen.

 10. Ze lijken steeds meer zelf de weg te vinden, of noodgedwongen, omdat andere collega’s de goede weg kiezen.

  En dan wil je als weinig bekeken en geloofwaardig zendstation toch niet achterblijven als enige leugenaar.

  Het blijft wel handel natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: