Nederland: Vechten tegen windmolens

38

We hebben allemaal wel eens gehoord van Don Quichot  die als ridder, samen met zijn schildknaap Sancho Panza, de wijde wereld introk. Ze waren nog maar kort onderweg toen Quichot dertig of meer kolossale reuzen zag opdagen, die hij wilde gaan bestrijden en van het leven beroven. Met de buit zouden zij hun eerste rijkdommen gaan binnenhalen.

goedkoop personeel

Sancho Panza, die zag dat het helemaal niet om reuzen maar om gewone windmolens ging, wilde zijn baas waarschuwen. Die riep echter volledig overtuigd van zijn gelijk dat Sancho geen ervaring had met dergelijke zaken, kennelijk bang was, maar moest gaan bidden, terwijl hij, Don Quichot, een hevige strijd zou aangaan.

Waarom deze metafoor?

Wat mij betreft past de huidige situatie in Nederland goed bij de inleiding van dit artikel. Wij, de burgers, zijn als Sancho Panza en onze politici als Don Quichot. Met tal van maatregelen, en volledig overtuigd van eigen kunnen en de maakbaarheid van de samenleving, wordt het gevecht met de reuzen, lees de economische situatie, door de politici aangegaan.

Enkele voorbeelden

In NRC-next stond vanmorgen een artikel over het ontslag van 37 medewerkers van een bloembinderij. Op het moment dat de 37 ontslagen medewerkers bij wijze van spreken de voordeur uitgingen, stroomden er aan de achterkant goedkope Poolse arbeidskrachten het bedrijf binnen. Soortgelijke situaties doen zich voor met vaste krachten die vervangen worden door flexwerkers met  ZZPers, nul-uurcontractanten, payrol-arbeiders, faillissementen en doorstarts, en al wat meer wordt bedacht. Er is nog maar één soort streven en dat is het bereiken van een maximaal arbeidsrendement tegen minimale kosten.

Meer en meer regels als oplossing

Economie en economische principes zijn net als stromend water bij een dijkdoorbraak. Er is geen houden aan, zeker niet omdat het om globale principes en wedlopen gaat. Nederlandse- en EU-politici van de huidige generatie geloven echter nog steeds in de maakbaarheid van de samenleving. Meer regels, meer controle, meer databases, meer belastinginningsmedewerkers, meer overheidsingrijpen. Vechten tegen windmolens als ware het reuzen.

maslowVergroten zelfredzaamheid

De menselijke creativiteit is enorm. Wat we in werkelijkheid nodig hebben is een beperkt aantal kaderwetten die een basis vormen voor de meest elementaire levensbehoeften, de  niveaus één en twee zoals door Maslow geschetst, voor de rest moeten  vrijheid, zelfredzaamheid, samenwerking met anderen en meer van dat soort zaken, het gaan doen.

Positieve energie

Vechten tegen is verloren energie. Vechten voor, gaan voor, geïnspireerd en gemotiveerd zijn, jezelf en anderen enthousiasmeren, oplossingen zoeken, af durven wijken van groepsdenken , elke dag klaar zijn om te sterven in de gedachte dat je het goed hebt gedaan, geleerd hebt wat je hebt willen leren en ervaren.

38 REACTIES

 1. Dat is toch gewoon helemaal volgens plan…

  Kleine top, daarna heeeeeeeel lang niks, en dan een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele grote groep armen.
  Te bang en te gemanipuleerd om verzet te plegen.

  Wordt volop voor onze ogen aan gewerkt.
  Geleidelijk uiteraard, anders komt er opstand.
  En dat willen we niet he. Dus stapje voor stapje.

  Hoe machtig kun je willen zijn he.
  Ze lijken rijk, maar armer van geest kun je ze niet bedenken.

  Wat macht en vrijheid betreft vond ik nog een mooi artikel..

  http://www.visionair.nl/ideeen/filosofie/macht-en-vrijheid/

  @Ben Ultieme waarheid die je schreef…

  De menselijke creativiteit is enorm. Wat we in werkelijkheid nodig hebben is een beperkt aantal kaderwetten die een basis vormen voor de meest elementaire levensbehoeften, de niveaus één en twee zoals door Maslow geschetst, voor de rest moeten vrijheid, zelfredzaamheid, samenwerking met anderen en meer van dat soort zaken, het gaan doen.

  De potentie van de menselijke geest is oneindig.
  De keuze aan ieder van ons is om mee te blijven gaan in het gesponnen web van lage driften of ons te gaan richten op hogere intenties. Ons dus zoals je schreef richten op zelfredzaamheid en saamhorigheid buiten het systeem.
  Onze rug toekeren aan het oude systeem, gebaseerd op hebzucht en angst, bezit, macht en manipulatie.
  Daar is ook een driehoek het symbool van, maar wel een andere….

  http://www.iraqichristians.org/Photo/US_One_Dollar.jpg

  Je hoeft er niet slim voor te zijn dat er wereldwijd een enorme strijd aan de gang is…en ondanks dat ze ons altijd voor hebben proberen te houden dat je als eenling niets kunt beginnen, is dat precies andersom.
  Ieder van ons heeft een persoonlijke keuze. En het eindresultaat wordt bepaald door de som van alle keuzes.

  We kunnen het nog weken hebben over QE 3, 4 of 5, uiteindelijk komt het allemaal neer op een immaginair systeem van papier.

  Beter is terug te gaan naar de basis en daar je heil in zoeken.
  Want hoe meer je in de poep roert hoe meer die gaat stinken.
  En als het nou nog nut had…
  Beter is het om de poep te nemen zoals hij is en er je tuintje mee bemesten, zodat je groenten beter groeien.

  Dan maar geen Playstation 4….:)

 2. Wat uitstekend helpt tegen windmolens is een ‘silver bullet’. Koop fysiek zilveren munten, veel mensen, wereldwijd. Dat is de genadeklap voor centrale banken, grootbanken. Iedereen zal dan de werkelijke waarde van fiat geld ervaren en merken dat ‘ie steeds meer moet doen voor steeds minder. Eerst dit systeem onderuit, en dan bouwen. Gelukkig begint dit systeem zichzelf op te vreten, word geen donor van dit systeem, koop zilver.

 3. @3 Helemaal eens.

  Out of the matrix.Away from the mindcontrol manipulation.
  Echtheid en nieuw bewustzijn.

  Hoewel….kan ik dan wel nog naar Ik hou van holland bliiven kijken…
  Anders doe ik niet mee hoor! :)))))))

 4. @ houtskool, wij zijn allemaal vrije mensen.

  Alleen is het probleem dat we dat niet (durven te) beseffen.
  En dat is de macht van de status quo.

 5. @madman, klopt. Vrij en geindoctrineerd, in de val gelokt. Het her- en erkennen, daar gaat het om. Laat zien dat de keizer geen kleren aan heeft.

 6. @ Houtskool, mooi gesproken.

  En al draagt Beatriks een handmade hoed….

  Maar schelden helpt niet. Wij , wij gewone mensen zullen deze wereld beter moeten maken.

  Zoals Ghandi zei: “Be the change that you wish to see in the world.”
  En dat geldt voor ons allen.
  Afgeven op het oude systeem zal ons niet helpen om een nieuw en beter systeem te creeren.
  1 daad (en dat geldt voor ons allen persoonlijk, hoe klein die daad ook voor ons lijkt) richting het nieuwe zal ons meer helpen dan 10000 woorden over het oude.

  En dat is nou precies waarom wij allen vrij zijn.
  Het is allemaal geestelijk. In ons bewust-zijn.

  Onvrijheid is niets meer dan onvoldoende besef van vrijheid

 7. @9 idd, met het verschil van buy en be.

  Want of je nou fiat geld hebt of goud, met dezelfde intentie zul je uiteindelijk hetzelfde eindresultaat bereiken….

  Rijk zijn van materie betekent vaak arm zijn van geest. Hoeft niet maar in dit huidige systeem is het 99x van de 100 zo.

  Mooi stukje, van geenstijl geplukt…
  Laat een hoop zien over artiesten..waarvan wij moeten geloven dat ze het uit hun hart doen..helaas zijn ze ook in de val gelopen.

  Benefietje vanavond. Voor Syrië Kindjes in Darfur de slachtoffers van orkaan Sandy. Liev. Amerikaanse muziekmiljonairs, gezamenlijk vermogen is ongeveer het BNP van alle EUlanden opgeteld, gaan in Madison Square Glazen Huis geld en awareness regelen.

  Bonootje vanuit zijn 18e villa: we must defeat poverty!!!
  and so on.

  Bill Gates die benefietjes gaat doen?
  Wie gelooft dat nog?
  Allemaal illusie. En afkopen van gewetensbezwaren.
  Praat er niet meer over , zwijg ze dood en bouw aan een nieuwe wereld.
  Met je buurman of vrouw.

  Even hypothetisch…
  Want het gaat nog wel even duren , maar stel.
  Wij, alle mensen van nederland zeggen, ok, nu is het genoeg, we gaan voor onszelf zorgen en werken samen.
  We gaan eten verbouwen en ruilen dat met elkaar. Water, daar slaan we waterputten voor en we helpen elkaar.
  Iedereen met een stukje grond houdt vee.
  Eigenlijk net als voor de industriele revolutie.
  Want toen ging het ook zo.
  Wat denk je dat de macht van bv Markje Prutte nog gaat zijn bij deze massale afkeer van het systeem?
  Nou ik kan je zeggen helemaal niks.

  Maar dat betekent wel dat wij allemaal grote consessies zullen moeten doen.
  En veel van de ons aangepraatte prullarie, zoals de nieuwste ipod e.d. zullen we niet meer kunnen gebruiken om tegen elkaar over op te scheppen…

  En dat is nou net de grote vraag aan ons allen , hoe diep zit je erin, en hoever wil je gaan om je vrijheid in het dagelijkse leven terug te krijgen.
  Want uiteindelijk zullen we teruggaan naar een levensstandaard die voor de meesten van ons zo bassaal is dat er veel geklaag en gezaag gaat zijn.
  Net zoals in de film van the Matrix. Waar 1 mannetje de rest van het verzet wilde verraden voor luxe en onwetendheid.

  http://www.youtube.com/watch?v=l5y68ErffgM

  A deal with the devil on the crossroads….

  http://www.youtube.com/watch?v=IqvvOD4bdRs

  En dat is het.

 8. De elite liggen op ramkoers , stukje bij beetje grijpen zij de absolute macht , toveren het ene na het andere EU topje uit de doos om ons dom stemvolk te misleiden , en het gekke is zij worden er nog rijkelijk voor betaald ook , opper popi Jopie van Rompuy heeft met zijn trawanten nota bene de Nobelprijs in ontvangst mogen nemen en staat met een brede grijns als niet democratisch gekozen euro parlementariër ons allemaal te belazeren , en gooit de bezuinigings-zweep over de Noordelijke EU alsof wij een geldboompje in de tuin zou hebben staan.

  Ik vraag mij tot op de dag van vandaag af , hoe een nuchter en doortastend volk zich zo laat verkloten door een Mark Rutte 2 , die als ik het goed gelezen heb in hun programma al duidelijk hadden aangegeven hoe Nederland zou worden uitgeknepen .

  Dit gegeven wetende en een strontkar van een politieke partij van een PVDA die al kronkelend van allende hun goedkeuring blindelings aan de VVD toevertrouwd hebben ons mooi om de tuin geleid en de vrije armoede val ingezet ter glorie van de rijke elite , en dat allemaal onder toezicht van opper Bilderberger HM Beatrix die Samson en Mark op studie bezoek heeft voorgedragen aan de Bilderberg conferentie waar zij hun leergeld konden opdoen om het groot kapitaal veilig te stellen .

  Zij zijn nu de moderne windmolens waar het klap en stemvee als de moderne Don Quichot mee in gevecht gaat , en de uitkomst al bijna vaststaat.

 9. @houtskool : Ik vrees dat je een denkfout maakt. Kijk, de (K-)banksters weten dondersgoed dat hun pampieren geldsysteem gedoemd is vast te lopen ; dat is het logische en dus directe gevolg van ‘hun ontwerp’ : teveel pampieren schuld uitdelen aan naties in combinatie met het heffen van rente op door hen gecreëerd ‘geld’ dat enkel en alleen geboren kon worden (via CB’s) in de vorm van schuld.

  Wat ik zeggen wil is dat zij, reeds bij het ontwerp van hun Plan, dondersgoed wisten dat er na de (komende) fase van de ‘default’ van fiat money, de macht (tijdelijk) ‘totaal’ naar edelmetalen zou worden overgeheveld, zodat ‘ze’ daar vanzelfsprekend al rekening mee hebben gehouden door gedurende de afgelopen 130 jaar (zilver gedemonetariseerd) vèt zilver, en sinds grofweg 1971 ook vèt fysiek goud [u]moeten[/u] hebben ingeslagen om [u]ook[/u] gedurende die Tweede Fase (dus na de komende ‘val van het papier’) de totale controle NIET te verliezen.

  Dit soort volmaakte dwaasheid moet je niet verwachten van dit soort tegenstanders. Dat spel hebben ze trouwens wereldwijd al tientallen keren gespeeld de afgelopen 2-4 eeuwen, meestal op een nationaal niveau.

  [u]Dit neemt echter niet weg[/u] dat er dus voor de ‘gewone man’ geen rationelere ‘vlucht naar voren’ (=rijkdom niet kwijtraken) is, dan het aanschaffen van edelmetaaltjes, om tenminste zich niet dirèkt totaal te laten beroven door die (K-)Elite, en wel al reeds in(aan het einde van) de Eerste Fase.

  In de toekomst is het dan ook zaak om [u]op tijd[/u] die PM-etjes weer tijdig om te zetten in grond of onroerend goed, is mijn mening/beste overtuiging dan.

 10. De ultieme intentie op deze aarde is nemen van de aarde wat je nodig hebt om te leven.

  Wat je over hebt geef je weg aan diegenen die minder hebben dan jij.
  En desnoods wanneer zij het meer nodig hebben dan jou geef je hen meer dan jezelf.

  Beter kan ik het niet uitleggen.

  Maar ontopic, vooruit maar weer, laten we de schuldige lowlifes weer eens gaan bashen…

  Ik doe mee! De STATUS QUO zijn FUCKERS. En Khazaren al helemaal!
  Wat denken ze wel. Die bazen van ons…

  Dat zal ons allen helpen..Totaal nutteloos, die hebben onze hulp helemaal niet nodig, dus misschien is het beter om je energie te richten op een nieuw systeem? Het is maar een idee….

  Over bewustzijn gesproken Ben had het niet voor niks over windmolens denk ik zo…

  Poep stinkt meer wanneer je het roert. Laat het met rust en het droogt op. Dan stinkt het minder.

  Elite is elite omdat wij hen via hun geprojecteerde idee van hun fiat geld hun macht toekennen…. meer is er niet over de elite te zeggen.

  Poeplui.
  Begin er aan om je er van af te scheiden.
  Op wat voor manier dan ook.
  De kleinste stap is ook een stap.

  Wanneer we allemaal de man 50 klilo aardappels kweken in eigen grond zakt de aardappel industrie in mekaar.

  Wees bewust van je invloed op ALLE vlakken.
  Geen 1 druppel denkt dat ie de overstroming heeft veroorzaakt….

 11. Geld en religie zoals dat in ons hoofd geprent is, is totaal niets.

  Er is maar 1 ding echt en dat beseffen wij niet , omdat het systeem uit het verleden dat aan ons opgelegd heeft vanwege hun honger naar macht, en dat is het feit dat wij allemaal als mensen toebehoren aan dezelfde energie.
  Wij leven allemaal als mensen in een afzonderlijk afgescheiden lichaam. Maar geloof me, en het is wetenschapelijk ook al aangetoond (want dat is voor velen van ons het bewijs dat het waar is, dus overtuigend) wij zijn allemaal deel van dezelfde energie.

  En de baas van die energie wordt God genoemd..maar ik wil deze baas dat geweld niet aandoen, en voornamelijk niet omdat deze macht ons de keuze geeft. The weapon of choise, maw doe wat je wil maar aanvaard de consequenties… en dat is meteen ook mijn God…Maar die naam is dan weer gebruikt door de religie, om zichzelf weer macht toe te eigenen…best verwarrend.

  Het past natuurlijk niet op een economisch forum, maar het heeft wel alles te maken met de verdeeldheid die de lage energetische machthebbers onder ons allen wil zaaien.
  En daarom wou ik het even aanhalen.
  Het is zowel on als off topic.

  Uiteindelijk is het zo dat elke daad die wij doen zijn gevolgen kent.
  En zelfs iedere gedachte.
  Maar dan wel vanuit onszelf en niet vanuit de opgelegde huidige laag georienteerde wereldgedachte.
  Want deze aarde is op dit moment een duistere plaats.
  Dat heeft iedereen denk ik wel door.

 12. @#13 : Daar zit absoluut een heleboel in, in wat je zegt Madman, maar momenteel zie ik een 80-tonner op me afstormen die dat (beetje) wat ik op het materiële vlak heb bereikt wil platwalsen en verpulveren, dus wanneer ik niet ‘PM’ ga, gééf ik het bij voorbaat weg aan ‘hen’.
  Heel simpel.
  Duizenden uren van mijn wer ;, bloed zweet en traantjes, vaak risiko’s niet vermijdend, en dan zeggen : asjeblieft, Heren der Schepping ; bedankt voor het willen wegvagen van mijn persoon en mijn familie en het perverteren van de maatschappij ; doe alstublieft iets nuttigs met mijn geld/mijn inspanningen voor deze wereld ?

  Tegen die vuile gore psychopaten die pure legale diefstal als hoogste ‘goed’ beschouwen ??
  ‘Legaal’ omdat ze de wetgevende macht(de politici) èn de wetsprekende macht (rechters) vollédig in hun (corrupte) zak hebben ..? Vaak gerealisserd via ‘pedo-blackmail’ ?
  Met perverse gruwelijkheden begaan tegen de kinderen van het werkende volk ?

  Dacht het niet, Madman …

  Beter kan ik het niet uitleggen-gn-gnn …

 13. @pietertoupa : ik had dat artikel al drie dagen gevonden en gelezen.Toch bedankt !

  Als het waar is, is het wàlgelijk natuurlijk.

  En die Jim Stone liegt niet, vrees ik …

  (ik ken hem sinds ‘Fukushima’)

 14. @Ktm, jij bent vrij om de macht weg te geven aan wie je wil…..
  Dat is het mooie van de vrije keuze.
  Waar je aandacht aan geeft dat groeit.

  Kies zelf. En dat geldt voor ons allen.
  Haat de Haat, en afgunst is ook een keuze..
  Ik ben meer van geen aandacht geven en beter proberen te doen. Machteloosheid aan de vermogenden.
  Wat je wil he. Alles is intentie.

  En on topic, de windmolens draaien niet zonder de wind die ze zoeken….
  Nl the winds of hate and selfishness……

  Heel deze wereld is bestaand in ons hoofd…
  En dat is wat de verandering gaat brengen..
  Energie. Want wij zijn allemaal propjes energie… en waar we onze prop aan besteden dat gaat vooruit. Tis dat je t weet.

  En beter kun jij het ook niet uitleggen ,

  Gnnnn.Gnnnnnnnn kreupel einde hoor, verzin eens wat lolligers.

 15. @ Know2much

  Ten eerste, ik denk dat je het allemaal goed meent met ons allen.
  Dat is toch mooi.
  Maar ik denk dat je wel verdwaalt bent in je eigen denken.
  Je doet me denken aan de vrouw van de hoofdpersoon in de film , What dreams may come.

  Helemaal opgeslokt door verdriet en angst.

  http://www.youtube.com/watch?v=KD5UDY2JoCI

  kijk m in stukjes.

  Verbittering is ook een valstrik man.
  En dat kun je ook erven.Je hoeft niet alwetend te zijn.
  Peace.

 16. @Madman : je bent ongetwijfeld een goede mens, maar ik zou geen rugdekking van jou willen ; je kijkt teveel naar ‘boven’ ipv OOK rècht voor je neus.

  Jij bent er zo eentje die zich uiteindelijk genoodzaakt ziet om (terecht) een machinegeweer op je aanvaller terichten, maar er vervolgens meteen bij zegt “maar het magazijn is leeg hoor, ik dreig alleen maar een beetje” …

  Over een ‘geconditioneerde geest’ gesproken-gnn …

  Ik bedoel, welke agressor wil er nou [u]niet[/u] zo’n doelwit ..?

 17. @ktm ik denk juist andersom…. jij kijkt teveel recht voor wat is. en te weinig naar boven…

  Maar ieder zijn ding man.

  Voor men neus was het niks, dus ben ik naar boven gaan zien.

  Zo kijken we samen alle kanten op…
  Dus laten we blijven overleggen wat we zien.

  En jij bent ook een goeie volgens mij hoor
  maar met je volle ammunitie en zul je hetzelfde zijn als je agressor.

  Felicitaties zijn hier op zijn plaats.

  De cirkel kan dank zij jou blijven rollen…doe wat ze jou aandeden…. en verwacht ze weer..

  Succes.
  De babylonische macht put macht uit de energie die er aan gegeven wordt.

  Geef ze het maar.

 18. Dan nu even een ijzersterke column van Reginald Melchers:

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/reginaldmelchers/21154280/__Wat_brengt_ons_2013____.html

  Met name dit punt:
  “Het wordt tijd dat de overheid zijn financieringsvoordeel (0%-rente) gebruikt om grote innovatieve energieprojecten zoals voor de kust en in het Markermeer te exploiteren. Deze innovatie kan dan geëxporteerd worden.”

  En als afsluiting:
  “Dat van die Maya’s is een goede grap. In het Franse Bugarach lachen ze zich een kriek. Als de Maya’s het einde van de euro bedoelden, dan is hun gevoel voor timing nog niet zo slecht. Met aan het hoofd mensen als Barroso is het einde van de euro een zekere zaak.”

  Lees hem helemaal, er staat veel goede informatie in.

  GP.

 19. @11 Rinus de nadenker 13-12-2012 23:05:
  [quote]Ik vraag mij tot op de dag van vandaag af , hoe een nuchter en doortastend volk zich zo laat verkloten door een Mark Rutte 2 , die als ik het goed gelezen heb in hun programma al duidelijk hadden aangegeven hoe Nederland zou worden uitgeknepen .

  Dit gegeven wetende en een strontkar van een politieke partij van een PVDA die al kronkelend van allende hun goedkeuring blindelings aan de VVD toevertrouwd hebben ons mooi om de tuin geleid en de vrije armoede val ingezet ter glorie van de rijke elite , en dat allemaal onder toezicht van opper Bilderberger HM Beatrix die Samson en Mark op studie bezoek heeft voorgedragen aan de Bilderberg conferentie waar zij hun leergeld konden opdoen om het groot kapitaal veilig te stellen.[/.quote]

  Mark Rutte is met Alexander Pechtold naar de Bilderberger-meeting geweest. Mij is niet bekend of Diederik Samsom daar ook heen is geweest.

  Heeft het zin om als burger in opstand te komen tegen de Vrijmetselarij? Want dat is ook een occulte club die gelieerd is aan de Bilderberger-groep.

 20. Hier een hele aardige site die de situatie beschrijft in Griekenland…

  http://russeurope.hypotheses.org/598

  De EU ging dacht ik uit van 4% groei vanaf 2014….

  …in hun dromen!

  Bij deze dan nog een hele interessante blik op centrale bankiers en waar het mogelijk de komende maanden om te doen is: nominal gdp targetting

  http://inflatieblog.blogspot.nl/2012/12/hoedt-u-voor-de-centrale-bankiers.html

  Citaat:”Een percentage van het nominale bruto binnenlands product nastreven, een idee dat overigens bedacht is achter de burelen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, betekent dat de centrale bank zou zeggen dat de som van economische groei en de inflatie – dat is het nominale bruto binnenlands product – een aantal jaren gelijk moet zijn aan zeg 5 procent. Dat zou bijvoorbeeld de praktijk legaliseren dat in een jaar waarin de economie nauwelijks groeit, de centrale bank de prijzen met 5 procent mag proberen aan te jagen. En als hij daar niet in slaagt, dan mag hij de ongebruikte ruime gewoon een jaar doorschuiven.”

 21. Fabers 50 minutes. http://www.zerohedge.com/news/2012-12-13/marc-faber-paul-krugman-should-go-and-live-north-korea

  @12 ktm, we hebben een sterk vermoeden welke kant het op gaat. Al dan niet geansceneerd, Khazaren of bankiers, politici of ceo’s, voor mij 1 pot nat: tuig. Er zijn ongetwijfeld individuen en smart money die het uitgeleasde goud van centrale banken fysiek in hun bezit hebben en dat na een valuta implosie schuld- en belangenvrij tot hun beschikking hebben. En ja, tijdig omzetten in andere waardevolle assets is een ding. Krijg ik nog wat terug voor al die noeste arbeid i.p.v. lucht.

  Eerst maar de vloedgolf voor zien te blijven, zodra Japan onderuit gaat vlucht veel geld naar andere streken voor investeringen. Zorgen dat je niet als eerste gaat (Europa) is de kunst. Maar gaan zullen we, misschien wel als eerste, maar de VS balanceert op een zeer dun draadje momenteel en zal daar vanaf storten. De grote vraag: wanneer wordt onhoudbaar onhoudbaar.

 22. @ 32 volgens mij is er ook iets met crt tvs (zijn van dingen dingen met beeldbuizen). Staan hier in Adam vaak langs, maar dan zijn ze wel opengemaakt/ gesloopt en is er dus iets uitgehaald. Overigens ook populair onder de stadsjutters hier is oud ijzer, doet per kilo iets van 25 cent. 100 kilo heb je zo bij elkaar.

 23. @#29 Moin 14-12-2012 11:15

  Pechtold mocht verleden jaar mee , nu was het Diederik Samson , en de Vrijmetselaars hebben hetzelfde doel voor ogen als de Bilderberger groep.chaos creëren om kapitaal te vergaren , verder uitleg lijkt mij bij u overbodig zie de reactie op mijn inbreng.

 24. @34
  [quote]Pechtold mocht verleden jaar mee , nu was het Diederik Samson , en de Vrijmetselaars hebben hetzelfde doel voor ogen als de Bilderberger groep.chaos creëren om kapitaal te vergaren , verder uitleg lijkt mij bij u overbodig zie de reactie op mijn inbreng[/quote]

  Zijn Vrijmetselaars goed in het aftroggelen van geld bij de burger en zijn ze ook vaak betrokken bij andere malafide oplichtingspraktijken? Op http://www.meldpunt.tv/13-12-2012/bdr-puzzel4u kun je zien hoe bepaalde malafide bedrijven zoals BDR-containerreiniging zomaar een contract met je afsluiten, zonder dat je daar zelf voor getekend hebt.

 25. @Moin : vergeet ‘winstbejag’ als drijfveer van de vrijmetselarij nou maar ; dat is namelijk gelul. Wàs het maar waar, dan zou ik niet zo’n probleem met die ‘esoterische eikels’ hebben.
  En alles in het geheim, hè ?
  Zou op zich al genoeg moeten zeggen …

  Hun doel bestaat in werkelijkheid uit het creëren van een ‘nieuwe, geïnitieerde mens’ op het ‘horizontale vlak’, dus van ‘God los’.

  Hun ‘grote daden’ bestaan uit het systematisch bestrijden en ridiculiseren van het Christendom,het promoten van feminisme, scheidindswetten, evolutie-theorie-sprookjes, massale import van buitenlanders om onze eigen identiteit op te lossen, promotie van ‘rond neuken’ in wat voor vorm dan ook ( hetero,homo, bi etc, zolang je maar ‘los’ gaat), abortus-‘recht’ (?) , samenwonen, homo-acceptatie+ -promotie, homo-‘huwelijken’ (??) en nu ze dit allemaal bereikt hebben, blijft hun ‘nieuwste doelstelling’ nog over, namelijk pedofilie promoten en legaliseren.
  Kijk maar goed om je heen : stringetjes en voorgevulde-beha’s voor meisjes vanaf 9 of 10 jaa door de grote mode-ketensr. Seksualisering van de kinderen ; je kunt met het morele ontbindingsproces volgens die (geestelijke+cultuurlijke) ‘land’verraders niet vroeg genoeg beginnen, hè ?

  http://www.darkmoon.me/2012/here-comes-evil-by-lasha-darkmoon/

  Samengevat : Een terugkeer naar een ‘nieuw’ (?) heidendom, waarin geen spoortje van fatsoenlijke moraal, familie-liefde of Christendom meer zal zijn te bespeuren.

  Feitelijk zijn het de nuttige idioten van de K-tjes en hun ‘humanistische’ agenda voor de mensheid, die een (totalitaire) communistische wereldheerschappij beoogt, gerealiseerd door ‘omgevormde’ mensen ; ‘verlichte’ (???) mensen.

  e-book “Communism, a jewish talmudic concept” door Willie Martin :
  http://iamthewitness.com/books/Willie%20Martin/communism_-_a_jewish_talmudic_concept.pdf

  Dus vergeet ‘geld’ alsjeblieft als motivatie.

  Ik hoop dat deze toelichting getolereerd wordt ; dit soort ‘tegen-info’ is namelijk enorm zeldzaam, al hélemaal in Nederland ; één van de grootste ‘pronkstukken’ van de vrijmetselarij.

  Uw geest.

 26. Zij schenden aan de lopende band de mensenrechten die ze zelf ondertekend hebben. Allemaal leggen ze een eed af bij de konigin, maar horen ze die niet bij het volk af te leggen????? Alleen daar klopt het al niet.
  Het bewijs dat we in een dictatuur leven:

  Mensenrechten:
  1 De mensen worden vrij en met gelijke rechten geboren en blijven dit. Maatschappelijke verschillen kunnen slechts op het algemeen welzijn gebaseerd worden.

  2 Het doel van iedere politieke vereniging is het behoud van de natuurlijke en onvervreemdbare rechten van de mens; deze rechten zijn de vrijheid, het bezit, de veiligheid en het verzet tegen onderdrukking.

  3 De oorsprong van iedere soevereiniteit ligt wezenlijk bij het volk. Geen instantie, geen individu kan gezag uitoefenen dat daar niet uitdrukkelijk uit voortkomt.

  4 De vrijheid bestaat daaruit, alles te kunnen doen wat een ander niet schaadt. Zo heeft de uitoefening van de natuurlijke rechten van ieder mens alleen deze grenzen die aan de andere leden van de maatschappij het genot verzekeren van dezelfde rechten. Deze grenzen kunnen alleen bij wet vastgelegd worden.

  5 De wet heeft slechts het recht handelingen te verbieden, die schadelijk zijn voor de maatschappij. Alles wat niet door de wet verboden is, kan niet worden verhinderd en niemand kan gedwongen worden te doen, wat de wet niet verordent.

  6 De wet is de uitdrukking van de algemene wil. Alle burgers zijn hebben het recht, persoonlijk of door hun vertegenwoordigers, aan haar totstandkoming mee te werken. Zij moet voor iedereen dezelfde zijn, hetzij ze beschermt, hetzij ze straft. Daar alle burgers in haar ogen gelijk zijn, kunnen zij in gelijke mate toegelaten worden tot alle waardigheden, plaatsen en openbare ambten volgens hun bekwaamheden en zonder ander onderscheid dan die van hun deugden en talenten.

  7 Niemand kan beschuldigd, aangehouden of gevangen worden dan in bij de wet bepaalde gevallen en in de vormen, die zij heeft voorgeschreven. Ieder die daden naar willekeur nastreeft, bevordert, pleegt of laat plegen, moet gestraft worden; maar iedere burger die door een wet wordt opgeroepen of gevangen, moet ogenblikkelijk gehoorzamen; door weerstand te bieden maakt men zich schuldig

  8 De wet kan slechts strikte en weliswaar noodzakelijke straffen opleggen, en niemand kan gestraft worden dan door een wet die is vastgesteld en uitgevaardigd voorafgaand aan het delict en op wettige wijze toegepast.

  9 Ieder mens wordt als onschuldig beschouwd tot wanneer hij schuldig wordt verklaard; daarom moet, indien zijn aanhouding onvermijdelijk is, ieder gebruik van geweld dat niet dient om de verdachte gevangen te nemen, van rechtswege streng onderdrukt worden.

  10 Niemand mag vanwege zijn opvattingen, ook niet godsdienstige, worden lastig gevallen, in zoverre dat hun uiting de door de wet ingestelde openbare orde niet verstoort.

  11 De vrije uitwisseling van gedachten en meningen is een van de meest kostbare rechten van de mens; iedere burger kan dus vrijelijk spreken, schrijven en drukken, behoudens en bij de wet omschreven gevallen, waarin hij van deze vrijheid misbruik maakt.

  12 De waarborg van de rechten van de mens en van de burger vereisen een politiemacht; deze macht is dus ingesteld voor het voordeel van allen en niet voor het particulier gebruik van hen aan wie ze is toevertrouwd.

  13 Voor het onderhouden van de politie en voor de uitgaven van de administratie is een algemene belasting noodzakelijk, zijn moet gelijk worden verdelen onder de burgers in verhouding van hun middelen.

  14 De burgers hebben het recht zelf of door hun vertegenwoordigers de noodzaak van een openbare belasting te onderzoeken, haar goed te keuren, de aanwending ervan te controleren en haar onderdelen, grondslag, invordering en duur te bepalen.

  15 De maatschappij heeft het recht rekenschap te vragen aan iedere openbare ambtenaar voor zijn bestuur

  16 Iedere maatschappij waarin de rechten niet gewaarborgd zijn, noch de scheiding der machten is vastgelegd, heeft geen grondwet.

  17 Aangezien het eigendom een heilig en onschendbaar recht is, kan niemand ervan beroofd worden, tenzij de openbare noodzakelijkheid, wettelijk vastgesteld, dit vereist en onder voorwaarde van een rechtvaardige en van tevoren vast te stellen schadeloosstelling.

 27. Dames en heren,

  Als moderator is het mijn taak berichten te filteren van oa. onjuist taalgebruik en reacties die off topic zijn. De afgelopen twee dagen zijn er een aantal reactie geplaatst waarvan de inhoud voorzien was van ofwel het eerste ofwel het laatste. Voor nu laat ik het merendeel van de geplaatste reacties staan (gezien ze telkens op het randje zijn), maar mijn verzoek voor de toekomst luidt: Wilt u allen zo vriendelijk zijn op uw taalgebruik te letten en bovendien het onderwerp van het geplaatste artikel in acht te nemen? Gebeurt dit niet ben ik genoodzaakt grote delen van de (soms interessante) reacties te verwijderen. En dat zou zonde zijn.

  Bvd, Moderator

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.