Dash

Dash, een cryptocurrency welke veel al kennen omdat het inmiddels al meerdere jaren bestaat en actief is. De crypto is ontwikkeld in januari 2014 en heeft inmiddels al vele ontwikkelingen live gezet. Dash is een crypto met een grote community, continue nieuwe ontwikkelingen en een goede reputatie. Dash heeft verschillende kenmerken dat het uniek maakt, namelijk het verzorgen van betalingen over de blockchain, het bieden van privacy en zorgen voor een gedecentraliseerde mogelijkheden. DASH logo

Dash is een van Bitcoin afgeleide altcoin die in 2014 op de markt is verschenen onder de naam Xcoin. In 2015 werd de naam veranderd in Dash, wat staat voor Digitaal Cash

Dash werd oorspronkelijk gecreëerd om anonimiteit en privacy van gebruikers te garanderen. Dash stond daarom ook wel bekend als Darkcoin. Gelijktijdig met de naamsverandering werd ook de doelstelling gedefinieerd. Met Dash wil de oprichter de consument vrijheid en gemak bieden bij het online shoppen met virtuele valuta. 

Dash heeft veel van de problemen waarmee Bitcoin worstelde weten op te lossen. Zo kan Dash sneller transactie uitvoeren, heeft Dash een gedecentraliseerd bestuurs- en financieringssysteem weten te ontwikkelen en kan het een verbeterde financiële privacy bieden. Net als bij Bitcoin is Dash afhankelijk van miners die de transacties valideren en beloond worden met een blockchain token. Naast miners bestaan er ook Masternodes die een nog belangrijkere rol hebben binnen het netwerk.

Oorspronkelijk was het doel van Dash om te gaan voor volledige anonimiteit en stond het even bekend als de coin ‘Darkcoin’, waar het dus later van is gestapt en gegaan is voor Dash. De afkorting van Dash staat eigenlijk voor Digital Cash of Dash. Dash wordt inmiddels geaccepteerd door vele retail winkels in de wereld, inmiddels zijn dit er al 10.000+ en groeit dit aanbod elke maand. Wereldwijd is dit op dit moment nog weinig, maar dit aantal wordt hard aan gewerkt door het team door het verkrijgen van nieuwe samenwerkingen. De token van Dash heet Dash en is te verhandelen op Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Voordelen van Dash

In ongeveer 5000 online winkels is het al mogelijk om met Dash te betalen en het team werkt hard aan het tot stand brengen van nieuwe samenwerkingen. Dit maakt dat Dash geschikt is voor alledaags gebruik. 

Transacties worden veel sneller gevalideerd dan bijvoorbeeld Bitcoin. Binnen 3 tot 5 seconden worden transacties bevestigd in tegenstelling tot Bitcoin wat 10 minuten of langer kan duren. Daarnaast liggen met $0,30 per transactie, de transactiekosten een stuk lager dan bijvoorbeeld bij Bitcoin. 

Dash koersDe prijs van Dash

De koers van Dash is niet alleen afhankelijk van de populariteit van
cryptocurrency, ook het aantal gebruikers dat gebruik maakt van het netwerk,
met name de Masternodes, bepalen de waarde.
Op het moment van schrijven is de koerswaarde $102,33 en als we kijken
naar het afgelopen jaar dan zien we een flinke stijging in het begin, daarna een flinke daling en richting het einde van het jaar een lichte stijging.

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Dash. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden.

Dash prijs

Wat de koers van Dash gaat doen in de toekomst kunnen wij niet voorspellen.
Dash is een gebruiksvriendelijke online valuta en met de groei van online
shopping en de populariteit van cryptocurrency kan Dash een rooskleurige
toekomst tegemoet gaan.

Investeren in cryptocurrency, en dus ook in Dash, brengt altijd risico’s met
zich mee.

Dash kopen of verkopen

Wil je Dash kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Beste websites om Dash (DASH) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal dash kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Wat zijn dan de verwachtingen van Dash?

De koers van Dash is niet alleen afhankelijk van de populariteit van cryptocurrency, ook het aantal gebruikers dat gebruik maakt van het netwerk, met name de Masternodes, bepalen de waarde. 

Op het moment van schrijven is de koerswaarde $102,33 en als we kijken naar het afgelopen jaar dan zien we een flinke stijging in het begin, daarna een flinke daling en richting het einde

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

De toekomst van Dash

Dash heeft tot dusver een betrouwbaar netwerk opgebouwd en is erop gericht dit alleen maar uit te breiden en te verbeteren. Met de partnerschappen die ze in de toekomst willen aangaan lijkt de toekomst positief.

Zo is het team achter Dash dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Dash toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Dash?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Dash (DASH).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.