NEM

Nem

NEM is in 2015 ontstaan als splitsing uit NXT met het doel deze schaalbaarder en sneller te maken. De NEM coin (XEM) kende net als vele andere crypto’s in 2018 een enorme explosieve groei, maar die was van kort duur. Sinds september 2020 is er echter terug wat positieve beweging gekomen en op het moment van schrijven staat XEM gerangschikt op plaats 21 in marktcapitalisatie. 

Wil je NEM (XEM) kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Efficiëntie met Proof-of-Importance

De meeste cryptocurrencies op de blockchain werken met een proof-of-work (POW) of een proof-of-stake (POS) systeem. Bij een POW-systeem krijgen de mijners met de grootste rekenkracht een voordeel vergeleken met de mijners met minder krachtige hardware. Dit is aan de ene kant een oneerlijk systeem, en aan de andere kant erg energie inefficiënt. Bij een POS-systeem hebben diegene die al meer coins bezitten meer kansen. Dit systeem is ook relatief oneerlijk en het zet ook aan tot het sparen van je crypto’s in plaats van deze actief te gebruiken voor allerlei toepassingen. 

NEM gebruikt een proof-of-importance systeem (POI) waarbij het meer importance oftewel impact geeft aan diegene die meer “invested” zijn in het systeem. De XEM coins in de wallet en de vasthoudtermijn spelen hierin een belangrijke rol. Bovendien worden gebruikers die veel transacties maken ook beloond. 

Snelheid en schaalbaarheid door Harvesting

In het klassieke mining dat gebruikt wordt door Bitcoin, moeten nieuwe coins geverifieerd worden om toegevoegd te kunnen worden aan de blockchain. Dit proces is dan wel heel betrouwbaar, het is helaas langzaam en energieverslindend. 

NEM’s Harvesting biedt een alternatief systeem vergeleken met  het klassieke mining. In plaats van dat elke mijner zijn processorkracht moet gebruiken voor een ‘node’, kan een ‘harvester’ gewoon zijn account linken aan een bestaande supernode en de werkkracht van dat account gebruiken om blocks te vervolledigen. 

Zodra er een transactie heeft plaatsgevonden op de NEM-blockchain, dan zal de eerste node of computer die deze heeft opgemerkt de rest van het netwerk informeren, wat een golf van informatie-overdracht teweegbrengt en de kansen voor het genereren van een block vergroot. 

NEM koers verwachting 2021 – 2025

NEM promoot zichzelf als de new age blockchain en opent meerdere mogelijkheden om betere, snellere en efficiëntere blockchains te bouwen. NEM reikt oplossingen aan voor de problemen van het klassieke mijnen en is daarmee best revolutionair. Bovendien bouwt het ook de brug tussen private en publieke blockchains en is daarmee helemaal klaar voor een grote publieke toepasbaarheid. Als het grote publiek in de toekomst kiest voor de voordelen van POI, dan ziet de toekomst van NEM en de koers van NEM er heel rooskleurig uit. 

Ondanks dat ook hier geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, kunnen we wel kijken welke ontwikkelingen uit het verleden hebben geleid tot deze prijsstijging en welke ontwikkelingen er voor de toekomst gepland staan. Dit kan een inzicht geven in de mogelijke koersverwachting van de NEM voor de komende jaren.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter NEM dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De NEM toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

NEM kopen of verkopen

Wil je NEM (XEM) kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Beste websites om NEM (XEM) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal NEM kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Decred zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.