realtyDe huizenprijzen in China stegen in september 2013 met twee cijfers.  In Groot-Brittannië zijn ze zojuist tot recordhoogte gestegen sinds 2006; in één maand werden Londense huizen wel 9 % duurder. In Duitsland idem dito.  “De waarschuwing voor de forse vastgoedprijzen past bij de angst die onder veel Duitse economen leeft dat de ruime geldpolitiek van de ECB in feite veel te royaal is voor Duitsland, waar het goed gaat”.  Op naar een nieuwe Huizenbubbel…

2007 is voorbij en vergeten

In de VS is de Huizencrisis (hoofdoorzaak van de mondiale crisis) van 2007 alweer vergeten en biedt men vastgoed alweer op : woningen aldaar staan gemiddeld nog slechts 7 % van de top in 2007 met plus 21 % in vier maanden! “If that was a bubble, and it was, then so is this”.  De hoofreden van de nieuwe bubbel is – opnieuw – dat de rente wereldwijd zo laag is; dat geld lenen vandaag spotgoedkoop is.

Situatie in Nederland

In Nederland is integendeel de vastgoedmalaise nog niet voorbij alhoewel volgens het Centraal Planbureau stabilisatie in zicht is.  Heeft Nederland in tegenstelling tot alle genoemde landen zijn lesje in deze geleerd of zijn we eigenlijk een tikje jaloers en gaan we ook beginnen blazen aan een nieuwe bubbel, en is dat nog altijd beter dan de lage vastgoedprijzen van nu? Wij horen het graag van u…  Enkele economen geven alvast hun mening :

[youtube id=”wzyYxjz_kmk” align=”center”]

 

 

3 reacties

  1. Bla bla bla, ze weten het allemaal zo goed. En dan nog even een politieke partij aanvallen, d’r zit er weer éen met een agenda, gestuurd door wie dan ook. Totaal ongepast en een drogreden van hier tot Tokio. En vooral niet de koe bij de hoorns vatten. Dit soort gewauwel is nu precies de reden waarom ik geen radio en tv meer luister/kijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: