(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Da´s een beetje rare, cryptische (!) titel, nietwaar? Vind ik leuk, dit soort titels – lezen en als het even kan ook zelf bezigen. Meestal leest het publiek ook slechts de titel van een artikel. Tijdgebrek, we lijden er allemaal onder, nietwaar? Teveel te doen, te weinig tijd, druk-druk-druk. Vandaag een kortere Cryptonieuwsbrief dan anders wegens privé besognes. Nog even over dit soort ongewone titels: een van de beste ooit m.i. is ´s Nachts kouder dan buiten´. Wat denkt u daarvan! Zo heet een muziekalbum van een Vlaamse popgroep van weleer, de Kreuners. 

Een Appletje voor de dorst

Geen reden om te kreunen echter voor de 300 miljoen+ cryptobezitters, wanneer een big tech company als Apple ons komt vervoegen, toch? Het zou dan weer een dikke duim omhoog zijn in de zin van ´crypto is here to stay´? (Blockchain in ieder geval wel…) Het gaat om een job posting vanwege Apple, dat een nieuwe werknemer zoekt. PayPal gaat zijn (slik) 345 miljoen klanten hun cryptocurrency ook laten terughalen, naar eigen wallets of cryptobeurzen/makelaars, indien gewenst. Dat was nog een kleine belemmering en het zal nog meer rekeninghouders ertoe aanzetten crypto te gebruiken. (If you love them, set them free – Sting zong het ook al….) Het was PayPal dat in de zomer van 2020 de markt zo enthousiasmeerde, opwinding bezorgde, en wat leidde tot een enorme koopgolf in crypto sindsdien. Door te starten met cryptodiensten. Nu lijkt die andere gigant, Apple, ook iets in die aard van plan te zijn.

Vloek of zegen?

´“The Apple Wallets, Payments, and Commerce (WPC) team is seeking an experienced Business Development Manager to lead Alternative Payments Partnerships,” the company wrote. In a Wednesday job posting, Apple said candidates should have five years or more “working in or with alternative payment providers, such as digital wallets, BNPL [buy now pay later], Fast Payments, cryptocurrency and etc.”´ Hoeveel aardbewoners bezitten een iPhone? En wat als die allemaal ooit met digitale munten gaan betalen? Kunnen we het ons voorstellen? ´Bitcoins populariteit – vloek of zegen?´ en ´Bitcoin kan tenonder gaan aan zijn eigen populariteit.´ Nog titels die we zagen de afgelopen weken en maanden. Dat is: wanneer de digitale munt een bedreiging gaat vormen voor de centrale banken van de wereld. We houden het best in het achterhoofd…

Haaien en walvissen

´XRP and major coins drop back – crypto movers and shakers´ – de markt valt wat terug na drie dagen van forse stijgingen. Movers and shakers, u ziet ze hier live, want we hebben op Biflatie.nl nu real time cryptokoersen, blij! Ook onze Crypto Cursus, specifiek voor beginners in cryptobeleggen, Cryptoland opgezet, wordt populairder. Geen wonder want de retail investor, kleine belegger en trader, is terug van (nooit) weggeweest. 95 Procent van de abonnees op deze Cryptonieuwsbrief catalogiseert zichzelf als ´beginner´. En dat is heel fijn; we zijn allemaal, ook de pro´s, ooit gestart als beginner. Maar bezint voor ge begint zei mijn lieve moedertje altijd (ze was dol op spreuken en spreekwoorden, waarschijnlijk van haar geërfd…) Weet waar je instapt, wanneer je instapt, wat je bezit, bereid je terdege voor en steek zelfs dan nog maar een teen in het diepe water, waar ook nog eens sharks…neen: whales in thuis zijn!

Soon coming to a place near us!

China laat er geen spreekwoordelijk gras over groeien in haar crackdown on cryptominers: ´Beijing’s Distaste for Bitcoin Mining Spreads to Inner Mongolia, Miners Could Face a ‘Social Credit Blacklist’´. Het Sociaal Kredietsysteem van een dictatuur, Big Brother in real life, George Orwell draait zich om in zijn graf en mompelt ´´Told you so…´´ Eens alle centrale banken van de wereld (meer dan 80 procent van hen in verschillende stadia, dixit het IMF) zo´n CBDC, central bank digital currency bezitten – we rillen er nu reeds van. Gedaan met de privacy van de burgers, gedaan met de persoonlijke, alvast financiële vrijheid. Vadertje Staat zal voortaan zeggen wat goed voor ons is! En wie niet horen wilt zal voelen. Tjonge jonge, blij dat ik al zo oud ben…

Haasje over

Miljardair Carl Icahn zegt in crypto te willen stappen ´in a big way´. Wat is dat toch met al die miljonairs en miljardairs dat ze zo kien zijn op digitale munten? Weten zij misschien iets wat wij niet weten? (Jawel hoor, we weten het wel hé? ´t Was net de kleine belegger die de cryptokar al trok in 2017…zij het dat de institutionelen dat sinds 2020 doen). 

De Verlichting

Iran stopt met bitcoin-mijnen tot september 2021. Teveel blackouts in het land. Tja, wanneer het licht uitvalt… Misschien vindt de Verlichting daar ook nog wel eens plaats….

Hoogste Tijd

Geen advertenties pro bitcoin meer op de stadsbussen in het VK, wegens ´te misleidend´ luidt het. Hmm, misschien vindt de Verlichting daar ook nog wel eens plaats… ´If you´re seeing bitcoin on a bus, it´s time to buy´ – schitterend toch?

Doordenkertje

Dáár zaten we nu echt op te wachten, zie: ´Federal Reserve Bank President Says Most Cryptocurrencies Are Worthless´. Want…hij heeft nog gelijk ook! Al kunnen we dat evengoed counteren met ´all paper money is worthless – worth less – want alle fiatgeld keert altijd terug tot zijn intrinsieke waarde. En die is NUL.

3 reacties

  1. De laatste dagen kreeg ik alleen maar berichten van coin a is increased zoveel % en coin b zoveel %, terwijl ik inmiddels weer terug ben bij 29 euro en een maand geleden 150 euro had. Ik ben in het bezit van de juiste door kenners aangemerkte topcoins. Ik begrijp al die hosanna verhalen van de afgelopen week dan ook niet en zie niet of nauwelijks herstel.

  2. Hoi Johan, de kunst is niet zozeer om de juiste aandelen/coins te kopen van fantastische bedrijven/blockchain companies – er zijn er zo véél. De kunst bestaat er vooral in wannéér je
    die koopt. Wanneer iedereen (heel) depressief, pessimistisch is (zie de Bitcoin Fear & Greed Index bv.) dan is het bijna altijd oké om te kopen, of bij te kopen. Succes en groeten, Joost

  3. Ja kopen in een dal en verkopen voor de boel weer instort.
    Makkelijker gezegd dan gedaan helaas. Vasthouden blijkt tot nu toe in ieder geval zwaar verliesgevend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: