‘Niemand heeft meer grip op de situatie’

Elizabeth Warren, sinds de meest recente verkiezingen Democratisch Senator voor Massachusetts, is een oude bekende van de bankensector. Als mede-oprichter van het Consumer Financial Protection Bureau heeft zij het al menigmaal aan de stok gehad met de grote banken in de Verenigde Staten. Nu stelt zij als nieuwbakken lid van de Banking Committee  en tevens oud hoogleraar van de Harvard Law School een simpele vraag aan de toezichthouders: “When did you last take a Wall Street bank to trial?“. Uit onvrede met de toezichthouders en het feit dat bankaandelen beneden boekwaarde handelen stelt zij de simpele vraag hoe dit komt. Warren komt tot de conclusie dat dit is omdat niemand gelooft dat de waarde onjuist is, of omdat banken onhandelbaar zijn. Niemand begrijpt ze meer. Bankiers noch toezichthouders hebben grip op de situatie, aldus Warren.

8 reacties

  1. Weet ik niet meer moerstaal, daarvoor moet je bij de Snoeikoning zijn vrees ik …

   @houtskool : voor ontwennen is het nog iets te vroeg ; ik zit nog steeds in de wachtkamer des levens en probeer het een beetje draaglijk te houden voor mezelf .

   Mijn beurt moet nog komen 😉

 1. Ik heb vandaag gelezen dat de gemeente utrecht ook derivaten heeft. Maar volgens B en W leveren die derivaten geen enkel gevaar op.
  Ik denk dat vriend en vijand er zo stadig aan wel overtuigd is van het feit dat banken uitermate dubieuze financiele producten in de markt hebben gebracht van derivaten tot top-hypotheken en niet te vergeten woekerpolissen.

  Anno 2013 trekken sommige banken gewoon de kredietstekker uit gezonde bedrijven.

  Het gaat niet lang meer duren of een of andere ondernemer gaat zinloos geweld gebruiken bij een of ander bankkantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: