Een natie van bedelaars: Food Stamp Nation

[youtube id=”gQ-tvNbGy1M” align=”center”]

De opgang of eerder: neergang van een land van ontvangers van voedselbonnen…  En : binnenkort ook in uw buurt…? Enkele commentaren:

It makes me sick that I gotta bust my ass 45-50 hours weekly. I pay my bills on time, feed and clothes my son and daughter. My wife only works part-time at night Sun-Thu to avoid day care and watch the kids during the day. Barely have enough money to enjoy an annual 10 day family vacation. Now these flippin’ moochers especially the fat blonde (yuck)! Make me and my wife very upset. Scum like this including the fatcats up top. That is what is killing our middle class people!”  De gemiddelde Amerikaan, Joe-Sixpack aan het woord… “Government always screws things up because it always does what’s popular not what’s prudent“.  Een Amerikaan met gezond verstand en inzicht… Inmiddels 48 miljoen Amerikanen aan de voedselbonnen, en het worden het steeds meer, in wat eens was: het rijkste land ter wereld…

 

 

8 reacties

 1. De Republikeinen willen de voedselbonnenvoorziening van $ 80 miljard per jaar halveren als bezuinigingsmaatregel.
  Nu moet gezegd dat het een must is voor rijke Amerikanen om aan liefdadigheid te doen. Je bent daar immers pas echt rijk als je in de toptien staat van de charity-charts.

  Voordat deze way of life overslaat naar Nederland, zal de overheid toch eerst moeten erkenen dat er hier überhaupt sprake is van armoede.

 2. de vs was ooit een exporterende producent, een land waar veel productie en technologische ontwikkeling plaatsvond, nu is het een enorme consument geworden en fabriceren ze roestende harleys voor oudere jongeren.

  een beetje hetzelfde als nederland, dat eerst veel fabrieken had; philips, kledingindustrie in het oosten van het land, productie van akzo nobel, pharmacie bedrijven, scheepsbouw, vliegtuigbouw. maar ja dit is er niet meer en de bijbehorende technologie is zo langzaam aan ook uit het land verdwenen.

  productie van Nederland naar azie en oost europa, de grootaandeelhouders maken meer winst met productie in lage lonen landen, gewone winst is niet genoeg, het moeten woekerwinsten zijn.

  de europese /ederlandse milieu eisen zijn op zich goed voor de wereld, helaas is nu het gevolg van alle regelgeving en heffingen dat productie buiten europa goedkoper (lees milieuvervuilender) is, want in azie doen ze niet aan milieu.

  lekker slim de co2 tax, jammer dat chna niet meedoet en zo goedkoper kan produceren.

  binnenkort met zijn allen aan de voedselbonnen?

 3. De financiële nazi’s hebben geen boodschap aan land, bevolking of positieve cultuur. Voor hen is de planeet slechts ’n middel om hun narcistische verlangens in de praktijk om te kunnen zetten.
  Gelukkig is er spiritueel leven, dan blijf je immuun voor al die gestoorde vibraties.

 4. Het rijkste land der aarde. de grootste economie ter wereld. En u geloofd wat ze zelf zeggen. Ja met de omzet van waalstraat erbij. Of de grootste drukkerij ter wereld. Het is gewoon Afrika maar dan gevuld met psychopaten, geld printers, wapenhandelaren en makers van inferieure besturingssystemen.

 5. Helaas is dit een voorbode van het ineenstorten van de Westerse maatschappijen.

  Twee zaken zijn namelijk moeilijk te vereenigen, socialisme (democratisch gekozen, zoals Obama) en kapitalisme (de “rijke” elite).

  De elite verhuisd zijn kapitaal (industrie en investeringen) naar de BRIC, omdat daar meer winst is te behalen en dat is de doelstelling van een bedrijf en het kapitalisme. De belangen van de aandeelhouder zijn nu eenmaal anders als die van de werknemers.

  De werknemers (ja, dat is wel de meerderheid in een democratie) gaan steeds linkser stemmen, omdat er geen werk (banen) meer beschikbaar is en men dus afhankelijk wordt van een uitkering (de overheid met voedselbonnen of WW, WAO, ZW, Wachtgeld, AOW , IOAW, IOAZ, bijstand etc.). Logisch dat het socialisme de grootste politieke groepering in de Westerse wereld vormt.

  In Amerika zijn 90 miljoen mensen afhankelijk van een uitkering!
  (geloof me ze stemmen allemaal op Obama)

  Deze linkse overheid zal bedrijven nog verder gaan belasten (ook Obama is hiermee bezig, heffingen en belastingverhogingen), waardoor nog meer kapitaal (lees fabrieken en investeringen) zullen wegvloeien naar het buitenland (BRIC).

  De cirkel is rond en dit proces zal versnellen.

  De uitkomst is de ondergang van de Westerse cultuur.

  Het is maar dat U dit weet.

  1. @Martin
   Een linkse overheid is ook maar een vehikel van de grootkapitalist-bankier-multinational. We mogen niet denken dat zij het volk beter dienen door meer solidariteit met de armsten, deze krijgen enkel de centiemen toegeworpen om “menswaardig” te overleven van de belasting die alsnog jaarlijks wordt opgehaald uit productieve arbeid. Zo werkt het dus niet. Wij doen eigenlijk niet terzake op deze wereld, het geglobaliseerde machtsspel die de groten spelen draait om hun “geldcreatie”, waardebezit, eigendommen en ontginning van kostbare grondstoffen binnen hun caroussel en het belang van het gepeupel is maar een schijnvertoning theatraal opgevoerd voor de spreekbuis… Hoop is niets meer dan uitgestelde teleurstelling als een maatschappij tekenen vertoont van verval door materiele, financiele en economische tegenslagen dan zal je zien dat zich in feite overal “privatiseringen” aandienen maar wij zien, als kortzichtigen (blinden), enkel confiscatie (of “herverdeling”) door een overheid en trawanten. puur opportunisme dus.

  2. Ik zie het totaal niet dat men hier meer links gaat stemmen. Uit pure hebzucht en angst om wat meen heeft, te moeten verliezen, stemmen velen rechts, op de VVD of de PVV.

 6. Op http://www.cip.nl/artikel/37876/Kerk-geeft-daklozen-maaltijd-en-warme-douche lees ik een heel goed alternatief voor de voedselbonnenbijstand in de V.S. Ik lees daar:

  “Kerk geeft daklozen maaltijd en warme douche
  gepubliceerd maandag 23 september 2013 15:10 door Jeffrey Schipper

  Door daklozen een warme maaltijd en douche aan te bieden, wil de kerk van Joel Osteen “de handen en voeten van God” zijn. In de Lakewood Church in Houston (VS) laten daklozen van vrijdag tot en met maandag hun kleren wassen en hebben ze de mogelijkheid om gebed te ontvangen. Op deze manier dragen 60 tot 100 kerkelijke vrijwilligers naar eigen zeggen Jesaja 58 uit, schrijft de Christian Post.”

  Juist nu de overheid fors aan het bezuinigen is op sociale voorzieningen, zullen juist particuliere initiatieven vanuit de kerken steeds belangrijker worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: