Nederlanders kopen voor bijna €100 miljoen aan Bitcoin

Bitcoin is booming, ook in Nederland wordt er volop geïnvesteerd in Bitcoin. Uit een analyse van 44.000 transacties die in de eerste drie kwartalen van 2017 zijn gedaan via BTC Direct, één van de grootste cryptocurrency brokers van Nederland, werd voor ruim € 25 miljoen aan bitcoins aangekocht tegen een gemiddelde aankoopkoers van € 2300. Met de huidige koers van circa € 9500 vertegenwoordigen deze bitcoins inmiddels een waarde van bijna 100 miljoen euro.

Noord Hollanders kopen de meeste bitcoins

Bijna 30% van alle bitcoin transacties op BTC Direct zijn uitgevoerd door Noord-Hollanders. Dit gaat om ongeveer 12.500 transacties in de eerste helft van 2017 voor alleen deze provincie. Binnen deze provincie zijn bitcoins het meest populair in Amsterdam (7700 transacties). Daarna volgen Haarlem en Hilversum.

Zuid-Holland eerste in bitcoin top 100 Steden Index

Op basis van alle transacties is een top 100 samengesteld van populairste bitcoin steden van Nederland. Veruit de meeste bitcoins worden verhandeld in Amsterdam. Rotterdam volgt op een tweede plaats, waarna Den Haag als derde eindigt. De meeste steden in de Index, bevinden zich in Zuid Holland (24 steden), gevolgd door Noord Holland met 17 steden.

Nederlander koopt gemiddeld 0,25 bitcoin per transactie

Gemiddeld koopt een Nederlander 0,25 bitcoin tijdens een aankoop. Noord Brabant steekt hier boven uit met ruim 0,29 bitcoin per transactie. In Friesland ligt het gemiddelde aankoopbedrag het laagst met 0,18 BTC.

Al 18 bitcoin pinautomaten in Nederland

Ons land staat bekend als een bitcoin vriendelijk land. Inmiddels telt Nederland 18 fysieke bitcoin pinautomaten en kun je zelfs op meer dan 100 plekken in Nederland met de cryptomunt betalen.Meer informatie over het bitcoin onderzoek op BTC direct.

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: