…en ze weten het niet eens!´ Zo lees ik en kijk naar onderstaande video. Wat hangt er nou aan mijn fiets? Hoezo zou ik of andere Nederlanders enige ´financiële toekomst verpesten´? Da´s vast niet voor mij bedoeld, maar…misschien wel voor u? Let´s watch! Maar eerst een paar tweets die in het bovenstaande kunnen kaderen:

Het gaat er vaak ook niet om hoeveel inkomen je hebt, maar wat je overhoudt. Verdien je 10.000 euro per maand maar geef je die helemaal uit (of meer, ik weet waarover ik spreek) dan ben je heel slecht bezig. Dan is iemand die 3000 euro per maand maakt en daarvan toch 500 euro overhoudt, wel heel goed bezig. Wat u? En die kan je dan beleggen voor jouw toekomst. Per slot van rekening zul je iets met dat geld moeten doen, want sparen op de bank…niet dus.

4 reacties

 1. Geluk is voor iedereen anders. Ik heb hierover eindeloze gesprekken gehad en ben tot1 conclusie gekopen. Gelukkig zijn kun je leren en is eigenlijk iets zeer eenvoudig maar velen zien door de bomen het bos niet. Gelukkig zijn is “verzekeren” en ja…..ook je financiele toekomst valt daaronder maar ook je relatie, je gezondheid, etc… Je moet jezelf dus afvragen hoe je het beste je eigen kunt “verzekeren”. “verzekeren” is dus eigenlijk de tegenpool van “onzekerheid”. Met onzekerheid creer je stress en dus een ‘ongelukkig’ leven op allerlei gebied.
  Goed de videa gaat over financiele zekerheid en wat ik eigenlijk iedereen aanraad is om iets simpels te doen…nl een ‘personal business plan” (PBP) te maken. Dit klinkt raar voor een individu maar voor bedrijven vinden mensen dit gewoon. Dit is vreemd want uiteindelijk is elk gezin ook een klein BV’tje toch? Het plan is niet wat krijtlijnen op een bierviltje maar een heus excell sheet met met inkomens/uitgaven/spaartegoeden en waar je wilt staan binnen 5, 10, 50 jaar. Wil je eerder stoppen met werken, wil je je kinderen helpen als ze trouwen, wil je later een huis int buitenland, etc…. Houdt dit PBP regelmatig bij voor focus te houden en pas het regelmatig aan aan eventuele nieuwe situaties (natuurlijk wet je niet of je binnen 3 jaar nog werk heb, nog geznd bent of …). Zo creer je een beetje ‘verzekering’ voor je financiele toekomst en ja….velen verpesten hun toekomst door dit niet te doen.

 2. Ze verkochten hun ziel
  voor mooie zeepbellen,
  tot barstens gevuld.
  Ezels met dukaten,
  kippen met gouden eieren.
  Maar mijn honger is niet gestild.
  Ik geloof niet meer in sprookjes,
  ik wil mijzelf terug! (sb)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: