Nederland is boos. Is Nederland boos?

U bijvoorbeeld, beste lezer, beste bezoeker van Biflatie? Ben u boos? En gaat u dan ook vervoegen wat op Twitter aangekondigd wordt als ´De grootste demonstratie in de Nederlandse geschiedenis´? Die vindt namelijk plaats zo vernemen we, op 5 september 2021. Of wordt toch al met deze omschrijving aangekondigd. Want hoe wéten ze dat nu al op voorhand zo precies? Misschien een kwestie van een selffulfilling prophecy of zelfvervullende voorspelling, een voorspelling die direct of indirect leidt tot het uitkomen van die voorspelling. En is hier de wens soms de vader van de gedachte? Nou ja, ik ben alvast helemaal niét boos. Ik behoor niét tot de kankeraars, de malcontenten en nay sayers. Ondergetekende vindt dat hij in een fantastisch land woont. Waar wel wat scheef loopt, alla, zoals overal, maar wie wel eens over de grenzen heen kijkt? Moet toch toegeven dat relatief (!) Nederland heerlijk is om toeven. Relatief betekent dan het meest haalbare, meest maakbare. Want Utopia lig wel heel ver weg hoor (waar weer precies?)

Gooi het kind niet met het badwater weg

Over dat scheeflopen dan nog: beter is corrigeren wat niet naar behoren verloopt, fouten wegwerken, vooral alle bestuurders nauw in de gaten houden…en verder: de beuk erin! We mogen dan wel in het buitenland bekend staan om dat zanikken, zeuren, en dat het nooit goed (genoeg) is? We zijn ook van het type ´aanpakken´, de glimlach op ´t gelaat en doorduwen. Met iedereen wel mondig genoeg, en alle stemmen (die dat wensen) een platform om hun eventuele gal te puiten. Zoals, jawel, op Biflatie.nl. Dus wie het met ´t bovenstaande niet eens mocht zijn – de commentaar sectie staat onderaan. Getekend: een thuisblijver. Doei!

21 reacties

 1. Een gezonde democratie heeft behoefte aan oppositie. Zonder oppositie krijg je corrumperende macht. Ongenoegen moet een stem krijgen. In de MSM en in het stemhokje. Ontevredenheid doodzwijgen is een verkeerde optie. Je ziet wat er gebeurt als bijvoorbeeld twijfelaars en tegenstanders van het coronavaccin niet aan bod komen op de MSM. Dan wordt alles als een groot complot beschouwd.
  Nu is het beter om de mensen te verzamelen rond een positief doel (Bijvoorbeeld een fietsclub) dan rond een negatief doel (Alleenstaanden die zich vervelen). Nu heb ik zeker niets tegen alleenstaanden, maar als je dat zelf als negatief ziet dan zal het niet helpen om anderen te ontmoeten die dat ook als negatief zien. Positief binden werkt nu eenmaal beter dan negatief binden. Als die alleenstaande graag wandelt dan kan hij beter terecht bij een wandelclub. Vindt hij daar geen goed gezelschap dan heeft hij ten minste een goede wandeling gehad.
  Ik dwaal waarschijnlijk af maar volgens mij werkt het dus niet op termijn om gewoon maar alle ontevredenen samen te voegen. Hoor je nog veel van de gilets jaunes?

 2. Het gaat hier zo goed, omdat we allemaal onbeperkt krediet krijgen (Nederland en Ierland zijn landen met de hoogste private schulden en tegelijk ook NL de hoogste spaarpotten in de pensioenen) en omdat er hier geen oorlog is. Het is makkelijk NL te vergelijken met landen als Afghanistan of Syrie of donker Afrika, maar als we naar andere landen kijken dan zou het kunnen zijn dat we afglijden.
  Als dat zo is, dan hebben we ander bestuur nodig. We zouden onze bestuurders kunnen evalueren en vergelijken met andere landen… hoe staat het met ons onderwijs vergeleken met andere landen, onze gezondheidszorg, levensverwachting, etc.. en in welke richting bewegen we op die ranglijsten?

 3. TIS FANTASTIES HIERO!
  Geniaal! Eerder dan welk protest ook is het Nederlandse volk al bezig met een eensgezinde en massale feloranje prodemonstratie in de Noord-Hollandse duinen.

  Alles vertrappend hebben de enthousiaste horden, in een historische prodemonstratie als een ontembare kudde bronstige olifanten, bezit genomen van de polder. Zonder test of vaccinatiebewijs. Dankzij MAX en zijn zeepkist.

  MAX is de ware Verlosser die waarmaakt wat Cruijff alleen beloofde; ons eindelijk naar de verdiende wereldtop en daarmee naar onze vrijheid leidt.

  Wég die knellende banden van dreigende crises, zuurpruimen, failliet gezag en knuppelbrigades. Alle neuzen optimistisch in de positieve richting in een nieuw etnisch reveil.
  Het is hier fantasties en wij zijn de champignons!

 4. Stijn, u bent een literator, oprecht bewonderend dus hé. U zult het vast ironisch bedoelen maar het blijft een knap stukje literatuur! Hoed af dus, Joost Bitcoin

 5. Het valt mij op dat de meeste mensen hier veel financieel bezit hebben en bang zijn om dit kwijt te raken.

  Ik zou zeggen: zorg dat je minder geldgedreven wordt, waardoor je minder te verliezen hebt.

  1. Wijze woorden… Kan alleen maar voor mezelf spreken beste Laurie, maar het is compensatie. Heel veel is compensatie, voor het echte gemis. Ik zou te persoonlijk worden als ik daar dieper op in ga. Maar dat is het in se voor mezelf: verstrooiing, en compensatie voor een nooit meer te stillen gemis.

    1. Sorry dat ik u ff corrigeer beste PJ maar ik drink mijn roze champagne nog altijd zonder rietje. Maar alle gekheid op een…rietje – ik meen wat ik schrijf hoor. ´t Is verstrooiing, bezig zijn en willen blijven, moeten blijven om minder aan nare zaken uit het verleden te kunnen denken. Ook: compenseren wat niet gecompenseerd kan worden. Not funny, not funny…

 6. Beste Laurie,

  Ga eens lezen wat er in landen waar door inflatie alles op zijn kop gezet wordt plaatsvind. Dat is echt een hel op aarde. Het echte probleem is niet dat mensen geld gedreven zijn. Het financiele systeem daar zit het grote onzichtbare probleem. Dat mega geld printen wat nu vooral plaatsvind in VS en EU en in wat mindere mate andere landen zal juist degene die al rijk zijn en bv aandelen/vast goed bezitten nog rijker maken uiteraard is dat zo gepland. Het is een onzichtbare onteigening welke de meeste mensen niet eens beseffen.

  Andrew Jackson had het goed door:

  In his veto address to Congress (July 10, 1832) Jackson denounced the Bank as a tool of the wealthy and well-connected to further enrich themselves at the expense of the people.

  Excerpts:

  “Is there no danger to our liberty and independence in a bank that in its nature has so little to bind it to our country? Is there not cause to tremble for the purity of our elections in peace and for the independence of our country in war? Controlling our currency, receiving our public monies, and holding thousands of our citizens in dependence, it would be more formidable and dangerous than a naval and military power of the enemy.”

  “It is to be regretted that the rich and powerful too often bend the acts of government to their selfish purposes. Distinctions in society will always exist under every just government. Equality of talents, of education, or of wealth cannot be produced by human institutions. In the full enjoyment of the gifts of Heaven and the fruits of superior industry, economy, and virtue, every man is equally entitled to protection by law; but when the laws undertake to add to these natural and just advantages artificial distinctions, to grant titles, gratuities, and exclusive privileges, to make the rich richer and the potent more powerful, the humble members of society-the farmers, mechanics, and laborers-who have neither the time nor the means of securing like favors to themselves, have a right to complain of the injustice of their Government. There are no necessary evils in government. Its evils exist only in its abuses. If it would confine itself to equal protection, and, as Heaven does its rains, shower its favors alike on the high and the low, the rich and the poor, it would be an unqualified blessing. In the act before me there seems to be a wide and unnecessary departure from these just principles.”

   1. Als ik van Joost was zou ik toch maar eens op zoek gaan. “Martin’s mother was Maria Hoes van Alen, with a name as Dutch as her husband’s. In fact, although they were fifth generation Dutch, all of their forebears were of Dutch extraction. The original Van Buren had come over in the 1640’s during the Van Rensselaer era when all of Columbia County was part of the Rensselaer Estate. And the original immigrant forbear probably came over sponsored by Killian Van Rensselaer, among many other immigrants, to occupy the Rensselaer estate. As a result Martin Van Buren was pure Dutch, and still spoke Dutch, the language that prevailed for many generations in that part of New York State along the Hudson River.” https://www.newnetherlandinstitute.org/history-and-heritage/dutch_americans/buren-martin-van/ Of er verder misschien ook een verband is met Vincent van Buren kan https://nl.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Buren is een volgende vraag. Een beetje dromen mag.

  1. Ook inflatie is er eerder geweest en was inderdaad geen pretje. Goud werd geconfisqueerd en we begonnen allemaal opnieuw met het tientje van Lieftink.

   Daarna hebben we de boel weer opgebouwd, zoals we dat in Nederland vaker deden (bijv. na het rampjaar 1672). Het gaat ons een volgende keer ook weer lukken!

   Zelf denk ik dat het wereldwijde overleg van “de elite” erop gericht is om chaos onder het volk juist te voorkomen, maar dat is dan vast volgens jullie mijn slapende status. Prima.

   1. Tjee! Wat een aanmatigend commentaar, zeg!
    Hoeveel oorlogen en depressies heb je zelf al beleefd, waarin je zelfs je mobieltje en elektrische step niet meer kon opladen?

    Naoorlogse pudding- en patatgeneraties zijn afhankelijk geworden van een leven als God in Frankrijk en de prachtige, technische verworvenheden. De kwetsbaarheid van de meeste mensen is navenant. Hun algemene weerstand kan op geen enkele manier worden vergeleken met de generaties die de Grote Depressie, de algemene verpaupering en het barbarisme van wereldoorlogen moesten doorstaan.
    De overlevenden van tóen begonnen opnieuw, maat hebben er beslist een hard hoofd in dat ‘het ons een volgende keer ook weer gaat lukken!’

    1. We zijn inderdaad een verwend volkje en met al dat geld dat tot onze beschikking staat, is het er niet gezelliger op geworden.

     Waarom is mijn commentaar aanmatigend? Ik kan er niets aan doen dat ik (en velen hier met mij) geen economische tegenspoed hebben gekend.

     In de periode voor het rampjaar in 1672 waren er ook veel rijke mensen en de depressie van de jaren ’30 werd ook voorafgegaan door economische bloei. Het is dus van alle tijden. Wij zijn geen uitzondering.

     Alles wat nu verworven is, kan verloren gaan. Ik bedoel alleen maar te zeggen dat ALS er weer zo’n periode aanbreekt de mensheid ook daarvan uiteindelijk wel weer zal terugveren. Ik zeg zeker niet dat dat makkelijk zal zijn. De tijd zal het leren.

    2. Maar je mag ook denken dat we allemaal voor gaas gaan natuurlijk. Net waar jij je prettig bij voelt.

     Mijn glas is nu eenmaal altijd halfvol en met die eigenschap ben ik zelf zeer content.

 7. Heel vriendelijk en attent hoor, maar ´t is al een poos niet meer Joost van Buuren maar Joost Bitcoin. ´k Heb de buuren en het verleden achter me gelaten. Nu nog naar de gemeente voor de officiële naamverandering…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.