Netneutraliteit afgeschaft in de Verenigde Staten

Het internet is afgelopen week officieel al even ongelijk geworden als de hele Amerikaanse maatschappij. Netneutraliteit is afgeschaft in de Verenigde Staten. Vanaf nu is er een voor de rijken, en een voor de minder rijken. De bedrijven met de diepste zakken, multinationals, de internetgiganten als Google, Facebook, Microsoft krijgen voortaan voorrang op het internet. Van oudsher dé plaats waar nog iedereen-gelijk-voor-de-wet heerste, zullen de zoekresultaten voortaan zuiver beïnvloed worden door de meest biedende partijen.

 Internet per opbod!

Het was de laatste ‘ruimte’ (en dan nog een virtuele) die nog enigszins neutraal was. Iedereen gelijk voor de wet? Natùùrlijk! Maar sommigen zijn net dat iétsje meer ‘gelijk’ dan de anderen. Zo weerspiegelt ook de laatste ‘plaats’ op aarde de hele mensenmaatschappij. De maskers zijn afgevallen. Of beter: ze mogen eindelijk àf.

Internet voor de hoogste bieder

De maskers zijn inderdaad afgezet. Schaamteloosheid heerst voortaan officieel. ‘Rijk’ had, heeft en zal altijd hebben – voorrang. Privileges. In àlles, altijd en overal. What you see is what you get. Dat was altijd al zo uiteraard, en bij uitstek in de super-kapitalistische Staten die Verenigd zijn in Amerika. Maar in de periode pre-Trump werd toch nog een en ander… laat ons zeggen gecamoufleerd. Ze, we, konden nog altijd doen alsof, get it? Alsof iedereen gelijk was/is voor de wet. Wie het hardst de ander kan opzij duwen, wint.

Wat is Netneutraliteit precies?

Ik hoor u denken, netneutraliteit, wat is dat eigenlijk precies? Nou, hier een uiteenzetting. Ajit Pai heeft als topman van de  Federal Communications Commission zo beslist. Want Ajit is gekocht-want-betaald. Zoals ontelbaren met vooraanstaande posities met hem. Corruptie heerst! Vroeger, nu en in de toekomst. Tegenstanders van de nieuwe regeling zoals Democraten en consumentenorganisaties zullen nog proberen tegengewicht te bieden, maar ik geef ze weinig kans. De vele internetproviders van de VS mogen nu voorrrang geven aan bepaalde sites. Lees: de hoogste bieders. Zij kunnen (en zullen) sneller internet krijgen, hun sites zullen sneller geladen worden bij de zoekresultaten.  By the way: Pai was tevoren topman van Verizon, één van de grootste internetproviders van de VS. En net dàt Verizon wilde altijd al van netneutraliteit af, get the picture? We moeten er geen tekeningetje bij maken zeker? Want er zijn nu plotsklaps nog méér big bucks te verdienen! Van de kant van de bedrijven die voorrang willen, maar ook van de consumenten, de surfers, want die kunnen/moeten nu ook betàlen voor sneller internet…

Netneutraliteit, binnenkort bij u in de buurt?

Wilt u al even met eigen ogen zién wat het afschaffen van de netneutraliteit in de praktijk betekent? En u voorstellen hoe het misschien/eventueel/waarschijnlijk ‘bij ons’ in Europa eruit zou/zal zien? Want ik twijfel er geen nanoseconde aan dat zo’n raid, greep-naar-de-macht of overval, ook in de EU zal plaatsgrijpen. Het is al begonnen, watn de EU  is voornemens binnenkort heel bizarre copyright wetgevingen te introduceren die het functioneren van internet grondig gaan slopen. Vroeg of laat. Grappig én de nagel op de kop, watch and learn. Stel u voor, u wilt een hamburger kopen bij Burger King. Wel, wie heel veel betaalt, krijgt sneller zijn hamburger. En iemand met een ‘gewoon (hamburger)abonnement’? Tja, die moet maar wachten. En wachten. En wachten… Op Godot. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wachten_op_Godot. Of op een andere president in 2021?

6 reacties

  1. Dit is inderdaad het beste wat je kunt doen! Altijd anoniem surfen! Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die geen VPN gebruiken.

 1. In de super-kapitalistische Verenig staten van Amerika.
  De definitie van kapitalisme is dat bedrijven geen overheidssteun krijgen maar gewoon failliet gaan nou dat we hebben gezien de afgelopen jaren hoe het kapitalistische werkt in de VS.
  Ze hebben in de afgelopen tien jaar meer geld in hun economie gepompt dan de Sovjetunie in ze helle bestaan heeft gedaan.
  Er zijn in ieder land van de VS t/m China en alles wat er tussen zit een heel klein groepje mensen die zich extreem verrijken te kosten van alles en iedereen en voor het gemak noemen we dit kapitalisme.

  1. Absoluut akkoord, hear hear! Kijk, dàt is nou nog eens een ernstige reactie! (We zouden ze moeten inlijsten…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: