Op naar een nieuwe Depressie? (deel 1)

great depression oneDe Grote Depressie in de VS, die uitwaaierde over de rest van de westerse wereld, startte in 1929. In 1933 ontstond er algemeen optimisme dat de depressie over was. Vooral de media, aangestuurd door politici en bedrijfsleven, zette de bevolking op het verkeerde been: ‘New Farm Bill To End Depression‘.  ‘Era Of Fear Is Declared At End Now‘.  ‘Markets Spur To New Highs‘. Het lied “Happy days are here again” werd gespeeld op de Democratische Conventie. Wat is de relevantie met anno 2013? Het gaat nu toch een stuk beter in de VS, en in Europa, 5 jaar na het begin van de crisis? De media en de politici zeggen dat toch? Bewezen kan worden dat de Waarheid omtrent de echte staat van de huidige economie verzwegen, verdraaid, genegeerd en weggemoffeld wordt.

Er zijn leugens, grove leugens…en dan zijn er statistieken

Volgens John Williams van Shadowstats.com, die alle officiële data herberekent zoals het vele jaren geleden gebeurde, krimpt de Amerikaanse economie al elk jaar sinds 2005! Exact het tegengestelde dus van de officiële cijfers. Hier vindt u meer dan 50 symptomen, bewijzen van een economie, een land in diep verval.

 gemanipuleerd gdp

Media = politiek + bedrijfsleven

En wat schrijven de Amerikaanse media vandaag de dag (grotendeels in handen van een 5-tal conglomeraten, innig verweven met politiek en bedrijfsleven): ‘Recession Risk Gone In All US States But One’Foreclosure Crisis Is Drawing To A CloseStocks Close Near High.  Herinnert dit u niet aan wat er ook in de mainstream Europese media verschijnt? Politici en bedrijfsleven hebben absoluut geen baat bij de echte cijfers, de echte feiten, de waarheid te vertellen.  Dus krijgen wij als samenleving door de media – een aantal alternatieve media uitgezonderd gelukkig – een veel te rooskleurig beeld voorgeschoteld. (wordt vervolgd)

 

3 reacties

  1. Inderdaad. Waar ik wel benieuwd naar ben is informatie betreffende de nieuwe gas- en olie winning die de laatste paar jaar gaande is in de US. Deze zet kennelijk niet al te veel zoden aan de dijk. Weet iemand waarom dat zo is?

    1. Lees maar eens iets van Marin Katusa. Hij werkt voor Casey Research en is in mijn ogen een heel goede analist, die ook het lef heeft om te zeggen dat hij er wel eens naast zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: