In februari 2019 steeg een aantal prijzen van goederen en diensten met 2,6 procent. Daarmee betalen Nederlanders fors meer dan de gemiddelde Europeaan. De Europese geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) ging met ‘slechts’ 1,5 procent omhoog. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En laat het nu net producten betreffen waar we eigenlijk moeilijk zonder kunnen…

Buiten komen niet meer aangeraden

Het zijn vooral benzine en diesel die duurder werden. En ook kleding en vliegtickets. Naaktlopers maar dan wel binnenshuis, zullen er allemaal geen last van hebben…(?) Het is een wat wrang grapje misschien maar je huis uitkomen kost inderdaad meer geld, sinds de BTW verhoging van 6 naar 9 procent. Businessinsider waarschuwde reeds wat er op 1 januari 2019 allemaal duurder zou worden. Specifiek van het moment dat je je huis verlaat om wat te doen? Naar het voetbal gaan of de kapper. Een museumbezoek. Naar de lokale sportvereniging. Bussen, treinen, taxi’s nemen. En sinds februari 2019 dus ook duidelijk de auto gebruiken voor verplaatsingen of het vliegtuig om te reizen. (Terwijl de eventuele nieuwe, Europese vliegbelasting er zelfs nog niet door is.) Hotelovernachtingen. Een koffie onderweg nuttigen. Hmm, misschien kan er beter een veel kortere lijst opgesteld worden. Met dat wat niét duurder wordt?

Zijn eveneens af te raden binnenshuis

Water drinken. Eten tout court. Huisdieren houden en lezen. Pff… Misschien moeten we allemaal maar op dieet en meer cocoonen? Knus gezellig tegen mekaar aanliggen (denk aan de verwarming!) Meer de liefde bedrijven? Da’s toch één iets wat onmogelijk belast kan worden? Ons dichter bij mekaar brengt ook? Als u maar niet zorgt dat er kindjes van komen, want de overbevolking is nu reeds een ondraaglijke last voor onze blauwe paneet!

3 reacties

  1. Na jaren van ‘knijpen’ zijn praktisch alleen de ambtenaren er proportioneel op vooruit gegaan.
    ‘Koopkrachtverbetering’ wordt onmiddellijk teniet gedaan door directe en indirecte belastingverhogingen en gestegen kosten van levensonderhoud, waardoor het vrij besteedbaar inkomen voor verreweg de meesten nog steeds krimpt.
    Terwijl het – zeker voor exportafhankelijke landen als Nederland – nu vooral zaak zou zijn om de binnenlandse vraag aan te zwengelen, door meer financiële ruimte voor de burger.

    De rekening voor het angstige kruideniersbeleid volgt dan ook prompt:
    ‘Consumentenvertrouwen voor het eerst in 4 jaar negatief’ (CBS)

    1. Je vraagt je af waarom Nederlanders altijd slikken als de belastingen verhoogd worden. Nooit protesten om belastingen te verlagen; wel protesten om inkomen te verhogen.
      Mijn inkomen is hoog genoeg, maar de belasting vreet er heel veel van weg.

  2. Herhaling van 2007 krijg je weer?
    De multinational en banken worden nog beloond ook?
    Hesjes gaan dit recht zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: